Въпрос за кардио

17.01.13
16:58

Здравейте! На 15 години съм и се определям като някакъв си ендоморф - имам към 15-20 процента мазнини,но много лесно трупам мускулна маса..Искам да се поорелефя и да стегна корема за това си взех кростренажор.Обаче имам проблем правя по час,понякога час и половина кардио,но много бързо се измарям като го правя примерно 3-4 дена и след това нямам никаква сила .. А на всичкото отгоре не виждам никакъв резултат - мазнините не се свалят лесно..
Моля някой да ме насочи малко,за да не си губя времето да тренирам по 2 часа а накрая нулев ефект..

Темата беше редактирана от The Answer на 17.01.13 17:01.

17.01.13
19:10

оправи си храненето ;)

1. Хранаителен режим
2. 3 пъти в седмица кардио на гладно 30мин
3. Можеш да пробваш интервално кардио също
Успех

Липсата на сили най-вероятно се дължи на малко въглехидрат в храната ти, увеличи го. Аз самият имах същият проблем преди време и го оправих по този начин.
Не виждаш резултати - първо си изчисли колко калории са ти необходими и колко ядеш всеки ден. В сайта има цяла тема с указания за това, отделно в гугъл има предостатъчно онлайн калкулатори. Наред с това се тегли по-нарядко. Най-добре в точно определен ден от седмицата, сутрин след ставане.

А и лично според мен ще е доста по-ефективно да излезеш и да потичаш 30 минути, вместо тези два часа с безсмислена машина като кростренажора...

17.01.13
21:58

Ами режима ми е такъв гледам да не се вманиачавам,защото все още съм малък искам да раста и на височина,но все пак се храня здравословно макар и да не си броя калориите и така нататъка...А за бягането правя го но могас амо събота и неделя .
1.Първа Закуска (07:00-09:00)
• Прясно мляко или Кисело мляко с овесени трици
• С овесени ядки
• Мюсли
• Белвита
• Ядки
2.Втора закуска(09:30-11:30)
• Сурови или печени ядки
• Плодов шейк
• Пресен фреш
• Плод
• Зеленчук+сандвич
3.Обяд( 12:30-14:30) - тука с 1 дума мога да ям абсолютно всичко
• Манджа
• Риба
• Месо
• Млечни продукти
• Яйца(твърдо сварени или омлет)
• Ориз или Картофи
• Бобови храни
• Зеленчуци
4.Следобедна закуска (15:30-17:30)
• Фъстъци
• Месо
• Яйца
• Риба
• Млечни продукти
• Катък
5.Вечеря основно (18:30-21:00)
• Месо
• Яйца
• Млечни продукти
• Риба
Много ще съм благодарен ако някой ми каже ако имам някакви грешки ..

Мнението беше редактирано от The Answer на 17.01.13 21:59.

17.01.13
22:34

Ами по принцип е простичко. Ако искаш да сваляш трябва калориите, които приемаш да са по-малко от тези, които изразходваш. С други думи - можеш да правиш по 10 часа кардио на ден и в същото време да не отслабваш, защото се тъпчиш като свиня. Можеш да не правиш и никакво кардио и да отслабваш в зависимост от храненето ... Предвид възрастта ти бих те посъветвал да не се вманиачаваш. Прави си кардиото разумно (както са ти казали по-горе няколко пъти в седмица, а не всеки ден) и добави тренировки (кръгови примерно ако не си тренирал досега). И не на последно място имай търпение. Няма да постигнеш мечтаните резултати за 2 дена ...

18.01.13
13:50

Липсата на енергия най-вероятно се получава от неподходящ за целите ти режим на хранене. Това е най-вероятната причина за липсата на резултати.
  Както са споменали всички по-горе определи си калориен баланс http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum за деня и седмицата. След това съобрази това което ядеш с този баланс. Пий повечко вода.
Прави си 3-4 пъти в седмицата кардиото но с по-ниска интензивност и продължителност 30 до 60 минути. Пример е разходка на вън с раница на гърба и в нея едно шише 2-3 литра вода, слагаш слушалките на ушите и хващаш пътя на някъде. Или щом имаш кростренажор може и на него но с по ниско темпо. Интервално кардио (редуване на високо интензивно с ниско интензивно кардио) също е много добър вариант.
  Можеш да започнеш да правиш и 2-3 пъти в седмицата по 20-30 минути, комплексни упражнения със собствено тегло: набирания, лицеви опори, бърпи и др. Това определено ще ускори процеса на редуциране процента на подкожните мазнини.

Сега видях че имаш и други теми във форума виж какво съм ти писал във “Пясъчни тежести за крака?”

Мнението беше редактирано от Иван К на 18.01.13 13:50.

18.01.13
16:22

Много благодаря на всички за помощта  :) !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1