Какво мисли семейството ви и приятелите ви относно фитнеса?

Прескочи до:
®N

02.09.05
01:18

Какво позиция имат семейството и приятелите ви относно това, че тренирате бодибилдинг? :roll:

02.09.05
01:20

ми кефат ми се :-))

02.09.05
01:24

ми майками не го одобрява!
бащата аз го запалих и от 1 година и той блъска!
приятелите ми много от тях тренират другите се кефат и завиждат!!!

02.09.05
08:15

наще не го одобряват особенно. майками се ме пита кога ше спирам. разбира се това не ми влияе по никакъв начин  :wink:

VI

02.09.05
09:00

Бащата ми се хили , пък майка одобрява :)

02.09.05
09:30

при мене ... направо немам думи :lol: .... кат дадох един ден 70 лева за суплименти и майка ми като ги видя ... 1 месец ми мрънка на главата как съм можал да дам толкова много пари за тая химия.... забележе тя вика че тва е химия :lol:

RE

02.09.05
09:47

абе умряла раота
невежеството кам нашия спорт е много голямо
мене баща ми го одобрява,а майка ми не одобрява суплементите.
Кога ще се образова българина по тоя въпрос?
Туй било химия,онуй било химия(т.е суплементите).
Как може да викат химия на нещо което го има в храната.
То ко ще и кафе да е щом е на прах или таблетка за тях е химия.
Просто са пулно ДОВИЖДАНЕ на тая тема.
Иначе тях кат ги заболи глава хакат аспирини и аналгини вместо да отидат в залата.(мене от залата сичко ми минава).

А защо не приканите родителите си да посетят изданието и да прочетат част от материалите, за да видят и друга гледна точка. В случай на отказ от тяхна страна, просто приемете, че нещата опират до твърдоглаво отстояване на позиция без желание за обективно разглеждане на ситуацията.

До известна степен го казвам и от личен опит - аз тръгнах по фитнеси от сравнително малка възраст и това си беше “шок” за родителското тяло. Е, разбираемо е, тъй като първата година исках едва ли не Конан да ми казва “батко”, но след като отмина синдрома на начинаещия бодибилдър и нашите осъзнаха, че чрез познанията ми, които натрупвам, усвоих материала по биология и химия 10 пъти по-добре от колкото в училище, го приеха за нещо не толкова страшно. И така вече n-та година.

Малко или много за това допринесоха и всякаквите видове пропаганди на фитнеса, които, макар и малко, разнесоха мита, че занимание с тежести = животни/чудовища = стероиди = липса на акъл. :)

RE

02.09.05
09:55

Да е от каде почна тоя малоумния мит>Кой го измисли :)
От жангите се потъпявало.
хахах от завист какво ли не говорят хората.
точно за да се хванеш да моделираш тяло и имаш голяма воля и хъс цял живот да тренирап въобще не си от най-тъпите.

EZ

02.09.05
10:44

Моите родители приеха добре че ходя на фитнес.Баща ми се  радва че тренирам и правя нещо за тялото си и не стоя по цял ден пред PC-то.Майка ми като видя че си земам геинар-а каза какво е това аз и казах и тя вика добре.даже ме пита там протеини или такива неща няма ли да вземам.Просто и обясних че не са вредни и т.н и толкова-разбрани хора :D .

Баща ми много ми се кефи като раста  :twisted:
Майка ми е лекар и е достатъчно наясно с всичко, но тя и не знае за протеините, АК, креатини и т.н. Само първият път като си взех креатин и казах и от тогава си пазарувам тайно, но и няма какво да ми каже .. вижда че само това ми е в главата, пък и като не ми пречи на ученето какъв може да е проблема? Така при мен.

02.09.05
11:01

какво да ви кажа... и двамата са против.
Да цитирам майка ми: “Айде стига вече си се занимавал...Ти сега какво искаш-да станеш гардероб ли...Ще си деформираш тялото...Повече мускули не ти трябват...Така си си добре...” Баща ми пък е на мнение, че само трябва да бягам-никакви тежести (щял съм да си обезобразя тялото), най-чудно ми е защо той не одобрява след като е тренирал много работи (вкл.бокс  :shock:  ) като млад. и това е при положение, че не живея с тях и не ме виждат да вземам хран.добавки (само си представям ако разберат какво ще ми чуят ушите.......)

02.09.05
11:43

[quote author=“VoiD”]Ще си деформираш тялото...

е тва ме разби просто :-))

02.09.05
12:30

МРАЗЯТ ГО и двамата! Непрекъснато ми се натяква че ще си “деформирам тялото” както каза Войд! Ще се натровя, било грозно, не билон нормално да имаш такова тяло и т.н. Много проблеми си имам вкъщи!

EZ

02.09.05
12:51

[quote author=“YODA”]МРАЗЯТ ГО и двамата! Непрекъснато ми се натяква че ще си “деформирам тялото” както каза Войд! Ще се натровя, било грозно, не билон нормално да имаш такова тяло и т.н. Много проблеми си имам вкъщи!

защо не им кажеш-А какво е нормално да съм някакъв разплут и да не излизам от дома или някаква 60 кг хърба.Все пак тялото си е твое  :)

LA

02.09.05
12:53

ми на наще им е все тая...

02.09.05
14:12

[quote author=“ezrolit”][quote author=“YODA”]МРАЗЯТ ГО и двамата! Непрекъснато ми се натяква че ще си “деформирам тялото” както каза Войд! Ще се натровя, било грозно, не билон нормално да имаш такова тяло и т.н. Много проблеми си имам вкъщи!

защо не им кажеш-А какво е нормално да съм някакъв разплут и да не излизам от дома или някаква 60 кг хърба.Все пак тялото си е твое  :)

Абе, пробвал съм всичко, нали не пуша, не пия, не излизам много да се притесняват, ама не помага! Не може да им се угоди! Майка ми е почти заклета вегетарианка, анти-спортистка и вкичко свързано със спорт я дразни, дори новините по ТВ! Баща ми е бивш спортист, ама си мисли че всичко знае, трябвало да съм по лек и фин и т.н.! Казваше ми даже виж го Нистелрой той е висок 1,90 м май беше а тежи около 80 кг макс, а аз съм 1,78 м 96 кг! АЗ: Ама Нистелрой е футболист, аз културист! Той: еми не се занимавай тогава с такива глупости! :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Мани, мани положението е страшно! :evil:

®N

02.09.05
14:13

Ами отначало майка ми мислеше, че ще отида 2-3 пъти и толкова. Да ама не :wink: - вече годинка си ходя и родителите вече свикнаха. Следващата стъпка бяха протеините- баща ми заяви, че от тях ще стана на 30 години 130 килограма само сланина, защото когато е бил на моите години, той е бил 60 килограма 172см, а аз сега видите ли съм бил вече 76кг, и обяснения от типа на това, че мускулите тежат повече от мазнините, и че 11- 12% мазнини са много добре, имайки предвид, че средно човек има 16-18%, не минаха при него. Майка ми пък мисли, че всеки човек с мускули е дебел, дори и да има 6% мазнини.

02.09.05
15:12

При мен явно ситуацията е доста приятна :).
Баща ми е фен на моето ходене на фитнес :) и ме спонсорира, за да си купувам карти за залата.
Майка ми също няма нищо против, но и 2мата са твърдо против хран добавки, аз и все още не взимам де. Поне се разбрахме да звънна на един приятел лекар-билдер и да го питаме взимал ли е  :P .

Единственото което дразни нашите е НВД-то, щото съм станал слаб. А за баба ми да не говорим... Казва ми постоянно да кача 5 кила на корема. Обяснявам им, че искам към кило-две по-малко за теракотата, ама те не ми вярват.

02.09.05
15:25

ми радват се,не ми правят проблем ,че си купувам суплементи,нито че спазвам диети,само понякога ме упрекват,че отделям много време за фитнес и малко за учене,но това е нормално...

02.09.05
15:32

Получавам 100% подкрепа в начинанието си от  всички,на които съм оказала честта да си общувам :))Това е положението:) ,компромиси с моите занимания и интереси не правя за никого !

WO

02.09.05
15:37

отначало не беше негативно отношение, а по-скоро неразбиране...нали се сещате, че щангите веднага асоциират с огромни грамади (не знам как можете да убедите майка си, че маркус рул изглежда нормално)...после, след като наще видяха, че знам какво правя и го правя както трябва, си промениха мнението, даже откакто си изкарвам с тва парите, ме питат за всякакви работи и изявяват желание да започнат в залата...
изводът е, че само време им трябва, дерзайте  :wink:

[quote author=“wow”]не знам как можете да убедите майка си, че маркус рул изглежда нормално

Брат, ти мене не можеш да убедиш че Рул изглежда нормално, та майка си ли ... :shock:  :wink:

И до ден днешен хората с които живея ми се чудят как вместо вафла мога да ям ръжен хляб вместо пържени картофи как мога да ям кофти ориз и т.н.Разбира се проблема си е техен  :?

02.09.05
16:26

Майка ми само разправя да съм внимавал да не стана някое говедо щото нямало да ми готви вече никога... :roll: Сестра ми пък, се притеснява да не стана много голям, щото нямало да може да ме прегръща...и т.н.Абе ясна е работата...като искам да ги вбеся им разправям, че ще стана културист... :lol:  :lol:

02.09.05
16:46

Моето не е бодидилдинг. Аз поскоро се стремя към релеф без големи маси (е +3кг ще ми дойдат добре). Тъй като съм момиче малко ми се чудят и задават въпроса: за какво ти е това сега?Най-странното е, че и хора от фитнеса са ме питали, например:защо са ти плочки? Като имате предвид, че аз не съм масивна, а оформена, стегната и релфна:)-малко реклама, а?
С времето взеха да го приемат, защото установиха, че човек не може да стане супер мускулест без суплементи, особено пък жените. Според мен, за да го приемат родителите ви, трябва да им демострирате здрав разум и усещане, че знаете какво правите.
Аз съм взимала веднъж L-Carnitine, но не съм казвала на нашите, защото ще се стрееснат от незнание и това, че си ме познават каква съм маниачка-ще се притеснат, че ще се пристрастя:)

Това ми хареса: “компромиси с заниманията и интересите си не правя за никого”!!! - ЕВАЛА

02.09.05
18:46

[quote author=“tigra”]компромиси с моите занимания и интереси не правя за никого !

И аз така! Заради спорта издържам всичките скандали вкъщи и се надъхвам още повече! Хе, хе не знам за вас, ама на мене Маркус Рул ми харесва 8)

JI

02.09.05
19:09

[quote author=“YODA”]МРАЗЯТ ГО и двамата! Непрекъснато ми се натяква че ще си “деформирам тялото” както каза Войд! Ще се натровя, било грозно, не билон нормално да имаш такова тяло и т.н. Много проблеми си имам вкъщи!

Случайно да нямаме някаква родствена връзка ....  :lol:
??

02.09.05
20:18

Баща ми е за спорта като цяло.Майка мноо мноо не разбира ма ми дава там пари за лиготийки като креатинче ,протеинче и тн.Те в началото беха мноо против ма имат един приятел ченге дет е адския хап той ма запали мен по фитнеса и той кат ги успокои че сичко е наред ся не ми праат мноо мноо проблеми.ма кой ги слуша бе?? :twisted:

NE

02.09.05
21:19

Използват ме по най-долен начин :
аз мъкна пазарските торби, аз оня ден носих 25 кг. гипс, донеси това, донеси онова, изтичай до еди-къде си. Нямам нерви вече ...... :)

EZ

02.09.05
21:30

[quote author=“Nenor”]Използват ме по най-долен начин :
аз мъкна пазарските торби, аз оня ден носих 25 кг. гипс, донеси това, донеси онова, изтичай до еди-къде си. Нямам нерви вече ...... :)

рисковете на професията  :D

QK

02.09.05
21:33

абе повечето родители са против все едно са се наговорили,абе кажете им че повечето на вашата възраст се напушват,напиват и дрогират постоянно и все повече са тия който посягат на наркотиции,та вие сте избрали по-правилен път от другите на вашите години.Мен баща ми ми даваше пари за протеин по едно време,но спря,на постиженията ми се кефеше,но почнах да ям доста :D и взе да се чуди как да ми намали парите за храна че всяко ядене ми беше - вечеря за мъж и жена с малко детенце :D

02.09.05
21:33

понеже ходиш на фитнес нали. тва е много подло. той ходи на фитнес нека го товарим. е да ама аз тейко не вдига. друг да носи.  :D

PR

02.09.05
21:41

Eми нищо - кефят ми се :) !

02.09.05
21:43

Помагам им чрез фитнеса, като поразчупя некое вратленце, което не е слушало, докато не съм си у Варната! тва е, даже получавам подкрепа за републиканско за догодина от тях! Куул!

02.09.05
23:21

Помагат ми в всичко разбират ме и не са от тия дето викат на протеина химийка

JI

03.09.05
18:30

дворджио евала и аз искам да имам разбрани родители , но нямам .....
за жалост  съм като йода ...... ама не ми пука
и сам война е войн  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

03.09.05
19:51

[quote author=“JiVk0”]дворджио евала и аз искам да имам разбрани родители , но нямам .....
за жалост  съм като йода ...... ама не ми пука
и сам война е войн  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Превъзпитай ги :)Отстоявай позициите си,но не грубо.С дипломация всичко се получава.Неможе да няма начин,предполагам им знаеш слабите места(ако не се научи да ги усещаш ) и им влез под кожата внимателно :)

03.09.05
20:11

майка ми грам няма на идея за какво иде реч , но поне е достатъчно интелигентна и след първия и единствен спор видя че дори не може да аргументира като хората и оттагава не сме имали конфликти ....
не че ако беше различно щеше да ми повлияе по някакъв начин , аз плащам сметките вкъщи - ще се готви квото аз искам. така де... :P

JI

04.09.05
09:59

Превъзпитай ги :)Отстоявай позициите си,но не грубо.С дипломация всичко се получава.Неможе да няма начин,предполагам им знаеш слабите места(ако не се научи да ги усещаш ) и им влез под кожата внимателно :)

с майка ми спор няма тя не иска да ставам голям баща ми по  го убедих ....
ама вече не ги и слушам и без това протеин пия само преди и след трен ....
а в къщи ям само за вечеря иначе сичко друго е от магазина ....
:)

04.09.05
15:53

наште смятат, че това е “хвърляне на пари в кофата” :shock:  :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1