Програма за маса ??

14.06.04
16:28

Здравейте!!!
На 17год. сам 72kg и от 2 месеца тренирам в залата. Досега тренирах по 3 пати седмично, но реших да увелича броя на тренировките.
И така може ли някои да ми препоръча примерно 5 или 6-дневна програма за маса .
:arrow:  Благодаря предварително и УСПЕХ 
:!:  :!:  :!:

14.06.04
16:38

Чак 5-6 пъти не е хубаво да тренираш за маса. Максимум 4 пъти. Можеш да разгледаш в началото на сайта пише много подробна информация за различните сплитове. Иначе кажи върху кои мускулни групи искаш да наблегнеш и ще ти помогнем за програма. Можеш и сам да си направиш. Избираш мускулите на които искаш да наблегнеш и ги разпределяш в 4 дена. След това добавяш останалите и готово. Все пак дай малко инфо, защото се гледат и други неща...

14.06.04
17:08

След това, което каза Mr.Muskul ако решиш да си направиш сам програма я постни тук, защото се дупускат много грешки и тук ще межеш да си ги видиш и корегираш  :wink:

14.06.04
17:15

[quote author=“D_D3vil”]Здравейте!!!
На 17год. сам 72kg и от 2 месеца тренирам в залата. Досега тренирах по 3 пати седмично, но реших да увелича броя на тренировките.
И така може ли някои да ми препоръча примерно 5 или 6-дневна програма за маса .
:arrow:  Благодаря предварително и УСПЕХ 
:!:  :!:  :!:

Абе ПИЧ, първо разгледай форума и тогава питай! :wink:

14.06.04
17:53

Zdr! !!!Savsem sam saglasen za 4-dnevna programa.Taka sled kato ragledah i pro4etoh tova-onova, re6ih da si sastavq programata po sledniq na4in:

1 den : Grab 3 upr po 7-8 pov.  +  uprajneniq za triceps+ presi
2 den : Gardi [gorna, sredna i dolna 4ast] po 7-8 pov +  uprajneniq za biceps + presi
3 den :  Ramo 3upr po 7-8 pov + presi
4 den :  biseps i triceps   3 upr po 7-8 pov + presi

Ako pak ima ne6to, za koeto mojete da me posavetvate , kejete…...
4ao

P.S. V dnite , kogato pravq grab s triceps i gardi s biceps, moga da pravq samo po nqkolko serii saotvetno za bicepsa i tricepsa , za da ne se pretovarvam, tai kato imam cqla edna trenirovka za race

14.06.04
18:58

Az ne razbiram mnogo, ne sum niakoi profesor kato pove4eto ot foruma, no znam za6to si nparavil tazi programa. Vika6 si-kolkoto pove4e uprajnenia za dadena grupa tolkova po-goliama 6te stane. Oba4e ne e taka. 2 puti triceps i biceps niama da gi napravi golemi. Spored men stiga i po 1 put da gi treniar6 na sedmica.(tova e dostatu4no, poviarvai) Nai-malkoto ne kazva6 kak 6te se vuzstanoviava6, a bez dobavki 6te pretrenira6 ako prekaliava6 s trenirovkata. Zabravil si i da kaje6 koga 6te po4iva6.  :D Predpolagam niama da pravi6 4 dena 1 sled drug. Az bih ti preporu4al ili da ostavi6 biceps i triceps v 1 den i da gi mahne6 ot drugite dni ili da mahne6 napravo 4 den. Bicepsa specialno moje6 po 2 puti da go trenira6, za6toto se vuzstanoviava nai-burzo ot vsi4ki muskulni grupi. Moje6 da vklu4i6 i prasec, za6toto bedrata trudno izostavat v na4aloto, no praseca si ostava maluk i se naru6ava esteti4eskia vid. Zatova ako ti haresva pove4e vij tazi programa. 4akai i komentari:
1. gorni gurdi+biceps
2. po4ivka
3. grub
4. dolni gurdi+triceps
5. po4ivka
6. ramo+prasec
7. po4ivka
Dobavia6 si i presite na vsiaka trenirovka.

MA

14.06.04
20:56

Програмата която си дал не е много добра според мен, защото тренировката за различните мускулни групи е много разскъсана. При това смесваш мускулни групи, като гърди и трицепс. Това според мен не е много удачно.

14.06.04
21:22

Mr Muskul blagodarq naistina za programata, no az li4no spodelqm mnenieto na matematic , 4e tazi programa mi se struva razkasana.
Trqbva sa6to da kaja,4e ako pravq dopalnitelno biceps i triceps zaedno saotvetno s gardi i grab, to tva 6a sa po nqkolko serii na kraq na trenirovkata
Primerno pravq gardi i posle pravq 2-3 serii biceps s lost v izpraveno polojenie :!: I tova imah vsa6nost v predvid kato kazah po-gore
“gardi+uprajneniq za biceps”

14.06.04
21:48

Ти си решаваш естествено. :)  Като си я гледам нещо не съм я написал като хората. Каточели ако се премести прасеца при долните гърди, а трицепсът при гърбът и рамото остане само ще е по-добре? Ама и твоята става. Май Bad^Boy беше предложил такава и казваше, че е добра. Ще трябва да го питаш за подробности ибаче:
1. Гръб+гърди
2. Ръце
3. почивка
4. гръб+гърди
5. ръце
6. почивка
7.——ll——-
Matematic, добра ли е?

15.06.04
11:09

Или нещо не схващам или в тая програма наистина няма Рамо и Крака :)
Комбинацията гърди-трицепс е добра са хора с голям трицепс, но ако ръката ти куца не очаквай така да направиш нещо по простата причина, че след гърдите няма да имаш сила да си направиш тренировката за трицепс. 1 път седмично ръце в едно си е добре, защо трябва да правиш полувинчати работи? Значи ти искаш да тренираш гръб-трицепс и на другия ден гърди-бицепс? Ами като си тренирал предишния ден трицепса ти как искаш да направиш пълноценна тренировка за гърдите на другия ден? Според мен това е грешка. И пак за краката! Тренирайте ги бе хора те са половината тяло, ще съжалявате много дори и да ви вървят и да са ви големи отделете им поне 1-2 упражнения и 3 серии клек на седмица ще те изтласкат напред. Нали затова четете и се интересувате да не повтаряте грешките на другите ;)

15.06.04
15:10

Taka otnosno trenirovkata za kraka sam propusnal da pi6a, tai kato minimum 2 pati sedmi4no igraq futbal po 2-3 4asa i hodq da ti4am.
A 6to se otnasq do trenirovkata ediq den grab i triceps, a drugiq gardi i biceps bih mogal prosto da gi smenq , kato napravq slednoto :
1 den gardi+biceps
2 den ramo
3 den po4ivka
4 den grab i malko triceps
5 den po4ivka
6 den race
Kato dobavq i presi za vsqka trenirovka

15.06.04
15:41

Abe i taka nyama da stane fokusa, ramoto sled gurdi ne e dobre i tolkova trenirovki za sedmica sushto ne e dobre. Moya priyatel gotcha gi razbira neshtata taka 4e ne e zle da go slushkate kvo vi govori. Tova 4e ti4ash i hodish na futbol suvsem ne ozna4ava 4e shte ti se razvivat krakata kakto tryabva. Trenirovkata za kraka e katalizator za razvitieto na muskulaturata na cyaloto tyalo a ne samo na samite kraka. Ako celish masa krakata sa zaduljitelen element ot trenirovkata, osobeno ako si principno slaba struktura. Prosto razberete ne moje da imash 60 cm kraka i 50 cm ruka, ne e realno prosto. Programite za masa sa raznoobrazni no moe mnenie e 4e vsushnost v peryoda za masa sa vajni nai ve4e hranata i po4ivkata a ne tolkova shemata na trenirovka. Akcenta pri takiva programi tryabva da pada glavno vurhu bazovi uprajneniya, intenzivni submaximalni natovarvaniya za kratko vreme do1 4as. Uspeh i 4etete pove4e ne e vredno!

15.06.04
16:53

Velko samo da te pitam ne6to. Spored teb triabva li da treniram kraka-62sm bedro, a rucete mi sa samo 35sm. Prosto mi stava sme6no kato si gledam krakata na fona na tialoto. Praseca mi e 39-40 i vuob6te ne go treniram ve4e. Triabva da se trenirat, no kogato ima6 harmonia v tialoto. Prosto use6tam, 4e ako gi treniram 6te stanat o6te po-golemi, a rucete mi vurviat nai-bavno i stava o6te po-zle. :(

15.06.04
17:32

Mi kakvo da ti kaja brat4e, krakata sa naistina polovinata tyalo kakto i da go poglednesh. Trenirai gi no s pove4ko povtoreniya 10-12 i ne se boi te nyama da rastat tolkova eksplozivno. A krak 62 sm suvsem ne e golyam. Pri men se e polu4avala samo ot klekove da ka4vam na grub, znam 4e zvu4i neveroyatno no e istina. Rucete sa mnogo specifi4na rabota, pri tyah tlasuka za rastej za vseki 4ovek e razli4en, no obshtovalidno e 4e tryabva burza i zlobna treniroka s golemi tejesti bez dostigane do otkaz ili ako se dostiga do otkaz tova da stava pri poslednite serii za poslednoto uprajnenie za ruce i sled tova nomera e v po4ivkata i yadeneto. Bez materyal za muskula ako shte vlakove da si povdigal pak nyama da ima rasej. I vnimatelno tryabva da se sledi napulvaneto s kruv na treniranata grupa po4n4 li da omekva prosto se iznasyash na begom ot zalata i otivash da si mruhtish i muhash purjolki u vas. Tiya raboti sme si gi govorili ve4e s teb no pak gi kazvam za da gi vidi nyakoi ako mu e interesno. Vsi4ko tova se otnasya za naturalen bilder, ve4e tam ako se polzvat medikamenti e druga rabotata i za trenirovkata i za hraneneto iza vuztanovyavaneto. Kofftito na pove4eto spisaniya e 4e poblikuvat dadena programa na nekoi 140 kilogramov dzver bez da spomenavat kvo to4no stoi zad neya kato specyalni medikamenti, ottuk idva i razo4arovanieto na mnogo mom4eta reshili da kopirat to4no takiva programi, ne proumyavat 4e tova e za 4ovek koito ima 10-15 godini trenirovu4en staj i toi si znae vsyaka fibra na muskula i kak to4no shte raboti dnes vurhu nego.

15.06.04
18:15

Мерси много за информацията и за отделеното време.  :D

MA

15.06.04
18:34

Абе и аз мислих, че като ходя да играя баскетбол или пък да карам колело и всичко ще е наред с краката ама не е съвсем така. Само мога да се съглася с казаното от Velko, защото упражненията за крака и по специално клековете резвиват не само тях. Може да ви звучи малко смешно, но гръдния кош също се развива доста. Аз сега започнах с тренировки и за крака въпреки, че и моите не са малки. До момента съм направил само една тренировка, но се чувствам някак си по-здраво стъпил на земята  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1