С какви килограми да правя лежанката ?

Въпроса ми е с какви кг да правя лежанка . В това упражнение съм най-силен . 1 път вдигам 140 кг а тежа 76-77 . В момента гледам да правя релеф и правя серии с по 100 кг 12 повторения . Дали ще е по добре да смъкна килограмите и да правя 20 + повторения ? Примерно гледам Лазар Ангелов  е дал че прави 12 повторения за релеф . Притеснява ме че са много килограмите и ще кача по скоро маса . Също искам да пипитам за мост флайс с дъмбели ли е най-подходящо упражнение . За долна част правя само кофички по 2 пъти седмично .

Темата беше редактирана от Павлин Пламенов на 30.11.12 12:08.

30.11.12
12:19

Сигурно ще има доста различни мнения по въпроса, но това не пречи да си кажа моето. :)
За мен всичко над 6 повторения (по изключение 7-8) вече е кардио, а не силова тренировка и в общия случай не е особено ефективно за каквото и да било.
Релеф се прави чрез контрол върху храната, тренировката е второстепенна в случая.
Остави го Лазар Ангелов какво е правил - при количествата и вида препарати, които взима, може спокойно да си лежи на леглото у тях и всяко ставане до тоалетна да му подобрява релефа на трицепсите примерно. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.11.12 12:20.

Релефът е резултат от добре обмислен хранителен режим, а не следствие от определена тежест и повторения на лежанката. Факт.

30.11.12
13:22

Що не попита с колко повторения е хубаво да правиш тяга и клек докато орелелефяваш(ха-ха супер тъпа дума)? :D

30.11.12
13:33

12 повторения за релеф...добре.Значи от другата седмица почвам да си се храня както си искам.Тесто,захар - кавото ми душа сака,но ще правя по 12 повторения.Колко време ще ми трябва да се орелефя като Лазар,по твое мнение?

30.11.12
13:45

Не разбирам защо влагате сарказъм в отговорите си.
Човекът е нов във форума, въпросът е зададен нормално. Можете да му обясните защо смятате, че греши, вместо да реагирате по този начин.

balabanov кои ти е казал , че се храня както си искам ? Конкретно питам за този въпрос. Да съм ти искал мнението за начин на хранене ? Диетата която си спазвам е повече от стриктна . Вие както го изкарахте да карам само на диета пък да не дигам а ? Има бързи и бавни мускулни влакна бързосъкращаващи се влакна развиват най-много сила . Първо се натоварват бавните влакна , следователно има разлика в това какви повторения ще правя и кои влакна по какъв начин ще натоваря .

Мнението беше редактирано от Павлин Пламенов на 30.11.12 14:01.

Павлине, не си казал нищо за храненето си, така е... ние се опитваме да ти кажем, че то определя това, което ти наричаш релеф. Тренирай силово, за да държиш мускулатурата в тонус и да я стимулираш да расте, храни се по съответния начин, за да намалиш количеството на телесните мазнини. Ето ти пътя... а дали ще правиш 12, 15 или 20 повторения в серия - това няма особено значение. Доста стар, но старателно поддържан мит е това. В общия случай няма причина да работиш с повече от 8-10 повторения, независимо от поставената цел. Ако питаш мен универсалният подход е 6-8 повторения в серия. При по-специфични цели се работи и с по-малко. Тия работи за мускулните влакна... за сега ги остави настрани. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.12 14:08.

Carbohydrate

30.11.12
16:00

така като гледам, май няма много маса за орелефяване , горната част няма или не се вижда на снимката...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.11.12 16:01.

Колкото толкова :] . Горната част съм я занемарил , но според колегите няма значение как дигам . Не искам много маса , целта ми е на 170 см 75 кг 10 % мазнини . На това ще съм много доволен :] .

казано от Павлин Пламенов на 30.11.12, 16:36:

...според колегите няма значение как дигам ...

Според кои колеги няма значение как тренираш?
Според тези, които сме дали мнение в темата ли?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.12 16:51.

balabanov

Както и да е . Разбрах каквото ми трябваше . Благодаря за информацията .

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.12 17:03.

Мнението на Балабанов е иронично и е следствие от това, че не беше дал достатъчно информация за режима си. Във форума масово се задават специфични въпроси относно тренировките от хора, които нямат никаква представа нито как да тренират, нито как да се хранят. Можеше да избегнеш това, ако беше обърнал внимание на темата, която ти е препоръчана над полето за писане при пускане на нова публикация.

Еми извинявам се , нов съм в форума , не отделих време да напиша темата както подобава , но въпроса ми беше конкретно зададен . Аз не питам какво друго трябва да правя , защото вече съм прочел и съм наясно , питам специално колко повторения и с какви кг от максималните ми е добре да правя серии . Не питам на кетонова НВД или нам си каква диета да мина . Виновен съм , че не съм дал достатъчно информация и се извинявам . Благодаря за съветите и отделеното време .

30.11.12
17:23

казано от Павлин Пламенов на 30.11.12, 16:36:

Колкото толкова :] . Горната част съм я занемарил , но според колегите няма значение как дигам . Не искам много маса , целта ми е на 170 см 75 кг 10 % мазнини . На това ще съм много доволен :] .

ако си мислиш,че за натурален подобна цел е лесна пак помисли..

Остави Лазар Ангелов и всякакви подобни глупости.. И Рони го дават програмата му по 20 повторения постоянно,ама на клиповете прави по 360 кг тяга и по толкова някъде клек за 2 повторения

Идеалното според това дето съм чел е нещо от сорта на 6-8 ,до 12 повторения. Може да използваш някъде и някоя дроп серия суперсерия и подобни.Бавна , контролирана негативна част правиш и гледаш програмата ти да е съобразена с храненето (ако можеш)

30.11.12
17:31

казано от Teen Power на 30.11.12, 17:23:

ако си мислиш,че за натурален подобна цел е лесна пак помисли..

Не е лесно, но не е и кой знае какво, и за човек с 8 години стаж не би трябвало да е проблем да го постигне  ;) 
Аз примерно съм бил 74-75 кг. и тогава бях под 10% мазнини със сигурност.

Знам , че целта не е лесна , но без трудна цел няма да има прогрес , ако се задоволя с това което съм сега . Ще правя по 8-12 повторения с максимална тежест и ще наблегна на горната част както каза Vasil Stoianov . Благодаря на всички помогнахте ми с отговорите си . След месец ще споделя резултат , ако има прогрес . :]

03.12.12
18:47

Много е общо да се каже с какви килограми. Аз примерно винаги започвам по-лекичко и леко по леко давам до макс.

04.01.13
19:13

Аз бях като теб ... лежанката ми беше силно упражнение 74кг бях и правих 8ци със 115кг. И винаги правих серийте по 8 ... след време скъсах гърдата ... оперираха ме ... след дълго време обездвиждане ... атрофиране и рехабилитация, тръгнах на фитнес отново ... и започнах да правя с тежест, която ми позволяда да я бутан 20-25 пъти в серия защото ме е страх да не скъсам пак. И така с 55-60кг оформих по-добре гърдите от колкото преди време когато бутах 8ци 115кг ... който иска да вярва ... това беше при мен ... натурално съм тренирал винаги.Пак тренирам от 1 месец и пак си правя с тежести с които правя по 20 повдигания в серия ... след  около 2 месеца, ако се сетя може да пусна снимка как са се оформили.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1