22.12.12
03:12
close
Темата беше редактирана от Vasil Lozanov на 05.03.13 01:44.
Тази програма не е ли прекалено тежка за теб ? Според мен можеш да си разделиш програмата на тридневен сплит, а да правиш само кардио 2-3 дни. Тези набирания, кофички и т.н. можеш да ги вкараш в самия сплит, защото 5 поредни дни трениране си е зор работа. Успех с тренировките :)
22.12.12
14:45
казано от Симеон Парашкевов на 22.12.12, 09:45:
Тази програма не е ли прекалено тежка за теб ? Според мен можеш да си разделиш програмата на тридневен сплит, а да правиш само кардио 2-3 дни. Тези набирания, кофички и т.н. можеш да ги вкараш в самия сплит, защото 5 поредни дни трениране си е зор работа. Успех с тренировките :)
Мерси за бързия отговор!
Единствения ден в който нямам много сили това е във Вторник,мисля да махна силовите упражнения и да остане само кардиото.
Не ми е тежка програмата може би се дължи на това че имам ограничен брой на тежестите (лост с 50кг,дъмбели по 15 кг и пудовки по 16кг).Видях една програма тук в сайта обаче е за четиридневен сплит и не знам как да променя самата програма по моите нужди.
Мнението беше редактирано от Vasil Lozanov на 22.12.12 14:53.
При положение, че целта ти е отслабване, спокойно можеш да правиш 3-дневен сплит, push/pull/lower, като всеки ден правиш между 45-60 минути кардио. Упражненията да са ти базови, основни, друго не ти трябва. Защото виж в програмата ти, правиш гърди и гръб (което е прекалено натоварващо, според мен) един ден, на другия правиш лицеви опори, кофички и набирания, което пак е гърди и гръб. С други думи, тренираш едно и също 2 поредни дни, което няма смисъл.
И най-важното, храненето. Трябва да си го следиш, защото винаги можеш да изядеш повече, отколкото изразходваш. С калориен дефицит 500 калории да речем, и това, което ти казах, след 3-4 месеца няма да се познаеш. Успех.
22.12.12
17:32
казано от Vasil Lozanov на 22.12.12, 14:45:
Единствения ден в който нямам много сили това е във Вторник,мисля да махна силовите упражнения и да остане само кардиото.
Ще извиняваш, ама къде имаш във вторник силови упражнения, че да ги махаш? 30-30-15 си е чисто кардио (даже скоро видях един аватар според който горното се отнася да всичко над 5 повторения :) ) И как си обясняваш факта, че чувстваш умора в най-лекия ден, който обаче е непосредствено след най-тежкия? Не си ли се замислял, че причината най-вероятно е непълното възстановяване и повтаряне на същите МГ в два последователни дни.
казано от Vasil Lozanov на 22.12.12, 14:45:
Видях една програма тук в сайта обаче е за четиридневен сплит и не знам как да променя самата програма по моите нужди.
Без да оспорвам познанията на автора на въпросната статия, смея да твърдя, че няма такова животно “тренировка за отслабване”. Има диета за отслабване, както и тренировки с висок или нисък енергоразход. И в този ред на мисли бих ти препоръчал силова тренировка, три дни седмично, с базови упражнения, изпълнени в кръгов протокол. Това ще обезпечи високия енергоразход и продължителен афтърбърн ефект, което в комбинация с правилно хранене ще ти помогне за достигане на целите.
А иначе от кардио няма никаква нужда. Вместо него пробвай това:
1. Мъртва тяга
2. Римска тяга
3. Гребане
4. Обръщане
5. Преден клек
6. Военна преса
7. Клек
8. Добро утро
Всички упражнения се изпълняват едно след друго, в 6 повторения без почивка с една тежест. Т.е. взимаш лоста за тягата и не го пускаш до последното повторение Добро утро. Това е един кръг, след 45-60 секунди почивка следва втори кръг с повишена тежест и 5 повторения, трети с 4 повторения и по-тежка щанга и така до 1. Освен всичко друго е и много добра загрявка.
Успех.
23.12.12
17:01
Мерси за бързите отговори pesho vasilev и Veso Pervazov.
спокойно можеш да правиш 3-дневен сплит, push/pull/lower,
Някой би ли ми препоръчал такава 3 дневна програма.
Ще извиняваш, ама къде имаш във вторник силови упражнения, че да ги махаш?
Прав си за някой тези упражнения са кардио но за мен не са все още,защото съм тежък и не ми толкова лесно да ги права.
А иначе от кардио няма никаква нужда. Вместо него пробвай това:
1. Мъртва тяга
2. Римска тяга
3. Гребане
4. Обръщане
5. Преден клек
6. Военна преса
7. Клек
8. Добро утро
Това несъмнено ще го пробвам,харесва ми на теория :)
Но все пак може ли и да права кардио в отделните дни ?