26.12.12
16:57
Здравейте. С тичане свалих 5кг но ми остават още 4 и не искам да чакам до март за да се стопли. Дали ако започна тази диета ниско въглехидратната,но ще я спазвам така : 3-4дена намалени въглехидрати,после 1 с нормално количество. За да излъжа огранизма си,че диетата е свършила. Та мислилите ли,че след като сваля килограмите които искам и започна да се захранвам много,много бавно като включвам на ден по 4-5гр повече въглехидрати (почти незабележимо за организма) ще успея да си задържа килограмите или пак ще си ги възвърна. Как мислите ? :)
26.12.12
20:09
Докато правиш нисковъглехидратна диета приемай полезни мазнини(зехтин) в по голямо количество защото мазнините са градивният материал за важни хормони в тялото ти(примерно като тестостерона),ако хормоните ти не са в баланс няма да сваляш толкова лесно мазнини и ще губиш повече мускули.Мисля,че колкото по бавн освалиш манзините толкова по лесно ще можеш да задържиш % им от там от кадето си свалил.
26.12.12
23:14
Мазнините ще си набавям само от бадеми. Но дали ще си възвърна после килограмите ако бавно се върна пак към въглехидратите,или ще кача само 1-2кг ? Как мислите и като цяло какви са ви мненията за тази диета ?
27.12.12
11:36
казано от Petq Ivanova на 26.12.12, 23:14:
Мазнините ще си набавям само от бадеми.
Няма причина да се храниш еднообразно.
Има и други източници на качествени мазнини.
Но дали ще си възвърна после килограмите ако бавно се върна пак към въглехидратите или ще кача само 1-2кг ?
Ако се върнеш към стария си неразумен начин на хранене можеш да върнеш много повече от 1-2 kg.
Как мислите и като цяло какви са ви мненията за тази диета ?
Не много лек, но работещ режим.
27.12.12
11:44
Благодаря. А мислите ли,че ще задържа резултатите ако съвсем плавно започна да се храня както сега. ( в момента приемам не много въглехидрати,абсолютно всички са бавни.)
27.12.12
11:48
Няма как да се отговори еднозначно на този въпрос. Това зависи от комбинираното значение на твърде много фактори. Със сигурност понятието ‘не много въглехидрати’ е твърде неопределено и разтегливо.
27.12.12
11:53
Последният ми въпрос е как да изчисля колко белтъчини и мазнини да приемам през зареждащия ден ? само въглихидратите намерих,но за мазнините и протеина не пише.
27.12.12
12:12
казано от Petq Ivanova на 26.12.12, 16:57:
Как мислите ? :)
Мисля, направо съм сигурен, че организмът ти не може да бъде излъган, и слава богу, че иначе щеше отдавна да си попаднала в хранителната верига на онези - лигавите.
Има стотици теми в този форум, които помагат да се мисли.
Храни се здравословно.
Хората казват на здравословното хранене - диета или хранителен режим.
НВД е хубав режим, но както всичко прекалено, не толерирам спазването му повече от 5-6 седмици, след това можеш просто да продължиш да се храниш равномерно и балансирано, изключвайки от менюто си салами, луканки, трансмазнини, чипсове, fast food Forever. :)
Та в тоя ред на мисли, ако искаш да се чувсвташ и да изглеждаш добре, просто никога не спираш да се храниш с полезни за организма неща.
27.12.12
12:31
Тя не иска да се чувства и изглежда добре, а да свали 4 килограма, преди март - пишем на пясъка...
27.12.12
13:19
Попринцип се старая да се храня само здравословно,в послендите 2-3 седмици нещо се поотпуснах. А за режима четох че 2 месеца е добре,4-5 седмици не са ли малко ?
27.12.12
13:30
Последният ми въпрос е : Колко грама мазнина е една супена лъжица зехтин ?