14.01.13
17:07
Първо мнение ми е и очаквам доста напреднали да ми кажат чети пък тогава питай. Ами четох и тук и по нета, но искам да се уверя дали нещата които съм прочел са правилни или не. Нека първо се представя.На 16 години съм. Висок съм 1,80 и тежа 70 килограма. Целта ми е, както личи от заглавието, да тренирам коремната преса с цел, разбира се, да се покажат плочките. Не съм дебел. Слаб съм леко в ръцете. Краката са ми силната част, но и там мисля, че има малко излишна маса. Чел съм мноого програми и са ми препоръчвани много неща като това нашумяло видео например -
Тази тренировка е направо нечовешка за мен, но нека се има в предвид, че не съм тренирал. Начинаещ съм - никакви тренировки не съм правил с изключение на една която правя от 3 дена. Прасна ме мускулната в краката и мускулите тръгващи от гърдите към рамото (не се смейте, просто не им знам наименованието -.-). Тренировката е тази:
като заместих Jumping Jacks и Line Jumps със коремни преси за да наблегна на пресата. Има едно нещо, което го пише почти навсякъде - най-важната част от тренировката за корем била диетата. Ами по годините ми си личи че още съм при мама и тате така да се каже и не спазвам диета, но това не означава, че се тъпча нон-стоп. Гледам да ям по-малко хляб, а някой път дори не ям. Храня се 3 пъти дневно.Та нека си дойдем на въпроса - от тези 2 тренировки някоя става ли и ако тази с 8-мин абс-а е добра как да я нагодя та да ми пасне на опита. За диетата приемам всякакви предложения, но ще ми хареса ако е по-нормална така да се каже, а не “Яж зеленчуци само” или нещо от този сорт.
Предпочитам домашна тренировка за начало. Не искам да ходя на фитнес в лоша форма само да се излагам.
Също така на пролет мисля бягане да си правя през ден горе-долу, но са ми казвали че е добре да натоваря пресата хубаво та да има какво да се покаже като сваля килцата от корема.
Мисля че се изчерпах. Приемам всякакви съвети и критики. Само не ме нападайте, начинаещ съм. Благодаря предварително!!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.01.13 21:27.
Под диета се няма предвид да не ядеш нищо, а да ядеш точно определени храни. Всичко е описано в този сайт.
14.01.13
22:41
Повечето диети са за фитнес програми, а както казах предпочитам домашна тренировка за момента. Същото мога да кажа и за упражненията - 95% са със уреди.
14.01.13
23:30
Ми не гледай повечето ами останалите програми, а храненето е еднакво.
14.01.13
23:44
Цифра мерси за инфото за храната, а за упражненията..
Нека за пример да покажа резултатите:
http://www.bb-team.org/fitness/exercises/abdominals?experience=747
маркирал съм какво ми трябва и това са резултатите - 14 вида упражнения от които 5 са без уреди и както гледам само коремните преси стават за някакво напрежение. Както казах - може да ръся много глупости, начинаещ съм, но колкото повече чета във форума, толкова повече виждам, че навсякъде упражненията не са за домашни условия. И за това пуснах темата.
15.01.13
07:23
Абе аре стига, аз във фитнес не съм стъпвал ... кажи на дядоти да ти завари един лост да си го закачиш на тавана или си купи за 50 лева, правиш дъмбели от 2 парчета арматура, 4 празни кутии боя и малко цимент и почваш ... Лицеви, набирания, рамо, бицепс, коремни, клекове ...
Начин има, ама като те гледам колко си скептичен :D
А да не ти казвам колко можеш да се натовариш като начинаещ дори с две 10 литрови туби с вода ..
15.01.13
14:03
Е признавам те за оригиналност :D . Намерих няколко програмки в един сайт и от днес ги почвам. Мерси за помощта!