Добавки за 500лв на месец

Прескочи до:

27.12.12
20:42

Здравейте, колеги.
Сам си съставих чудовищен режим за пиене на хранителни добавки и ще се радвам, ако дадете своята оценка за въпросния режим.
Преди това малко контекст на темата:
Възраст: 25 год
Височина: 180см
Тегло: 80-90кг (през лятото съм 80кг и излизат плочките на корема при тия килограми, през зимата съм мазен - 90кг)
Тип тяло: мезоморф (лесно качвам и свалям килограми)
Сила: избухлива, но със слаба издръжливост (бутам 100кг на лежанка, но на 6-7 серия ръцете ми вече отказват)
Фитнес опит: За целия си живот съм влизал едва 20-30 пъти във фитнес зала.
Други спортове: футбол и танци
Цел1: СИЛА - да бутам 150кг на лежанка след 5 месеца;
Цел2: МАСА - да качвам по 1-2кг ММ на месец;
Бюджет: 500лв на месец за хранителни добавки;

На първо време смятам единствено да качвам без да се пазя от мазнини. За целта избрах следните хранителни добавки:

- Рибено масло
- Universal ANIMAL Pak
- Universal ANIMAL Stack
- BSN Advanced Strenght N.O.-Xplode
- SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst
- Пчелен мед
- BSN CellMass 50 Serv.
- OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard
- UNIVERSAL Casein Pro

Вижте и прикачения файл за по-подробна информация или тук. Като цяло доста почетох, но все пак ще се радвам да споделите вашете опитно мнение дали матрицата от добавки е ОК, дали не е твърде агресивна, или пък има голямо припокриване/конфликт между отделните елементи в нея.

П.С. Забравих да уточня, че от 3 седмици тренирам в зала (засега по 3 пъти в седмицата, но с добавките най-вероятно ще повиша честотата на тренировките).
П.П.С. - Храня се много здраво (всеки ден по 1кг месо/сирене/яйца; ям и много зеленчуци; винаги съм се хранел стабилно и затова сигурно имам сравително здраво тяло като за нетрениращ)
П.П.П.С. - Крака мисля да не тренирам, тъй като са много големи от футбола, но пък ми казаха че е хубаво да ги тренирам и тях (поне за тонус).

Темата беше редактирана от shaolin на 27.12.12 22:13.

Carbohydrate

27.12.12
20:59

Веднага ти отговарям. Като бях на 22, нямаше нищо, само български протеин току навлизаше. И хората прогресираха. Ако нямаш достатъчно хормони в тялото, нищо не става, каквото и да взимаш. Добавките са по скоро за по-бързо възстановявани и ....нищо кой знае какво)). Успех!

27.12.12
21:12

Благодаря за споделеното мнение. Мисля, че хормони имам, съдейки по окосмяването на задника си :D ... Шегувам се. Както вече казах - доста лесно качвам маса (мускули/мазнини). И ако заделя 2-3 години за редовни тренировки, сигурно ще стана голям изрод.

Уви, имам само 6 месеца. Разполагам с фитнес на работата, с фитнес у дома. Мога да заделя и немалка сума пари за добавки. Единственото ми ограничение е откъм време. Мога да си позволя 6 месеца здрав труд, а след това само поддържащи тренировки.

Вярвам, че за 6 месеца с помощта на химия, редовни тренировки и подходящ хранителен режим ще успея да покача 5-10кг ММ. Само все още имам съмнения за добавките?

Мнението беше редактирано от shaolin на 27.12.12 22:13.

27.12.12
21:13

2 кг мм на месец 150 лежанка за 5 месеца-ами успех(ще ти е нужен)
Надали някой може да ти даде съвет за целите,които си си поставил каквито и добавки да вземаш.

Carbohydrate

27.12.12
21:18

казано от shaolin на 27.12.12, 21:12:

Благодаря за споделеното мнение. Мисля, че хормони имам, съдейки по окосмяването на задника си :D ... Шегувам се. Както вече казах - доста лесно качвам маса (мускули/мазнини). И ако заделя 2-3 години за редовни тренировки, сигурно ще стана голям изрод.

Уви, имам само 6 месеца. Разполагам с фитнес на работата, с фитнес у дома. Мога да заделя и немалка сума пари за добавки. Единственото ми ограничение е откъм време. Мога да си позволя 6 месеца здрав труд, а след това само поддържащи тренировки.

Вярвам, че за 6 месеца с помощта на химия, редовни тренировки и подходящ хранителен режим ще успея да покача 10кг ММ. Само все още имам съмнения за добавките?

Ако не смяташ да се състезаваш, то химията е малко да се каже безсмислена)))... след 2,3 години никой няма да помни как си изглеждал, а в какво изсипано.... си се превърнал... Спорта е начин на живот, а не живот за едно лято;)

27.12.12
21:21

Под химия сигурно има предвид добавките :D :D

Нямаш представа как да тренираш.
Нямаш нужния опит, за да изградиш адекватен режим с тези добавки.
Някои от добавките съвсем не са най-добрия избор в съответния клас.
Не си наясно как да приемаш някои добавки ефективно.

Следствие от всичко това - ефективността от добавките ще е далеч от техния потенциал.

Имаш прекалено много излишни пари.
Цел 2 е абсурдна.

27.12.12
21:50

Да разбирам, че според вас млад човек, който бута 100кг на лежанка, няма начин да бутне 150кг 5 месеца по-късно, така ли? Без значение какви добавки пие...

27.12.12
21:51

казано от Кольо Пияндето на 27.12.12, 21:27:

Някои от добавките съвсем не са най-добрия избор в съответния клас.
Не си наясно как да приемаш някои добавки ефективно.

Следствие от всичко това - ефективността от добавките ще е далеч от техния потенциал.

Благодаря ти за обратната връзка! Все пак ще можеш ли да бъдеш по-конкретен по отношение на това как да изкарам максимума от въпросните добавки (или да ги заместя с други)?

27.12.12
21:58

казано от shaolin на 27.12.12, 21:50:

Да разбирам, че според вас млад човек, който бута 100кг на лежанка, няма начин да бутне 150кг 5 месеца по-късно, така ли? Без значение какви добавки пие...

На някои хора един живот не им стига ти за 5 месеца питаш...Би ли споделил защо трябва да бутнеш 150кг до 5 месеца ? : )

27.12.12
22:03

Вярвам, че за 6 месеца с помощта на химия, редовни тренировки и подходящ хранителен режим ще успея да покача 10кг ММ. Само все още имам съмнения за добавките?

Ако е наистина химия,а не добавчици да на 100% ще ги качиш,но......

ПС. мое мнение е ,че това са пари хвърлени на вятъра.При този стаж няма как да извлечеш както каза Колето макса от добавките.Ефект ще има,но няма да е това,което може да получиш.А и самите добавки не са кой знае какво.
Universal ANIMAL Pak добри са,но са доста скъпи(все пак толкова пари за витамини?)
Universal ANIMAL Stack на 25 години няма много смисъл(за мен по-добър вариант е пинк маджик)
BSN CellMass 50 Serv.    може някоя по-добра матрица или просто креатин.....

Помисли за тези неща,защото не са малко пари,а може да се инвестират и по-добре,ако си решил,че трябва да е непремено в добавки ;)

Мнението беше редактирано от Дани Малинов на 27.12.12 22:13.

27.12.12
22:08

казано от dextermorgan на 27.12.12, 21:58:

казано от shaolin на 27.12.12, 21:50:

На някои хора един живот не им стига ти за 5 месеца питаш...Би ли споделил защо трябва да бутнеш 150кг до 5 месеца ? : )

Няма нищо особено около това число 150кг, просто имам нужда от цел, за която да мисля, когато се потя на лежанката. И тази цел съм избрал да бъде 150кг на лежанка. Когато ги бутна ще знам че категорично съм повишил силата си (а по всяка вероятност и мускулната си маса). Иначе целта ми е да заздравя тялото си и да го направя по-силно и по-хармонично (демек чиста суета :D)

Знам, че алчните ми планове за бързи резултати изглеждат пошли на фона на годините, които вие сте тренирали усърдно в залите и ще ви разбера, ако не желаете да споделите опита си, но все пак ако можете ме посъветвате как най-разумно да разходя парите си, за да постигна заветната цел (150кг) на лежанка, ще съм ви безкрайно благодарен!

27.12.12
22:12

казано от Дани Малинов на 27.12.12, 22:03:

Ако е наистина химия,а не добавчици да на 100% ще ги качиш,но......

Тук трябва да уточня, че под химия не визирам стероиди. За мен химия е всичко, което е изкуствено създадено в лаборатория (аминокиселини, глутамини, бета-аланинини, креатин фосфат и прочие), но засега не планирам да си набавям външен тестосторен, поради тежките му странични ефекти (уголемено сърце, други сърдечни проблеми).

Мнението беше редактирано от shaolin на 27.12.12 22:12.

27.12.12
22:19

Тази тема да не е някаква шега? Гледам и не вярвам на “ушите си”!

Относно цел 1: Съвсем постижима е!

27.12.12
22:29

Хубаво е да имаш цели стига сроковете, които си поставяш да са реалистични, иначе шанса да останеш разочарован е голям. 5 месеца са малко време, за това което искаш да постигнеш без значение какви добавки си вземеш.

Безсмислени добавки, можеш за 2х по-малка сума да направиш по-добър стак, ако толкоз искаш да даваш 500лв, остатъка ми го дай на мен, ще му намеря приложение :D

27.12.12
22:57

казано от Херцог Трън на 27.12.12, 22:36:

Безсмислени добавки, можеш за 2х по-малка сума да направиш по-добър стак

Можеш ли да дадеш пример за по-ефективен стак, чиято цена е 2х по-ниска?

27.12.12
23:03

казано от Strelok91 на 27.12.12, 22:19:

Ама не и за 5 месеца си мисля...
По-скоро е постижима цел №2. По 1-2кг ММ на месец за начинаещ съвсем не са мираж, особено с уточнението “да качвам без да се пазя от мазнини”. Въпроса е доколко има смисъл, колко ще е мускул/мазно и колко време ще запази това темпо.
От стака: витамини, суроватка и евентуално BCAA. Другата част от бюджета си дай за храна.
А, и още нещо важно: вземи попрочети това-онова относно хранене, тренировки и други такива евтини работи. Че иначе и с 1000лв на месец може да си чакаш развитие...

27.12.12
23:10

казано от Veso Pervazov на 27.12.12, 23:03:

От стака: витамини, суроватка и евентуално BCAA. Другата част от бюджета си дай за храна.

Нокса + Селлмас не е ли също подходяща комбинация за трупане на ММ при начинаещи?

Мнението беше редактирано от shaolin на 27.12.12 23:11.

27.12.12
23:11

казано от Veso Pervazov на 27.12.12, 23:03:

казано от Strelok91 на 27.12.12, 22:19:

Ама не и за 5 месеца си мисля...
По-скоро е постижима цел №2. По 1-2кг ММ на месец за начинаещ съвсем не са мираж, особено с уточнението “да качвам без да се пазя от мазнини”. Въпроса е доколко има смисъл, колко ще е мускул/мазно и колко време ще запази това темпо.
А, и още нещо важно: вземи попрочети това-онова относно хранене, тренировки и други такива евтини работи. Че иначе и с 1000лв на месец може да си чакаш развитие...

Всичко което каза Veso Pervazov + Креатин Монохидрат. Магическата добавка на бедния бодибилдър ; )

27.12.12
23:32

казано от shaolin на 27.12.12, 23:10:

Нокса + Селлмас не е ли също подходяща комбинация за трупане на ММ при начинаещи?

Те по същество не са добавки за трупане на ММ. Работят по друг начин и имат друг ефект. Принципно това, което има значение за тебе е креатина в есплоуда (има далеч по-ефективни и ефтини варианти за това), както и креатин/глутамин/таурин в селмас. Да оставим на страна спорния ефект на глутамина, но какво очакваш от 8,3гр доза селмас при работещи дози от минимум по 5гр за всеки от трите компонента поотделно?

казано от Veso Pervazov на 27.12.12, 23:32:

казано от shaolin на 27.12.12, 23:10:

Те по същество не са добавки за трупане на ММ. Работят по друг начин и имат друг ефект. Принципно това, което има значение за тебе е креатина в есплоуда (има далеч по-ефективни и ефтини варианти за това), както и креатин/глутамин/таурин в селмас. Да оставим на страна спорния ефект на глутамина, но какво очакваш от 8,3гр доза селмас при работещи дози от минимум по 5гр за всеки от трите компонента поотделно?

Проваляш ми опитите да забогатея с по 250лв на месец :D :D :D

изгради си добър режим на хранене, вземи си протеин и бцаа на първо време след 3-4 месеца можеш да добавиш и един монохидрат, всичко останало е ненужно за начинаещ , тези креатинови матрици и напомпващи продукти изобщо няма да свършат работата, която биха свършили при един човек с опит, дори и да имаш парите просто не си заслужава да пробваш с тях, тук въпроса не опира до финанси, а до полза от самия продукт, а в твоя случай тя ще е неоправдана

27.12.12
23:48

казано от Херцог Трън на 27.12.12, 23:38:

:D :D :D Извинявай, спирам да пиша :)... И ще почерпя на някоя форумна сбирка за компенсация.
Е няма да е за 250лв де ;).

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.12.12 23:49.

казано от Veso Pervazov на 27.12.12, 23:48:

казано от Херцог Трън на 27.12.12, 23:38:

:D :D :D Извинявай, спирам да пиша :)... И ще почерпя на някоя форумна сбирка за компенсация.
Е няма да е за 250лв де ;).

А може и преди това, че форумните сбирки са много рядко :D

28.12.12
00:05

Взимаш само една кофа протеин и един креатин монохидрат и друго не ти трябва!

28.12.12
01:02

Благодаря на всички за мненията. Не успяхте обаче да ме разубедите за повечето от добавките:

- Рибено масло  ->  остава
- Universal ANIMAL Pak ->  остава; малко по-скъп е от Centrum, но пък има допълнителни вещества - напр. Bromelain, BCAA)
- Universal ANIMAL Stack -> под въпрос? може би ще  отложа приема му с 2-3 месеца;
- BSN Advanced Strenght N.O.-Xplode -> почвам го от втория месец, за да има време тялото да свикне със спортния и хранителен режим;
- SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst ->  остава заради BCAA/Глутамин (евентуално може да го заменя с чисти BCAA/Глутамин)
- Пчелен мед  -> остава
- BSN CellMass 50 Serv.  ->  остава заради креатина (евентуално през първия месец може да бъде заместен от чист креатин фосфат/етил естер)
- OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard ->  остава; само че ще вземам Gaspari Myofusion
- UNIVERSAL Casein Pro ->  отпада, ще го заместя с извара

Ще споделям какви са резултатите периодично!

Мнението беше редактирано от shaolin на 28.12.12 01:32.

И все пак, ако имаш излишни няколкостотин лева, ще ти пратя на лично банкова сметка да ги превеждаш (giggle)

28.12.12
01:14

@Херцог Трън,
имаш най-много мнения в настоящата тема, а си казал най-малко от всички. Ако нямаш какво да кажеш, ще те помоля да не пишеш.

28.12.12
01:26

- Universal ANIMAL Pak ->  adam now
- Universal ANIMAL Stack -> по-добре не(ако взимаш нещо подобно usp labs pink magic)
- BSN Advanced Strenght N.O.-Xplode :)
- SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst   :)
- Пчелен мед  -> остава  :)
- BSN CellMass 50 Serv.  ->  по-добре size on gaspari
- OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard ->  :)
- UNIVERSAL Casein Pro ->  :)

Мое мнение ;)

28.12.12
01:28

казано от Дани Малинов на 28.12.12, 01:26:

- Universal ANIMAL Pak ->  adam now
- Universal ANIMAL Stack -> по-добре не(ако взимаш нещо подобно usp labs pink magic)
- BSN Advanced Strenght N.O.-Xplode :)
- SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst   :)
- Пчелен мед  -> остава  :)
- BSN CellMass 50 Serv.  ->  по-добре size on gaspari
- OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard ->  :)
- UNIVERSAL Casein Pro ->  :)

Мое мнение ;)

Предполагам, че :) означава одобрение.
Благодаря, Дани!

28.12.12
01:30

Дам това значи

28.12.12
01:42

Цел 1 - възможна е защо не ? Човека разполага с време и пари, прочел е това онова, ще има режим и много мръвка.
Цел 2 - абсолютно възможна, дори повече от 1кг ще качи
Добавки - бустера и креатиновата матрица не са добри предложения, анимал пак са супер, анимал стак е излишен, казеина е грешни пари, другото е ОК.
Бустер - Масъл фарм Асалт, Креатинова матрица - Масъл фарм или Грийн магнитуде.

Carbohydrate

28.12.12
06:52

Съжалявам, но няма как да качваш по 10кг на месец на щангата, даже по 5кг на месец е много. Имай предвид, че по-преходно от силата няма и твоите усилия ще отидат на вятъра. Още първият месец ще разбереш за какво става въпрос. Успех!

28.12.12
15:14

казано от shaolin на 28.12.12, 01:02:

Благодаря на всички за мненията. Не успяхте обаче да ме разубедите за повечето от добавките:

За мен това не е неуспех, в крайна сметка парите са си твои и дали ще ги дадеш за добавки, за храна или на Херцог Търн ми е през оная работа. (всъщност съм леко “за” това да ги получи Трън, той поне ще ги ползва по предназначение). Айде и моето мнение за всичко подред, гледам, че така е най-прегледно, а с емотикони най-отбираш:
- Рибено масло  ->  остава - ОК :)
- Universal ANIMAL Pak ->  остава; малко по-скъп е от Centrum, но пък има допълнителни вещества - напр. Bromelain, BCAA) - Мултивитамините не са само Анимал или Центрум, а да избираш такъв клас продукт според това дали има или няма BCAA е пълна глупост. И при това става въпрос за “КОЛОСАЛНИТЕ” 1,1гр BCAA в еднократна или 2,2гр в пълна дневна доза!!! На цена 3лв за ден!!! Сравнение: Опти-мен 0,90лв на ден, а тези 2,2гр BCAA ако ги набавиш от Екстенд или Пюр Бласт струват 0,30-0,40лв, но Юнивърсъл ти ги пробутват за 2лв. Иначе съвсем отделен е въпроса доколко ще усетиш ефект от 2гр BCAA. Та накратко: (headbang) (puke) (facepalm)
- Universal ANIMAL Stack -> под въпрос? може би ще  отложа приема му с 2-3 месеца;По-скоро го отложи с 2-3 години... И прочети ЗА какво е този продукт. А ако си налапал по този продукт заради представянето му в магазина на сайта и по точно заради “най-мощния и най-качествен прохормонен комплекс”, забрави, няма такъв вече. Иначе дали Стак или Грийн Маг все същия х*й. Резюме: (finger) (giggle) :x
- BSN Advanced Strenght N.O.-Xplode -> почвам го от втория месец, за да има време тялото да свикне със спортния и хранителен режим; Защо? Малко е спорна нуждата в началото от такъв тип стимулатори на нервната система на този етап. Иначе освен креатина друго нужно за тебе не виждам. А я помисли леко: 19,6гр активна бленда в доза, от тях 10гр въглени, сода бикарбонат (за да се получи култовия креалкалин :D :D :D ), поне 1грама, остават 8,6грама, за да вкараш в тях работещи дози креатин, аргинин, бета аланин, таурин, цитрулин, както и още един куп безполезни, но много яко звучащи неща... Не че нещо, ама аз ги изкарвам грубо 25-30гр. само за изброените, не ми е ясно как са ги навряли в малко над 8… А, да, треа се пият по 3 лъжици, та да може да се докопаш горе-долу до някаква работеща доза креатин примерно, което пък обезсмисля онова по-надолу дето си написал за селмас. Мнение: (facepalm) (dull) :(
- SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst ->  остава заради BCAA/Глутамин (евентуално може да го заменя с чисти BCAA/Глутамин) Ето това е един от малкото правилни решения, ама ти се замисляш... Всъщност има опция да го замениш е Пюр Бласт, еднакво добро решение е според мен. Тук печелиш :) (y)
- Пчелен мед  -> остава И това е добро решение :)
- BSN CellMass 50 Serv.  ->  остава заради креатина (евентуално през първия месец може да бъде заместен от чист креатин фосфат/етил естер) (facepalm) Някъде в предишен коментар бях ти написал за работещи дози на активните съставки и как няма начин да се наврат в 8гр... Явно не четеш или просто не възприемаш, което пък ме кара да се питам има ли смисъл да пиша сега, ама айде започнал съм, ще довърша. Относно това дали да е моно, етил естер или фосфат прочети това.
- OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard ->  остава; само че ще вземам Gaspari Myofusion Уей голда отдавна не е най-доброто, Гаспари пък хич... Всъщност вместо да те разубеждавам прочети това.
- UNIVERSAL Casein Pro ->  отпада, ще го заместя с извара Добре. :)

Иначе грешиш за Херцог Трън. Всъщност ти е казал много, остава само да го осмислиш...

28.12.12
15:19

дай ми 400 лв на месец да те тренирам, за останалите 100 ще ти кажа добавки и след 5 месеца ще си постигнеш целите :D

казано от James Hinks на 28.12.12, 15:19:

дай ми 400 лв на месец да те тренирам, за останалите 100 ще ти кажа добавки и след 5 месеца ще си постигнеш целите :D

Е вече загубих шансове :( ;( :D

28.12.12
15:22

Е, нека и аз малко да ям мек хляб де :)
Щото за разлика от много други мога да му помогна наистина.

28.12.12
15:24

казано от Veso Pervazov на 28.12.12, 15:14:

За мен това не е неуспех, в крайна сметка парите са си твои и дали ще ги дадеш за добавки, за храна или на Херцог Търн ми е през оная работа. (всъщност съм леко “за” това да ги получи Трън, той поне ще ги ползва по предназначение). Айде и моето мнение за всичко подред, гледам, че така е най-прегледно, а с емотикони най-отбираш:
- Рибено масло  ->  остава - ОК :)
- Universal ANIMAL Pak ->  ....

Благодаря, Весо, за аргументираното мнение! След като Whey Gold и Gaspari не са добрите протеини, можеш ли да ме насочиш към нещо по-качествено?

Мнението беше редактирано от shaolin на 28.12.12 15:31.

Carbohydrate

28.12.12
15:28

казано от James Hinks на 28.12.12, 15:22:

Е, нека и аз малко да ям мек хляб де :)
Щото за разлика от много други мога да му помогна наистина.

И аз така се доверих.....и накрая претрениране( тук използвам нецензурни думи)))

28.12.12
15:30

Със сигурност аз и тоя, на който си се доверил ти сме различни величини в спорта ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1