01.09.05
15:23
един приятел ми каза,че като вдигам дъмбели (нормално вдигане) да правя да кажеме 7 повторения със 10 кг. дъмбел и веднага след това 14 повторение с 5 кг. дъмбел било по-добе и не знам си какво още,та искам да попитам вярно ли е това или оня само си въобразява ?
Има подобна методика тежко-леко ,но си мисля че все още не си за нея.Не е лошо да пробваш де,но по по-лека.Дава доста добри резултати,но за по-напреднали
да брато тека е това е игра в крафта ама аз лично не виждам смисал да се прави от някои които не зима как да се изразя ае да не ЗОБИ
иначе при нормално тренираштите невиждам от каде ше доиде тоя приток на толкова голямо количество “храна” за мускола по крафта,е то може де ама пак се лапа разни нешта(не са стероиди). Ако е чисто (естествено ако ползва протеин и геинер ползва момчето) няна смисал
01.09.05
21:09
Xoks - ПИЧ не си много прав !
Дори и да не зобиш - принципите за мускулния разтеж са еднакви !
Зобта само усилва ефекта - демек явявя се нещо като усилвател ;)
PROMPT брато много по-бавен е ефекта почти незабележим ако го правиш чисто.....ако тренираш по класическия начин ще качиш повече отколкото така да се помпаш без да ЗОБИШ естествено....
Това се казва обратна пирамида и няма нищо лошо в нея.Чрез нея се доистощава мускула и се предизвиква по голям стрес
Обяснявам
правите 8 повторения на 100 кила правите 1 серия втората обаче ще бъдете изтощени и ще направите 7 , третата 6 а четвъртата да кажем не е добре да се прави по малко от 6 равнището на АТФ например е ниско за тези кила но като свалим на 80 АТФ ще се изчерпа още повече
Иначе обратната пирамида се прави от тежко към леко
djgorgio-ASTOR
момчетата имаха друго в предвид
пример—вдигаш за бицепс 50 кила 8пъти веднага след това без никаква почивка зимаш щанга 35 кила и пак правиш 8-10повторения и пак без почивка зимаш 25 кила и пак правиш 8-10повторения!
така го разбрах аз!!!
02.09.05
00:44
Дроп серия се казва бе хора :P
Аз често правя такива, имат страхотен ефект.
офф
TiKi-TaKa казва: правиш да речем 8 повт. с 10 кг
djgorgio-ASTOR казва: правиш 8 повт. с 100 кг
Откриите разликите 8)
еми понеже аз съм хилка все още едва 63 кила съм и затова дигам по толкоз :)
а иначе понеже не искам да се тъпча със всякакви храни, искам най-много да ми пораснат мусколите и да натрупам още някое килце,каква храна да си купя и да не е много скъпа разбира се :D
WESTA да правилно си ме разбрал точно това имах предвид :)
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това се казва обратна пирамида и няма нищо лошо в нея.Чрез нея се доистощава мускула и се предизвиква по голям стрес
Обяснявам
правите 8 повторения на 100 кила правите 1 серия втората обаче ще бъдете изтощени и ще направите 7 , третата 6 а четвъртата да кажем не е добре да се прави по малко от 6 равнището на АТФ например е ниско за тези кила но като свалим на 80 АТФ ще се изчерпа още повече
Иначе обратната пирамида се прави от тежко към леко
Не,Диджорджо,наистина става за друго въпрос.Това е доста стара методика която е нещо м/у суперсерии и дропсерии.Почваш с тежко за около6-8 повторения и веднага след това правиш с леко около 15 повторения.Така се активират повече влакна в мускула и се работи за маса и издръжливост най-вече.Така поне аз го знам
Е да разликата е в почивките между Дроп сериите и обратната пирамида но аз не видях някъде изрично да е указано това
02.09.05
23:47
Е то спор няма - по-бавен е ефекта !
но има ефект - ако тренираш разумно .
Трябва да се тренира с мисъл за да има ефект .
Разбирасе със Зоб прогреса е по-голям и видим :)
05.09.05
14:48
с едни дъмбели нищо не се прави тики така хващаи пътя към фитнеса там е истината и към храната която ти е казал уеста прибави картофи ориз и пълнозърнест хляб и за 2 години ще видиш огромен резултат