Кое с кое

02.09.05
13:51

Здравейте. Значи тренирах редовно 3 месеца по една програма от главния сайт(тази за начинаещи) след което спрях за около месец след което отидох и на море а там май няма смисал да ви обеснявам какво пропадане беше... :P Сега ще почвам отново ходенето по фитнес залите обаче тъй като в момента няма възможност съм почнал тренировки в домашни условия(колкото да вляза отново във форма) - имам лежанка и дъмбел. Целта ми в момента е просто да се подготвя. В смисал организма ми повече от месец не е чувал за лежанка гира скрипец и т.н. :) След това от 20ти септември почвам отново със сериозното ходене по залите, а там целта ми ще е да кача килограми! Та въпроса ми е как да комбинирам мускулните групи: гърди с кое бицепс трицепс и т.н. Искам да кажа още че съм чувал че ако искаш максимално бърз разтеж на ръката трябва да тренираш бицепс и трицепс в един ден - вярно ли е?

П.С. Не знам дали ви трябва тази информация ама все пак: 185см 76кг 16 години.

02.09.05
15:16

ами по принцип е добре да се тренират гърди-трицепс и гръб-бицепс,защото при трениране на първата група се натоварва и втората(нещо като загрявка) аз съм тренирал и ръце в един ден и мога да кажа че действа за растеж,но при тази комбинация тренировката трябва да е разделена на повечко групи за да не се тренират 2 големи мускулни групи в един ден.Според мен тренирай 1-2 месеца по 1-ви вариант и мини към 2-ри

LA

02.09.05
15:26

Аз мисля че е по-добре гърди-бицепс,гръб-трицепс!Щото загрявка,загрявка,ама тия ръце да не са за един ден?!

WO

02.09.05
15:33

лежанка и дъмбел е много разтегливо....според мен тренирай 20 дена 3 пъти седмично цялото тяло - така ще “накараш” тялото ти да влезе във форма доста по-лесно. остави сплитът за залата...
кажи какви са ти тежестите (т.е. за какво стават - можеш ли да правиш гърди примерно, а клек, а мъртва тяга с лоста, дъмбелът за какво ти е точен - за концентрично сгъване, за разгъване над глава или за гребане) и ще измислим някаква програма...

02.09.05
15:46

Първо Благодаря на всички за отговорите ви!
Ами значи дъмбел-а е с 2х2,5 2х1,5 и 2х1,125 плюс лоста който не знам колко тежи. А щангата е 40-45кг със всички тежести но могат да се слагат и тея от дъмбела което прави около 50-55кг(като се има впредвид че максимално ще мога да вдигна не повече от 60кг и то само веднъж). И още нещо да ви питам - каде в тази програма която ще ми предложите(надявам се :) ) мога да включа корем и предмишница? Отново ви благодаря на всички!

WO

02.09.05
16:05

според мен тези килограми ти позволяват да си направиш една доста добра програма с три различни тренировки, обхващащи цялото тяло...редуваш тях за 3 седмици и после в залата ще чупиш железата :wink: ако имаш желание за такъв режим, кажи и го правим...

02.09.05
18:29

Оо съгласен съм обаче искам да кажа само че не искам да тренирам краката. :) Очаквам предложенията ви с интерес! :)

02.09.05
23:31

А защо не опиташ с 5 дневен сплит като паузата е 7 дена например
1 Гърди
2 Крака
3 Рамо
4 Почивка
5 Гръб
6 ръце
7 Почивка

Това е примерна програма като приоритета се дава на Гърдите и гърба

03.09.05
17:51

Какво ще рече това 5 дневен сплит с 7 дена почивка? Аз го разбрах по следния начин: правя серийте за който си ми казал там в продължение на 7 дни и след това почивам една седмица ли? или този цикъл който си ми написал го повтарям още и още? благодаря ти за отговора!

03.09.05
17:53

и още нещо: 1 гърди ще рече че този ден правя само гърди ли?(и как да правя само гърди като единственото което имам е една лежанка и един дъмбел)?

LA

03.09.05
17:56

е кво значи как да правиш само гърди??Легаш и почваш!Лост си имаш, скъсай го!!

03.09.05
19:19

[quote author=“vodka_750ml”]Какво ще рече това 5 дневен сплит с 7 дена почивка? Аз го разбрах по следния начин: правя серийте за който си ми казал там в продължение на 7 дни и след това почивам една седмица ли? или този цикъл който си ми написал го повтарям още и още? благодаря ти за отговора!

Ще рече че ще тренираш 5 пъти седмично като си разпределил мускулните групи в тях 2 почиваш и се получава 7 дена общо вижгоре схемата  получава се 7 всъщност 6 дена почивка между тренирането на една и съща група
Мисля че вече ти ктана ясно

03.09.05
19:52

Да стана ми ясно вече благодаря ти много. Само да питам още по колко минути е добре да се тренира дневно - в смисъл хем да не претоварваш мусколите хем и да не мързелуваш цял ден :)

03.09.05
20:02

между 1-2 часа (2 часа не ти ги препоръчвам :P )
имай впредвид че моткането между сериите и различните упражнения не е желателно , на сайта ако се разровиш ще намерив доста информация по въпроса..

WO

03.09.05
20:23

чакайте малко, момчета....човекът не е тренирал 2 месеца, в последните 2 седмици се е строшил от пиене...организмът му е тотално заслабнал и само мисълта за тренировка не му е приятна, и вие го хвърляте на всекидневен сплит!!!!! :shock:  :shock:
според мен това ще е грешка, водеща до адско претрениране ...момчето няма да се подготви за залата, а ще отложи влизането в нея с още време....помислете върху това  :!:

мое мнение, не обиждам никой, ако някой е засегнат заради думите ми, да ме опровергае..........

03.09.05
20:25

Ей точно това не мога да го разбера при хората дето разбират от фитнеса - почти няма 2ма човека който са на едно мнение :( Иначе не ме притеснява колко ще се трудя във вкъщи и/или после в залата само да не се получи някакъв отрицателен ефект :)

WO

03.09.05
20:29

[quote author=“vodka_750ml”]Ей точно това не мога да го разбера при хората дето разбират от фитнеса - почти няма 2ма човека който са на едно мнение :( Иначе не ме притеснява колко ще се трудя във вкъщи и/или после в залата само да не се получи някакъв отрицателен ефект :)

пич, няма 2 мнения ! няколко пъти ти казваш, че искаш подготвителна програма за преди сериозната програма в залата....
а ти дават нечовешка програма за вкъщи....интересно ми е каква ще ти препоръчат за после.......

03.09.05
20:33

[quote author=“vodka_750ml”]Ей точно това не мога да го разбера при хората дето разбират от фитнеса - почти няма 2ма човека който са на едно мнение :( Иначе не ме притеснява колко ще се трудя във вкъщи и/или после в залата само да не се получи някакъв отрицателен ефект :)

ами нещата в този спорт са дости относителни и оптималния вариант е да се информираш колкото можеш и да взимаш решенията сам за себе си и колкото по-рано го осъзнаеш това толкова по-добре!

03.09.05
20:43

Ами аз мислех да си тренирам по следния начин:
1ден - гърди(само че по ето тази програма http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8624 ) и още предмишница,рамо и корем
2ден - почивка
3ден - гръб,бицепс и трицепс
4ден - почивка и после пак отначало. Само че все пак тук има доста хора който са минали по моя път и мисля че могат да ми покажат грешките ми и да ме насочат към правилната програма. 

П.С. Досега не исках да ви показвам какво съм намислил за да не се смеете много.  :oops:

04.09.05
01:52

Възможно най кратко и интензивно в твоя случай 40 мин макс

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1