Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.12.12
23:36

казано от Кико Сан на 04.12.12, 23:04:

казано от Kath на 04.12.12, 07:04:

Буквално разпорих сладкиша и натъпках шоколада вътре....

Някак си ме кефи бруталността на това изказване, контрастираща с смирения сладкишоподобен, който знаейки, че е далеч от идеала за сладкиш, примиренчески се оставя да бъде разпорен и мъченически натъпкан с макар и черен шоколад, надявайки се по този начин да придобие поне малко сладкишески способности.

После, отрязването на сладкиша е последния етап на асистираното сепуку

04.12.12
23:43

Част 2: отмъщението на кекса

04.12.12
23:48

казано от cocobutt на 04.12.12, 23:29:

Не знам ква болест е това, но моя опит с противозачатъчните завърши трагично :D Няма да повторя и на никого не препоръчвам.

Тийнеийдж прегнанси или чакай ... анаболен мутант?
(giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.12.12 23:52.

05.12.12
06:38

казано от Кико Сан на 04.12.12, 23:04:

казано от Kath на 04.12.12, 07:04:

Буквално разпорих сладкиша и натъпках шоколада вътре....

Някак си ме кефи бруталността на това изказване, контрастираща със смирения сладкишоподобен, който знаейки, че е далеч от идеала за сладкиш, примиренчески се оставя да бъде разпорен и мъченически натъпкан с макар и черен шоколад, надявайки се по този начин да придобие поне малко сладкишески способности.

На фона на всички глупости, които си изприказвала, сладкиша си беше сладкиш, напълно достоен и мнооого вкусен :D

Мнението беше редактирано от Kath на 05.12.12 06:47.

05.12.12
06:45

04.12.2012 - Тренировъчен
DAY 13

Коментар: Вчера беше много изморителен ден! Цял ден се занимавах с подготовка на бизнес проект; доклад; изготвяне на материали за учебно тренировъчната фирма; подготовка за класно по математика (headbang).. И за капак се борих с неистовото желание да зарежа всичко и да тренирам :D Както и да е - днес ще има тренировка (party).
Тази сутрин мускулната треска все още е налице, умората също...все ще дойде ден, в който ще се наспя, вярвам го ! :D

Undereating :
1. 2 Ябълки
2. 1 кафе с мляко

Workout:

Първа част:
10 Squat jumps
10 Toe-touch crunches
10 Squat-to-plank jumps
10 Leg rises for abs
10 Push ups
10 Knee hugs
10 Squat-to-plank jumps
10 Side crunches (right)
10 Squat jumps
10 Side crunches (left)
10 Burpees with push up

Цялата тренировка изпълних 4 пъти, за около 19 мин.

Втора част:
1.Кофички х 10
2.Хоризонтални набир. х 10

1.Суинг с 12 кг. х 10
2.Пл. катерач х 50

1.Ренег. гребане х 10
2.Ab wheel х 10

1.Бицепсово сгъв., комбинирано с раменни преси х 10
2.Sumo squat jumps х 10

Всяйа двойка упражнения изпълних по 5 пъти, без почивка между упражненията. При смяна на двойките упражнения правих почивка около 60-70 сек. Всичко изпълних за около 30 мин.

Беше изморително, изпотяващо и въпреки, че беше по-скоро силова, определено бях в “аеробната зона”, пулса ми беше на макс :)

Overeating:
В часовете между 16:00 и 18:00
1. Салата с горчица (качвам снимка)
2. Свински кюфтенца (тези от рецептата по-долу) с 1 домат (качвам снимка)
3. Същата порция яйчен сладкиш+тъмен шоколад със стевия+кисело мляко, като вчера

Течности, добавки,лекарства:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
2000 мг. Л-карнитин с хром
Кафе, вода, чай

Мнението беше редактирано от Kath на 06.12.12 06:21.

05.12.12
07:34

казано от Кико Сан на 04.12.12, 23:48:

казано от cocobutt на 04.12.12, 23:29:

Не знам ква болест е това, но моя опит с противозачатъчните завърши трагично :D Няма да повторя и на никого не препоръчвам.

Тийнеийдж прегнанси или чакай ... анаболен мутант?
(giggle)

Двусвдмично кървене.

05.12.12
10:25

казано от cocobutt на 05.12.12, 07:34:

Двусвдмично кървене.

Оф, много лошо :(

05.12.12
10:30

казано от Kath на 05.12.12, 06:38:

На фона на всички глупости, които си изприказвала, сладкиша си беше сладкиш, напълно достоен и мнооого вкусен :D

Ами сигурно, a за де не си кривя душата, ония мъфчета ме кефят като име и звучат и изглеждат вкусни, но ако са само с белтък, се притеснявам да не би да са твърде дунапренeни? Но като комбинация с д-р Йоткер ванилия звучи примамливо.
Ама после пък защо да се мъча да ги прая като после ще ги топя в купешко нишесте. Бих си купила наместо туй едни размазващи профитероли (или както се казват там) или еклери. Но, аре, ако ми ги напраиш, ша са жертвам

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.12.12 10:31.

Т. Тодорова

05.12.12
10:56

Mда,отвратително нещо са противозачатъчните,но в на Кат случая няма как.
Само се надявам да не си ги харесва и тя,както една близка си ги харесва и няма против да ги пие,дори цял живот,щото се чувствала добре,пазили я от бременност и кисти,а и те били доста изчистени,разбираш ли...почти безвредни (nbat)

05.12.12
16:40

казано от Кико Сан на 05.12.12, 10:30:

казано от Kath на 05.12.12, 06:38:

Ами сигурно, a за де не си кривя душата, ония мъфчета ме кефят като име и звучат и изглеждат вкусни, но ако са само с белтък, се притеснявам да не би да са твърде дунапренeни? Но като комбинация с д-р Йоткер ванилия звучи примамливо.
Ама после пък защо да се мъча да ги прая като после ще ги топя в купешко нишесте. Бих си купила наместо туй едни размазващи профитероли (или както се казват там) или еклери. Но, аре, ако ми ги напраиш, ша са жертвам

Права си, по принцип се получава досущ като дунапрен - и на вид, и на вкус :D. Само дето има някои тънкости, които винаги спазвам много прецизно и се получава идеално: 1.Разбивам всички съставки в домашен робот, което ще рече, че ги разбивам до идеално гладка консистенция. Получава се толкова НЕяйчена на вкус смес, че няколко пъти съм я изпивала, без да стигне до микровълновата...просто протеиново-млечен шейк, много вкусен при това. 2. В сладкиша никога, ама никога не слагам кисело мляко - точно от него става дунапрен. Слагам прясно мляко, и то не кое-да-е, а пълномасленото на “Балкан” - и с други съм пробвала, но с това става най-вкусно. 3.Слагам умерено количество канела. 4.И последно: въртя го в микровълновата на мнооого ниска мощност, за да не става на “дупки” или “шупли”. Крайният вариант има вкус на кексче...буквално :) А ако го правя БЕЗ канела, пак не става в никакъв случай дунапрен, по-скоро има вкус на малко по-твърд крем-карамел (без карамела).

Мнението беше редактирано от Kath на 05.12.12 16:42.

05.12.12
17:05

Кюфтета от свински стек, пресен лук и гъби

Продукти:
1. Мляно месо от свински стек (аз си го млях сама с домашния робот), около 300 гр.
2. Пресен лук, 2-3 връзки
3. 150 гр. печурки
4. Подправки
5. Около 30 гр. пшенични трици

Приготвяне: Всички съставки се слагат в домашен робот и се мелят до получаването на кайма. Взима се по малко кайма и се пуска в чинийка с пшеничните трици, като се валя, до получаването на кюфтенце. Когато всички кюфтенца са готови се изпържват в нагорещен тиган, без добавяне на мазнина, на ниска температура (иначе ще останат сурови отвърте).

Първата снимка е на каймата и пшеничните трици.
Втората - на оваляните, все още сурови кюфтенца.
Третата - процеса на готвене :D. Някои от кюфтенцата са обърнати вече.
И последната - на готовата порция :)

Мнението беше редактирано от Kath на 05.12.12 17:07.

05.12.12
17:38

Офффффф, Кат, ша зема да си напрая накрая тези мъфчета и разпорения сладкиш. ЛОЛ
Толкоз не ме кефят, че нещо са ми са прияли цял ден и понеже не ги харесвам, искам да ги унищожа. (nbat)

06.12.12
06:15

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН НА ВСИЧКИ!
Бъдете здрави и щастливи, обичани и успешни :)

06.12.2012 - Тренировъчен-кардио
DAY 14

Коментар:
Днес спах малко - в 5 и 30 се събудих :(.. Предстои ми дълъг ден, изпълнен с изпити и мнооого работа за вършене. Въпреки това ще тренирам - всъщност, нямам търпение да дойде време за тренировка..!!
Тъй като днес е Никулден, довечера ще готвя риба (nlove9)

Undereating :
1. 2 ябълки
2. 1 кафе с мляко

Workout:
http://www.youtube.com/watch?v=NGhZUc00YhE&list=PL1hWiLiXk6WktLip3RbF50zqFUNFxmajF&index=30
Тренировката беше по-лека от вчерашната (както бях планирала) и беше по-скоро кардио. Все пак доста се изморих, определено натоварва стабилно ;)

Overeating:
В часовете между 16:30 и 17:30:
1. Голяма салата от китайско зеле с горчица и зехтин
2. 600-700 гр. бяла риба (качвам снимка), печена във фолио с лимони
3. 100 гр. пилешко филе, кофичка и половина кис. мляко, малко лютеница

1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Кафе, вода, чай

Мнението беше редактирано от Kath на 06.12.12 18:26.

06.12.12
17:54

2 седмици на WARRIOR DIET

Време е за малко актуализация :)
Мерките не са паднали много - с половин-един см максимум, и то не навсякъде.
Килограмите от 54-55, сега варират между 53-54.
Качвам 2 снимки в цял ръст - достатъчно показателни са.

Коментар: Мисля, че е време да започна да поддържам, стига толкова сваляне.

06.12.12
18:01

казано от Kath на 06.12.12, 17:54:

И аз така мисля! :) Браво,много добре изглеждаш (sun)

06.12.12
18:07

Според мен,няколко,ПРАВИЛНО качени килограма ще ти стоят много добре :)

06.12.12
18:19

казано от Breackk на 06.12.12, 18:07:

Според мен,няколко,ПРАВИЛНО качени килограма ще ти стоят много добре :)

Прав си :)
Още мускул искам.

Мнението беше редактирано от Kath на 06.12.12 18:20.

06.12.12
20:18

Още нещо, което ме вдъхнови днес:

06.12.12
21:23

казано от Kath на 06.12.12, 17:54:

...
Качвам 2 снимки в цял ръст - достатъчно показателни са.

А според мен е наложително да качиш 4-5 кг.
Сега ме убийте с камъни.

06.12.12
22:14

Все за мускули разправяте, а числата над 1800 ви плашат :D

07.12.12
06:35

07.12.2012 - Тренировъчен-кардио+силова
DAY 15

Коментар:
Спах малко и пак се чувствах леко отпаднала преди тренировката. Глътнах едно черно кафе, направих warm up и започнах сутрешното кардио. Много добре ми дойде :). Събудих се със запушен нос, схваната в ставите, умираща от студ (макар да не е студено в стаята) и отпаднала - носа се отпуши, ставите се раздвижиха перфектно, тялото ми се загря, даже носа ми се отпуши!! :D
Чудя се на хората, които не обичат да стават рано и да тренират :D.

Undereating :
1. Паааак 2 ябълки :D
2. 1 чисто кафе
3. 1 кафе с мляко

Workout:

Кардио на гладно (в 5:30 сутринта :D)
4 кръга от следните:
100 high knees with 5 kg dumbbell
10 standing ups
100 butt-kick jumps
10 standing ups
20 side kicks (20 for each leg)
100 high knees with 5 kg dumbbell
10 standing ups
20 pendulums
10 side kicks (10 for each leg)
50 butt-kick jumps
Тотал: 25 мин.
Голямо потене и морене падна!

Следобедна силова тренировка

4 кръга, изпълнени интервално - 50/10.
1. Reverse shoulder sequence (ръце настрани+ръце напред+бицепсово сгъване)
2. Deadlift + row
3. Plank+press up
4. Circle chest press
5. Single arm press
6. Mountain climbers + plank jump

Видео
Утре ще почивам, понеже ме чака здрава мускулна треска...

Overeating:
1. Кофичка кис. мляко
2. Салата зеле и моркови (качвам снимка)
3. Двойна пилешка плескавица със сос от крем-сирене (качвам снимка)
4. Още едно кис. мляко

Едно кафе с мляко, едно чисто кафе, много чай, мнооого вода :)

Мнението беше редактирано от Kath на 07.12.12 18:20.

07.12.12
09:52

Изглеждаш много добре! Според мен тези кг са ти идеални поддържай ги така,а мускулите нагоре.Успех! :D

07.12.12
10:02

казано от Ани на 07.12.12, 09:52:

Изглеждаш много добре! Според мен тези кг са ти идеални поддържай ги така,а мускулите нагоре.Успех! :D

Вие момичетата,имате някакво изкривено разбиране :D

07.12.12
10:11

...Според мен тези кг са ти идеални поддържай ги така,а мускулите нагоре...

И мускулите са от какво? Въздух?

Не ме разбирайте погрешно, харесвайте си се слаби - всеки си има вкус. Само не твърдете, че целта са мускули, а всъщност само падащата стрелка на кантара да ви прави доволни.

Мила

07.12.12
10:14

казано от Vic на 07.12.12, 10:11:

Не ме разбирайте погрешно, харесвайте си се слаби - всеки си има вкус. Само не твърдете, че целта са мускули, а всъщност само падащата стрелка на кантара да ви прави доволни.

(rock)

07.12.12
10:18

Вик, може да ти звучи смешно, но това си е някаква мания с кг. дори сега като си качвам силата на клека психологически не мога да си представя, че ще мина 90кг, защото винаги съм се борил с тях... а реално не е зле да кача някое килце :)

07.12.12
10:39

казано от Vic на 07.12.12, 10:11:

От въздух са си, какво сега.. А и те толкова бързо растат, че е опасно да се приемат повече от 1357 калории на ден. В противен случай мисията да бъдем стегнати и с 0 подкожни мазнини, отива по..така де - става невъзможна. (giggle)

07.12.12
11:30

Доколкото разбрах досегашната й цел е била да чисти подкожни мазнини,и се е справила чудесно,а относно мускулите тя подробно споделя количествата на протеина и въглехидратите (които нива очевидно е увеличила), които са нужни за тяхното изграждане. Не смятам ,че има нужда да качва от към мазнини,но разбира се това е мое мнение ,И във никакъв случаи целта на дамите не е само кантара да сочи надолу,като се има в предвид,че като показател е много образен!Дали жени или мъже целта не е ли една и съща- по малък % подкожни мазнини, по -голям мускулна маса ? Поздрави :D !

Опитай се да качиш качествено 5-6кг,защото в момента изглеждаш прекалено слаба.За целта трябва да си увеличиш калориите,да понамалиш кардиото и да вдигаш с тежко.Никой не е казал,че трябва да стане за месец-два,хубавите неща стават бавно,но важното е да има действие по въпроса и постоянство.

07.12.12
12:16

казано от Ани на 07.12.12, 11:30:

Доколкото разбрах досегашната й цел е била да чисти подкожни мазнини,и се е справила чудесно,а относно мускулите тя подробно споделя количествата на протеина и въглехидратите (които нива очевидно е увеличила), които са нужни за тяхното изграждане. Не смятам ,че има нужда да качва от към мазнини,но разбира се това е мое мнение ,И във никакъв случаи целта на дамите не е само кантара да сочи надолу,като се има в предвид,че като показател е много образен!Дали жени или мъже целта не е ли една и съща- по малък % подкожни мазнини, по -голям мускулна маса ? Поздрави :D !

Ани,

Кат има (или е имала) СПКЯ и инсулинова резистентност. Кое от двете е първично е относително, защото едното може да доведе до другото. Та:
- Твърде ниските нива на подкожни мазнини (около 10%) не са препоръчителни за нея. Един от синдромите на СПКЯ е проблем с месечния цикъл, а знаем, че ниските нива на подкожни мазнини водят до същото.
- За въглехидратите - при инсулинова резистентност, ВВД е противопоказно. Воинската диета, като вариант на ЦХ е добър вариант за борба с инсулиновата резистентност, но отново с НВД уклон. От друга страна, ЦХ при жени с проблемен цикъл не е най-доброто по ред причини, т.е. при нея баланса е сложен.
- Целта би трябвало да е здраве и атлетичност (сила, издръжливост, повишено КПД), а не просто нисък процент мазнини и повече мускули. Но дори и целта да се изразява само в малко мазнини и повече мускули, пак е невъзможно да качваш мускули, без да увеличиш теглото по простата причина, че мускулите си тежат (и то значително повече от мазнините).

Поздрави!

Храненето ти е основното,но и тренировките трябва да промениш.С тия скокчета,рутничета,туистове и тн зор работа. Най-лесно ще станат нещата със схема на трениране,включваща предимно базови упражнения в 5-10 пов с тежичко

07.12.12
15:17

казано от Велико Иванов на 07.12.12, 12:33:

Храненето ти е основното,но и тренировките трябва да промениш.С тия скокчета,рутничета,туистове и тн зор работа. Най-лесно ще станат нещата със схема на трениране,включваща предимно базови упражнения в 5-10 пов с тежичко

Ти май само на една от тренировките ми си обърнал внимание?

Мнението беше редактирано от Kath на 07.12.12 15:17.

07.12.12
15:25

Вик, няма нито една дума от изреченото, с което да не съм съгласна.
Искам да допълня обаче някои неща, по повод личните ми цели.
Година и половина се борих с упоритите 65 кг, минах през какви ли не ужасяващи периоди. Бях много зле, постоянно ми ставаше лошо, нямах никакъв цикъл, бях подпухнала, вечно подута, заради задръжка на вода. Нямах никакви резултати във фитнеса! Колкото и да блъсках, нито мускул качвах, нито мазнини свалях, само си седях подпухнала и изтощена от всичко. Имах маточно кървене, болки в яйчниците.... Обикалях като луда по лекари, без резултат. След всичко, лекуващите ми лекари са единодушни: това, което най-много ми помогна да се справя с болестта са тренировките и режима на хранене. Всеки лекар съветва жените със СПКЯ да спортуват и да се хранят правилно, а аз отдавна вече го правех. Ето кое ме изкара от ситуацията. От тогава насам се появи малък комплекс, по повод килограмите. Признавам си :). Както и да е, сега вече мисля далеч по-трезво и знам кога да спра със свалянето на кг. В момента се харесвам много, но може би 1-2 кг. мускул няма да ми навредят. И все пак, не държа, защото наистина се харесвам. Новата ми цел е да поддържам тези килограми.

07.12.12
15:37

казано от Kath на 07.12.12, 15:25:

...
...

Кат,

Мога само да те поздравя за положените усилия и успешния резултат.
А за външния вид, не съм аз този, който ще ти налага какво да харесваш.  Щом ти се харесваш, щом човека на когото държиш те харесва и най-важното си здрава, друго не би трябвало да те интересува.

Успех и занапред! (y)

07.12.12
16:28

казано от Кольо Пияндето на 04.12.12, 15:34:

Как е възможно на някой да му минава през главата, че Катето приема противозачатъчни с цел анаболен ефект?
NightCrawler… извини ме, не реагирам с лошотия, но просто посоката на въпроса ти е такава, че загубих дар-слово. Дори не знам как да развия мисълта си...

Извинявам се за спама в дневника на момичето, но държа да уточня нещо.
@Кольо Пияндето - преди да напиша онзи мой коментар, не мога изобщо да се сетя защо но преглеждайки статиите в сайта, тази ми направи силно впечатление.След това полюбопитствах да видя един от приятелите ми, кой точно пост на Kath е лайкнал и ахнах.
Видях в суплементацията и противозачатъчни и първосигнално последната информация, която ми беше минала в главата ме накара да си помисля за тази абсурдна идея.В интерес на истината се колебаех дълго преди да натисна “Обнови”, въпреки че се самооправдах пред себе си като “невинен и неосведомен”...вече почти съжалявам за този мой въпрос.
Както и да е...

07.12.12
17:11

казано от Vic на 07.12.12, 15:37:

казано от Kath на 07.12.12, 15:25:

...
...

Кат,

Мога само да те поздравя за положените усилия и успешния резултат.
А за външния вид, не съм аз този, който ще ти налага какво да харесваш.  Щом ти се харесваш, щом човека на когото държиш те харесва и най-важното си здрава, друго не би трябвало да те интересува.

Успех и занапред! (y)

Благодаря ти! Същото ти пожелавам от все сърце :)

Оксана Оробец се казва:Класа е.

07.12.12
18:28

Двойна пилешка плескавица със сос от крем-сирене

За соса:
Крем-сирене
Подправки
Горчица
“Маги Унисос”

Приготвяне: Всичко се разбърква до хомогенност,

За плескавицата:
600 гр. пилешки гърди
2-3 връзки пресен лук
300 гр. мариновани гъби
Подправки

Приготвяне: Всички продукти се правят на кайма и се правят 2 големи, кръгли, “сплескани” пържоли. Изпичат се в тиган с умерена (към ниска) температура, от двете страни. Накрая се слага първата пържола, маже се обилно със соса, огоре се слага втората и пак се маже.

08.12.12
06:39

08.12.2012 - Нетренировъчен
DAY 16

Коментар:
Заспах в 1:00, събудих се в 5:30. Мисля, че тази сутрин положението е най-зле. Снощи едва заспах, въртях се с часове в леглото - изобщо не знам на какво се дължеше.
По повод диетата - от време на време май усещам лек ацетонов вкус в устата си - знам, че обикновено се усеща при кетоза, а при мен не би трябвало да настъпва такава, с тези 2 ябълки всяка сутрин (nnotok) ....?

Undereating :
1. Любимото - 2 ябълки :D
2. 2 кафета със сметана

Workout:

Overeating:
В часовете между 15:00 и 17:00
1. Зелева салата с млечен дресинг
2. 4 яйца на очи
3. 150 гр. пълнозърнести бисквити със 70% съдържание на плодове и без никаква захар и подсладители
4. 550 мл. сладолед Mr. Sweet’s Zero

Кафе, мляко, вода

Мнението беше редактирано от Kath на 08.12.12 16:04.

08.12.12
07:05

казано от Kath на 08.12.12, 06:39:

08.12.2012 - Нетренировъчен
DAY 16
По повод диетата - от време на време май усещам лек ацетонов вкус в устата си - знам, че обикновено се усеща при кетоза, а при мен не би трябвало да настъпва такава, с тези 2 ябълки всяка сутрин (nnotok) ....?

понякога помагат да влезеш в кетоза, така че не е изключено да си

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1