Радост, много аюрведична маса! :)
A на дядо Коледа съм си поръчала екскурзийка, а от дядо Мраз—фотоапарат!
Наивно и чистосърдечно ти отговарям :)
И тва видео много ме кефи, ще използвам хем да те поздравя.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.12.12 01:20.
07.12.12
10:51
хахха яко видео :D
Масата и всичко вкъщи е много минималистично - мъжът държи да нямаме нищо излишно вкъщи, иначе аз съм си Плюшкин по душа.
Ооох отивам да тренирам, че само се размотавам днес (giggle)
казано от Radost_nezemnA на 07.12.12, 10:51:
Масата и всичко вкъщи е много минималистично - мъжът държи да нямаме нищо излишно вкъщи, иначе аз съм си Плюшкин по душа.
То тва първото на мъжете им е вродено, а на нас второто—генетически заложено. Но при вас, все пак, успешен компромис :)
07.12.12
11:02
Аз пък хич не обичам да трупам.На драго сърце хвърлям всичко,що не ми се нужно,ама ми се сърдят,щото са на мнение,че съм такава,щото почти нищо не съм купила.Обичам да ми е просторно,подредено,и максимално празно (но все пак уютно,не като от глупава интериорна реклама - 300кв хол с масичка 60х40 в средата и един стрък хвойна в ъгъла).
Радостче,как си направи сьомгата (nlick)
07.12.12
11:42
Еее мн яко! Приятелите ми ми казват Радостче :D
За сьомгата четох, четох и на края я направих както правя всички риби: посолявам и опиперявам я, оставям я половин час в хладилника. Слагам по мъничко масло, пресен риган и тъънки резени лимон. Загрявам фурната на 200 и пека покрита с фолио половин час. Отвивам фолиото и пека още 10 минути. Става супер сочна и къщата не мирише на риба ;)
А за хвърлянето - моят мъж хвърля дори подаръци, ако смята че не му трябват. Ама буквално вижда подаръка, благодари и в коша (fubar) За мен това е прекалено, но е факт, че вкъщи дори като е разхвърляно е подредено :D
Тренировката:
Warm Up:
Do each motion for 30 seconds except for the last which should be done for 60 seconds.
High Knee March
Standing Crisscross Crunches
Torso Circles
Up and Out Hops
Fly Jacks
Lateral Jumps
HIIT Tabata Workout:
Do each group of two exercises in an AA BB pattern twice through for a total of 4 minutes. Each individual set is 20 seconds on and 10 seconds off and will be done a total of 4 times per exercise.
High Knees
Quick Feet
Traveling Mt. Climbers
Plyometric Push Ups
Star Jumps
Butt Kickers
Static Runners
Hillbilly Squats
Jumping Lunges
Plank Walks
Core Workout: 20 repetitions
Jackknife Crunches
Back Bows
Side Hip Raises (Left & Right)
Russian Twists с 5кг дъмбел
Cool Down:
Do each for 30 seconds
Crossover Hamstring Stretch (Left & Right)
Quadriceps Stretch (Left & Right)
Center Hamstring Stretch
Inside Thigh Stretch (Left & Right)
Seated Hamstring and Torso Stretch (Left & Right)
Seated Butterfly
Deep Glute Stretch (Left & Right)
Torso Rotation Stretch (Left & Right)
Тичам към банята и на работа. Петъъък е!!! (party)
07.12.12
11:48
И аз правя рибите така :D . Абсолютно същото,но с бяло вино,задължително.
Ньом-ньом,утре ще ида да си взема сьомга (каза тя,потърквайки коремче) (sun)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.12.12 12:03.
Първо съжалявам за спама,но много ми се иска отдавна да запитам нещо :) Понеже в пърия си пост казваш,че си пробвала и суровоядство искам да те питам какви са ти впечатленията и как се чувстваше.Много ме привлича за определени периоди,тъй като не съм много по готвенето.Притеснява ме единствено факта,че се свалят килограми,а аз все пак хвърлих много усилия за тези малко мускулчета,а и не ми се вярва да се получават много нещата със суровоядство и силови?!Ще благодаря предварително и поздрави!
п.п.супер дневник! :)
07.12.12
19:33
Деси, така си е - свалят се килограми ако не тренираш. Ако тренираш нещата се получават, стига да се набляга на ядките и другите източници на протеин (напр. конопен протеин) - е зависи и от тренировките де. Ето блога на една суровоядка (и тя е Деси :) ), която поддържа тялото си с фитнес - може да я питаш за подробности. Иначе суровоядството е удобно за не-готвещите, но трябва много мислене и пресмятане, за да не останеш недохранен; здравето на кожата и лигавиците се подобрява значително, но нерядко се срещат проблеми със стомаха (заради многото целулоза). Т.е. като всяко нещо има плюсове и минуси. Според мен всеки сезон е подходящ за това, но на мен са ми любими пролетните и есенните сурови дни, тъй като разнообразието от зелении е най-голямо (те също са ценен източник на растителен пртотеин). Грешно е разбирането, че суровоядството=хранене само с плодове; Да те присъстват, но са само част от менюто, а не основна храна (тук сигурно е мястото да спомена, че има и всеядни суровоядци - хранят се и със сушено месо, сурово мляко и сурови яйца). Ето тук можеш да намериш много идеи за сурови блюда. Моето решение да се храня така беше импулсивно, но успях да извлека позитивите на режима и да намеря мястото му в моят живот. Дано да съм била поне малко полезна (sun)
И сега да си отчета хапването:
17.00 - 1/2 порция свинско със зеле, 1 варено яйце; 300гр извара, 1 банан, 3 ореха и 1 пълна ч.л. мед
19.00 - 1 варено яйце, 200гр кисело мляко+50гр извара+1/2 банан+1 ч.л. мед, 5 бадема
Отново ти благодаря за споделеното мнение!Този блог на Деси отдавна го знам,още откакто го направи. Питала съм я много неща,чела съм и дневника в сайта земя на заем,но ми се струва,че няма да мога на толкова малко ядене,поне не зимата :( Въпреки това определено ще се пробва.
п.п.И сайта на семейството от Канада е много хубав,от тях научих доста :)
Това беше последния спам :P
Мнението беше редактирано от DS* на 07.12.12 19:45.
08.12.12
15:29
08.12.2012
Честито на всички настоящи и бивши студенти (аз празнувам, защото съм от вторият вид :D )
Тренировка:
Totally Ripped Core by Bob Harper
Страшна тренировка за т.нар. “ядро”.
Преоткрих тези тренировки ( с подсещане от Деситка (F) ) и от днес ще ги виждате често в дневника ми (всичките 2ма които четете :D ).
Ето едно видео, за да добие звук и картина името Боб (тук той е трениращият, а не треньорът):
За по-късно си сготвих пилешки дробчета с лук и малко бира. Ням ням :P
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 08.12.12 15:31.
казано от Radost_nezemnA на 08.12.12, 15:29:
08.12.2012
всичките 2ма които четете :D
Дневникът ти се чете от няколко цивилни лица и голяма част служители на тайните служби. :D
08.12.12
17:18
Хахах... еми щом им е интересно. Аз ако бях от тайните служби със сигурност нямаше да чета моя дневник :D
08.12.12
18:40
Забавна си :)))
И се подценяваш - дневникът ти кефи почти колкото и ти :P
А г-н Харпър е доста приятен и ще бъде неизменна част от спорните ми подвизи :)
казано от Radost_nezemnA на 08.12.12, 17:18:
Хахах... еми щом им е интересно. Аз ако бях от тайните служби със сигурност нямаше да чета моя дневник :D
Твоите разбирания са различни от нашите разбирания.
Подпис
“тайните служби”
08.12.12
19:08
Храна:
16.30 - задушени пилешки дробчета (250гр) + половин печено горно бутче без кожа (100гр) + задушено зеле, карфиол. гъби, морков в кокосово масло
17.45 - още 3 дробчета (супер вкусни станаха); 400гр кисело мляко + 50 гр извара + 1 голям банан (200гр) + 4 ореха, няколко сушени ягодки и малинки
кк: 1200
Весел празник пийпъл :D
08.12.12
19:48
09.12.12
15:05
Благодаря за милите думи и се извинявам ако съм прозвучала като attention whore :D Вчера бях обратното на недоспала (спала около 14 часа) и бях малко зла към целият свят (dull)
Днес обааааче... (sun)
09.12.2012
Тренировка за луди: Инсенити - Plyometric Cardio Circuit
Обожавам такива размазващи тренировки, но цялата програма ще я изкарам след Нова Година - така се бях зарекла (с надеждата до тогава да съм в по-добра физическа форма). Ще трябва доста да се потрудя, защото днес изкарах цялата, но правих поне двойно повече почивки (whew) И все пак се потупвам по раменцето за добрата работа.
Храна: половинът искал китайско, така че аз ще метна една салата от вдорасли с много чесън (и натриев глутамат... (tmi) )
Останалото: по-късно
09.12.12
19:21
16.30 - 1 ч.л. мед с 1 орех; 2 дробчета, 3 варени яйца+150гр пиле и зеленчуци с къри+300 гр салата водорасли и чесън :D
17.45 - 400гр кисело мляко, 200гр банан, 5-6 сушени ягоди, 4 ореха
Спор(т)на седмица ви желая (sun)
09.12.12
20:10
казано от Radost_nezemnA на 09.12.12, 19:21:
Спор(т)на седмица ви желая (sun)
Like,like,like,like (sun) подобно и на теб (hug)
10.12.12
15:39
10.12.2012
Спортната седмица не започна добре за мен - успах се, а и трябваше да дойда на работа много по-рано от обикновенно и ще стоя до късно, така че... днес почивен :(
Утре по принцип е почивен и имам предвидени ангажименти за следобед (и продължават да изникват нови - поразата да ги порази тея от Здравната каса :D ), но жива-умряла ще се разкърша.
10.12.12
19:35
Храна:
18.30 - 2 бъркани яйца, 50гр бекон, задушени зеленчуци; 400гр кисело мляко+2 банана+5 ореха и 4-5 бадема
19.00 - 2 квадратчета черен шоколад със стевия
Голям студ |-)
11.12.12
17:52
11.12.2012
Ура! Ура! Днес тренирах (nmuchfun)
HIIT Cardio and Abs Workout
Section One: Warm Up
Lateral Pulls
Front Kicks
Squats
Lateral Hops
Jumping Jacks
Flutter Kick Squats
Side Kicks
Up and Outs
Section Two: Workout
Аеробната част 4 по 20 сек
Силовата част макс повторения за 50 секс
Jump Squats
V Sit Leg Drops
Mt. Climber Get Ups
Crunch Pulses
4 Butt Kickers + 2 Jack Steps
Mt. Top Russian Twist
Ski Squat Jacks
Reverse Crunches
Active Rest (very light cardio; walking in place)
Twisted High Knees
Bicycle Crunches
Broad Jump + 3 Hops
Reclined Rotations
2 Hooks + 2 Upper Cuts
Oblique Jack Knife Crunches
Lunging Toe Touches
Alternating Plank Kicks
и 15 минутен стречинг
Храна:
Сутринта станах много рано (по моите стандарти) и от яд, студ, заспалост и все в тоя дух сгънах каквото ми се изпречи на пътя:
8.00 - 1 мандарина, 1 ч.л. извара, 3 бадема, 1 квадратче шоколад
17.00 - 1с.л. мед и няколко бадема; 2 варени яйца, 1 долно бутче (домашно КФС), салата айсберг и краставица
17.30 - 400 гр кисело мляко, 1 с.л. извара, 1 ч.л. протеин за вкус, 3 сушени сливи, 6 ореха, 2 квадратчета шоколад
Доволна съм от днешният ден, макар че тренировката не беше смазваща, нито храненето перфектно... просто това беше най-доброто при тези условия 8-)
12.12.12
11:12
12.12.12 В 12.12ч ще си пожелаете ли нещо? Аз да :D
Тренировка:
Боб Харпър - Extreme Cardio Challenge
Ама буквално си беше предизвикателство на ръба на възможностите (моите поне със сигурност (whew) ) Ръце-Крака-Корем загинаха геройски в битката!
Прекрасен ден на всички (sun)
12.12.12
19:21
Доброто прасе в мен днес изяде:
17.15 - 2 бъркани яйца, 1 варено яйце, 50гр пиле, задушени зеленчуци, 1 ред шоколад със стевия
18.30 - 1 варено яйце, 400гр кисело мляко, 50гр извара, 120гр банан, 6 ореха, няколко сушени ягоди, 3 с.л. с връх корнфлейкс (без захар и био - да бе да (mooning) );
19.00 - 3 парчета тиква без нищо, 1/3 помело, 1 мандаринка
Нещо усещам пристъпи на глад през деня и късно вечер, които успявам да укротя, обаче се чудя защо. Явно нещо липсва... Почвам да мисля. (wait)
казано от Radost_nezemnA на 12.12.12, 19:21:
Нещо усещам пристъпи на глад през деня и късно вечер, които успявам да укротя, обаче се чудя защо. Явно нещо липсва... Почвам да мисля. (wait)
И мен ме интересува решението.
Досега, единственото, което действа е шопинг.
Но не е удобно по време на работа.
Макар че според разни статистики, най-многото онлайн поръчки се правят в работно време (wait) :D
12.12.12
22:50
Ох остави се... сега с тея големите намаления.. :)
А след Нова Година с ОГРОООМНИТЕ намаления на дрехи вече няма да устискам. Само ме спасява факта, че съм дебела и ще ми е гадно да харча много за неща дето няма да нося догодина (ха дано :D )
Хах, дрехи винаги се намират годни—не ме спира личната самооценка (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.12.12 22:53.
13.12.12
22:29
13.12.2012 Зареждащ ден (rock)
Почивен от тренировки; Само обикаляне из града в студа - прибрах се ни жива - ни умряла и за да се стопля вкарах такова нечовешко хранене.. неземно даже (от там идва ника ми :D ). Сега се замислям, че можех да направя 100 напада и щях да си запаля г*за и краката, ама да не взема да заслабна прекалено...
Количества и часове не помня само знам, че имаше:
1/3 помело, пълна чиния пълнозърнести макарони с доматен сос и наденица, сигурно 1/3 бананов кекс (страаашен стана (giggle) ), черен шоколад със стевия, 2 варени яйца и 1 кисело мляко, бадеми и орехи на вкус (blush)
Каквото и да си говорим, въглехидратите = щастие 8-)
Попаднах на блога ти, много красиви неща приготвяш (F) Предполагам, че са също толкова вкусни. Браво :)
14.12.12
10:03
Anelia, благодаря ти! За съжаление отдавна съм го изоставила (не и готвенето, а още по-малко яденето :D ).
Едит:
въглехидрати = краткотрайно щастие (dull) Тази сутрин съм супер подпухнала (и ПМСто има принос), пъпчасала и се чувствам тройна. Мили другарчета и myself, обещавам, че повече няма да правя така :D
Тренировка:
Боб Харпър - Strenght Begginer + Glute Challenge
Моля, искам и аз да видя блога. (nmuchfun)
Моят е супер зле—хах—но си пиша рецепти там, въпреки всичко :)
По-удобно е от тефтерите и слагам по някой фотос—само дето още не съм на ясно на кой език точно искам да го водя. (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.12.12 11:04.
14.12.12
11:00
Добавям към тренировката 20/10 интервали бърпита и двойни ритници по г*за.
Ето го блога: http://radostnezemna.blogspot.com/
15.12.12
00:45
14.12.2012
Храната:
18.00 - 3 бъркани яйца с бекон и гъби; краставица
20.00 - 400гр кисело мляко с 1 малък банан, няколко сушени ягодки и малинки, 3-4 ореха, 1 с.л. корнфлейкс
До сега имахме гости и съм си хапнала и 5-6 парченца мандарина.
Браво на мен за хубавата тренировка и храна: искам всеки ден да е така (wasntme) не че не зависи само от мен де...
15.12.12
14:00
15.12.2012
Ха... преди малко разбрах, че днес е работен ден :D Май не е лошо сам да си си шеф.
Тренировка:
Боб Харпър - Body Rev Cardio Conditioning (260 изгорени калории според CalorieBurned app)
Ама споко... ще си ги наваксам по-късно (giggle)
казано от Radost_nezemnA на 15.12.12, 00:45:
не че не зависи само от мен де...
От обстоятелствата зависи също—специално при мен и мечката медовинка, които се падаме в раздела опортюнистично всеядно :)
15.12.12
14:46
Пу и аз към вас :D
15.12.12
18:54
Това кафе с лимон е наистина като ракетно гориво! Лайк ит 8-)
Храна: 16 - 18.00
салата ЗМЦР, 2 варени яйца, 150гр пилешки пастет (аз го правих), около 50-60 гр типов хляб, 1 хапка кашкавал
400гр кисело мляко, 150гр банан, 5 ореха, 1 с.л. мед, 10тина бадема, 2 парченца помело
Днес мислих как да си оползотворя почивните дни, тъй като ще си направя дълга ваканция и реших: много тренировки и в другото време мързел. :D Дано не ми се объркат плановете, защото обикновенно като почивам във Варна и все се налага да ходя на работа по малко или си идват сума ти народ от страната и чужбина и докато се видя със всеки и на края нищо не съм свършила. Все пак смятам да си изготвя стриктна програма за трениране, за да не се отпускам покрай изобилната храна и купони. (whew)
15.12.12
19:46
Ми лайкс йор блог , ми лайкс йор дайъри , ми лайкс ю (nfun)
15.12.12
20:01
Взаимно е, взаимно е (hug)
Дай да станем приятелки у Фейсбук тогава (giggle)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 19.04.13 18:41.