07.12.12
19:15
Здравейте. Нов съм в форума .. От 1 год. тренирам , целта ми е покачване на чиста ММ . в момента съм 82кг , 181см , 23 г.
До сега съм пил протеин , аминокиселини , креатин , и последно пих новата формула на No.Explode.2.0 . В момента искам да се заема малко по сериозно с качването на маса .... целта ми е да кача поне до 92-93 кг. И после като мина на етап чистене да не стана 80 кг . , защото в момента имам мазнини в долната част на корема, и качвам там много бързо....... Колкото до чистата ММ знам че се качва на МАСА , но за това са и тези хранителни добавки да помагат в възтановяването и “качването” .... Тези дни мисля да си поръчам протеин и аминокиселини, мисля да взема Xtend с някакъв протеин , а един приятел ми каза да си взема и глюкоза за повече ефект. Та въпроса ми е ще ми препоръчате ли някакъв протеин и аминокиселини или пък 2 в 1 ..... незнам , затова се допитвам до вас , парите не са от значение. и естествено да има резултати . Хранителен режим , ще пусна и тема за него. или пък ако имате някакви предложения ... ви слушам ...
Темата беше редактирана от Георги Андонов на 07.12.12 19:19.
07.12.12
20:17
...
Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:28.
07.12.12
23:29
казано от Mitko Maidena на 07.12.12, 20:17:
Иначе в протейна на сайтек има аминокиселини Бцаа,аргинин, глутамин,тирозин,левцин, изолевцин и валин.
Що, в другите протеини няма ли?
08.12.12
00:27
...
Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:29.
08.12.12
14:52
казано от Георги Андонов на 07.12.12, 19:15:
...мисля да си поръчам протеин и аминокиселини, мисля да взема Xtend с някакъв протеин , а един приятел ми каза да си взема и глюкоза за повече ефект. Та въпроса ми е ще ми препоръчате ли някакъв протеин и аминокиселини или пък 2 в 1 ...
Под “аминокиселини” обикновено се разбира комплексни, докато Xtend е BCAA интра продукт. Няма да е лошо да правиш разлика между двете. Иначе правилно си се насочил към Xtend един от най-добрите продукти от този клас в момента.
Глюкоза си вземи не за повече ефект, а за повече лой. Повече ефект ще видиш от глюкозата ако си сумист. Иначе въглехидратите са най-евтиния и най-лесен за набавяне макронутриент и не мисля, че има каквато и да било нужда от допълнителен прием по което и да е време. Не е въпроса за парите, кило глюкоза е към 2-3 лева, просто няма смисъл.
“Протеин и аминокиселини или пък 2 в 1”... То протеина искаш или не съдържа аминокиселини, нещо повече, съставен е от тях, така че той вече си е 2 в 1 по смисъла който влагаш. Има смисъл обаче от протеин и BCAA, а ако добавиш и креатин моно мисля, че ще си доволен. Не забравяй най-важното обаче: каквито и добавки да пиеш, както и да тренираш, маса няма да видиш без правилно изграден и твърдо спазван хранителен режим. Приемай по 2гр протеин на килограм тегло главно от месо, яйца, риба, мляко и млечни продукти, сметни си калорийните нужди и пусни 10-15% излишък, въглехидратите нека да са от ориз, картофи, овес, а не от глюкоза и успех.
08.12.12
20:05
...
казано от Mitko Maidena на 08.12.12, 20:05:
А колкото до монохидрата са пари на вятъра при доста хора не действа..
E не ,айде да се спрете с тъпотийте.Ако сложиш,една от малкото НАИСТИНА,на 123312132321% действащи добавки под графа ” пари на вятъра” заслужаваш да бъдеш бит на голо,пред целия град.
08.12.12
20:38
казано от Mitko Maidena на 08.12.12, 20:05:
Защо го плашиш човека,че от глюкоза ще качи лой?Ако я пие само след трен,няма да има такъв ефект.А колкото до монохидрата са пари на вятъра при доста хора не действа..
Защо не опиташ да мислиш преди да пишеш? По колко трябва да пие след тренировка за да не качва лой??? И защо изобщо “трябва” да пие глюкоза след тренировка? Знам какво ще кажеш, щото така са ти казвали... А що се отнася до монохидрата, Балабанов много добре ти го е казал.
Балабанов, брат, не може да се спрат с тъпотиите бе. Щото за да спре някой с тъпотиите първо трябва да не е тъп!
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.12.12 20:41.
08.12.12
22:25
...
08.12.12
23:19
Митко, не бъди толкова остър с думите, моля те.
В случая не си особено прав - както за монохидрата, така и за глюкозата.
09.12.12
03:02
казано от Mitko Maidena на 08.12.12, 22:25:
...
Ти да не четеш Белчо Христов бе??? Това беше модерно и актуално преди 5 години. Айде стига broscience, виж някои авторитетни автори и сайтове със съвременни публикации по темата. Иначе аз освен, че съм чел и продължавам да чета, да се опреснявам. И да пробвам... И говоря от опит (личен и на хора с опит), а не от лафове на един много як, дето така е чул да казва някой много разбиращ на един друг в кварталния фитнес или от митове отпреди 5+ години. Сега направи ли разликата? Да ти е минавало през главата, че доста по-важно и желано от инсулинов пик е поддържане на постоянни инсулинови нива, което не става само с прост въглехидрат?? А да си чувал, че въглена не е единствения вариант за инсулинов отговор?? Айде сега мисли.
Относно креатина подозирам, че Балабанов няма да те остави без отговор, така че аз само ще ти дам материал за размисъл: Тема 1 и Тема 2.
Кой креатин викаш е добър и кой пари на вятъра? И кой викаш трябва да се образова?
Разбира се мога да ти дам и статии от чужди сайтове, потвърждаващи горното. Обаче с нивото ти на заинтересованост и демонстрираното IQ не мисля, че има смисъл ;)
Това дали ще вникнеш в думите ми и ще си вземеш поука поне за себе си да си осъвремениш инфото ми е през оная работа, ако го направиш можеш само да спечелиш.
За останалото обаче те съветвам да си мериш приказките. Като премисляш повече, ще ти е по-безболезнен живота ;).
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 09.12.12 04:59.
09.12.12
10:52
...
Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:30.
Знаеш ли какво,луд? Ти си чети рекламите на производителите(без лично да си пробвал,кой да е продукт) и платените изследвания,които с цел да си оправдаят високите цени ,ще напишат ако трябва че го добиват от на господ ташаците, а аз ще тренирам и ще си пия монохидрат за 20 лева и със силата на внушението от 3х125 лег ги докарах на 3х140 за около месец.Аз съм баси джедая!И не само аз излиза че Бургас е пълен с джедаи.Имах възможността да работя в една от първите зали в Бургас и лично съм следял ефекта от монохидрата върху доста хора,от тинейджъри до 40 годишни ентусиасти.Никой не се е оплакал от нищо и същевременно при всеки се забелязваше приръст на сила и възможност за по интензивни тренировки.
И за да не си чешем просто езиците,ето ти две статии (едната включва разсъждения върху pH-то,без която цялата теория ти пропада).
Айде със здраве!
http://exerciseandsportnutritionlab.com/krealkalynvscreatinemonohydrate
http://www.vpxsports.com/article-detail/krealkalyn-proven-less-effective-than-creatine-monohydrate
09.12.12
11:32
...
Това важи за всяка форма на креатина.Направи ли си труда да прочетеш статийте,за да разбереш,че не може само защото при теб монохидрата не действа(което е доста условно и можеш твърдо да го заявиш само при 100% еднакви условия на прием,на които и да е 2 продукта - сън,храна,тренировки),да скачаш така грубо срещу него?Монохидрата с нищо не изостава спрямо другите форми на креатина,а пък дърпа рязко напред с цена.
Аз повече няма да споря.Всеки си има глава на раменете и после всеки си сърба попарата за грешките си(не говоря конкретно за фитнеса).
09.12.12
12:41
balabanov, много интересни статии, сравняващи креатин монохидрата и креалкалина си дал. Наистина са информативни и човек може да си направи изводите какво прави рекламата от даден продукт. Креалкалина и другите креатинови продукти са наистина много рекламирани, а и доста по-скъпи от монохидрата, който явно е със същата ефективност като тях.
09.12.12
14:06
казано от Mitko Maidena на 09.12.12, 10:52:
...Според проучванията стандартният креатин има pH по-малко от 7.0, затова при контакт с течност, той се превръща бързо в креатинин, субстанция която има странични ефекти (крампи, гадене) които се приписват на креатина.Kre-Alkalyn® е креатин с pH над 12, което е постигнато чрез използване на световноизвестна патентована технология на производство...
...за да се постигне максимален ефект са достатъчни 2 – 3 капсули дневно.
Тава откъде го копира, от интрото на креалкалина на Аминостар от сайта им ли? Или от представянето му във фитнес1.бг? Щото то и на Нитрикса пише, че увеличава размера на пениса, ама едва ли.
Иначе световноизвестната патентована технология за повишаване на pH-то за която говориш е натриев бикарбонат или преведено за тебе сода за хляб. Айде продължавай да се образоваш: кре-алкалин
казано от Mitko Maidena на 09.12.12, 11:32:
Моното съм го пробвал и нямаше никъкав ефект.От 6 фр,който са приемали моно само при 2ма имаше ефект,значи не при всеки работи...
Такива лафове на “едни френдове” са ми любими. Казал му някой, че от креатина ще качи 5-10-15кг, яде като първокласник, тренира като жена (не че някои жени от форума не тренират по-яко и от мъже) и след като накрая ефекта е почти нулев “ми той креатина не работи”. Как па при нас работи, а при вас не?
Иначе ако ти стиска може да се разберем нещо да се видим, да подискутираме кой умен, кой тъп, кой е смешен и на кой ще му е смешно накрая. Щото те предупредих веднъж.
09.12.12
16:39
...
10.12.12
11:08
Обърнахте темата на спор ... нищо не разбрах. Днес гледах и реших да поръчам OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard и Xtend , какво ще кажете за комбинацията им ? а и това отосно как да ги пия в тренировъчни дни и в нетренировъчни ? ... благодаряя
10.12.12
11:25
Писали сме безброй пъти, че ON Whey Gold Standart отдавна не е в групата на най-добрите идеи при избор на протеинов суплемент. Този продукт лежи на твърде много стара слава, твърде много маркетинг и купища легенди от кварталните фитнеси. Как се приема протеин и ВСАА? Дискутирано е в десетки теми, публикувани са статии в изданието по въпроса... пак ли да го пишем?
10.12.12
11:30
Какво точно не разбра от този пост?
Суроватката сутрин след ставане и след тренировка, Екстенда по време на тренировка, в нетренировъчни дни протеин сутрин след ставане и между храненията ако ти е слаба храната, Екстенд нетренировъчни дни не, креатин моно ако решиш 5гр всеки ден за предпочитане сутрин или когато се сетиш през деня.
ПП: Кольо явно няма да спрат тези въпроси. В началото на темата съм писал нещо, а тук пак “нищо не разбрах”... За ОН е така, ама аз се отказах да убеждавам, виж че и моното не присъства в схемата.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.12.12 11:34.
10.12.12
11:37
Добре дайте предложение тогава за хубав протеин , за който ще си струва , защото не съм на вътре в нещата за това се допитвам до вас ??