Когато спрем креатина?

13.07.05
09:08

Здравейте, много се колебая дали да почна да вземам креатин. 31г-180см-85кг. Горе-долу съм доволен от сегашното си състояние, ама нещо застой взе да става. Та въпросът ми е - вземам креатин 1-2 месеца, спирам го и продължавам да си тренирам - ще загубя ли ЕВЕНТУАЛНО натрупаната маса или не? Плс. дано ми отоговарят хора дето са го вземали.

Thanx предварително :)

13.07.05
09:40

Бе аз съм зимал креатин, ама един пат попаднах и на един мноо гаден, дето имаше и странични ефекти, таи че внимаваи какъв си вземаш!
Моето мнение е че може да драпнеш в силата, а и маса  да качиш, но след като го спреш непременно ще загубиш една част (по скоро ша я изпикаеш), щото креатина задаржа вода.
Та по мое мнение пробваи, ще има ефект, но не учакваи чудеса!

CR

13.07.05
11:01

Аз в момента вземам Креатин+Глутамин
Естествено че като го спра ще изпикая доста от него ... но все пак ще остане нещо:> дано да остане повечко :lol:

13.07.05
14:37

jackdanielz, извинявай, че ще те хвърля в 9-та глуха, но ми се иска да ти кажа 2 неща:

1) по-големи резултати= по-голямо и най-вече по-качествено ядене
2) направи си 1-2-/дори 3 ако искаш/ седмици почивка и после пак почвай. Като ако искаш може да направиш цикъл за сила, което ще ти помогне после като върнеш пак на стария режим/стига той да е добър/

По темата: Мои познати взимат креатинец и като го спрът почти не спадат като маса. Силата им леко спада. Но зависи много от гена. Други пък ги виждам, че спадат като спукана торба с вода след като го спрът, но според мен това “какво ще стане” се определя от храненето и чат-пат от самите тренировки.

Поздрави

п.п. Аз самия не съм взимал никога, пояснявам, нямам личен опит. ;)

CR

13.07.05
18:53

[quote author=“tpd”]jackdanielz, извинявай, че ще те хвърля в 9-та глуха, но ми се иска да ти кажа 2 неща:

1) по-големи резултати= по-голямо и най-вече по-качествено ядене
2) направи си 1-2-/дори 3 ако искаш/ седмици почивка и после пак почвай. Като ако искаш може да направиш цикъл за сила, което ще ти помогне после като върнеш пак на стария режим/стига той да е добър/

По темата: Мои познати взимат креатинец и като го спрът почти не спадат като маса. Силата им леко спада. Но зависи много от гена. Други пък ги виждам, че спадат като спукана торба с вода след като го спрът, но според мен това “какво ще стане” се определя от храненето и чат-пат от самите тренировки.

Поздрави

п.п. Аз самия не съм взимал никога, пояснявам, нямам личен опит. ;)

Аз като гледам какво пишеш из форума ми се струва че си се убедил че най-важното нещо е храната.Знам че е така макар аз да не ям правилно зашото НЕзнам как се определя от колко белтаци калции ... и тем подобни имам нужда ТИ как го правиш?
А и за другото ... май си против всякакви добавки .... значи ти до ся нищо неси вземал ? само ядене и блъскане?!?

13.07.05
19:50

За TPD: ходя на зала като хоби - няма да ставам Мр.Олимпия :)Тренирам от 5години така - ходя 5-6 месеца не ходя по половин година (не ме обвинявай в мързел - немах кинти). Февруари бях 106кг до април ги направих 85кг (без майтап). Сега си стоя на тез килограми. Горе-долу на съотношение маса-релеф бивам. Главно се чудя тоз прехвален креатин дали наистина помага за качване на мускулна маса (чудя се защото никъде не прочетах че участва в синтеза на белтъци) или има само визуално подобрение на формата (от прекалената  хидратация на клетките). Така де - ако целта е да лапаш креатин за да си вечно “мокър” и издут  нещо не може да ме спечели туй животно. А понеже досега не съм земал нищо - само протеинец и то само след тренировка да ти кажа и сила и всичко се връща много бързо. Февруари със зор си дигах 75кг 7-8 повторение сега правя 100кг 5-6 повторения (шестото с помощ:))

14.07.05
16:30

земи креатинче и гейнер the best комбо :twisted:

CR

14.07.05
18:11

[quote author=“westsa”]земи креатинче и гейнер the best комбо :twisted:

Креатин + Глутамине The Best комбинация  :lol:

15.07.05
17:57

jackdanielz ти само куси креатинец пак после пак ше си прикааме. :lol: Ко ще каеш тия 100 кила да ги напраим 120 6-7 повторения :D

XA

16.07.05
14:39

ае браточки като чета тука ко пише за тоя криатинец праиш нещо после го пикаеш :?  направо се колебая да си купя ли :?:  за сега сам на АМИНО ма смятах като ги испия да мина на креатин.Абре аз ще пробвам и на креатин.Едно аверче от криатина като гледам как се НАДУ кат БАЛОН мисля че по голямата част ще остане :wink:

17.07.05
19:20

аве повечето от вас не са си купували креатин така като гледам.
Не е нищо кой знае какво-дори може да ти слагат без да знаеш в храната и няма да усетиш разлика след 1 месец,но ако си го бъркаш креатина всеки ден ще си казваш ” иии -ски ко’ става батка -качил съм амаааааааа”
Истината е че (поне на мен) ми действа енергетично(съвсем минимално) - като ходя на зала ,много не се измарям и така.
Качва се от друго-не от креатина(може да не го забележиш но е така)

17.07.05
19:38

ДО jackdanielz!!

1. От креатина мускулна СЕ качва. Препоръчвам ти го, ефекта е осезателен, но докато го пиеш гледай да се храниш максимално добре за да са максимални и резултатите.
2. Това че като спреш креатина - губиш повечето от постигнатото са глупости. Пил съм много пъти креатин - давал съм го и на трениращи. Ако цикъла се направи добре (не прекъсваш,тренираш и се храниш здраво) след това най много да ти падне силата и то МАЛКО.
3. Като за първи цикъл мисля ще усетиш добри резултати ако си купиш добър креатин.
4. От първият ми цикъл с креатин - качих 5-6 кила лично тегло и около 15 килограма сила на лежанката.
5. Това за страничните ефекти не го коментираме защото е смешно ;)

Поздрави и пиши за резултати ако си вземеш креатин :)

XA

17.07.05
19:50

kaloian.georgiev ООООККККК утре си купувам креатин ма сега  пия АМИНО+ПРОТЕИН.Та кажете как да процедирам с суплементите :).Ако трябва 1 да си изпия аминото след туи да си купа креатина ае кажете как да постъпя.и какъв креатин да си купя от коя фирма.Аиде кажете че сам адски зарибен по тоя спорт

17.07.05
19:54

Според мен когато искаш да си купуваш добавки, но си ограничен от финанси - по-добре да събереш пари и да купиш и пиеш всичко наведнъж, а не този месец креатин, другия протеин, третия амино. Пиеш всичко 1-2 месеца - после поддържаш. После пак цикъл и така.

23.07.05
15:49

За Калоян.Георгиев: Благодаря! Конкретен и точен отговор. Ще го пробваме тогава па да видим :)

Благодаря на всички, това е .

M_

07.09.05
12:17

[quote author=“kaloian.georgiev”]ДО jackdanielz!!

1. От креатина мускулна СЕ качва. Препоръчвам ти го, ефекта е осезателен, но докато го пиеш гледай да се храниш максимално добре за да са максимални и резултатите.
2. Това че като спреш креатина - губиш повечето от постигнатото са глупости. Пил съм много пъти креатин - давал съм го и на трениращи. Ако цикъла се направи добре (не прекъсваш,тренираш и се храниш здраво) след това най много да ти падне силата и то МАЛКО.
3. Като за първи цикъл мисля ще усетиш добри резултати ако си купиш добър креатин.
4. От първият ми цикъл с креатин - качих 5-6 кила лично тегло и около 15 килограма сила на лежанката.
5. Това за страничните ефекти не го коментираме защото е смешно ;)

Поздрави и пиши за резултати ако си вземеш креатин :)

едно от малкото компетентни мнения във целия форум...А колкото до комбинацията ..исках да попитам дали е добре Креатин + Глутамин + Протеин (може и аминокиселини да добавя)..че съм нещо малко повече въглехидрати да хапна ..тоест гейнер и вднага ми се отразява в корема:) сега лятото успях да постигна едно приемливо състояние ама си мисля че ако го комбинирам и с гейнер и ще стане страшно ;))))

HE

07.09.05
12:48

и аз да се намеся като новак :) мисля да почна да пия креатин с глутамин..... и ме е страх след изчистването което направих това лято 16-17кг за 4 месеца да не замажа пеизажа след като почна сус креатина и глутамина!!!! Има ли такав момент при този прием ? в смисъл ште се омазня ли от тая комбинация?

Доега не съм пил никви добафки !

Благодаря преджарително!

07.09.05
12:49

........Креатин + Глутамин + Протеин (може и аминокиселини да добавя).........

добра комбинация - действай - ако го подплатиш с добри тренировки и хапване то резултатите трябва да са добри.

07.09.05
12:50

[quote author=“HEAVEN”]и аз да се намеся като новак :) мисля да почна да пия креатин с глутамин..... и ме е страх след изчистването което направих това лято 16-17кг за 4 месеца да не замажа пеизажа след като почна сус креатина и глутамина!!!! Има ли такав момент при този прием ? в смисъл ште се омазня ли от тая комбинация?

Доега не съм пил никви добафки !

Благодаря преджарително!

От креатин и глутамин няма да омазниш. Това може да се получи ако приемаш повече калории най-вече от въглехидрати и мазнини. Но креатина и глутамина няма да ти навредят.

07.09.05
13:08

Аз също смятам да започна комбинацията Креатин+Глутамин+Протеин(сега събирам пари) , но все още се чудя на коя фирма???
Мислех си на Нутрим защото едва ли ще имам пари за скъпи суплементи, но моля кажете горе долу Креатин,Глутамин,Протеин на кои фирми са добри от ваште лични наблюдения???Мерси предварително!

®N

07.09.05
16:58

Абе на знам за вас, ама аз докато взимах креатин 23-24 дена със зареждаща фаза и нямаше никакъв резултат и след като го спрях дръпнах малко на сила и на маса. Това иде да покаже, че за всеки е строго индивидуално какво ще стане като спре креатина.

07.09.05
22:44

наистина някои да каже креатина на коя фирма е наи добър

M_

09.09.05
11:39

да това за фирмата и мен ме интересува ;) мисля си ...може и да не е много добре но глутамина да е на Нутрим - един със зелена опаковка ЯПОНСКО КАЧЕСТВО пише отдолу понеже... и като ходя в залата и там се продава такъв и тия дето пият там дето си го носят и те такъв пият..креатина сигурно пак също на нутрим - Креатин монохидрат 50лв 500гр. ,а протеина може би вносен тъй като не знам защо но всички хулят българските фирми....”вземи си мусаши,Universal,Optimum Nutrition” постоянно това се чува ;)ако  някой има препоръки да казва.
10x предварително

09.09.05
11:50

Аз мисля да си взема Creatine на Нутрим..... :D

IR

12.09.05
19:00

Пих креатин 2 месеца (500 гр). Не мога да кажа, че след като го спрях свалих килограми или сила. Напротив—силата ми известно време продължи да расте. Минаха около 4-5 седмици и тогава започнах да усещам, че нямам “вътък”. Маса не съм свалил през този период. Сега почвам пак креатина да видим...

VI

12.09.05
20:36

[quote author=“IronFist”]Пих креатин 2 месеца (500 гр). Не мога да кажа, че след като го спрях свалих килограми или сила. Напротив—силата ми известно време продължи да расте. Минаха около 4-5 седмици и тогава започнах да усещам, че нямам “вътък”. Маса не съм свалил през този период. Сега почвам пак креатина да видим...

А между другото да та питам колко килца качи като беше на креатинец  :lol:

RO

14.09.05
15:51

Здравейте и от мен! От доста време не бях влизал във форума щот нямах нетец.Но като виждам се развива много добре ,което много ме радва! Взимал съм креатин и мисля ,че мога да отговоря на човека.

Взимах креатин месец и половин . Преди да почна да го зимам правех с 90кг 3-4 (4-ката беше с помощ) . След кат почнах да приемам креатин до 1 месец бях стигнал със 100 чиста 4-ка! От него се качва мускулна маса тъй като задържа вода в мускула. Аз кат спрях да го пия маса не съм свалил, останах си на същите кила.Силата ми падна минимално (100кг-3ка) След известно време тренировки без креатин пак си върнах 4-ка та дори и до 5 стигнах.От тогаа не съм взимал  щот нямах финансова възможност. Сега мисля пак да почна и очаквам да има добри резултати!
Креатина е много хубаво нещо особенно  ако се съчетае с глутамин и протеин. Но мога да те посъветвам само да не бързаш с приема му . В смисъл такъв направи макс колкото можеш без него та после кат го вземеш да има по голям ефект!
Надявам се да съм ти помогнал по някакъв начин!
аи успех!

15.09.05
10:49

Да,противно на предубежденията ми след спиране на креатина се губи съвсем малко или нищо.Разбира се хубаво е да се комбинира с амино ,глутамин и гейнър !

15.09.05
11:59

абе аз съм го зимал след цикъл и задържа перфектно. така като гледам зависи от човека и от марката на креатина. някой качват много други не качват. последно пих някакъв насипен и тамун го спрях и ми и излязоха некви пъпки по тялото. бяха като стероидни  :D . така че зимайте качествени добавки. аз единсвено на Нутрим имам доверие от българските.

21.12.05
02:16

Някои  хора като  спрат креатина правят стероиден цикъл:)Или креатин се взима най-вече след цикъл със стероиди..Затова след като спреш креатина и не искаш да ползваш стероиди можеш да uвеличиш дозата глuтамин например.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1