Въпрос за лежанка със скрипец

13.01.13
11:19

Въпроса ми е тази лежанка масивна ли е ? Аз съм 150 кила + тежести ще издържи ли 250+ ? Пише, че е без ограничение, но така ли е ?  И като цяло фитнес уредите от този сайт: http://flexcom-bg.com/ надеждни ли са ?
Мерси предварително.

13.01.13
13:04

Тренирал съм на този уред, лежанката става, но имай предвид, че скрипеца не е много устойчив и удобен. Аз бих си взел регулираща се лежанка. :)

Мнението беше редактирано от Петър Бадюк на 13.01.13 13:05.

13.01.13
13:38

Може би тази ? Скрипеца с какво може да се замени в такъв случай ? Предложи (ако ти се занимава) машина за гръб и трицепс ? Преди време във фитнеса в който ходех имаше подобна, но нямам идея как се нарича.

13.01.13
13:58

казано от KOBAKA на 13.01.13, 13:38:

Скрипеца с какво може да се замени в такъв случай ?

Лост за набиране.

13.01.13
14:02

150 кила съм... предложи друго :)

13.01.13
15:33

Интересно- след като имаш парите за скъпи уреди, защо не отидеш в зала?

13.01.13
15:38

Така съм решил... моля за мнения само около лежанката и алтернативата на скрипеца! Не е нужно да го обръщаме на чат. Поздрави.

13.01.13
15:48

казано от KOBAKA на 13.01.13, 14:02:

Стани достатъчно як, за да се набираш.;)

13.01.13
15:56

Още гениални идеи има ли ? А аз си помислих,че форума е станал сериозен и лапетията е озряла... Петър Бадюк , благодаря ти за отговора! Ще купя тази, която ти предложи.

13.01.13
21:01

Ако си решил да си правиш домашен фитнес, съветвам те да си купиш възможно по опростени уреди, мой приятели отвориха наскоро фитнес зала и повечето комбинирани уреди се развалят доста често, колкото по опростена е конструкцията толкова гаранцията за качество е по голяма и ще ти останат даже и за идните поколения. :)

13.01.13
21:03

казано от Veso Pervazov на 13.01.13, 15:48:

казано от KOBAKA на 13.01.13, 14:02:

Стани достатъчно як, за да се набираш.;)

Весо, като си толкова як ти добави необходимата тежест за да се получи общ сбор от 150кг и пробвай за колко време ще постигнеш резултат от поне 6-7 набирания в серия за да ни осветиш колко време отнема това :)

13.01.13
21:22

Ще те послушам! Ще взема тази лежанка без скрипеца  (всъщност ти не каза, а добра ли е ?) Точно това съм решил да правя,но не го пиша умишлено,защото знам на къде ще отиде темата... (така не става... защо не в залата...много като теб вече плакаха :D ) Ако можеш направо дай идеи какви още уреди да си взема ? Парите не са проблем (е не и по 1000 лева уреда)
Към момента съм харесал лостове (всякакви) и лежанката (все пак кажи пак за лежанката от снимката) +тежести най-вероятно 2ра ръка.

13.01.13
21:38

Това ти е от първа необходимост, ще те посъветвам вместо да даваш супер нереални пари за скрипец отиваш в някой пунткт за събиране на старо желязо и си взимаш тръби (сега не помня точния размер, но утре ще ти постна снимка и ще ти дам скица за скрипец комбиниран, отиваш при някой стар заварчик и ще ти направи скрипец дето издържа и полвин тон 3х по евтино същото важи и за другите уреди, но това  е твое решение, колкото до тежестите задължително 2ра ръка ако не си милионер :D

13.01.13
21:51

казано от Петър Бадюк на 13.01.13, 21:03:

Весо, като си толкова як ти добави необходимата тежест за да се получи общ сбор от 150кг и пробвай за колко време ще постигнеш резултат от поне 6-7 набирания в серия за да ни осветиш колко време отнема това :)

Ами осветлявам те веднага: към момента правя единички с +60, което е към 160кг тотал. За петичка +50 са ми точно. Като време за постигане - 18 години...
Ама като гледам не отчиташ някои съществени разлики:
1. Тази твоята сметка е коректна, ако автора е 150 кила при 40% телесни мазнини, че и повече, щото аз съм с над 10% мазно т.е. да си окача аз на 90-те кила чисто 60 кила лой (10 мои и още 50 екстра пасивно тегло).
2. Ако процента му е по-нисък, то и активното тегло е по-високо, т.е. повече ММ извършва движението и добавяне на 50 кила пасивно тегло при мен за сравнение не е коректно.
3. Това което предложих, макар и шеговито е съвсем сериозен начин за мотивация и постигане на цели. Ако все пак телесните мазнини са 40%, нали се сещаш, че те няма да останат константа, т.е. сега и единици да успява да прави, ако е постоянен и мотивиран, с правилна диета, с времето ще заяква, силата ще расте, а мазнината ще пада. Така че след 2-3 месеца съвсем реално ще може да гони пълна серия.

Айде сега мисли над написаното, а следващия път мисли преди да напишеш нещо глупаво. Със здраве.

13.01.13
21:56

Идея нямаш колко си ми полезен! Радвам се,че все пак има хора,които може наистина да ти помогнат!
Тук обаче ми изкачат още 1-2 въпроса.
Широка лежанка ли да взема ? (буквално тази която си показал на снимката) И 213см. ли трябва да е лоста за нея ?

14.01.13
00:51

Да ако мислиш, че за 18 години си постигнал много евала ти. Щом за година и полвина бутам 130кг на лежанка надали ще ти направя евала с 18 годишен стаж като ти давам максиум 150 макар, че силно се съмнявам. Аз ако имам твоя стаж и съм 90кг ще ме е срам. Ама както и да е аз съм тъп и необразован младеж който по някаква странна работа на практика след година най вероятно ще има по добри силови постижения от някой теоритичен професор който постоянно се хвали със 18те си години стаж във всяка тема, ама няма нито една снимка или видео на която да видим някое силово постижение или да се радваме на завидна форма. И ако си толкова голям мъж с такава воля едва ли би спорил с хлапаци като мен, май НЕ !?

Мнението беше редактирано от Петър Бадюк на 14.01.13 00:53.

14.01.13
01:17

казано от Петър Бадюк на 14.01.13, 00:51:

Да ако мислиш, че за 18 години си постигнал много евала ти. Щом за година и полвина бутам 130кг на лежанка надали ще ти направя евала с 18 годишен стаж като ти давам максиум 150 макар, че силно се съмнявам. Аз ако имам твоя стаж и съм 90кг ще ме е срам. Ама както и да е аз съм тъп и необразован младеж който по някаква странна работа на практика след година най вероятно ще има по добри силови постижения от някой теоритичен професор който постоянно се хвали със 18те си години стаж във всяка тема, ама няма нито една снимка или видео на която да видим някое силово постижение или да се радваме на завидна форма. И ако си толкова голям мъж с такава воля едва ли би спорил с хлапаци като мен, май НЕ !?

Не бе пич, не споря с тебе, не искам и евала да ми правиш, ти си ми на оная работа, грам не ме вълнуваш. Писах по темата към автора, ти се обръщаш с въпрос към мене, не аз. Иначе ако искаш да се видим, за да ти покажа колко ми е лега ;). Не ми давай ти на мене колко вдигам, ела да видиш. Но до тук не познаваш килата. Жокер-нагоре. И не съм 90 кила, а 100. Май не можеш и да смяташ, я опитай пак:

казано от Veso Pervazov на 13.01.13, 21:51:

...към момента правя единички с +60, което е към 160кг тотал...

С тебе сме с еднакъв ръст, та като качиш 20кг лично тегло чисто над това, което си сега може да пишем пак, до тогава тихо, че ми става смешно.
А иначе ти как ги буташ 130 лег? С двама отстрани да ти вдигат лоста ли? Че метнах един поглед в дневника ти и знаеш ли какво видях?

казано от Петър Бадюк на 17.12.12, 20:52:

Понеделник: Гърди и предно рамо:

Лег: 12,8,1,1,12 Килограми: 60,80, 105,105, 60…

:D :D :D :D :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.01.13 01:18.

14.01.13
01:23

казано от Петър Бадюк на 14.01.13, 00:51:

Да ако мислиш, че за 18 години си постигнал много евала ти.

Не че нещо, но ти ако стигнеш неговия стаж, трябва да се радваш, че на повечето тинейджъри бързо ви минава мерака за тренировки, като ви подхване живота ;) И това, че сега буташ 130, не значи, че след 18 години ще буташ повече. Прогреса не е линеен, нито и постоянен. Ефекта на начинаещия при теб тъкмо е свършил, та каквото било до тук, било ;) От тук нататък ще ти трябват истински усилия, опит и знания, ако искаш да прогресираш (дори и с едно кило годишно).

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.13 01:25.

14.01.13
07:43

Някой админ да я заключва тази тема... то си стана чат ...

14.01.13
16:57

А виждал ли си от колко време не съм писал в дневника :))

14.01.13
17:25

Е па колко да е... То на цитата си пише откога е ;)
Чудно ми е обаче защо по другите въпроси нищо не каза...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.01.13 17:26.

14.01.13
19:27

Няма да говоря напразно, когато стане време ще постна клип и лично ще те оведомя, само кажи колко ти е макса на лежанка и до лятото ще видим колко ще бутна и колко ще е твоят и дали те настигам или изоставам и от известно време тренирам по силова програма която даде своето отражение и качих 25кг сила и 4.5кг маса. До тук спирам с приказките и скоро почвам да качвам снимков и видео материал. :)

14.01.13
19:45

казано от Петър Бадюк на 14.01.13, 19:27:

...само кажи колко ти е макса на лежанка...

170кг.

казано от Петър Бадюк на 14.01.13, 19:27:

...скоро почвам да качвам снимков и видео материал. :)

Не ме интересува особено ;). Качвай каквото искаш, лятото чакам да се обадиш.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.01.13 19:48.

14.01.13
19:54

Ок. Думите са излишни време е за действие! :) И техниката при мен е без трибойски мостове или някакви други чийтинг варианти опират в гърдите 1 секунда задържане и изтласкване.

Мнението беше редактирано от Петър Бадюк на 14.01.13 19:55.

14.01.13
19:59

казано от Петър Бадюк на 14.01.13, 19:54:

Ок. Думите са излишни време е за действие! :) И техниката при мен е без трибойски мостове или някакви други чийтинг варианти опират в гърдите 1 секунда задържане и изтласкване.

Добре бе, ще вдигаме с “твоята” техника :D. Не ме бърка особено.

14.01.13
20:03

Е пичове излезте от филма ! Айде някой да премести тема !

14.01.13
20:08

казано от Max Power на 14.01.13, 20:03:

Е пичове излезте от филма ! Айде някой да премести тема !

Бе като не те кефи филма гАси телевизора или смЕни канала. Кой те кара да четеш???
BTW когато двама мъже си мерят пишките, не си бутай гъза. :D :D :D

14.01.13
20:25

xahxhaxhahxahxhaxh глаткото меко дупе. :D

Хора заел съм се да си направя power rack или силова рамка но искам да ви попитам откъде мога да закупя направо продупчени стоманени профили защото нямам толкова голяма бургия. Има ли опция самите цехове за производство на тези профили да ги правят така. Готова няма смисъл да купя защото разликата е много голяма по 600 лева са. Ако правят някъде по евтини нека някой сподели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1