Тренировъчна програма

18.12.12
17:04

Здравейте,на 15 години(176см 75кг)съм и се занимавам с фитнес от 2 години до сега съм тренирал по почти една и съща програма и мисля,че дойде моментът да променя това.Та програмата ми в момента е тази:

Понеделник
гърди,гръб

Вторник
рамена

Сряда
ръце

Четвъртък
гърди,гръб

Петък
рамена

Събота
ръце

Неделя
почивка

Искам да попитам дали е подходяща тази програма за мен?И също така много ще ми помогнете ако ми кажете от цялата програма къде да включа краката и корема.Зная че ще има и коментари защо не се ровя повече из сайта и че отключвам нова тема.
Ако някой смята че може да помогне с нещо нека го сподели.

Благодаря,предвартелно.
:)

US

18.12.12
18:00

Краката при рамото

Мнението беше редактирано от Un stoppable на 18.12.12 18:00.

18.12.12
18:43

Сериозно?Само това ли му е проблема?Че краката не са с рамото?А факта че тренира гърди/гръб в един ден,а има ОТДЕЛЕН ден за бицепс/трицепс,не е проблемен така ли ? Или това че ще тренира 6 дена?
Никой не е станал голям със спане в залата още от ден 1.

18.12.12
21:05

balabanov,пуснах темата зада получа отговор и ти сподели твоя,за което ти благодаря.Но повече искам да ме коригирате, затова най-вече пуснах темата за това как да постъпя оттук нататък,защото наистина ми е много трудно точно в този момент.Благодаря :)

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 18.12.12 21:05.

18.12.12
23:13

Точно за да те коригираме си пуснал темата.
Програмата ти е абсурдна!!Факт!!
Избери си една от тези:
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?goal=740
Успех!

19.12.12
14:11

А били ми препоръчал ти някоя? :)

19.12.12
19:20

напиши моля те с колко килограма правиш клек и тяга например.. и кой клас си:)

Мнението беше редактирано от n_sko на 19.12.12 19:24.

19.12.12
21:17

клек,ако имаш предвид в серия с около 50кг а един път незнам.Тяга не правя,тъй като ме боли кръста като се напрягам много...на 15 съм и съм 9-ти клас ;)

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 19.12.12 21:18.

Кофти е на 15 да те боли кръста... :)

*Гърди и Гръб в един ден - възможно е... виж Петко така тренира и нещата при него са доста добре

*Крака и Рамо са една комбинация която така и не разбирам... евентуално при начинаещите може

*Тренирай по три максимум четири дневен сплит.... за три дневни сплитове виж 5х5 в три дена... изгражда сила и ако ядеш и кила ще качиш...

*Знаеш ли защо те боли кръста ?! доктори, диагнози... ?!

*Четири дневните сплитове са безброй... зависи от изоставащи и генетично предразположени мускулни групи, на какво искаш да наблегнеш и такива работи... на 15 още не се знае кое ти изостава и кое не така, че ако решиш да тренираш по 4дневен сплит хващай някой за ушите и почвай поне 3-4месеца :)

21.12.12
10:55

мислиш ли че тази е добра:?

Понеделник
гръб трицепс

Вторник
рамо корем предмишница

Сряда
почивка

Четвъртък
гърди бицепс

Петък
почивка

Събота
крака трапец

Неделя
почивка

:)

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 21.12.12 14:03.

21.12.12
18:47

http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem kristiancho какво ще кажеш за този сплит? Относно клякането и тягата не ги  правя тъй като някой хора казват че било опасно за мен че нямало да порасна и костите ми щели да се повредят.Вярно ли е това? Незнам на какво да вярвам вече. :)

казано от kristiancho на 21.12.12, 07:45:

*Крака и Рамо са една комбинация която така и не разбирам... евентуално при начинаещите може

Това е комбинация за тези,които ги мързи да тренират крака !

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 21.12.12 19:07.

21.12.12
20:30

казано от bobooooooooooo bb на 19.12.12, 21:17:

Тяга не правя,тъй като ме боли кръста като се напрягам много...

Ако няма здравословни причини за болката, то вероятно кръста те боли щото ти е слаб, а техниката куца.

казано от kristiancho на 21.12.12, 07:45:

*Гърди и Гръб в един ден - възможно е... виж Петко така тренира и нещата при него са доста добре
*...за три дневни сплитове виж 5х5 в три дена...

Без да се заяждам си мисля, къде е стажа на Петко, къде е стажа на автора, за да разчита, че след като гърди/гръб работи при Петко, значи ще работи и при него... Относно комбинацията крака/рамо, че била за начинаещи... Ми то с 50кг клек си е още начинаещ. А и крака/рамо си е ОК... И Петко е тренирал така ;)

казано от bobooooooooooo bb на 21.12.12, 18:47:

Относно клякането и тягата не ги  правя тъй като някой хора казват че било опасно за мен че нямало да порасна и костите ми щели да се повредят.Вярно ли е това? Незнам на какво да вярвам вече. :)

Не е вярно. Това е една от големите глупости за оправдание на тези, които не правят клек и тяга. Раменни преси правиш ли? Недей. Ако е от седеж да не ти се набие горната част на тялото и да станеш с непропорционално дълги крака... А ако си прав е като при клека, набива цялото тяло и оставаш нисък. А лег? Да не ти останат къси ръчичките... Това е несериозно.

казано от bobooooooooooo bb на 21.12.12, 10:55:

мислиш ли че тази е добра:?

Поне е по-добра от първоначалната ти идея, по-малкото зло. Не се обиждай, но мисля, че познанията ти не са достатъчни, за да измисляш по-ефективни сплитове от вече измислените. Послушай Кристиянчо и си избери един от многото в сайта според нуждите и нивото ти.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.12.12 20:36.

03.01.13
10:09

Моля ви,споделете още някоя програма. :)

03.01.13
12:43

Започни 5х5 така хем няма клека ти да стои на 50кг хем ще качиш и килограми ако се храниш подобаващо,а колкото до това,че те боли кръста - май много се панираш.Някак си ми се струва нереално на 15 години да те боли кръста,което ме навежда на мисълта,че или бягаш от тягата или си създаваш илюзии,но това е само мое мнение :)

03.01.13
17:12

Beach body for the disco
Понеделник: гърди и бицепс в чест на world bench day
Вторник: Гръб и трицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: рамо и корем
Петък и/или събота: ръце, трапец, рамо и гърди с малко кила и много повторения - да се напомпиш яко за дискотеката
неделя: суперсерии лаф-мохабет колко си се напил и позиране пред огледалото.
крака няма да тренираш, че много гадно, пък и нали си имаш дънки...

03.01.13
18:59

Вече незнам на какво да вярвам в този сайт.По трудно е от колкото си мислех. :(

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 03.01.13 19:02.

03.01.13
23:46

2 години в залата и клякаш с 50 кила? Това е смешно...

Боли те кръста като правиш тяга, защото имаш ставен/костен проблем, защото грешиш в техниката или защото нямаш достатъчно мускул и изпитавш дискомфорт/мускулна треска?

В отделният ден за рамо какво правиш? 50 минути раменни преси?

06.01.13
15:13

Виж не ме интересува кое е смешно и кое не.С толкова мога с толкова клякам мен килограмите не ме интересуват просто исках мнение за програма. Ако има нещо извинявай ;)

06.01.13
16:38

Проблема е там,че ако продължаваш да клякаш с 50кг няма да постигнеш нищо или поне ще е краткотрайно.Цаката е да прогресираш и да се храниш добре и естествено да си редовен.Започни да правиш тежките базови упражнения Клек,Тяга,Лег,Кофи,Набирания,Гребания,Раменни преси прогресирай и ще се осъзнаеш,като започнат резултатите да се явяват на лице ;) Всичко останало са гевезалъци. Успех !

07.01.13
16:10

Благодаря ти за мнението и мисля че досега то най ми помогна но на мен проблема ми е програмата иначе аз упражненията и сериите мога да си ги съставя е поне така мисля. :)

07.01.13
16:50

казано от bobooooooooooo bb на 07.01.13, 16:10:

Благодаря ти за мнението и мисля че досега то най ми помогна но на мен проблема ми е програмата иначе аз упражненията и сериите мога да си ги съставя е поне така мисля. :)

Ми той Денис в два поста ти е казал всичко, което ти трябва: “Започни да правиш тежките базови упражнения Клек,Тяга,Лег,Кофи,Набирания,Гребания,Раменни преси” Това ти Е програмата. През ден или понеделник, сряда, петък. Или другата опция която ти е предложил 5х5

казано от CarnalK на 03.01.13, 17:12:

Петък и/или събота: ръце, трапец, рамо и гърди с малко кила и много повторения - да се напомпиш яко за дискотеката...

Тук нещо ти убягва ;). Какво ще се тренира в петък/събота зависи от облеклото за дискотеката: ако ще си с риза-гърди (горни), ако ще си с тениска-ръце... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.01.13 16:51.

07.01.13
21:32

хаха мерси това за дискотеката ми хареса.ако тренирам понеделник,сряда,петък събота и неделя пак ли да почивам? и би ли ми казал твоето мнение в кой ден кои мускулни групи да тренирам. пак мерси ;)

07.01.13
22:10

казано от bobooooooooooo bb на 07.01.13, 21:32:

хаха мерси това за дискотеката ми хареса.ако тренирам понеделник,сряда,петък събота и неделя пак ли да почивам? и би ли ми казал твоето мнение в кой ден кои мускулни групи да тренирам. пак мерси ;)

Първи вариант:
Тренировки: Понеделник, сряда, петък. Програма: 5х5 (цъкни на синия надпис, щото май не си го направил, има описани упражнения, серии, повторения и насоки как да избереш тежестта). Почивка: вторник, четвъртък, събота, неделя.
Втори вариант: Това, което ти е написал Денис, избираш 5-6 базови движения и това ти е тренировката за всеки от трите тренировъчни дни.
Тези два варианта са тренировка за цяло тяло, няма кои мускулни групи в кой ден, тренираш всичко в един ден.
Трети вариант: двоен сплит разделен на бутащи и дърпащи:
Понеделник/четвъртък:  Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
Който и от вариантите да избереш няма да сбъркаш, конкретния ми съвет е: Започни с 5х5, понатрупай сила (и маса колкото дойде), продължи с дърпащи/бутащи и чак след това се метни на троен сплит от рода на този:
понеделник: гърди, бицепс;
сряда: крака, рамо;
петък: гръб, трицепс.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.01.13 22:10.

08.01.13
16:38

мерси и аз мисля да започна с 5х5 :) а най си харесах това 5х5 в сплит вариант то добре ли е как мислиш?

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 08.01.13 16:48.

08.01.13
17:34

казано от bobooooooooooo bb на 08.01.13, 16:38:

мерси и аз мисля да започна с 5х5 :) а най си харесах това 5х5 в сплит вариант то добре ли е как мислиш?

ОК е. Успех.

09.01.13
16:45

Имам още един въпрос,защо в тези програми 5х5 се пренебрегват изцяло ръцете или с много нисък обем за тях.Аз искам да си тренирам и ръцете какво да правя в този случай?

10.01.13
00:57

Защото се цели базова сила,а упражненията за ръце няма да ти докарат такава.Може и да не ги тренираш по време на силовия цикъл,но ако искаш вкарваш по 1 основно упражнение за трицепс и бицепс в нисък обем 3-4 серии.

10.01.13
14:34

А по този начин няма ли да ми изостанат ръцете и като правя за ръце пак ли 5х5.A и мога ли да редувам гребането с набирания как мислите и също така с какво мога да заменя милитъри пресата? :)

Мнението беше редактирано от bobooooooooooo bb на 10.01.13 20:47.

10.01.13
20:45

Няма да ти изостанат. Това, че не правиш бицепсово сгъване, не значи, че ръцете не се натоварват!

11.01.13
12:44

казано от bobooooooooooo bb на 10.01.13, 14:34:

А по този начин няма ли да ми изостанат ръцете и като правя за ръце пак ли 5х5.

Стига с тия ръце, бе.Разбирам, че на 15 години в главата са ти ръце и преса, но трябва да знаеш, че тялото е система.Това, че не правиш отделни упражнения за ръце не значи, че не се натоварват с другите упражнения.Най-простия пример е лежанката.Направи няколко серии и си виж трицепса дали е мек като в началото или се е напълнил с кръв и той.Като направиш няколко серии набирания си пипни бицепса да го видиш дали и той е останал неактивен.Ръцете са достатъчно малка група, че да се товарят добре с тежките базови упражнения, които са ти дали.Ако толкова не можеш да преживееш тренировка без бицепсово сгъване, вкарай си по едно упражнение и за бицепс/трицепс някъде из сплита както ти казаха вече..

11.01.13
19:24

мисля че си прав.А това с набиранията и лежанката съм го забелязал така е.Просто искам повече мнения,зада съм сигурен в това което правя, а за ръцете и пресата не е така.Незнам досега дали съм споделял,че тренирам в домашни условия.Но имам почти всичко нужно проблем ли е че не тренирам във фитнес? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1