Роси търси баланса :)

Прескочи до:

30.11.12
23:08

30.11.2012

5:55 - 6:30 - трен:

3 кръга от:

under-the-leg lifts x30 на крак
side leg lift x30 на крак
side kick x30 на крак
scissors x20
изометрия за вътрешна част на бедър х40сек

после за 13 минути и няколко секунди:

3 кръга от:

push press x10@2x3кг
thrusters x10@2x3кг
back curl lunge x10@2x3кг
preacher curl x10@2x3кг
weighted lunge jumps x10@2x3кг
broad jump burpee x10

Това всъщност е ZWOW #14. Tрябваше да са 5 кръга за време, но след третия нямах въздух, сърцето направо си го чувах и спрях. Със сигурност ще се повтори, защото не обичам недовършени неща.

7:15 - Закуска: 3 малки сушени кайсий; филия хляб от лимец; 2 парчета свинска шунка; 3 парчета (общо 22г) ементал; круша; чаша зелен чай с жасмин

9:00: чаша черен чай

12:00 - Обяд: свинска вратна пържолка и гарнитура гаден ориз с къри; зелена салата с домати и краставица

13:00: чаша зелен чай

16:30: шепа - две сурови лешници

20:00: ементал (40г); много сушени кайсии - бях гладна и ми се ядеше сладко

21:00 - Вечеря: малко пушена пъстърва; огромна салата от radicchio с домат, маслини и зехтин - едвам я изядох. Не знам дали и кравите пасат толкова трева :D Правих и пиле с ориз, но ще ям утре на обяд, че не го дочаках.

Вода: по-малко от литър. Ще има и чай мента

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи, рибено масло

30.11.12
23:56

Знаем, кво е радичо, беее :)

01.12.12
00:01

казано от Кико Сан на 30.11.12, 23:56:

Знаем, кво е радичо, беее :)

Вие може да знаете ама аз не знам и затова тук линк за напомняне :) Чувала съм го като име, но не знаех, че е това, което си купих :D

01.12.12
12:27

Аз със романеско съм така. Всъщност го знам и като име и  като визия :) , но не знаех, че двете неща кореспондират :)

13.12.12
19:29

И отново съм тук, въпреки че нямам кой знае какво за писане. Просто се опитвам да влезна в релси.
Случиха се някои неприятности при мен, след които всичко ми стана безразлично и сиво. Отиде си един от най-скъпите ми хора - моята баба. За мен тя беше като втора майка - отгледала ме е от бебе и е живяла винаги с нас. До последно се чувахме по телефона. Ясно беше, че наближава този момент, но не очаквах да се случи толкова скоро и преди да се прибера за Коледа. Не успях да бъда с нея накрая, не успях да ида и на опелото...В такива моменти искрено съжалявам, че съм тук колкото и да ми харесва.
Лошите емоции си казаха думата. Имаше дни, в които почти не ядах. Имаше и такива, в които ядях, но пък не можех да спя. Имаше и по-нормални, но общо взето непрекъснато ме връхлитатаха някакви спомени и ми ставаше тъжно. Спорт - никакъв поради липса на желание. Последните дни успях обаче да спя повече и се чувствах физически малко по-добре. Движението вече наистина е сведено до нула, тъй като ми се спука задната гума на колелото, падна доста сняг и е много студено. Сега съм с рейсовете, което ми коства за съжаление повече време.
Все пак мисля, че вече започвам да се подобрявам емоционално. Не знам как ще е след седмица, когато се прибера за малко. През описаното време може да съм се хранила нередовно, но не и с боклуци. Общо взето си запазих старото хранене, 2-3 пъти да е имало разни простотии. Засега имам планове да се раздвижда събота и/или неделя. Появява ми се някакво желание, а и се чувствам доста схваната.
По-късно ще впиша храна за днес.

13.12.12
20:22

13.12.2012 - без трен

7:00 - Закуска: йогурт с: сусам, ленено семе, динкелови ядки, пшеничен зародиш, кокос и лъжичка мед

10:00: малко парче домашен рд сладкиш с кокос; капучино

12:00 - Обяд: омлет със спанак с масло; зелена салата с краставица, домат и зехтин

17:00: малко сурови лешници, мандарина

20:30 - Вечеря: кълцано телешко с масло в хлебче - някакъв специалитет от Баден, който ядох на коледния пазар

Вода: почти никаква

Добавки: рибено масло, витамини за очи

Мнението беше редактирано от Роси на 16.12.12 10:19.

fire.is.my.nature

13.12.12
20:45

Негативните емоции са част от живота. Коментарът ми тук е излишен и би бил не на място, само мога да ти пожелая много сила, за да се справиш с каквото и да е ;)

П.с. Къде живееш?

13.12.12
21:28

(hug) Приеми моите съболезнования!
Моята баба се спомина преди повече от 5 години, но все още я сънувам (дори снощи) и ми липсва.

14.12.12
08:52

fire, Anelia, благодаря за милите думи!

@fire: живея в Констанц.

@Anelia: Сигурна съм, че и при мен спомените ще останат до край. Беше важна част от живота ми.

fire.is.my.nature

14.12.12
10:44

Я, приятелят ми идва от Констанц :Д Била съм 2 пъти там за последните няколко месеца и е интересно градче :) Оправяй се! Дневникът понякога може да бъде много мотивиращ, а и след време е полезен да анализираш напредъка си :) Твоят е интересен, затова драскай по някой ред :)

14.12.12
18:20

14.12.2012 - без трен

7:00 - Закуска: филия ръжен хляб; варено яйце; парче свинско филе; парче сирене с дупки; 3 маслини; банан; чаша yogitea “Добро утро”

9:30: чаша черен чай

12:00 - Обяд: сьомга на тиган с хрянов сос и варени картофи; зелена салата с краставица, домати и зехтин; ябълче

15:00: мандарина

20:30 - Вечеря:
много неща от шведска маса

Мнението беше редактирано от Роси на 16.12.12 10:23.

16.12.12
10:42

15.12.2012 - без трен

10:00 - Закуска: мандарина; чаша “Gunpowder”; шоколадче от коледен календар - бях до тук с тях. Тази година попаднах на много гадни шоколадчета. Имам чувството, че са бъкани с всичко, но не и с какао или захар. Толкова са сладки, че всеки път се задавям като ги ям. Не ме интересува, че трябва до 24.12 да се изядат. Не ми се тъпче с боклуци...

13:00 - Обяд: свински котлет с лук и бира на фурна; няколко хапки от едни мазила със сирене и различни подправки, които купих от съботния пазар; маслини; мандарина; парче чийз кейк

14:30 - 17:30: обикаляне в дъжда в търсене на подаръци и шоколади за подарък. Купих само шоколади (dull) Хич нямам коледно настроение и изобщо не ми се занимаваше да се тъпча в магазините, да избирам, да стоя по 100 часа на опашки...и въпреки това убих 3 часа

18:00: мандарина; парче Elbländer

20:30 - Вечеря: свински котлет с лук и бира на фурна; доста маслини; пак от мазилата със сирене

Вода: никаква

От днес нататък категорично отказвам да вярвам на кантара си. Сутринта реших да се премеря, тъй като не го бях правила от близо месец. Качвам се и гледам 43.5. Няколко пъти така, тъй като нито мисля, че съм толкова, нито ми се супер лекичко, нито мерките ми са се променили кой знае колко. Все показваше 43.5. След като се прибрах от дългата разходка реших пак да проверя “мнението” му - 49. Не се чувствах по-тежка, мерките ми не бяха се променили - няма как в рамките на 5 часа. Така че - не вярвайте на кантари. Приберете ги някъде на дълбоко или направо ги изхвърлете през прозореца!

16.12.12
11:02

Да не ти е електронен кантарът?
Но както и да е, и мен вече мнооооого ме ядосват с некомпетентността си.
Моят съм го подарила на сестра ми :)
Меря се само понякога в джима  :)

О, сега прочетох за баба ти.
Моите съболезнования.
Аз много си обичам моята баба, но покрай нея всички баби и мога да си представя, че и твоята е била много добра и ми става
много тъжно :(

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.12.12 11:07.

16.12.12
22:46

@Кико: Да, електронен е и очевидно не особено точен...

16.12.2012 - без трен

9:00 - Закуска: филия ръжен хляб с малко мазило от пазара; едно варено яйце; парче свинска шунка; ябълчица; мандарина; чаша зелен чай с жасмин

10:00 - 13:00: чистене

13:30 - Обяд: паста от лимец със сос от домати, лук, маслини и босилек; парче датско сирене; малко червено вино

14:00 - 16:00: чистене + 1-2 мандарини; парче Elbländer; малко шоко чай

20:00 - Вечеря: 3-4 магданозени кюфтета; 2-3 хапики от пазарските мазила; няколко маслини; парче свинска шунка; 2 коледни сладки

Вода: няма. Сега пия чай от мента

Днес след десетчасов сън се събудих в 8:00 и реших, че не може повече да продължава тази летаргия и апатия. Реших да започна все от някъде, а именно чистене. Доста работа свърших, естествено с помощта на любимия :) Следобяда за награда му направих коледни сладки с джинджифил 8-) Опитах се несполучливо да украся няколко и се отказах. И без това в тея боички има само химия...
Имам желание утре да потренирам. Единственото, което ме притеснява е клинчът, който е сутрин в хола.

Мнението беше редактирано от Роси на 16.12.12 22:48.

18.12.12
00:24

17.12.2012

7:00 - Закуска: йогурт с динкелови ядки, пшеничен зродиш, кокос, счукани бадеми и лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

9:00 - 11:00: шепа сурови лешници; мандарина; чаша черен чай

12:30 - Обяд: 3 магданозени кюфтета; 3 парчета ементал; няколко маслини; 1 варено яйце

13:00 - 17:00: чаша зелен чай; мандарина; шепа сурови лешници

20:00 - 21:15 - трен:

100 скока на въже + разни разгряващи упражнения

3 кръга от:

супермен х20
раменна преса х15@2х5кг
дъмбел зад глава х8@5кг на ръка
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
клек със собствено тегло х40
напади х40 на крак
глутеус мост х40

малко стискане на стол за вътрешна част на баджак

стреч

Сутринта не можах да се отлепя. Не знам как го правех преди 2 седмици, сега ми е абсолютно невъзможно. Искам само на топло в леглото :)
Беше тромава тренировка. За 2 седмици пауза съм се схванала и изгубила сила и издържливост. Тъй като се хранех що годе чисто, няма кой знае какви поражения - малко долната част на корема ми се е сдобила с мека възглавничка, но мисля, че сравнително бързо ще се разкара с редовни тренировки. Коремът не ми е чак такъв проблем както бедрата. Усещам ги отпуснати и тресливи...
Пак се замислям дали да не започна клекове и напади с тежести, но все си имам едно на ум за тях от лятото.

21:30 - Вечеря: сьомга на фурна в лимонова марината - добре че има кой да готви докато аз си тътря тренировката ;) ; зелена салата с домат, маслини и зехтин; ябълчица

Вода: липсва. Само чайовете и сега ментов

Добавки: комплексни витамини; рибено масло; витамини за очи

19.12.12
00:35

18.12.2012 - без трен

7:00 - Закуска: йогурт с динкелови ядки, пшеничен зародиш, кокос, ленено семе, сусам и лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: 2 парчета свинска шунка; 2 варени яйца; 3 парчета ементал; 1 парче Elbländer; няколко маслини. Това беше скалъпен обяд, тъй като не исках да ям в кантината. Имаше от “любимото” ми пилешко филе поръсено с червен пипер и някакъв сос, за да не се усеща гадния вкус (puke) И шефът ме пита защо съм си седяла сама и не съм ходела с колегите на обяд! Като е хубава храната, ходя. Не съм задължена да се тъпча с полуфабрикати ежедневно.

13:00 - 17:00: чаша зелен чай; 2 мандарини

21:00 - Вечеря: омлет от 2 яйца, бяло сирене, малко масло и чубрица; зелена салата със зехтин и маслини; 1 парче датски сирене с малко вино

Вода: липсва. Само чайовете и сега ментов

От вчерашната смешна тренировчица днес бедрата ми са гипс и имам и лека мускулна на корема. Искам утре да тренирам пак след работа, но не се заричам. Ще се прибера пак към 20.00, имам багаж да стягам и имам лошо предчувствие, че ще трябва да доработвам от вкъщи - дори за 2 дена да излизам в отпуска всичко кофти се случва в последния ден.
И нещо по темата - като цяло не ми се ядат сладки неща, но имам апетит за точно определено нещо - бисквитките на бисквитеното чудовище от улица “Сезам”. Домашни, разбира се, защото стават жестоки. И в тази връзка едно поздравче:

20.12.12
00:19

19.12.2012 - без трен

7:00 - Закуска: йогурт с динкелови ядки, пшеничен зародиш, кокос, ленено семе, сусам и лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: зелена салата с краставица; свинска вратна с малко разтопено масло с подправки върху нея; 2 Kartoffelrösti - това са нещо като картофени кюфтета, или по-скоро като малки пататничета. Вкусни са, но не особено здравословни и също така съм виждала да продават готова смеска за тях, което отново говори за качеството им. Изядох само 2 срaвнително малки, тъй като това беше гарнитурата към пържолата, която беше мечта. Този път в кантината се бяха постарали :)

13:00 - 17:00: капучино; 2 мандарини

21:00 - Вечеря: пълнозърнеста паста от лимец с пресен босилек, домати и хималайска сол; парче пушена пъстърва; няколко маслини. Малко въглехидратна вечеря, но утре пътувам и не ми е много пълен хладилника, та каквото има останало.

Вода: пак липсва. Само чайовете и сега ментов

Предположенията ми се оказаха верни, та даже и малко по-зле. Прибрах се по-късно, защото автобусът закъсня и изпуснах всичко след него. До преди малко си довършвах работата от нас. И така не остана време за трен и ще си остана треслива и грозна!

22.12.12
01:26

20.12.2012 - без трен

Стягане на багаж, път, късно пристигане и храна - каквото се намери - купешки сандвич, някаква бисквита и вечерта - кюфте, пилешко филе, салами, луканки и нз още какво...

21.12.2012

10:20 - 11:15 - трен:

3 кръга от:

лицеви опори х10
сгъване на дъмбел х8@~6кг на ръка
кик-бек х10@~6кг на ръка
crunch star x50
4 times abs x40
къси коремни х50
плие х30@~8кг
глутеус ритник х30 на крак

след кръговата още 2 упражнения за външна част на бедра с по 3кг по 40 повторения + стискане на стол 3 пъти по около 30 секунди

стреч

11:30 - Закуска: 2 портокала

14:00 - Обяд: 2 панирани пилешки филета; 2 парчета свинско филе; парче мортадела с маслини; парче сирене

1 Lebkuchen

19:00 - Вечеря 1 - на гости: свински котлет свинско с гъби и картофено пюре + разни мезета + 1/2 чаша червено вино

21:45 - Вечеря 2 - вкъщи: свински котлет; няколко печени картофа; мандарина

Вода: между 0.5 и 1л

Потренирах днес с тежестите на брат ми, които са с неясни килограми. Имат написани, но не са верни и това е малко на око, тъй като нямаше как да ги премеря.
Храната не е много прилична, но какво да се прави. Вечерта бях на гости на приятелка и беше подготвила специално вечеря. От друга страна родителите ми ме чакаха и те за вечеря и бяха правили разни неща заради мен и няма как да се откаже.
Психически съм ок, въпреки че непрекъснато си спомням някакви неща. Гледам да съм повече с брат ми и нашите и да си говорим нещо, за да се отвличам.

24.12.12
19:42

Храна - много зле. Само филета, луканки и от време на време нещо сладко. Водата също е зле. Дори чайовете липсват. Не си го слагам на сърце. След малко ме очаква вкусна вечеря :)
Днес имаше кратък трен за около 20 минути:

3 кръга с 2 дъмбела по 3 кг:

клек х30
напади х30 на крак
раменни преси х30л
наклони настрани х40

Реших просто малко да се раздвижа, че освен, че се храня зле, последните два дена само лежах и четох. Имаше и 1-2 кратки разходки. Абе...мързел до дупка, но искам да си седя колкото се може повече вкъщи, защото след 2 дена си тръгвам.

Весели празници на всички! Топла и уютна Бъдни вечер! :)

27.12.12
14:39

Иии пак съм в немско и ще се връщам към нормалното хранене. На 25.12 ми беше най-голямото преяждане, защото бях на гости на родителите на приятеля ми, а те винаги ме посрещат с маса огъваща се от храна и то вкусна и не обичат да не ям :) После вечерта пък у нас трябваше да ям...
Общо взето в последните дни се хранех главно с месо - къде истинско (пържоли, котлети, пуйка), къде не (салами, луканки). Ядох и сладки неща - тиквеник, баклава, някой и друг бонбон, но не от лакомия, а от куртоазия и по някой път - любопитство :) Сега се опитвам да се върна към стрите навици, но ми е едно тежко - то какво да се очаква след няколко дена нередовно хранене.
Тренировките, които имах не бяха много и ги описах тук. След последната с дъмбелчетата от 3кг имах 2 дена жестока мускулна треска на дупе и бедра, ходех като Робокоп и разбира се - обиколките на бедрата пак са на +. Все си мисля, че с клек, напад и т.н. със собствено тегло няма да се стегна и че може само с тежести и като ги хвана - колкото и малки да са, после ходя с набомбени бедра. И аз не знам вече какво да правя!? Тея краци имам чувството, че изобщо не мръдват каквото и да ги правя. Или става супер мега хипер бавно при мен, или не тренирам достатъчно - да, в последните седмици не е достатъчно. Замислям се дали да не наблегна на кардиото сега - примерно 3 пъти кардио тип Зузана, табата, а може и тичане, когато е хубаво времето и 1 път - силово като само горна част тренирам с тежести. И аз не знам....

fire.is.my.nature

27.12.12
14:49

За краката и дупата : зависи какъв обем целиш, може да комбинираш интервално кардио + упражнения за крака с тежести в една тренировка, като вторите ги модифицираш според целите си и кое ти е приоритет  ( самоте тренировки по себе си + истински здрава дупара или по-умерено) . Ако е умерено - или високи тежести с много малко повторения и малко серии (3-5 серии, веднъж седмично), или много серии, много повторения, веднъж до 2 пъти седмично.

Поне аз така бих направила :) Но като гледам ти си имаш опита, слушай тялото и подавай ухо насам-натам за баланс :Д

Успех !

П.с. Днес търсех и аз нещо да разнообразя и вядх тази статия : http://www.bodybuilding.com/fun/glorious-glutes-5-moves-to-a-better-booty.html

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.12.12 14:53.

27.12.12
14:58

казано от fire.is.my.nature на 27.12.12, 14:49:

За краката и дупата : зависи какъв обем целиш, може да комбинираш интервално кардио + упражнения за крака с тежести в една тренировка, като вторите ги модифицираш според целите си и кое ти е приоритет  ( самоте тренировки по себе си + истински здрава дупара или по-умерено) . Ако е умерено - или високи тежести с много малко повторения и малко серии (3-5 серии, веднъж седмично), или много серии, много повторения, веднъж до 2 пъти седмично.

Поне аз така бих направила :)

Не целя обем - бягам от обема  :D Просто съм дребна и не се харесвам със здрави краци и Д. Последното да не говорим, че по принцип си е изпъкнало и малко тежест като му дам и имам чувството, че съм като Джей Ло с двете коли ;)
Искам слаби и стегнати крака - с колкото се може по малко мазнини по тях, а мисля, че като ги тренирам с тежест мускулите се уголемяват, мазното си седи и само започвам да изглеждам набита - така бях лятото. Мазнините все едно не мърдат...

fire.is.my.nature

27.12.12
15:07

Ясно, аз да се застраховам против нападки :Д Щото и аз от обем бягам + съм мезоморф :Д ;)

Еми освен тренировките тип Зузана, най-най-ефективното нещо за мен е спринтове на пътека интервално. Още по-ефективно е на гладно, ама това е истинска екстра в забързаното ежедневие, не си струва жертвата винаги :Д

При мен упражнения за крака с тежести ( мноооого леки, само моментни тежки ) + мноооого повторения след поне 45-60 мин. кардио, често включено и интервално, дават ефекта : размер 34 + стегнати. Иначе не мога да си намеря готини дънки и се сдухвам :Д Тъй де, разбрахме се :Д :)

Оф, бе и аз на всяка манджа да се намеся :Д Ще се справиш, сигурна съм :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.12.12 15:11.

27.12.12
15:20

Хм...това с кардиото на гладно го знам и мисля скоро да възобновя тренировките сутрин колкото и рано да е. Просто ми е много по-приятно и се чувствам после супер.
За малките тежести и много повторения не се бях замисляла и май ще си преструктурирам тренировките. Започвам и за сплит да се замислям, но преди бях опитвала и нещо не ми допадна. В смисъл, че обичам да тренирам цялото тяло в една тренировка, но от друга страна май със сплита съответните мускулни групи се развиват по-бързо - не знам, само предположение :) Ако правя сплит си мисля, че ще мога да съчетавам кардио и упражнения в една тренировка, но ако правя кардио и кръгова ще се проточи много, а сутрин нямам пък време. Може да намаля броя на упражненията в кръговата. Абе сложно :D

28.12.12
13:34

27.12.2012 - без трен

12:00 - Обяд: сьомга на фурна; 3 парчета Elbländer; ябълка; чаша зелен чай

17:00: На връщане от работа се чувствах като парцал - спеше ми се. Изпитвах някакъв глад, но не ми беше ясно какво ми се яде и резултатът са чаша лате и брецел с масло. След това, разбира се, ми стана тежко...Прецакала съм си стомаха явно след безразборното хранене последните дни.

20:30 - Вечеря: зелена салата с чери домати, маслини, разни тиквеи и слънчогледови семки и зехтин; 3 пълнозърнести сухара с извара (Quark) с подправки.

Вода: липсва. Освен двата чая, имам и чай от лайка преди лягане - за успокоение на стомаха.

Вчера потърсих информация за два проблема, които имам от известно време и все си мисля, че с правилно хранене и витамини ще се оправя:

1. Екзема, която ми се появява само зимата и това откакто съм в Германия. Съвсем малко на ръката е и, когато се появи за първи път преди 2 години, ходих на лекар и ми предписаха едно мазило с кортикостероиди, което оправи нещата, но очевидно временно. Екземата се появява пак зимата макар и да е по-малко. Прочетох някои материали и май излиза, че все още точната причина за този тип не е установена и това, което може да се направи е да се използва по-често овлажняващ крем и да не се дразни с чесане.
Явно аз съм виновна, защото имам крем за ръце с екстракт от ший, който даже се препоръчва, но просто забравям да го ползвам. Тук има малко позлезна информация.

2. Косата ми пада много или поне така си мисля. Когато се къпя пада доста и имам чувството, че е станала по-рядка. Това е от доста време. Преди бях чела, че може да е нещо сезонно, но тя си пада целогодишно. Аз мисля, че е уредяла. Приятелят ми - не.
Както и да е, реших, че е въпрос на витамини и двете неща, на които попаднах бяха витамин А и витамин Б. Въпросът е, че пия комплексни витамини (на Doppelherz) и те би трябвало да набавят необходимото количество. Поне като гледам какво съдържат. Отделно витамин Б се набавя с месо, яйца, ядки, които при мен не отсъстват. Другото, което прочетох е, че по-голямо количество витамин А може да предизвика също косопад. Аз си набавям по 800 микрограма на ден от комплексните витамини и витамините за очи, което е съвсем малко над референтната стойност за моята възраст, т.е. не ми се вярва да прекалявам. Отделно храните, в които се среща витамин А, не ги комнсумирам много често. Сега се чудя дали да не спра витамините за очи и да си купя само лутеин, но както казах не ми се вярва да приемам чак толкова много витамин А.
Ако някой има опит със сгъстяване на коса да сподели :)

29.12.12
01:04

28.12.2012 - без трен

7:00 - Закуска: 2 пълнозърнести сухара с извара; чаша зелен чай с жасмин

9:30: чаша черен чай; мандарина

12:00 - Обяд: 2 варени яйца с черен пипер; 2 парчета Elbländer; няколко маслини; 2 пълнозърнести сухара; няколко чери доматчета; мандарина

15:00: мандарина

18:00: глад като след слаба закуска и не особено силен обяд - 2 сухара с извара; 2 парчета Elbländer

20:30 - Вечеря: Виетнамски ресторант: предястие - 6 малки зеленчукови рулца; основно - ориз с разни интересни подправки, зеленчуци, ананас и риба на тиган или скара, която не разбрах каква беше, но беше много вкусна. Имаше и някакво сосче с мистичен вкус към ориза. Искам да отбележа, че този ресторант си беше направо върха. Не си представяйте дупка миришеща на пържено от сорта на китайските (puke) Ведро местенце с много вкусна храна, сготвена от мъж и жена от северен и южен Виетнам. Накрая ни дадоха и по малка чашка вино от сини сливи, което беше невероятно!

Вода: пак няма!!!!!

Добавки: комплексни витамини; витамини за очи; рибено масло

Като движение мога да сметна ходенето до ресторанта, после разходка и пак прибиране пеш - общо около 2 часа и нещо ходене.
Храната днес е преобладаващо въглехидратна - сухарчета, ориз...Все още съм в процес на мотивация и обмисляне на тренировките. Последните две сутрини едвам отлепих. Както се бях отпуснала в София за няколко дена да спя до 10.30, ставането в 6.30 ми се видя пълен ужас. И малкото постигнат баланс е загубен, но скоро ще се изправя на крака и ще преборя скапаните мързел и апатия! Само ми трябва железен и реален план ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 29.12.12 01:09.

29.12.12
22:53

Днес положението пак е трагично. Хубавата новина е, че си имам швейцарска топка. Лошата - боли ме гърло. За назидание срещу мързела и лошата храна се снимах, за да знам как не искам да изглеждам. Вече няма и следа от наченките на плочки, Д-то си виси, като обуя дънки скини краката ми приличат на хамбургски салам...трагедия (envy)

И все пак храна:

Закуска: 2 пълнозърнести сухара с пушена сьомга; мандарина; чаша зелен чай с жасмин

2 банана

“Обяд:” 3 пълнозърнести сухара с крем от манго, чили и крема сирене; маслини; круша

парче сладкиш; лате

Вечеря: варено яйце със зехтин и магданоз; парче свинска шунка; парче Elbländer; 4 чери домата; маслини; мандарини. Това не е вечеря, но не сме готвили...

Движението е ходене на пазар и разходка, но не кой знае колко.

Мнението беше редактирано от Роси на 30.12.12 00:00.

30.12.12
12:49

30.12.2012

9:15 - 10:15 - трен:

20 минути вело: 5 минути умерено темпо, 10 - интервали, 5 - умерено. Интервалите бяха някакви измислени от мен, не съм следвала някаква програма. При умереното темпо скоростта се въртеше около 30км/ч, а при бързото  - около 50км/ч. Това поне показа велоергометърът, който по принцип е малко раздрънкан и не знам дали може да му се вярва.

След кардиото - дупе и бедра:

клек със собствено тегло: 3х50
глутеус ритник: 3х40,40,30 на крак
напади: 3х40,40,30 на крак
глутеус мост на един крак(другият е сгънат върху коляното - натоварва се задна част на бедрата): 3х30 на крак
leg lift последван от ритник с 1.5кг(това е от легнало положение на една страна): 2х20

стреч

11:30 - Закуска: 5-6 лъжици йогурт с: лъжица и 1/2 смлян сусам, лъжица смляно ленено семе, лъжица пшеничен зародиш, 3 лъжици ядки от спелта, 3 лъжици кокосови стърготини, 1 лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

14:00 - Обяд: винен кебап; 2 мандарини

16:00 - 19:00: шепа сурови ядки (лешник, орех, кашу); банан; чаша и 1/2 шоко чай

19:30 - Вечеря: винен кебап; зелена салата с маслини, семена (слънчоглед, тиква, кедър), зехтин. Малко по-късно - малко сирена (не повече от 50г) с 1/2 чаша вино. Преди лягане - чаша и 1/2 чай от мента

Вода: 0.5л. С чайовете става малко над литър

Мнението беше редактирано от Роси на 31.12.12 15:16.

30.12.12
20:01

Сега прочетох тази статия за тренировките с тежести и пак започвам да се замислям въобразявам ли си за моите буци, не съм ли достатъчно търпелива, всичко ли...? Май много мисля :)

31.12.12
15:29

31.12.2012

9:45 - 10:45 - трен:

Рамо, гръб, бицепс, трицепс:
раменни преси: 3х20, 10, 10 @3.5кг
едностранно гребане с дъмбел: 3х10@3.5кг на ръка
кик-бек: 3х10@3.5кг
бицепсово сгъване: 3х10@3.5кг

Корем:
foot-to-foot-crunch: 3x50
alternating curls: 3x50

Кардио:
30 минути тичане в гората

Тренировката за горна част ми беше малко лека, но истината е, че не беше и домислена, а малко импровизирах. Само рамената се натовариха като хората. При останалите малко повече повторения биха дошли добре. Досега правех тези упражнения в кръгова с тежест 5кг, за бицепс - 7кг и правех по около 10-15 повторения. Сега правя няколко серии една след друга с по-малка тежест - по-скоро тренирам за издържливост, но и да си призная на снимката ръката ми ми се вижда много голяма и не искам повече да расте ;) Сигурно пак си въобразявам де, но просто не ми харесва.
Кардио: Днес желанието ми беше да тичам с малко по висока скорост, т.е. повече от 10км/ч. Отначало успях, но приятелят ми беше с мен и непрекъснато изоставаше и затова имах спирки по няколко минути, в които го чаках и тичах на едно място. Пише, че най-високата скорост е била 13.3км/ч.
Чувствам се страхотно - все едно презаредена :) Винаги е така след тичане навън. От вчерашната тренировка имам приятна мускулна треска на дупето и задната част на бедрата (sun)

11:00 - Закуска: филия хляб от спелта със смес от крема сирене, манго и чили; 2 парчета свинска шунка; 3 парчета (общо около 40г) ементал; малка круша; чаша Gunpowder

14:30 - Обяд: голяма купа супа от тиква и моркови с 2 лъжици сметана; доста маслини; мандарина

1-2 домашни бисквити от лимец и бадеми

21:00 - Вечеря: гръцка салата; хек пане с няколко печени картофа и снежанка; малко бира и малко повече бяло вино

Мнението беше редактирано от Роси на 01.01.13 12:46.

01.01.13
20:06

Честита 2013 година! Пожелавам най-вече здраве, защото това е най-най важното!

Днес:

1.01.2013 - почивка

11:15 - Закуска: няколко домашни бисквити от лимец и бадеми; чаша горещ шоколад - прясно мляко + какаова маса

14:00 - Обяд: супа от тиква и моркови с лъжица и 1/2 сметана

чаша зелен чай с жасмин

16:30 - 19:00: парче чийз кейк; 2 мандарини; банан

21:30 - Вечеря: тиквичка пълнена с домат, тиквичка и моцарела

Мнението беше редактирано от Роси на 02.01.13 23:02.

01.01.13
20:39

Поглед към 2012:
От лична гледна точка:
Доволна съм от постигнатото - завършена магистратура, намерена работа, посетих нови места. От друга страна си отиде скъп за мен човек и все още преживявам загубата. Искрено се надявам 2013 да е по-добра!

От здравословна и фитнес гледна точка:
Най-голямото ми постижение е  спирането на кафето. Това за мен си е нещо, тъй като изискваше време, воля и промяна на навици. Надявам се да е за постоянно, но предпочитанията ми към чая вече продължават доста дълго време ;)
Не мога да се похваля с постигната желана форма, но мога да твърдя, че тренировките и здравословното хранене са вече начин на живот и то такъв, който ми допада и ме кара да се чувствам добре. Липсва ми постоянство! Като си чета дневника забелязвам, че съм на периоди - 2-3 седмици тренирам усилено, после спирам поради някакви причина и след седмица-две започвам пак по нов начин. Мисля, че не давам шанс на нищо да проработи, което води рано или късно до някакво отчаяние и неудовлетвореност. Отделно имам периоди, в които си казвам че трябва да съм стриктна, започвам да се филмирам с калории, кг, мерки, грамажи и всичко ми идва в повече, изнервям се и се предавам.

Цел за 2013:
Повече постоянство и намиране на така желания баланс. Мисля, че първото е във връзка с второто, а двете заедно ще доведат и до желаната форма :)

02.01.13
23:13

2.01.2013

8:00 - Закуска: голяма принцеса с моцарела, домат, свинска шунка и рукола; чаша зелен чай

2 мандарини

13:00 - Обяд: много салата от червено зеле, един морков, малко орехи, балсамов оцет и зехтин; 3 парчета свинска шунка; маслини; 2-3 последни хапки от крема сирене смесено с манго и чили

2 мандарини; 1/2 ябълка

18:30 - леко раздвижване:

клек х150
къси коремни х100
напади х50 на крак
бицепсово х40@3.5кг

След това разучавах малко упражнения с швейцарска топка от сайта и от тук. Засега някои са същинско изтезание, но имам идея да включа една тренировка седмично за цяло тяло само с упражнения с топка. Ще видим :)

20:30 - Вечеря: тиквичка и 1/2 пълнена с домат, тиквичка и моцарела; круша

Вода: днес минава 2л заедно с изпитите чайове

Болна съм и цял ден бях като парцал. Лекувам се по моя си начин - много течности + витамини под формата на хапче и плод. Вечерта живнах и реших да се раздвижа леко, че цял ден пред компа се схванах. Не е много, но по-добре от нищо ;)

07.01.13
19:22

—————От днес нов план за тренировки—————

Понеделник: горна част, корем, кардио
Вторник: почивка
Сряда: долна част, кардио
Четвъртък: почивка
Петък: кръгова за цяло тяло, кардио
Събота: почивка
Неделя: кардио, долна част

Реших да се вслушам в съветите на fire. Ще тренирам 2 пъти седмично крака и дупе и втората ще е след кардио, което засега планирам да е или тичане в гората, или вело вкъщи в зависимост от времето. Останалото кардио през седмицата е HIIT. Засега съм се спряла на доста неща от fitnessblender, но ще разнообразявм и със Зузана.

Цел: да се спазва поне 2 месеца

- Мисля, че постоянството ми е проблем затова искам да се изпитам. Тъй като предполагам, че то е причина за липсващите резултати мисля, че ако тази цел бъде постигната и резултатите няма да закъснеят.
- Ще си “наглеждам” калориите - не искам пак да се вманиачавам, но ще ги вписвам на око, за да знам как се движа
- Продължавам с РБД
- Нещо много мисля за храна и тренировки напоследък, а това не е на хубаво. Не искам маниииии!!!!!

fire.is.my.nature

07.01.13
19:44

Много харесвам :) :)
Супер! Действай ! :) Ще има резултати :)

07.01.13
23:03

7.01.2013 /Понеделник/

5:10 - 6:10 - трен:

Горна част
3 кръга:
“Арнолд” преси х10@2х3.5кг
Повдигане на дъмбел напред х10@3.5кг

3 кръга:
супермен х10
едностранно гребане х10@3.5кг
ball bridge x10

3 кръга:
флайс х10@2х3.5кг
лицеви опори на колене х10
ball dumbell press х10@2х3.5кг

3 кръга:
бицепсово сгъване (с редуване) х10@2х3.5кг
кик-бек х10@2х3.5кг
кофи на пейка х10

Корем
8 минутна тренировка за корем от fitnessblender

Кардио
20 минути HIIT за начинаещи от fitnessblender

След това ръцете ми бяха като смляни. Вече се появява мускулната и се гипсирам все повече от кръста нагоре. Това е на хубаво :)
Тренировката за корем беше гадна - имаше някакви извивания дето ме измъчиха.
HIIT-ът беше приятен. Реших като не съм тренирала редовно в последно време да не се изхвърлям с нещо тежко.

7:00 - Закуска: йогурт с ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос, динкелови ядки и лъжичка мед; чаша gunpowder

черен чай

12:00 - Обяд: голямо кюфте; малко(30-40г) картофена салата; зелена салата с краставици;

мандарина; чаша зелен чай

шепа и нещо смесени ядки - орех, бадем, кашу, лешник

20:30 - Вечеря: спанак със сирене и яйца на фурна; 2 парчета свинска шунка; малко маслини; ябълка

Калории: Около 1800 - 1900. Стават за тренировъчен, но не се кефя, че са най-много от мазнини. Белтък и въглен са равни.

Вода: малко над литър + чайове

Добавки: комплексни витамини, рибено масло, витамини за очи

Чувствам се като пребита, защото не успях да спя последната нощ, но държах да стана в 5.00 да тренирам :D И така на 3 часа сън - тренировка + работа. Нищо, ще се стабилизирам :)

Мнението беше редактирано от Роси на 08.01.13 23:01.

08.01.13
22:59

8.01.2013 /Вторник/ - без трен

7:00 - Закуска: филия хляб от лимец отгоре с пастет от сушени домати, печена чушка и маслини (домашен) и 2 варени яйца; пушена сьомга и маслини; чаша gunpowder

черен чай

12:00 - Обяд: спанак със сирене и яйце на фурна; мариновани пилешки гърди на фурна(30г); малко от пастета от домати и маслини

20:30 - Вечеря: мариновани пилешки гърди на фурна(ок. 100г); салата от червено зеле и моркови с балсамов оцет и зехтин; доста маслини.

Преди вечерята бях много гладна. След нея останах гладна, защото все си мислех, че съм яла достатъчно за нетренировъчен. Преди малко като седнах и си сметнах калориите видях, че са около 1000 и затова както си бях гладна изобщо не се поколебах да си отрежа няколко парченца от любимите сирена и да изям 1/2 ябълка. Ето това не искам да става - вманиачаване по калории и да ям след като знам, че имам още свободен капацитет (headbang)

Калории: Около 1200 - 1300. Най-много са от протеини заради яйцата и пилето.

Вода: към литър + чайове

Имам ужасна муслулна треска на рамена, трицепс, гърди. Не мога да се преобличам - болииии...На гърна май е по-малко.

Мнението беше редактирано от Роси на 08.01.13 23:03.

fire.is.my.nature

09.01.13
07:51

Абе по-умно е да си доядеш в ден с 1000 кал. и да се придържаш към сметките, отколкото да останеш на 1000 и след 3 дена да се чудиш откъде си пробудила гладното чудовище. :Д Тва с калориите си е чиста проба възпитание. След 2-3 месеца придържане към сметки и без тях ще ядеш същото количество :) Не знам де, поне при мен така се случи. Може и да греша. Имаш вкусна манджа :Д

09.01.13
22:53

9.01.2013 /Сряда/

5:15 - 6:15 - трен:

Долна част
3 кръга:
split squat x15
sissy squat x15
jumping jack x30

3 кръга:
pistol squat x15
goblet squat х15@3.5кг
mountain climber x15

3 кръга:
three way lunge x15
good morning х15@3.5кг
jumping jack x30

3 кръга:
one leg dead lift х15@3.5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х12

Кардио
15 минути табата от fitnessblender

Упражненията за силовата взех от fitnessmagazine и много ме радват. Проблемът е, че цялата силова ми отне доста време и накрая ми остана много малко за кардио. Може следващия път да махна по-динамичните упражнения - climber и jumping jack след всеки кръг, тъй като след това така или иначе искам да правя кардио.
По време на тренировката сякаш не се чувствах толкова скапана като в понеделник, но около двадесет минути след като приключих си усетих краката безсилни. Така беше почти през целия ден, а сега вече се появява и мускулната :)

7:00 - Закуска: йогурт с ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос, динкелови ядки и лъжичка мед; чаша gunpowder

черен чай

12:00 - Обяд: 2 мариновани пилешки филета на фурна; задушени броколи в масло; 3 парченца ементал; 1 варено яйце; няколко маслини;

шепа и нещо смесени ядки - орех, бадем, кашу, лешник; банан

21:30 - Вечеря: омлет от 2 яйца, бяло сирене и чубрица; голяма салата от червено зеле, чери домати, маслини и зехтин

Калории: Около 1300 - 1400. Може да ги увелича с малко сирене и вино ;)

Вода: към литър + чайове

Днес в някой дневник прочетох, че за да се премахне целулита трябвало да се ограничат млечните. Аз имам известно количество, който си личи като си стисна здраво баджака, но като се замисля май предпочитам да се примиря с това количество целулит отколкото да спра да ям сирене :D Много обичам да му се невиди! Особено зимата много ям. Ако се лиша със сигурност ще избия в торти и сладкиши, а това май е по-кофти.

Мнението беше редактирано от Роси на 10.01.13 08:52.

Ще пробвам утре твоята тренировка (sun) Допадна ми :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1