Няколко въпроса за НВД

26.12.12
16:57

Здравейте. С тичане свалих 5кг но ми остават още 4 и не искам да чакам до март за да се стопли. Дали ако започна тази диета ниско въглехидратната,но ще я спазвам така : 3-4дена намалени въглехидрати,после 1 с нормално количество. За да излъжа огранизма си,че диетата е свършила. Та мислилите ли,че след като сваля килограмите които искам и започна да се захранвам много,много бавно като включвам на ден по 4-5гр повече въглехидрати (почти незабележимо за организма) ще успея да си задържа килограмите или пак ще си ги възвърна. Как мислите ? :)

26.12.12
20:09

Докато правиш нисковъглехидратна диета приемай полезни мазнини(зехтин) в по голямо количество защото мазнините са градивният материал за важни хормони в тялото ти(примерно като тестостерона),ако хормоните ти не са в баланс няма да сваляш толкова лесно мазнини и ще губиш повече мускули.Мисля,че колкото по бавн освалиш манзините толкова по лесно ще можеш да задържиш % им от там от кадето си свалил.

26.12.12
23:14

Мазнините ще си набавям само от бадеми. Но дали ще си възвърна после килограмите ако бавно се върна пак към въглехидратите,или ще кача само 1-2кг ? Как мислите и като цяло какви са ви мненията за тази диета ?

казано от Petq Ivanova на 26.12.12, 23:14:

Мазнините ще си набавям само от бадеми.

Няма причина да се храниш еднообразно.
Има и други източници на качествени мазнини.

Но дали ще си възвърна после килограмите ако бавно се върна пак към въглехидратите или ще кача само 1-2кг ?

Ако се върнеш към стария си неразумен начин на хранене можеш да върнеш много повече от 1-2 kg.

Как мислите и като цяло какви са ви мненията за тази диета ?

Не много лек, но работещ режим.

27.12.12
11:44

Благодаря. А мислите ли,че ще задържа резултатите ако съвсем плавно започна да се храня както сега. ( в момента приемам не много въглехидрати,абсолютно всички са бавни.)

Няма как да се отговори еднозначно на този въпрос. Това зависи от комбинираното значение на твърде много фактори. Със сигурност понятието ‘не много въглехидрати’ е твърде неопределено и разтегливо.

27.12.12
11:53

Последният ми въпрос е как да изчисля колко белтъчини и мазнини да приемам през зареждащия ден ? само въглихидратите намерих,но за мазнините и протеина не пише.

Иван

27.12.12
12:12

казано от Petq Ivanova на 26.12.12, 16:57:

Как мислите ? :)

Мисля, направо съм сигурен, че организмът ти не може да бъде излъган, и слава богу, че иначе щеше отдавна да си попаднала в хранителната верига на онези - лигавите.
Има стотици теми в този форум, които помагат да се мисли.

27.12.12
12:21

Храни се здравословно.
Хората казват на здравословното хранене - диета или хранителен режим.
НВД е хубав режим, но както всичко прекалено, не толерирам спазването му повече от 5-6 седмици, след това можеш просто да продължиш да се храниш равномерно и балансирано, изключвайки от менюто си салами, луканки, трансмазнини, чипсове, fast food Forever. :)
Та в тоя ред на мисли, ако искаш да се чувсвташ и да изглеждаш добре, просто никога не спираш да се храниш с полезни за организма неща.

Иван

27.12.12
12:31

Тя не иска да се чувства и изглежда добре, а да свали 4 килограма, преди март - пишем на пясъка...

27.12.12
13:19

Попринцип се старая да се храня само здравословно,в послендите 2-3 седмици нещо се поотпуснах. А за режима четох че 2 месеца е добре,4-5 седмици не са ли малко ?

27.12.12
13:30

Последният ми въпрос е : Колко грама мазнина е една супена лъжица зехтин ?

27.12.12
20:17

Моят въпрос е - колко грама мозък има в една празна тиква?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1