Има ли разлика между тези упражнения или е въпрос на лично предпочитание?

27.12.12
20:00

Здравейте,

Сравнително от скоро се занимавам сериозно с фитнес и искам да попитам по-опитните (пък и не само тях) за сравнение между следните упражнения. Има ли разлика между тях, каква е тя, кое е по-добро и защо.

Вдигане от лег с дъмбели или вдигане от лег с лост? Аз лично го правя с дъмбели, чувствам се много по-комфортно в ставите на китките и раменете. Но губя ли много, ако не вдигам с лост?

Сгъване за бицепс с EZ лост или сгъване за бицепс с дъмбели (класическо, не чуково и т.н.)? На мен с кривия лост ми е по-удобно и доста по-бързо прогресирам. Има ли обаче използването на дъмбели в този случай предимство?

И последно - набирания или придърпване на вертикален скрипец? Аз се набирам, но съм виждал трениращи да правят и двете упражнения в тренировка? Не се ли припокриват?

Ясно е, че всеки прави това, което му се отразява по-добре, просто ми се ще да чуя мнения за изброените сравнения.

Благодаря.

27.12.12
20:28

1.Дъмбели или лост на лежанката-няма правилен отговор.Редувай,изпробвай.Хубаво е да не използваш винаги само едното.
2.Сгъване с крив лост или с дъмбели-при положение,че изолиращите упражнения за бицепс не са най-важното в тренировката-прави това което ти харесва повече.Аз съм видял най-добър резултат от сгъването с прав лост.
3.Набирания или скрипец- Не се припокриват.Скрипеца е за ботовете ,които не могат да се набират.Тези,които правят и двете упражнения в една тренировка ,бих казал,че не извличат максимума от нея.Набирания и мъртва тяга са ултимативната тренировка за гръб.Може да се добави и гребане,но скрипеца със сигурност не е от задължителните упражнения.

28.12.12
11:25

Благодаря за отговора. Някой друг да сподели мнение?

28.12.12
22:59

Всичките са различни упражнения и всичките имат място в тренировките.

28.12.12
23:04

Когато тренирах ги правех и двата вида упражнения. В деня за гърди дъмбелите след лежанка, при бицепс дъмбелите преди лост, при гръб набирания преди скрипец...

29.12.12
00:28

И двете ги прави.Дъмбелите натоварват повече стабилизиращите мускули,а лежанката е най основното упражнение.Лежанката е доста сложно упражнение.Ако незнаеш трибойската научи я.От нея са по добри резултатите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1