Спад на кръвната захар по време на тренировка

Здравейте на всички...Все още съм нов във форума,така че предварително се извинявам,ако не съм уточнил напълно някои от нещата,свързани с проблема ми.
Скоро навършвам 19 години,висок съм 189 см и тежа 74 кг.Причината,поради която реших да се консултирам с вас,е че тренирам вече от 6 месеца и не съм имал подобен проблем...а той е следния: Отивам днес в залата,както обичайно и започвам с добра загрявка,след което продължавам с тренировка за гръб.Когато стигнах до третото и най-важно упражнение за деня (мъртвата тяга),кръвното ми падна доста под нормалното и бях принуден да приключа с тренировката си.По принцип кръвното ми е ниско,което според някои хора е добре,но ще бъде доста неприятно,ако пречи на тренировките ми.Другото нещо,което мисля и че създава този проблем е факта,че както отворих очи в 9 сутринта,тръгнах към залата,без да съм закусвал...а много рядко ми се случва да пропусна закуска.Искам да питам,дали това е проблема или има нещо друго??

Темата беше редактирана от Станислав Евтимов на 04.01.13 20:29.

04.01.13
16:20

Ниска кръвна захар - нормално е! Хапвай нещо лекичко преди това!

04.01.13
23:03

Освен,че трябва да хапваш, е добре и да приемаш достатъчно течности за да е по-малка вероятността да ти спада артериалното налягане.
Ти по усещанията си ли реши, че кръвното ти налягане е ниско или го измери?

04.01.13
23:14

Ако не си свикнал да ходиш гладен, е нормално да ти падне кръвното по време на тренировка. Съветвам те тогава да пиеш едно силно кафе преди трен. Няма да ти става толкова зле

Помисли дали храната ти е достатъчно силна. На 19 години си и още се развиваш и тялото си иска, а ти може и да не му даваш достатъчно.
Докато бях в пубертет, при самото изправяне от седнало положение ми ставаше така... ядох силна храна и с времето изчезна...

05.01.13
11:10

Аз пък съм забелязвал друго- един пич с който тренирахме хапваше вафли и банани точно на влизане в залата и после се оплакваше от замаяност и спад на силата. Общо взето всеки се е адаптирал различно- хапвай 2-3 часа преди тренировка стабилно и 30 минути преди натоварване пийвай по 1 кафе с 2-3 чаши вода.

Най-вероятно е свързано с това, че не си хапнал. Сутрин кръвната захар е на най-ниското си ниво за деня, точно след ставане. Горе вече ти казаха какво можеш да направиш - лека закуска, силно кафе (със захар). Успех! :)

@Камен
По принцип не влизам в залата без поне 1 литър вода,а и извън нея приемам доста течности...за това ми и стана странно.
Мерси на всички за отговорите,ясно е че се дължи храненето.Вече задължително ще хапвам/пийвам по нещо силно след ставане.

11.01.13
22:31

казано от Ramon Dekkers на 05.01.13, 11:10:

Аз пък съм забелязвал друго- един пич с който тренирахме хапваше вафли и банани точно на влизане в залата и после се оплакваше от замаяност и спад на силата. Общо взето всеки се е адаптирал различно- хапвай 2-3 часа преди тренировка стабилно и 30 минути преди натоварване пийвай по 1 кафе с 2-3 чаши вода.

Нормално кат се наядеш на входа на залата да усетиш слабост... Едно, че кръвта ти от мускулите отива в стомаха и второ, че провокираш парасимпатикуса да надделее над симпатикуса. Също така се покачва инсулина, за сметка на адреналина и прочие...
Пълна глупост е да ядеш преди тренировка. И хората на село го знаят: хапваш на обяд, почиваш 1 2 часа и се залавяш в градината с работа :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1