Holdin' It Down

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.12.12
16:01

29 декември 2012 събота
широка тяга
15х140кг

meadows rows
3x8x50 kg

гребане с дъмбел
3х8,12,12х42 кг

Малко набирания,после на кръста турих 42 кг и висях 2 пъти за разтягане

частични за задно рамо
3х20х22 кг

предмишница с щанга 36х32,5кг (спрях на 36-тото,към 40 имах,незнам що спрех? :D)

Трябваше още работи да правя,но бързам и така.

edit:правих и 2-3 серии пулоувър с 22 кг дъмбел,повече беше за разтягане щото съм скован.

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 19:31.

29.12.12
16:57

Колко кила стана?

29.12.12
17:07

Бахти якия кръст копеле!

29.12.12
17:14

~98 кела,но не знам с точност щото не бях срал от няколко дена и беше към обяд,т.е. пил съм яко вода/кафета а у.

Бтв миналия път на 20х120 снач,хвата беше по - тесен,хванах накрая на лоста (моя е 10 кг и по - къс),а сега сложих тежестите по - встрани и хванах на резбата,т.е. истински снач грип.

29.12.12
17:41

Ехе,странно ти влияят високите повторения наистина,над 10 кг си качил за някой и друг месец.Опитай се да поддържал или дори да свалиш тегло,щото до 230 кг за повторения на тяга докато стигнеш, ще си 103-105кг сигурно,което не е много добре.Ако си си наумил мечка да ставаш (аз не подкрепям тази философия по ред причини),тогава може да качваш.Само дано преобладава мускулната тъкан,а не мазното .

Мнението беше редактирано от lordinario на 29.12.12 17:41.

29.12.12
17:47

Аз качвам доста странно.Седя 3-4 месеца едни и същи килограми въпреки , че се разбивам от ядене и трениране,после изведнъж за един месец качвам 3-4 килограма,после пак седя и така.На ‘’цикли’‘.
Аз сигурно ще почна да свалям след началото на февруари,но не съм сигурен още,ще видим до тогава.Незнам как ще стане трика със сваляне на ЛТ и увеличаване на силата (става,но много бавно),затова не се и опитвам.

едит:юли месец бях 90,сега съм ~98,т.е. не качвам много бързо,но както казах не е плавно,ами на цикли.

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 17:49.

29.12.12
17:50

брао е ване :D

29.12.12
18:03

Оф, само като те гледам колко повторения правиш и как ги дърпаш само на кръст (особено в края), направо почва да ме върти дисковата... :)
Дай по-кротко, че да няма от играчка плачка... :) Приятелски съвет е това, не критика.
Иначе сила има, то се вижда. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.12 18:04.

29.12.12
18:06

Бобсън, нали знаеш, че няма да спре :)
И само да те питам, сигурен ли си, че от такива изпълнения си си предобрил кръста?

29.12.12
18:09

Няма как да не се дърпат на кръст-това е снач тяга,отделно съм с кубинки (2 санта ток) и амплитудата е много голяма.Щангистите като правят снач седят изправени щото им е нисък % от макса на снач тяга (примерно при 150 снач имат 220-230 снач тяга),т.е. могат да си позволят да бутат на квадрицепс :).За най - силово изпълнение се разчита на задната верига при тяга,отделно ,че изгърбването не е толкова лошо колкото се говори.За сега нямам проблеми и се надявам да нямам в бъдещето.Гледам да не използвам колан(само при яко тежка тяга,щото ме сърби егото :D ) и опчнах да тренирам корема (да не се изсипя )

едит:ся се сетих,че на загрявките 2 пъти си шибнах ташаците със лоста,то това е най - опасно ако става на въпрос :D
R.I.P. BALLS :(

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 18:11.

29.12.12
18:12

казано от gotcha на 29.12.12, 18:06:

Бобсън, нали знаеш, че няма да спре :)
И само да те питам, сигурен ли си, че от такива изпълнения си си предобрил кръста?

Знам, че няма да спре. :) Както и аз не спирам, като ми дават акъл. Но пък аз трябва да си кажа, нали знаеш как е? :) Ако мога на едно момче от сто, на които съм казал, да спестя това, вече ще е успех.
Последният път точно такова нещо беше капката, която преля чашата при мен - засилих се за 10-ка на 190, останах си на осмицата сгънат на три четвърти. Не успях да си разтоваря лоста сам. Едва ли само това е причината - по-скоро си се трупа с годините и накрая просто избива в един момент. И все пак по-добре без голям брой повторения на който и да било вариант на тягата - така мисля.

29.12.12
18:19

Не знам... явно трябва да се контузя с тяга, за да ми дойде акъла. Аз се опитвам да спазвам разни принципи, но реално на големи кг нямам идея какво правя, онзи ден ми казаха, че в горната част съм яко извит... Друг е върпоса, че четох една статия, която се въртеше във форума точно за извитият гръб при тягата, как си е един вид техника и тн. Но в едно съм се обедил, страдам от кръст от 14 годишен, до 24-5 някъде не съм дърпал тежка тяга, всичките ми проблеми с кръста са от някакви глупави осуквания или падания, но напъвам ли контролирано независимо за какви бройки, крив или не, кръста ми е бетон.

29.12.12
18:22

Писал си snatch deadlift, да знаш, че няма нищо общо със снача, освен хвата ;)
Тягата при това движение става на крака, не на кръст.
Иначе браво за здравия кръст, направо ми напълни душата. (y)

Мнението беше редактирано от Блажка на 29.12.12 18:24.

29.12.12
18:23

По-добре да направиш 3-5 х 140 без фитили,щото гледам щангата виси само на фитили ;) или 3-5 с фитили но на 160 да кажем!
А в горно положение я държиш на кръст,което не е добре!
И да не кажеш,че съм злословен—як си :) !

29.12.12
18:24

казано от Заболотная на 29.12.12, 18:22:

Писал си snatch deadlift, да знаш, че няма нищо общо със снача, освен хвата ;)
Иначе браво за здравия кръст, направо ми напълни душата. (y)

знам бе споко ;]
вие сначаджийте се опитвате да седите макс изправени и дърпате за да ви дойде лоста на най - удобно място после да го изфърлите
аз просто си дърпам широко,щото мога :D

edit:Жика,как така само на фитили?
Преди 5 дена като правих 20ката на 120 имах 2 дена мускулна на предмишниците,и пак бях с фитили,и отделно хвата не беше толкова широк :D
Иначе аз попринцип и хук грип правя,като стигна по - ниски повторения може на него да мина.

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 18:26.

29.12.12
18:26

Ако махнеш фитилите, няма да можеш да я дръпнеш и един път.
Но не пробвай, защото ще те сецне кръста.
Казвам го от опит.

Мнението беше редактирано от Блажка на 29.12.12 18:26.

29.12.12
18:27

казано от Заболотная на 29.12.12, 18:26:

Ако махнеш фитилите, няма да можеш да я дръпнеш и един път.
Но не пробвай, защото ще те сецне кръста.
Казвам го от опит.

залагаме ли пари?

29.12.12
18:29

Стига бе Еси, 140 широка с хук-грип и магнезий не би трябвало да са никъф проблем за хвата, поне за няколко повторения...

29.12.12
18:33

Баси материалния човек :D
Искам просто да пробваш и да ми докажеш, че греша, това е, баси хората, ще вземете на сиромаха и малкото, което има. :D

29.12.12

Оспамихме на момчето дневника със старчески оплаквания, но той ще си каже да му го разчистят модераторите, ако реши. :)

Та на темата за кръста. Аз също имам проблеми от ученик, без да съм се контузвал конкретно. Явно слаби дискове.
След това работата ми винаги е била седяща - откарвам го по 12 часа на стол в някои дни. Забравям да се разхождам, ставам само да пикая, като ме хване концентрацията*. Проблемите ми започнаха доста преди да вляза в зала. Имам проблем с продължително шофиране - трябват ми болкоуспокояващи, почивки и раздвижване.
Тяга обаче си правя от първия ден в залата и смятам, че помага за силата на еректорите и целия пояс, като съответно силните муслули там отнемат напрежението от прешлените и дисковете. Да, но в същото време точно защото товари тези мускули, е доста рисковано упражнение. За мен големият брой повторения далеч от максимума на тяга водят до един много неприятен ефект - гърбът и глутеусите като по-големи мускули си остават свежи, но в същото време именно еректорите на гърба са “гърлото на бутилката” - по-малки са и се уморяват по-бързо. Това води до много гаден дисбаланс - много сила в големите мускули и малко - в далеч по-уязвимите малки. Това са лично мои разсъждения, подкрепени от наблюдения върху собствените ми проблеми. Затова и мисля, че всичко над 5 повторения на тяга е кардио. :)

* концентрация е почти същото като констипация, само че умствена.

29.12.12

нямам пари за цигари,затова :D

ок,следващия път правя повторения на 155,специално ще снимам и загрявка на 140 ;]

@Боби,в моя дневник спама е добре дошъл,както и латиницата (ама после я редактират деба :D )

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 18:34.

29.12.12
18:36

За първата ти част на писанието съм почти 1:1 с теб. Само за еректорите не съм.
Той адашката нема да се сърди, кво кат е още млад и го боли за тия неща :)

29.12.12
21:20

я да видим как е храната.
1во ядене в 17:00 някъде,след тренировка - банан,кисело мляко,чиния ориз с зеленчуци,2 чаши кола,една манджа (пиле с зеленчуци) ама малко,нямаше повече и за десерт цела купа жито с изсушени плодове

после още кола
ся към 21:00 - някво месо (май патица) с картофи 1 цяла чиния,1 кисело мляко,7 филии хляб,още кола :D,към 11-12 ще почна да уча и преди тва още 1 купа със жито (баси,все едно е омиргал някой)

Мнението беше редактирано от Vintage на 29.12.12 21:22.

29.12.12
21:24

Ае и от тебе мое да стане човек, ако понаместиме некои неща... :D

29.12.12
21:27

Оти ве,идеалка е храната :D

29.12.12
21:27

Ама коя храна? ;)

29.12.12
21:35

Е как коя,сичката :D
верно малко е месото,ама боли ме вожата,big deal ;]

29.12.12
21:36

Течната бе куре! Течната! :D
Ае стига, че ще ме изгонят публично от форума за градусово подстрекаване...

29.12.12
21:40

казано от Vintage на 29.12.12, 21:35:

Е как коя,сичката :D
верно малко е месото,ама боли ме вожата,big deal ;]

Ти нямаш ВОЖА, бе, доколкото ми е известно си под 60 :D

29.12.12
21:48

@gotcha,сега по празниците ще минеш истимарската с тва подстрекаване :D

31.12.12
14:22

31 декември 2012 г понеделник
лежанка:
92,5х11

раменна преса широко
3-4х8x40 kg (забравих колко серии направих :D )

мега тесен лег
1х4х70 кг (ръцете се допират,мега тясно,ама така ме боли лявото сухожилие на гърдата)

тесен лег
1х5х70
1х4х80 кг

И сефте кляках от...не си спомням :Д
low bar:
3х130
1х140 - тука за 3-4 имах сигурно
че и лоубара го праскам гъз до прасец,не мога да клекна до паралела...незнам как го прайте :(

highbar
1x7x100 kg
накрая с 50 клекнал в долно положение разтягане

квадрицепсите ми омреха от хай бара,се пак не са тренирани директно от много време...
edit:
вчера нещо ми имаше...от следобеда ме заболя глава и не спря докато не си легнах..отделно нямах никакъв апетит.За целия ден изядох само 7-8 яйца,2-3 парчета домашен кекс,1 кисело мляко и 1 шоколад (мега малко храна за мен).Отделн от няколко седмици не сера секи ден,пак ми се прецака серливия режим :@.На 12-тото на лежанката фейлнах.

Мнението беше редактирано от Vintage на 31.12.12 14:25.

31.12.12
15:24

Здравей ване може ли да кажеш малко повече за този твой проблем със срането защото и аз имам същия. Да обменим малко полезни съвети :):):):P:P

31.12.12
15:25

пийте зелен чай или има 1 бонбончета за срание ама не ви ги препоръчвам че ако ви напъне некъде навън няма да издържите :с

31.12.12
15:44

Това е от храната. То не може да се яде по 10 различни храни на ядене и да очаквате нещо друго.

31.12.12
15:55

казано от Кristiqn Ivanov на 31.12.12, 15:44:

Това е от храната. То не може да се яде по 10 различни храни на ядене и да очаквате нещо друго.

Че е от храната, от храната е. Но не е заради разнообразието, а заради липсата на готвена храна. :) Яжте повече манджички и супички и ще видите разликата...

31.12.12
16:22

Абе преди 1 месец на същата храна си ходих всеки ден и пусках мега бруталните къртици у кенефо.
НЗ :С

01.01.13
12:45

ЧНГ момци,яко успехи тая година,без контузии и т.н.
аз пък се радвам,че в началото на 2013 като се събудих ми се сереше,нека се така да ми върви,сяка сутрин да пускам по некое кефалче в марица,иначе не е ден! :D

01.01.13
20:09

Променям малко схемата на лежанката,до сега правих 4 пъти в седмицата - понеделник/вторник/четвъртък/петък.
сега сменям на лежанка през ден.Иначе събота и неделя са ми почивка,а 2 дена без лежанка,при тренировки с high frequency не ми се отразяват добре (още при клека го бях забелязал това)
И отново същия принцип 4стъпки напред 3 назад.Асистиращите ще се редуват
единият път раменна преса 3-5 серии заедно с тесен лег 3 серии
следващия път лицеви с тежест и кофи с тежест/СТ и френско прав.
и ги редувам.
Гърба ще е 2пъти в седмицата,единия път с тяга (снач)
Чудя се къде да вкарам клек,нещо ме мързи да клякам обаче.

Мнението беше редактирано от Vintage на 01.01.13 20:10.

01.01.13
22:32

Ае лек, я ми разясни малко твойта схема за трениране, щото аз съм малко слабоумен и често имам нужда от обяснения...
Начи, захапваш некво движение и се поцепваш всеки ден? Праиш безумните бройки на некви кг и после кво? А тежките серии?
Ако има няква последователност ще ми е интересно да я видя черно на бяло, ама по-систематизирано така, ако мое де :)

01.01.13
22:54

до сега бях така:
лежанка в:
понеделник
вторник
четвъртък
петък
почвам примерно понеделник от 80 кела,и правя максимални повторения (без отказ на последното,въпреки,че някой път правя) в само една серия.сяка тренировка увеличавам с 2,5 кела.Като увелича 4 пъти с 2,5 връщам 3 стъпки назад...
т.е.:лег
понеделник 80кг х макс повторения
вторник 82,5 кг х макс повторения
четвъртък 85кг х макс повторения
петък87,5кг х макс повторения

събота и неделя почивам,после:
понеделника почвам от 82,5 кг, и петъка се падат 90.

така по - разбираемо ли е? :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1