29.08.05
23:01
Нещо много ми отслабна хвата. Искам да го подсила но не ми е ясно как. Досега използвах все фитили за чукчетата и за трапец с лост. Са чета че прекаленото използване на фитили отслабвал хвата.
Предмишницата ли трябва да потринирам и ли к’во.
Днеска в фитнеса хванах един лост и започнах да го повдигам с прустите. Всмисъл пускам лоста до почти изпънати пръсти и пак го хващам с здрав надхват.
Ма незнам, а ми е гадно щото като правя чукчета загрявам с 40 и после с фитилите за 60, 80,85,90.
60те килограма ми се плъзват та не мога да направя 8 без фитили.
Кажете нещо ако имате идея.
Хващаш два дъмбела и ги държиш за време. Стремиш се да увеличаваш времето, за което ги държиш или тежестта на дъмбелите. Вместо дъмбели може да хванеш два диска за краищата и да ги държиш само с пръстите
Втори вариант - висиш на лост, без фитили естествено, докато се изпуснеш. Като ти стане лесно, висиш на 1 ръка или си завързваш тежест на кръста.
И накрая - ползваш фитили само за най - тежките серии, а не постоянно.
Така се тренира директно хвата.
И естествено, сгъвания за предмишница не са излишни.
[quote author=”Петко К”]Хващаш два дъмбела и ги държиш за време. Стремиш се да увеличаваш времето, за което ги държиш или тежестта на дъмбелите. Вместо дъмбели може да хванеш два диска за краищата и да ги държиш само с пръстите
Втори вариант - висиш на лост, без фитили естествено, докато се изпуснеш. Като ти стане лесно, висиш на 1 ръка или си завързваш тежест на кръста.
И накрая - ползваш фитили само за най - тежките серии, а не постоянно.
Така се тренира директно хвата.
И естествено, сгъвания за предмишница не са излишни.
тва с висенето ми се вижда мн кофти! аз за да усещам някво напрежение трябва да сложа такива килограми че да ми се извади рамото
Щанга товариш и задържаш за време това е начина само а и как си допуснал да се стигне дотук това е въпроса опитай се да го отсраниш и дане го повтаряш
зимаш 4 диска по два в рака ти си преценио колко кг не стои на 1 място с тях а ходи а и си има едни не и знам иометио :) дето се стискат с раката не т ипречи да си го носиш с себе си попне аз лично сам много доволен от това но не знам при теб дали ште повлиае
Разхождането с тежести в ръцете се нарича “фермерска разходка”. Ако сте гледали състезания за най - силен мъж трябва да сте виждали такова състезание, на какво ръзстояние ще пренесеш дадена тежест. Така също се тренира хвата.
Разхождането с тежести в ръцете се нарича “фермерска разходка”. Ако сте гледали състезания за най - силен мъж трябва да сте виждали такова състезание, на какво ръзстояние ще пренесеш дадена тежест. Така също се тренира хвата.
не пренасяш тежста пич а само обикаляш докато ен се измори раката
а за имената на упрайненията не си правя труда да ги помня а и това дето викаш ти “фермерска разходка”, е савсем друго тук дисковете се хваштата п оспецифичен начин затова се симат 2 в раката
не пренасяш тежста пич а само обикаляш докато ен се измори раката
а за имената на упрайненията не си правя труда да ги помня а и това дето викаш ти “фермерска разходка”, е савсем друго тук дисковете се хваштата п оспецифичен начин затова се симат 2 в раката
Има и вариант при който се отчитат време за 100 метра.