10.12.12
12:21
Изтървах се.Беше ми гадно цял ден от предната вечер и не ми се занимаваше да си правя за ядене,та ядох каквото ми сложат (dull)
Не съм прекалявала с количествата,но явно тялото ми малко е поотвикнало от тия храни - стана ми лошо на стомаха и се чувствах 5 пъти по-изтощена.Със сигурност няма да си го причиня пак,бях забравила колко е гадно.
Днес ще заложа на по-лесносмилаеми храни,повечко вода и чайче,скромна тренировка и много четене :)
10.12.12
12:25
Ми... де да знам. Аз не съм по-голям светец от Папата, но някак винаги намирам по-читава храна.
Нищо де, хайде да не говорим, щом не ти е комфортно.
10.12.12
12:32
Е,аз си признах,че ме мързеше до смърт :)
Нищо,де,поне си припомних,че е гадно :)
10.12.12
23:30
10/12/2012 , нетренировъчен
2 л вода и чай
1/2 помело
1 пълнена чушка
3 сухара
салата от цвекло и морков
1 принцеса
млечна салата
лютеничка
50гр уиски - без разредител,освен плашещо количество лед
Спретнах си десетчасово парти с основно чистене,пране на пердета и украсяване...Много хубава ми стана къщата,ама не помня кога за последно съм била толкова скапана.
11.12.12
23:00
11/12/2012 , нетренировъчен (20)
Кафе с мляко и мед
3 принцеси с кайма и кашкавал (от моя си хляб)
бисквити и шоколад
млечна салата
Не знам какво става,ама като не тренирам,всичко джънкарско в мен се обажда и непрекъснато искам да се натъпча с най-големите боклуци...И после ми е гадно.
Днес цял ден бях на крак - навън,на лекции,на работа,нямах сили да си приготвя друго,освен принцесите,когато се прибрах,а тренировката пропуснах пак заради това.
Коленете ме спукват заради студа.
Днес контролна,утре изпит и двойна тренировка + основно зеленчуци и плодове (и без това имам много,много,от които трябва да се отърва,за да не станат на пихтия).
Нямам тонус и настроение.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.12.12 23:08.
12.12.12
10:18
Пак така - подпухнала,размазана,слаба и с мускулни болки тук-таме.Трети пореден ден.
Разчитам на предстоящата тренировка следобед - или ще ме убие,или ще ме излекува (giggle)
12.12.12
11:26
И мен само тренировката ме спасява от преяждане - стомаха ли ми се свива, жал ми е за труда дето съм хвърила ли... незнам какво е, но ако нямам тренировка през деня и храната ми е кошмар! Каква бе тая орисия - все дебела и все гладна да ходя :(
12.12.12
13:40
Лошото е,че не огладнявам,а просто мозъкът ми иска да се натъпча с 50 000 неща - няма значение какви,каквото видя,ама да не е брюкселско зеле или марулка :D
Нищо,за днес добре върви.Сега изчиствам,пия сокът от едни ябълки,дето ги взех за сладко,ама така и не ги докарах до там,готвя и повам да се дупя,че не се търпи.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.12.12 13:40.
13.12.12
14:39
12/12/2012 , нетренировъчен (21)
Пробвах да тренирам - не се получи,толкова слаба никога не съм била.Не е като да не вложих усилие,но се отказах,защото и коляното ме болеше.
През последните една-две години съм по-зле и от баба ми сигурно - много често ми се случва да се боря с болежки,дискомфорт,отпадналост.Още не съм отишла да ми изследват състава (giggle).
Менюто :
- сокът от 5 ябълки и 1 голям морков
- 2 пълнени гъби
- 1 с.л. тахан с мед
- 200гр купешка салата от цвекло и царевица (5 зрънца,буквално)
- 4-5 сусамени крекера
- 1 с.л. европейска салата
13/12/2012 (22)
Пак се събудих почти в 11:00 ... не ми харесва така.Пак бях като препила,с болки във всеки мускул,а главата си няма да коментирам изобщо - не ме болеше,но усещах срашно напрежение,като в херметическа тенджера (giggle)
Пих една цикория с 2 ч.л. мед и с прясно мляко.
Пих си добавките.
Обядвах с 2 пълнени гъби /много вкусни ми се получиха,ньоми-ньом (inlove) /,1/2 авокадо,китайско зеле,краставичка,сирене,1 филия хляб от динкел,препечена и намазана с малко масло.
Сега пия чай - черен с подправки & добавен лют червен пипер + гинко .
Ще поуча,после съм на работа замалко.
Последното хранене ще ми е в 5 - приготвила съм си тука разни мандарини,1 варено яйце , 50гр пушена сьомга и два сухара.
Към 20:00 ще тренирам - Силова 1 и малко разтягане.
Може доза протеин & Манна след това /смесих ги,както вече споменах,за да мога да си ги донеса от САЩ,протеинът преобладава като че ли/.
Вода : 1,5л , топла
Чай : 1 л , лют
Добавки : Центрум,вит.Ц,ГХ&МСМ,рибено масло
Сега,докато си препрочитах поста,ми хрумна кое може да ме кара да искам да се тъпча с отпадъци и да съм отпаднала ,и кисела - ПМС.Днес ми е ден 22,тъй че това трябва да е.
Чудя се и за тоя Мадал Бал - дали да не го поръчам след празниците (излизам в сесия в средата на януари и все ще съм си в нас).Не бих се наела да го правя 10 дни , както Мария.Дори да го смятах за разумно,знам,че няма да издържа,но пък 1-2 дни седмично май бива.На тоя етап го намирам за излишен разход и прибързано хвърляне на нещо,без което може да се мине,че и няма да му се усети липсата.Но не е като да не ми хрумва.Може би след като си завърша програмата - това ми е трета седмица,остават още 9.
По повод тренировките,мисля на всеки четири седмици да си отпускам по една седмица само за йога и разни неща по избор.
За първата фаза си го взех вече - тая седмица,дето измързелувах /не,че няма да си наваксам силовите днес,утре и в събота/ - тъй че първата такава седмица,ще е чак след 5.
Нямам търпение да дойде по-другия понеделник,та да сменя тренировките.Доскучава ми.
Пийс.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.12 16:08.
казано от Т. Тодорова на 13.12.12, 14:39:
Чудя се и за тоя Мадал Бал - дали да не го поръчам след празниците (излизам в сесия в средата на януари и все ще съм си в нас).Не бих се наела да го правя 10 дни , както Мария.Дори да го смятах за разумно,знам,че няма да издържа,но пък 1-2 дни седмично май бива.
Ако ще е 1-2 дни седмично по-добре си прави фрешове.
А и Мадал Бал си е скъпичък, така че в твоя случай няма да е рентабилно.
13.12.12
15:11
Гледах,че има и някакви тридневни схеми ... Така,де,не ми е сега моментът.Може пък в някакъв летен период,когато така или иначе не обичам да се храня,да изкарам пълната програма.Ще го мисля,когато му дойде времето.
*Сложих си люта чушка в чая и стана много яко (coffee)
13.12.12
21:17
казано от Т. Тодорова на 13.12.12, 14:39:
12/12/2012 , нетренировъчен (21)
Чудя се и за тоя Мадал Бал - дали да не го поръчам след празниците (излизам в сесия в средата на януари и все ще съм си в нас).Не бих се наела да го правя 10 дни , както Мария.Дори да го смятах за разумно,знам,че няма да издържа,но пък 1-2 дни седмично май бива.На тоя етап го намирам за излишен разход и прибързано хвърляне на нещо,без което може да се мине,че и няма да му се усети липсата.Но не е като да не ми хрумва.Може би след като си завърша програмата - това ми е трета седмица,остават още 9.
(dull)
Купи си английска сол или нещо разхлабващо от аптеката, повече течности; плодове и зеленчуци за два-три дни и ще постигнеш същия ефект без да пълниш джоба на някой. :D
13.12.12
22:28
Нидьей въртя учииии,Дисиславъъъъ,чи бай ти Брадър ш’тa изплюштииии :D
:*
Страх ме е от английската сол,пък и не искам да си причинявам безконечно висене в тоалетната - студено ми е там :D
Кат’ се замисля,нищо такова не искам сега,просто обмислям разни варианти.
Пак почвам да избудалявам за сладко и всякакъв произволен боклук.За пръв път от много време насам си казвам : Ай да ми идва най-накрая! (muscle)
14.12.12
11:50
Имам си щанга с 4 диска по 5 кила.Сега само трябва да измисля какво да я правя :D
Лостът е малко късичък за моите чичо-Лърч-сайз ръчички :D ,ама все ще се наместя (muscle)
казано от Т. Тодорова на 14.12.12, 11:50:
Имам си щанга с 4 диска по 5 кила.Сега само трябва да измисля какво да я правя :D
(muscle)
един от вариантите е да подпираш вратите с нея, пък евентуално може да я използваш за тренировки, ама в краен случай :D
14.12.12
15:16
Мани,тая седмица наистина все за крайни случаи го оставям :D
Вратите на тоя етап биват успешно подпирани от учебници и лекции (giggle) ,което е далеч от смешно,всъщност.
Гъча се с люти чайове,плодове и зеленчуци с надеждата да “светна” малко (yawn)
14.12.12
17:08
14/12/2012 , нетренировъчен (23)
-Кафе с мляко и лъжичка мед
-250-300 мл сок от ябълка и морков (inlove)
- салата от китайско зеле,авокадо и краставица,поръсена с фибри,ленено семе,слънчогледово семе,подправена с шарлан и ябълков оцет + 1 принцеса с кайма и топено сирене (хляб динкел)
- 3 сини сливи
- 2 супени лъжици млечна салата , купешка салата от цвекло и царевица (сиреч,с рафинирано олио),4 тънки резенчета луканка,5 малки сусамени крекера
За по-нататък през деня/вечерта си имам зелени чушки,краставичка,цвекло,млечна салата и сиренце.
Добавки : ГХ & МСМ,рибено масло,Центрум,магнезий
Чай : 1,5л ( смесвам гинко,ройбос и онзи черен чай на Алнатура,шварцтее мит тинтири-минтири :) , добавям му и лют червен пипер,който много лют се оказа,ама се преживява )
Вода : 1л
Не мога да тренирам - вчера ползвах тежести,които са по-малки дори от тези,които по принцип вкарвам в употреба.Едва ги държах,нямам никакъв захват.Гадно ми е и личната ми лекарка се прави на ударена - говоря от 300 години за изследвания на елементите в кръвта,за няк’ви хормони - тя се държи,все едно съм някоя безумна хипохондричка,на която й харесва да й завират игли и да се мъкне,особено в тия поледици,по кабинетите на разни сърдити стрини.(fubar)
ПМС не е удобен период да ме изнервят - всички наоколо ги виждам целите в кръв :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.12 10:47.
14.12.12
20:03
Да кажа,докато не съм забравила какво имаше вътре :
Дояде ми се сладко и погледнах към вратата с палав поглед - замислих се дали да не скокна до нашите и да си открадна някакъв боклучец,но си казах : СТИГА!
Най-накрая се реших да си направя зърнени барове :) Сложих им :
- сушени сини сливи
- фурми
- фибри
- слънчогледови семки
- тиквени семки
- малко бадеми
- овесени ядки
- ленено семе
- сусам
- какао
- кокосови стърготини
- малко тахан :D
- канела
- мед (не можах да повярвам колко погълна тая мижава смес !)
Опуках,естествено,две лъжици смес,за да проверя как е и да я оправя навреме,нали... ;) Е,добре беше.Пльоснах я на един лист хартия за печене и понеже ми беше трудно да я разстилам с лъжицата,скъсах още един лист хартия,сложих го върху долния и сместа, и я разстлах с ръце.Стана доста тъничка,това ми беше и целта,за да мога да я направя на съвсем малки порции,че много енергийна изглежда /пък и се чувства,направо светнах след двете лъжици от нея/.
Всеки знае колко е сладко подобно нещо,затова мисля,че би ми било добър заместител на шоколадите,вафлите (които никак не обичам,но пък ми се е случвало да ги ям в разни черни моменти,когато буквално съм треперила от зор за сладко - т’ва чак ми се струва унизително,докато го пиша :D ) и разни други боклуци,че дори и в малки количества би било достатъчно.
Малиии,какво изречение,препрочитам го и нищо не разбирам.Едитнах го и пак му губя смисъла нейде по средата :D
Чакам да постегне и ще го нарежа на малки барчета,докато е твърдо.После повечето заминава в стреч-фолио и в камерата,а останалото - дан льо хлядилника :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.12.12 20:07.
14.12.12
21:05
Да взема и аз да направя, че положението не е розово и при мен. :D
15.12.12
10:45
Същото събуждане - будих се в 8,беше ми лошо ; събудих се в 9:15 - пак ; станах в 10 без 5 - още по-зле,с температура,течащ нос,малко кашлица...време беше да се тръшна,ама не знам как успях - бухам витамини,обличам се,когато излизам,апартаментът винаги ми е добре проветрен...не е и като да съм се срещала кой знае колко с хора :D
Еееех ... ще оцелея,ама няма да се разсърдя,ако ме посъветва какво да направя,за да си повиша тонуса и да не се събуждам размазана... (wasntme)
15.12.12
10:59
Пий лимонов сок, разреден с вода :D На мен ми действа много ободряващо и втора сутрин заменям кафето с него :P Не съм сигурна дали е добра идея на празен стомах, но за сега не съм усетила никакъв страничен ефект. Все пак е доста кисело и май не е много добра идея, но ти си прецени (nod)
15.12.12
11:06
Сега пия фреш от лимон,фрейпфрут и портокал - ефектът е никакъв,главата ме спуква и май пак ще прибегна до кафето,че ако не свежна,няма кой да ми направи контролната в понеделник .. (tmi)
О, Тодорова, мой човек, пробвай еспресо с кора от лимон вътре. Тва действа сууууупер! От бившия приятел го знам. Много е разпространено из Иберията и наистина действа!!! Макар, че всеки, квото има—това ръга в кафето, те имат лимони—но наистина си е откритиеееее!!! Пробвай! От кога карам колегите ми да се престрашат и ги и страх още хах (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.12.12 11:33.
15.12.12
12:01
Т’ва прозвуча като реклама от ВС Телешоп : ПРОБВАЙ!НАИСТИНА ДЕЙСТВА!СТРАХОТНО,НЕВЕРОЯТНО!ОТНЕ МИ МНОГО ДА НАКАРАМ ХОРАТА ОКОЛО МЕН ДА СЕ ПРЕСТРАШАТ,НО ВЕДНЪЖ ОПИТАЛ,ВСЕКИ СЕ ПРИСТРАСТЯВА! ..
Ако беше нещо от сорта на AmWay,Aqua Source,Avon и другите нервно-лингвистични програмисти ,би трябвало да има и някакво обяснение как хората не искат да пробват,щото са тесногръди и недостатъчно информирани ,като частта с липсата на информация си е вярна като цяло,ама нали...
Не знам защо се изпъвам с подобни монолози,не знам и защо така напират размисли и страсти.Сигурно защото напоследък се претоварвам с информация за корпоративния отпадък,безбройните манипулативни реклами,зариването на планетата с боклук,свръхпотреблението и безбройните е****ски номера,целящи на източването и на последната стотинка от джоба на хората по света.Нищо,дето не ми е било безизвестно досега,но към момента ми създава повече дискомфорт от преди.
Кеке,от едно кафе с лимони :D
Кико , ще го пробвам задължително !
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.12 12:03.
Хах, пробвай, money back guarantee :D
Дет се вика, vai acordar os mortos :D
Днеска така... ме е ударила музата, затова ще му прасна едно n-стишие:
Вън е толкова студено,
вътре—много ме мързи.
Амплитуда е голяма,
амплитуда ме срази,
хем да дремна, хем да стана,
хем е топло, хем е ладно
докато да се наканя,
да са дигна става пладне.
Почвам да се вживотям,
демек нещо животинкси
зела съм да се въргалям,
Лекът не е медицински,
казах и на Тудурова,
стига методи детински,
ами следната отрова:
бир кааве и тъй по-силно
със лимонови кори
нека да е по-обилно
нека, за да ускори
освестяването по-стабилно
но тя па ся ме укори
във ... меркантилност. |-)
И так далше ...
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.12.12 12:50.
15.12.12
14:05
Ох,голям си образ :))))))))))
Понеже не ща повече кафе,направих си литър чай от 3 пакетчета гинко,1 енърджи & един зелен с червена боровинка (кренбери,дет’се вика,хъхъ) + сокът от един лимон + около супена лъжица прясно настърган джинджифил (inlove)
Много обичам чай,но не съм убедена,че трябва да се пие в количествата,в които аз мога да го пия - като ми е студено,мога да не пипна и капка вода - само чай с литри...
Снощи сънувах ,че правя набирания на един квартален лост , на който като малки висяхме и хората,дето бяха по-атлетични,демонстрираха умения (giggle) .Мисля,че ако можеха да са свидетели на съня ми,щяха да са сразени , защото се набирах с четирите диска на щангата,с която се сдобих вчера,висящи от кръста ми :D
Днес някак си по-кротка се чувствам откъм хранителни пориви - само по едно време избудалях,защото си казах мислено,че може да пробвам да фаствам...И от там кат’ се почна един гърч :D . Но го потуших с 1 лъжица млечна салата :)
Тодорова, това за кекcчетата като го пробвам и кат ми мини мерака ша ти го подаря за Коледа, чи чувам си заслабнала (wasntme) Бих го дала и на Радост инак, ама ма е страх мъжът и да не го фърли у боклука (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.12.12 16:54.
15.12.12
17:48
Отслабнала съм аз - умствено :D
A г-н Радостин Неземен много хубаво постъпва , изхвърляйки непотребни вещи.Длъжна съм да го подкрепя :)
Такива розички съм виждала и в Лекси,ама тия ми се струва,че са в различен размер ли...или е от перспективата .. ?
Зърнените барове станаха брутални,с изключение на това,че не са съвсем барове..не щат да стегнат хубаво,въпреки че са в камерата.Повечко мед съм сложила май..Ама така или иначе 10 секунди след изваждането,вече биват вкарани на друго място,където ни агрегатно състояние,ни вискозитет имат значение (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.12 17:48.
15.12.12
18:38
казано от Т. Тодорова на 15.12.12, 17:48:
A г-н Радостин Неземен много хубаво постъпва , изхвърляйки непотребни вещи.Длъжна съм да го подкрепя :)
:D :D :D
Жестоко! Той много си го хареса новото име (giggle)
15.12.12
18:59
Приемам хвалебствия и благодарности под формата на тахан,свински врат,помело,сьомга и червено вино :P .
15/12/2012 (24)
Храна :
Нямам спомени за часове и конкретни комбинации.
- 150мл фреш от портокал,грейпфрут и лимон
- кафе с мед
- 1 с.л. лютеница
- 150гр карначе ,много препечено и изглеждащо качествено,доколкото е възможно
- 80гр домашна луканка
- 2 зърнени барчета (размерите им са горе-долу 3 х 2,5 см и са максимално тънки)
- 300гр купешка салата то червено цвекло и царевица (не знам защо изобщо я споменават царевицата,като има толкова малко,че даже и за цвят не е - боядисва се в червено и съвсем се губи)
- 2 варени яйца
- 50гр сирене
- 100гр свински стек
- 200 гр брюкселско зеле (задушено със сол и шарлан)
- 2 с.л. млечна салата
- шепичка салата от морков и ряпа
Течности :
- 2,5л чай : гинко,маточина,енържи,черен,зелен,Утро,Алпинист,ройбос.. :D ..с джинджифил
- 1л вода
Хапчета :
- Центрум
- Рибено масло
- ГХ & МСМ
- Вит. Ц
- Магнезий
Тренировка :
Силова 2 ,но не знам дали изобщо си струва споменаването в конкретния случай.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.12 19:00.
16.12.12
14:40
Ново 20 - колената не ме болят,но пък контузеното сега е изтръпнало от вътрешната страна. Изтръпване ? Странна работа.
За ГХ & МСМ на Нау - мисля,че продуктът има ефект,макар и след толкова малко време - като гледам по таблетките ,около 20 дни.
Не знам плацебо ли е,реално ли е,но не ме боли като преди и ме устройва.
16.12.12
15:23
Честно казано,много ми дойде (puke)
За днес съм яла само веднъж,ама т’ва е щото енергията ми е насочена към обяви за продажба на кученца , по- специално кокери.Иде ми да се затръшкам като малко дете.Мрън ! (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.12.12 15:23.
16.12.12
19:31
16/12/2012 (25)
Храна :
- Кафе с мляко и мед
- 2 големи варени яйца
- 50гр луканка
- лютеница
- филия хляб от динкел ,препечена и намазана с масло
- 4 бисквити
- 1 малко парче домашна баница (около 5 х 7 см :) ) ,много вкусна
- малко парче бяло месо от пиле и хапка бял хляб,щото исках да КУСЯ сосчето от йенската тенджера,пък нямаше с какво
- ако вечерям,ще е с пиле,3-4 сусамени крекера и някаква трева
Чорби :
- 1,5л чай (гинко,Алпинист)
- 600-700 мл вода (blush)
Тренировка :
- Силова 3 , отново мега смешна,дори не знам защо я правих...загубено време
Коляното ми е изтръпнало все още отстрани.
Утре ми започва четвъртата седмица,нещо не се кефя на резултати и мотивация.
казано от Т. Тодорова на 16.12.12, 15:23:
ама т’ва е щото енергията ми е насочена към обяви за продажба на кученца , по- специално кокери.Иде ми да се затръшкам като малко дете.Мрън ! (giggle)
И аз бях така...преди 4 години, по цяяял ден гледах обяви и мрънках...след това дойде любовта на моя живот:
16.12.12
19:49
Ох,Божееее... (inlove) Буга-буга,мънинка гадинка :D Карфичко , крадвам ти го :P
Имала съм кокер преди и знам как могат да впечатляват с интелект,колко са предани (като всяко куче) и колко са мили (hug)
Имах и голдън,чиито единствен недостатък беше,че е трудно да се гледа в апартамент,да не говорим за моментите в банята...Почина лятото,докато ме нямаше.Ако имаше куче,което никога да не умира,нямаше да се двоумя и половин секунда дали да го взема - сега хем искам да имам хайван,хем не ме радва идеята да потретя емоцията от сбогуването.
Готино е,че мъжът ми е по-голям кучкар и от мен,просто ги обожава,та все някой ден ще гушкаме една такава каделка при нас :)
17.12.12
10:27
Ох ... (inlove)
17.12.12
17:04
17/12/2012 (26)
- Кафе с мляко и мед
- 1 варено яйце,една препечена динкелова филия с малко масло,50 гр сирене
- Средна порция ориз с пилешки гърди,лук и морков - на фурна /оризът е смесен - басмати и червен/ ,2 печени чушки
- Голяма вратна пържола,салата от домат,зелена чушка,лук,като е възможно да си добавя и малко от фъстъчения дип към месото (nbbq)
- 1л чай (енърджи и тинтири-минтрити-шварц)
- 1л вода
- Силова тренировка номер 1 (най-накрая ползотворна и хубава,със загряване преди това.)
- 8 мин корем
- ГХ&МСМ , рибено масло,вит.Ц
- Никакви цигари,че тия дни се задръстих
Още нещо,в което съм влюбена,но за него ще ми трябва много повече от “малко по-голям доход” - имение,например (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.12 18:51.