08.01.13
21:11
Здравейте колеги! Преди няколко дена пуснах тема за изоставащи ръце и затова реших да пробвам нова стратегия - да ги сложа в един ден. Добре ли е ако пренаредя 3-дневния си сплит по следния начин - Гърди и Гръб / Крака и Рамо / Ръце? Целта ми е да кача маса, но и да ударя ръцете :D
Ето на какво ще карам:
Понеделник:
1.Лежанка (равна) - 1 загряваща серия от 10 повторения, 3 работни серии по 8 повторения като увеличавам тежестта
2.Бутане на дъмбели от наклон за горни гърди - 3 серии по 8 повторения
3.Флайс - 3 серии по 8 повторения
1.Гребане с щанга - 3 серии по 8-10 повторения
2.Мечка - 3 серии по 8 повторения
3.Дърпане на скрипец (вертикално) - 3 серии по 8 повторения
4.Гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
Сряда:
1.Клек - 1 загряваща серия от 10 повторения, 3-4 работни серии по 8 повторения като увеличавам тежестта
2.Фермерска разходка или Лег преса (чудя се кое да сложа) - 3 серии по 8 повторения
3.Разгъване на машина - 3 серии по 10 повторения
4.Сгъване на машина от легнало положение - 3 серии по 10 повторения
5.Калф машина - 4 серии по 10 повторения
1.Военни преси на Смит машина - 3 серии по 8 повторения
2.Вдигане на дъмбели встрани от стоеж- 3 серии по 8 повторения
3.Вдигане на дъмбели напред от стоеж - 3 серии по 8 повторения
За последните 2 се надявам, че ме разбрахте :D
Петък:
1.Сгъване на крив лост - 3 серии 8/6/6
2.Сгъване на дъмбели на пейка с наклон 45 градуса 3 серии - 8/6/6
3.Скотово с крив лост - 3 серии 8/6/6
1.Лег с тесен хват - 3 серии 8/6/6
2.Френско - 3 серии 8/6/6
3.Трицепс Екстензии с две ръце - 3 серии 8/6/6
4.Скрипец с метален лост - 3 серии 12 повторения
5.Скрипец с въже - 3 серии 12 повторения
Тези последните 2 са ми уж в суперсерии за донапомпване
Кажете си мнението по програмата и какво да коригирам. Имам стаж около година и нещо и ако упражненията са малко или много на някоя група, моля да ме коригирате :) Почвам новата си програма, базирана на опита ми, от следващата седмица. Притеснявам се, че 3 упражнения за гърди са прекалено малко. Дайте идея з 4-то без кофи, защото просто след лежанката и флайса не мога да направя и една.
Ектоморф - 186 см, 80 килограма.
Темата беше редактирана от Insane M на 08.01.13 21:39.
08.01.13
21:21
Все едно виждам моята програма, като бях на 18)) с малко изключения. За гърди правих 9 основни серии лег. 6 на права и 3 на наклонена и с дъмбели 3 на права и 3 на наклонена- там за разтягане и амплитуда...Скрипец хоризонтален с успоредн тесен хват...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 21:21.
Радвам се, че съм подбрал добре упражненията, но тези 6 серии лег не са ли много? На пирамида ли ги слагаше? Ще се радвам да я споделиш. Привърженик съм на тежките килограми с малко повторения :) В момента максимално вдигам 80 килограма 1 път.
Мнението беше редактирано от Insane M на 08.01.13 21:35.
08.01.13
21:41
казано от Insane M на 08.01.13, 21:35:
Радвам се, че съм подбрал добре упражненията, но тези 6 серии лег не са ли много? На пирамида ли ги слагаше? Ще се радвам да я споделиш. Привърженик съм на тежките килограми с малко повторения :) В момента максимално вдигам 80 килограма 1 път.
пък аз тогава правих с 60)) лег. Това беше преди 20 год)) Щом се натоварваш достатъчно, не променяй нищо за сега. Винаги можеш да добавиш или махнеш нещо. Да не те притеснява това. Може би общо за лег да са били 9 серии, помня че бяха 9)), но лег на наклонена лежанка го правих задължително, както и с дъмбели. Горната част се развива по трудно обикновено, но е страшно красиво!
казано от Insane M на 08.01.13, 21:11:
пуснах тема за изоставащи ръце и затова реших да пробвам нова стратегия - да ги сложа в един ден. Добре ли е ако пренаредя 3-дневния си сплит по следния начин - Гърди и Гръб / Крака и Рамо / Ръце? Целта ми е да кача маса, но и да ударя ръцете :D
Ето на какво ще карам:Понеделник:
1.Гребане с щанга - 3 серии по 8-10 повторения
2.Мечка - 3 серии по 8 повторения
3.Дърпане на скрипец (вертикално) - 3 серии по 8 повторения
4.Гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторенияСряда:
1.Клек - 1 загряваща серия от 10 повторения, 3-4 работни серии по 8 повторения като увеличавам тежестта
2.Фермерска разходка или Лег преса (чудя се кое да сложа) - 3 серии по 8 повторения
3.Разгъване на машина - 3 серии по 10 повторения
4.Сгъване на машина от легнало положение - 3 серии по 10 повторения
5.Калф машина - 4 серии по 10 повторенияПетък:
1.Сгъване на крив лост - 3 серии 8/6/6
2.Сгъване на дъмбели на пейка с наклон 45 градуса 3 серии - 8/6/6
3.Скотово с крив лост - 3 серии 8/6/61.Лег с тесен хват - 3 серии 8/6/6
2.Френско - 3 серии 8/6/6
3.Трицепс Екстензии с две ръце - 3 серии 8/6/6
4.Скрипец с метален лост - 3 серии 12 повторения
5.Скрипец с въже - 3 серии 12 повторения
Ами ако не ти е тежко в един ден гърди и гръб, можеш да опиташ. В противен случай можеш да използваш тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1289_pokachvane-na-muskulna-masa-v-tri-dni
По горната ти програма. Не знам дали не е добре третото за гръб (3.Дърпане на скрипец (вертикално) - 3 серии по 8 повторения) да бъде първо. За срядата,ако решиш да избереш като второ Лег пресата,според мен е достатъчно да направиш 2 серии х 10 или дори една серия с максимална тежест. На разгъването и сгъването ще прецениш дали са достатъчни 10 повторения или е по-добре 3х12-15. Същото и за калфа. 10 или 15.
За петък. Според мен 2.Сгъване на дъмбели на пейка с наклон 45 градуса 3 серии - 8/6/6 е добро като последно упражнение,доизцеждащо,но все пак ти ще прецениш как е най-добре. За трицепс не знам дали не са много. Може би само до три и третото да бъде разгъването на скрипец с метален лост. Но както прецениш нещата.
Мнението беше редактирано от Миро на 08.01.13 22:52.