10.01.13
12:42
Здравейте, “колеги”.
На 35 години, 181 см висок, 90 кг, от 5 месеца в залата.
Идеята е изчистване на мазнини !
Тренирам 4 пъти седмично.
10 минути загрявам на пътека.
Понеделник - Гърди 4 упр
Хоризонтална лежанка 4 с.
Дъмбели полулег- 4 с
Флаис - 4 с
Крос оувър - 4 с
., Бицепс 3 упр.
Прав с лост - 4 с
Бицепсово сгъване от наклонен седеж - 4 с
Чуково сгъване с дъмбели - 4 с
Вторник -
Крака 3 упр.
бедрено сгъване - 4с
бедрено разгъване - 4 с.
повдигане на пръсти за прасец - 4с
, Трицепс
лежанка тесен хват - 4 с
френско - 4 с.
разгъване на горен сктипец / с въже / - 4 с
кофички на пейка - 4 с
Сряда почивка
Четвъртък -
Гръб .
Придърпване на скрипец / отпред до гърдите/- 3 с
Придърпване на скрипец / зад врат / - 3 с.
Придърпване тесен хват - 4 с
, Трицепс /2 упражнения в суперсерии/- едно базово и едно друго
Петък-
Рамо 4 упр.
Раменна преса с дъмбели от седеж 4 с.
Преден суинг - 4 с
Повдигане на ръце в страни от седеж 4 с
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 4 с.
, Бицес / 2 упражнения в суперсерии/
Почивка между сериите 50/60 секунди.
15 минути на пътеката след всяка силова тренировка
КОГА ДА ПРАВЯ КАРДИО тренировка и КОРЕМ , след силовата, или в почивен ден ? По колко упражнения и серии за корем ?
ИЛИ някакви варианти които вие ще ми препоръчате ? Ако нещо не ви харесва в тр.праграма ... също ?
Благодаря предварително
Темата беше редактирана от defiant на 11.01.13 22:29.
10.01.13
14:27
казано от ЗИЛ - 131 на 10.01.13, 12:42:
...
ЕДИТ: НА НЕБЛАГОДАРНИ ГОТОВАНЦИ СЪВЕТИ НЕ ДАВАМ
КОГА ДА ПРАВЯ КАРДИО тренировка и КОРЕМ , след силовата, или в почивен ден ?
На фона на този сплит мисля, че кардиото ти е най-малкия проблем.
ЕДИТ: НА НЕБЛАГОДАРНИ ГОТОВАНЦИ СЪВЕТИ НЕ ДАВАМ.
По колко упражнения и серии за корем ?
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 17:00.
10.01.13
17:39
казано от Veso Pervazov на 10.01.13, 14:27:
...
Тцц... толкова много мъдрости в един пост!!! Направо съм потресен!!
Сплита като сиплит си е екстра. И как проницателно заключи, че е неудачен само ти си знаеш. И от утре всички да започват да тренират корем с военни преси!!!
...
Кардиото по-добре в почивен ден или след тренировка!
Да бе,направо е страшен сплита :
Крака 3 упр., Трицепс 4 упр.
За чудо и приказ е!
10.01.13
18:43
казано от megabolic x на 10.01.13, 17:39:
...
Тцц... толкова много мъдрости в един пост!!! Направо съм потресен!!
Сплита като сиплит си е екстра. И как проницателно заключи, че е неудачен само ти си знаеш. И от утре всички да започват да тренират корем с военни преси!!!
Явно продължаваш да следиш с интерес всички мои постове, ясно ми е, че черпиш ценна информация от тях. Ама да ти дам един приятелски съвет: Като не ти е ясно нещо, питай... Ще ти отговоря, не е нужно да следиш всички теми, в които пиша, с надеждата да откриеш отговора на незададения си въпрос.
Сега конкретно да ти кажа защо не струва сплита, ама ще се опитам да го направя така, че дори ти да ме разбереш (знам, че не обичаш много да мислиш, иначе нямаше да е горния ти коментар ;) па чак и да си потресен...)
Да караме подред, Spook е посочил първата фрапираща глупост. Следващата е в дните за трицепс и по-специално мястото им в седмичния сплит. Трицепс вторник и четвъртък, т.е. тренировка, 1 ден почивка, тренировка, 4 дни почивка... При това един ден почивка има след тежката тренировка (4 упр), 4 дни след леката (2 упр). С малко повече мисъл може да се намери далеч по-оптимално разпределение. Нататък, тренировка за рамо далеч не е най-добрия вариант да се прави на следващия ден след трицепс, защото няма да натовари пълно рамото при упражненията, където трицепса е синергист, щото просто няма да се е възстановил. Дали ще има разлика според тебе в използваните килограми при раменна преса или военна преса при отпочинал и при неотпочинал трицепс според тебе???
Та какво точно му е екстра на сплита? Иначе откъде съм заключил, че не е добър си знам аз, ама и всички с малко повече мисъл от тебе (абе то това са си всички).
Иначе за тренировка на корема с военна преса, клек (особено па преден) и тяга знаем само няколко човека от форума ;), а сега вече и ти (няма нужда да ми благодариш). Ама тихо да не чуят и другите, че ще боднат всички яката преса за лятото и няма да можем да изпъкваме на плажа. :D :D :D
Така, че продължавай да четеш коментарите ми, па дано научиш нещо и спреш да ръсиш простотии из форума. И както вече казах, ако не ти е ясно нещо, питай... Ако те е срам публично, пиши на л.с. Така поне няма да се излагаш с тъпи коментари.
Айде със здраве.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 01:49.
Еееее, колеги!
Оставете личните спорове.
Идеята е да направим качествена програма / сплит /.
Нали за това е форума!
Ами в крайна сметка кажете какво да коригирам според вас.
10.01.13
20:21
казано от ЗИЛ - 131 на 10.01.13, 20:14:
Ами в крайна сметка кажете какво да коригирам според вас.
...
КОГА ДА ПРАВЯ КАРДИО тренировка и КОРЕМ , след силовата, или в почивен ден ?
На фона на този сплит мисля, че кардиото ти е най-малкия проблем.
ЕДИТ: НА НЕБЛАГОДАРНИ ГОТОВАНЦИ СЪВЕТИ НЕ ДАВАМ.казано от ЗИЛ - 131 на 10.01.13, 12:42:
По колко упражнения и серии за корем ?
Четеш и препрочиташ. Повторението е майка на знанието са казали хората ;)
Едит : Редактирано по молба на Весо :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.01.13 17:06.
10.01.13
21:17
казано от ЗИЛ - 131 на 10.01.13, 21:13:
Кое упражнение не е на място в сплита?
Ти четеш ли какво ти пишат? Ти не си дал УПРАЖНЕНИЯ, ти си дал БРОЙКА. Айде препрочети още 3-4-5 пъти горното ми мнение и го осмисли. Опитай да направиш разлика между :
-сплит
-упражнение
-бройка
За начало...
10.01.13
22:51
Понеделник - Гърди 4 упр., Бицепс 3 упр.
Вторник - Крака 3 упр., Трицепс 4 упр.
Сряда почивка
Четвъртък - Гръб 4 упр., Трицепс /2 упражнения в суперсерии/
Петък- Рамо 4 упр. , Бицес / 2 упражнения в суперсерии/
Не видях, че бицепса и трицепса присъстват навсякъде :D
Понеделник - Гърди 4 упр.,
Вторник - Крака 3 упр.,
Сряда почивка
Четвъртък - Гръб 4 упр.,
Петък- Рамо 4 упр. , Бицес / 2 / Тррицепс / 2 /
Ето сега си е супер сплита
Благодаря на помагащите :-)
Бицепс са 2 упражнения не е ли малко за цяла седмица
А кардио и корем кога и по колко?
Мнението беше редактирано от defiant на 11.01.13 07:58.
не броя упражнения е важен, а подбора на упражненията, сериите, работните тежести. с 5 мес. стаж, няма нужда от повече от 6 серии. и вземи напиши кои упражнения правиш за всяка МГ, че така само можем да гадаем - едно е да направиш тренировка за крака с клек, римска тяга и напади (например), а друго е да обиколиш 3 уреда за разгъване, сгъване и адуктор (това важи и за останалите групи) ;)
според мен, с тази програма, е добре да правиш кардиото в почивните дни, като оставиш единия напълно почивен. и аз (като Весо Папазов) от години не съм правил упражнения за корем, но не мисля, че коремните ми мускули са слаби.
11.01.13
20:55
казано от megabolic x на 10.01.13, 22:51:
Не видях, че бицепса и трицепса присъстват навсякъде :D
Мда, то затова първо се чете, после се мисли и чак тогава се пише (и то обикновено тогава, когато имаш какво да кажеш) :)
казано от megabolic x на 10.01.13, 22:51:
Понеделник - Гърди 4 упр.,
Вторник - Крака 3 упр.,
Сряда почивка
Четвъртък - Гръб 4 упр.,
Петък- Рамо 4 упр. , Бицес / 2 / Тррицепс / 2 /
Ето сега си е супер сплита
А ако ръгне...
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 16:50.
11.01.13
21:03
Значи 3 упражнения за крака дето са половина тяло ,пък 4 за трицепса дето е толкова мускул?
Останалото няма как да се коментира,дават се само упражнения,всъщност може и 4 упражнения за трицепс,правил съм ей така по 2 серии общо 8 серии,а за краката 3 упражнения са си достатъчни като направя 10тина серии клек като първо упражнение.
казано от Teen Power на 11.01.13, 21:03:
Значи 3 упражнения за крака дето са половина тяло ,пък 4 за трицепса дето е толкова мускул?
Останалото няма как да се коментира,дават се само упражнения,всъщност може и 4 упражнения за трицепс,правил съм ей така по 2 серии общо 8 серии,а за краката 3 упражнения са си достатъчни като направя 10тина серии клек като първо упражнение.
Тренирам 4 пъти седмично.
10 минути загрявам на пътека.
Понеделник - Гърди 4 упр
Хоризонтална лежанка 4 с.
Дъмбели полулег- 4 с
Флаис - 4 с
Крос оувър - 4 с
., Бицепс 3 упр.
Прав с лост - 4 с
Бицепсово сгъване от наклонен седеж - 4 с
Чуково сгъване с дъмбели - 4 с
Вторник -
Крака 3 упр.
бедрено сгъване - 4с
бедрено разгъване - 4 с.
повдигане на пръсти за прасец - 4с
, Трицепс
лежанка тесен хват - 4 с
френско - 4 с.
разгъване на горен сктипец / с въже / - 4 с
кофички на пейка - 4 с
Сряда почивка
Четвъртък -
Гръб .
Придърпване на скрипец / отпред до гърдите/- 3 с
Придърпване на скрипец / зад врат / - 3 с.
Придърпване тесен хват - 4 с
, Трицепс /2 упражнения в суперсерии/- едно базово и едно друго
Петък-
Рамо 4 упр.
Раменна преса с дъмбели от седеж 4 с.
Преден суинг - 4 с
Повдигане на ръце в страни от седеж 4 с
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 4 с.
, Бицес / 2 упражнения в суперсерии/
Почивка между сериите 50/60 секунди.
15 минути на пътеката след всяка силова тренировка
12.01.13
01:11
казано от spook на 12.01.13, 00:17:
Тренировките за краката и гърба са епични.
Ти ся какво искаш да кажеш, заяждаш ли се нещо? :D :D :D Какво като прави 10 серии за гръб, нали прави 12 за бицаги и 16 за гърди? Пък и това са първите мускули дето се виждат като се приближаваш към някоя кифла на плажа. А и пресата, ама тя трябва да се тренира всеки ден по подразбиране, така че не е нужно да се описва. Пък и те жените не харесват мъже с големи крака.
.........................................................................................................................................................
Странното в цялата работа е, че автора не е някой пубер, а 35-годишен мъж, който отдавна би трябвало да е израсъл “плажния” период. И да се е научил да чете и да “чува” когато му се говори. Но уви.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 01:16.
Аз просто се възхищавам на новаторството гърба да се тренира само със скрипци .А ,забравих,бедрата също :D
Шегата настрана,авторът прави всичко възможно да не послуша съветите,които му се дават (facepalm)
Странното в цялата работа е, че автора не е някой пубер, а 35-годишен мъж, който отдавна би трябвало да е израсъл “плажния” период. И да се е научил да чете и да “чува” когато му се говори. Но уви.
Взе ми думите от устата
Мнението беше редактирано от Гената на 12.01.13 01:17.
12.01.13
01:19
Бедна Ви е фантазията колко тренират по подобен начин ,не само малки,ами и големи и такива с адски респектиращи физики,каквито да речем няма във форума с леко изключение.. Като говорим за 58 ръка нацепена , огромни гърди-гръб ,но краката колкото ръката ми. :(
12.01.13
01:25
казано от Teen Power на 12.01.13, 01:19:
Бедна Ви е фантазията колко тренират по подобен начин ,не само малки,ами и големи и такива с адски респектиращи физики,каквито да речем няма във форума с леко изключение.. Като говорим за 58 ръка нацепена , огромни гърди-гръб ,но краката колкото ръката ми. :(
Ебаси, ти ся го надъха да смени бедрено сгъване, бедрено разгъване, повдигане на пръсти за прасец със бицепсово сгъване, трицепсово разгъване, повдигане за предмишница. С тва описание дето даде, обрисува идеала на плажния. Е, може би не чак 58 ръка, вероятно си искал да кажеш 38, щото след 38-40 стои някак грозно и неестествено... И не чак огромен гръб, щото както четох наскоро в една тема това е най-неестетичния мускул и ще заприлича на жаба.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 01:27.
Убеден съм че съм прочел доста повече статии и книги от някои хора.
Мислех че идеята на форума е ВЗАИМОПОМОЩ в областа на фитнеса и здравословният начин на живот!
Имам дискова херния и затова упражненията за гръб и крака са тези. По малко ми товарят кръста.
Мнението беше редактирано от defiant на 12.01.13 08:17.
Здравословните проблеми са първото,което трябва да споменеш,след като искаш коректни съвети.При положение че не си казал нищо подобно,да не би да смяташ че някой тука има гадателски умения?
12.01.13
11:47
Те го коментираха - трагедия...ти не искаш КОМЕНТАР или СЪВЕТ. Ти искаш да ти потвърди някой, че програмата е ОК и че си я нагласил добре. И със сигурност си първият с дискова херния в тоя форум ... :)
А за четенето на повече книги и статии - то само с четене ако ставаше...
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.01.13 11:48.
12.01.13
12:56
казано от ЗИЛ - 131 на 12.01.13, 07:32:
А аз не съм. ЕДИТ: НА НЕБЛАГОДАРНИ ГОТОВАНЦИ СЪВЕТИ НЕ ДАВАМ
казано от Херцог Трън на 12.01.13, 11:47:
Прав си, само с четене не става, иска и малко мислене, па и пОтене...
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 16:51.
казано от Veso Pervazov на 12.01.13, 12:56:
А аз не съм. Иначе сплита ти нямаше да е толкова глупаво подреден. И щеше да знаеш, че кръговата силова тренировка има много по-висок енергоразход и следователно е доста по-подходяща за целите ти. И щеше да знаеш, че при дискова херния можеш да извлечеш само ползи от тягата, както и това, че не само не е противопоказна, а даже е препоръчителна. И щеше да си наясно, че коремните преси товарят и увреждат кръста много повече от тягата.
Аз имам дискова херния повече от 12 години... Първоначално и аз не правех тяга, за да не си допрееба кръста. Послушах умни хора и започнах внимателно, с постепенно увеличаване на тежестта. В резултат сега дърпам 200+ и не помня откога не ме е стягал кръст, а за изтръпването на краката да не говорим. И си клякам. И преден клек правя. И добро утро. Ама не правя преси. Та така.
Я да те питам само аз от позицията на препатил човек как ти се отразява на кръста сгъването за бицепс с щанга от стоеж? Или коремните преси? Или бягането? Или велоергометъра? Или ХИИТ? Или “преден” суинг (не че съм чувал за заден или страничен примерно, ама ти си чел повече, може па и да има и да не ни е известен на нас лаиците)? Освен ако нямаш предвид такъв суинг
Иначе има и други упражнения за гръб, дето не товарят кръста. Ако беше чел толкова много, да беше прочел за гребане с дъмбел с една ръка от опора например (не че е само това опцията). Да беше прочел за лег пресата при краката. Да беше прочел и за начините за заздравяване и усилване на слабите звена (кръста в случая). Ама защо ли ти ги пиша тези работи? Ти си чел и ги разбираш нещата, тягата скапва кръста, а ти искаш коментар само за глупаво направения сплит, а и продължаваш да го постваш него, въпреки съветите, които получи... Ами давай, сплита ти е супер, №1 е, чудя се дали да не го пробвам и аз, ама ще вкарам още 5-6 упражнения за преса и то всеки ден, че да не ми изостане, а и точно там тряа да стопя и нали всички чели знаем, че коремните преси чистят само и точно на корем. Успех!казано от Херцог Трън на 12.01.13, 11:47:
Може просто да си дадеш съвета . Тук няма пред кого да се изявяваш. Защо злобееш !
12.01.13
16:40
Очевидно не схващаш. То съвет ти се даде няколко пъти.
казано от Veso Pervazov на 12.01.13, 12:56:
А аз не съм. ЕДИТ: НА НЕБЛАГОДАРНИ ГОТОВАНЦИ СЪВЕТИ НЕ ДАВАМ
казано от Херцог Трън на 12.01.13, 11:47:
?!?!?
казано от FRANKO на 11.01.13, 10:29:
не броя упражнения е важен, а подбора на упражненията, сериите, работните тежести. с 5 мес. стаж, няма нужда от повече от 6 серии. и вземи напиши кои упражнения правиш за всяка МГ, че така само можем да гадаем - едно е да направиш тренировка за крака с клек, римска тяга и напади (например), а друго е да обиколиш 3 уреда за разгъване, сгъване и адуктор (това важи и за останалите групи) ;)
според мен, с тази програма, е добре да правиш кардиото в почивните дни, като оставиш единия напълно почивен. и аз (като Весо Папазов) от години не съм правил упражнения за корем, но не мисля, че коремните ми мускули са слаби.
Благодаря
12.01.13
16:56
казано от ЗИЛ - 131 на 12.01.13, 16:34:
Може просто да си дадеш съвета . Тук няма пред кого да се изявяваш. Защо злобееш !
Дадох няколко пъти. Ама ти явно не го заслужаващ. Затова редактирах горните си постова (въпреки принципната ми позиция да не редактирам пост, който вече е бил харесан) и замених всички съвети с подходящи за тебе, ако искаш може да ги прегледаш. Моля само Херцог Трън да изтрие в неговите постове частта в която ме цитира, а на тебе много ти здраве.
казано от Veso Pervazov на 12.01.13, 16:56:
казано от ЗИЛ - 131 на 12.01.13, 16:34:
Дадох няколко пъти. Ама ти явно не го заслужаващ. Затова редактирах горните си постова (въпреки принципната ми позиция да не редактирам пост, който вече е бил харесан) и замених всички съвети с подходящи за тебе, ако искаш може да ги прегледаш. Моля само Херцог Трън да изтрие в неговите постове частта в която ме цитира, а на тебе много ти здраве.
Идеята ми беше да кажете например : ‘махни това упражнение и го замени с това ” и т.н.
Това е !!!
12.01.13
17:03
Аз с тебе приключих. Питай някой друг!
казано от Veso Pervazov на 12.01.13, 17:03:
Аз с тебе приключих. Питай някой друг!
Благодаря
12.01.13
17:09
казано от Херцог Трън на 10.01.13, 20:21:
Едит : Редактирано по молба на Весо :)
Благодаря ти!