Препоръчайте ми накъде да се насоча.

13.01.13
15:34

На 18 години съм, висок съм около 176-8см, тежа 72-3кг, имам излишни мазнини ,тренирам в зала от около 3 месеца и още г/д толкова на лостове преди това.
Бих искал да получа съвет каква фитнес програма да избера за трениране.Дали да чистя първо и след това да качвам или обратното. Сплит за качване на ММ или за релеф(да се поизчистя) или да започна кръгова тренировка.
В момента съм на 4 дневен сплит за покачване на ММ
понеделник - Гръб + трапец
вторник - гърди + врат
четвъртък -  ръце(бицепс+предмишница+трицепс)
петък - рамо + крака
Ако имате някакво предложение кажете.

Храненето ми мисля основните ми храни да са сложни въглехидрати(ориз, картофи, фини овесени ядки) и извара(около 400 гр на ден)
и мисля да приемам протеин(суроватъчен) - след тренировка и аминокиселини(BCAA) - по време на тренировката(20 мин сл нейното начало), също ще правя и цикъл с билката бабини зъби и ако тренирам за маса ще добавя и бирена мая.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.01.13 21:26.

Привет :)
Наскоро бях чел тема, именно за проблемите с изчистването на мазнините от тялото. На кратко беше обяснено, че за да оформиш мускулите си първоначално трябва да имаш мускули. Ако си тренирал наистина само тези общо 6 месеца ( от които 3 в зала) те съветвам да започнеш нещо по-леко.
Сплита е добре, въпреки че има някои пропуски.
Съветвам те в понеделник да работиш по гърдите и раменете.
Вторник по гърба и трапеца.
Четвъртък по ръцете и корема.
Събота по бедрата и прасеца.
Относно храненето мисля, че трябва да намалиш въглехидратите и да увеличиш протеините. Приемай мазнината под формата на зехтин и от растителните продукти (като например ядки).
Почивай! Правилният сън и добрата почивка са изключително важни за мускулите.
Моля някой по-компетентен да ме поправи ако греша.
Поздрави и успех!

13.01.13
19:20

казано от Владислав Андонов на 13.01.13, 18:04:

Привет :)
Наскоро бях чел тема, именно за проблемите с изчистването на мазнините от тялото. На кратко беше обяснено, че за да оформиш мускулите си първоначално трябва да имаш мускули. Ако си тренирал наистина само тези общо 6 месеца ( от които 3 в зала) те съветвам да започнеш нещо по-леко.
Сплита е добре, въпреки че има някои пропуски.
Съветвам те в понеделник да работиш по гърдите и раменете.
Вторник по гърба и трапеца.
Четвъртък по ръцете и корема.
Събота по бедрата и прасеца.
Относно храненето мисля, че трябва да намалиш въглехидратите и да увеличиш протеините. Приемай мазнината под формата на зехтин и от растителните продукти (като например ядки).
Почивай! Правилният сън и добрата почивка са изключително важни за мускулите.
Моля някой по-компетентен да ме поправи ако греша.
Поздрави и успех!

По мое мнение си сбъркал на няколко места. 1-во не виждам с какво сплита, който ти му предлагаш е по-различен от неговия. Това дали в понеделник ще тренираш гърдите или в събота (примерно) няма абсолютно никакво значение. Значение има колко време ще дадеш на мускулите си за възстановяване преди следващата тренировка. Тоест, ако искаш да дадеш приоритет на изоставаща група можеш и в неделя да я сложиш, стига в събота да си почивал и в понеделник пак да почиваш. Относно 2-рото нещо, което не ми се понрави - напротив много по-добре е да се приемат мазнини от животински източници (яйца, кашкавал, свински пържоли ...). Естествено и зехтинът, който си препоръчал (ако не е термично обработен), както и ядките (ако са сурови) не са за изхвърляне, но много по-добър е вариантът с животинските мазнини.

Мнението беше редактирано от Николай на 13.01.13 19:21.

При сплита, който предлагам оставяме един ден само на краката, както и смесваме тренировката за гърди с тази с рамото. Относно мазнините не се изразих правилно, за пълноценно използване от организма трябва да приемаш и от двата вида мазнини, животински и растителни. За почивката е ясно, лично аз обичам да оставям по един ден почивка след краката и гърба, тъй като са най-големите мускули.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 13.01.13 19:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1