Упражненията - за време или бройка?

16.01.13
13:34

Намерих един инструктор в интернет който твърди че да правиш упражненията по 30 сек всяко било по - добре от това да ги правиш примерно по 10-20 в серия. Въпроса ми е - бройка или време? Кое е по-добре? Тренировката която ще прилагам е за коремните мускули, а упражненията са 4 като се чудя дали да правя всичките 1 след друго за по 30 сек (доста ще се озоря защото съм начинаещ) или всичките 1 след друго по 10 повторения и на края да повторя целия цикъл 3-4 пъти като почивам между циклите по 1-2 мин.

16.01.13
14:25

Прави по 5 серии до отказ коремни преси през 2 дена. Отделно в почивните дни прави кардио.

И ми е интересно ей така за статистиката, изобщо опитвал ли си се да тренираш някак, или първо искаш да разбереш как става с 1 тренировка и да не се занимаваш повече.
Една преса, ако я нямаш по рождение може да ти отнеме и години ;)

Това да не ти е смяна на спирачни апарати, че да се интересуваш точно до стъпчица как се прави.

На твойто ниво каквото и да тренираш, няма да сбъркаш.

Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 16.01.13 14:25.

16.01.13
14:53

Пробвах. Последната тренировка не мисля, че ще има ефект защото ме убива на 2рия цикъл и само се гърча като червей от което следва че си натоварвам повече врата отколкото корема. Ще си праскам коремни както ти каза. Тва е че ако направя 1 серия до отказ после другите серии ще съм някакъв жалък и на петата ще ударя 10 сигурно..но както и да е. Мерси ! А за годините дето ги каза ще я видим тая работа. Няма ми се опънат ей ;) Интересувам се защото не искам да правя нещо 3 месеца примерно и на края да разбера че съм правил всичко грешно. Още един път благодаря!

16.01.13
14:55

Работата за време си има място и работи за постигане на определени цели, ама не и твоите цели.

16.01.13
18:29

Абе приятел ще ти кажа нещо, но да си остане между нас си ...
Последните повторения не са лесни за НИКОЙ.
И аз като права лицеви примерно ги права до отказ, когато започнах отказа на първата серия беше на 10 на втората на 5 на третата на 2 повторения ...
После отказа на първата стана на 50, на втората на 40, третата на 25
После сложих жилетка 10кг и бройките намаляха, но едно остана същото.
Последните повторения винаги трябва да са ужасно трудни от това зависи дали ще имаш резултати.

Когато си начинаещ, резултатите идват доста бързо ;)

Ама има и друго, ако ти е мазен корема и всичките коремни преси на земята да направиш, няма да си видиш плочките :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1