16.01.13
16:37
Здравейте!
Аз съм на 21 години, 1.62 см висока/70 килограма.
Целта ми е да премахна излишните мазнини oт корема.
Газирани напитки и сокове не употребявам, както и алкохол. Пия основно вода 3 литра и кафе без захар
Цел сваляне най вече от корема и стягане.Cложих снимки от сега
Всякакви препоръки и съвети за мен са добре дошли.
Темата беше редактирана от весела захариева на 24.01.13 18:01.
16.01.13
21:25
Добре дошла!
Моите цели са същите като твоите, затова ще следя дневника ти с интерес.
Мога да ти дам съвети, които не претендирам че са правилни, но поне аз се стремя към тях. Не знам какви статии си чела тук, но бих ти препоръчала за храненето и спорта.
Казват, че отслабването и постигането на желаните резултати идва 70% от храната и 30% от тренировките. В началото не вярвах, но имах време да се убедя в това..
Прочети за НВД и РБД диетите (тях бих препоръчала), или за въглехидратната ротация (на мен ми е малко сложно), или периодичното гладуване и прецени сама къде да се насочиш. НВД дава (според мен) най-добри резултати.
Зависи и това дали преди си спортувала или започваш от сега, как си се хранила до сега. Затова сподели още нещо за себе си, за да може съветите, които даваме да са по-добри(до колкото е възможно)
::)
16.01.13
22:12
До сега не съм спазвала никакви диети освен 90 дневната която спазвах около 20 дена на после си върнах свалените килограми.Не съм спортувала до сега,но вече смятам,че е крайно време да променя това.От днес започнах да скачам на въже и мога да вкарам и тиането в програмата си.Искам да съставя нещо като хранителен режим дето да спазвам.Искам да променя тялото си имам нужда от това имам нужда да се почуствам отново добре в кожата си.Благодаря,че писа.
16.01.13
22:28
За храненето не знам какво си чела, но ето тук статийки
РБД - http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd
НВД - http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
а тук можеш да прочетеш и за останалите - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Честно казано, НВД и РБД за мен не са много диети, а начин на хранене, навик.
За понижаване на теглото си сметни калорииния баланс и го направи отрицателен виж тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
мога да ти пратя едни таблици, които си направих сама с най-често използваните храни от мен и състава им, за да не ровиш и търсиш, а направо да смяташ.
За спорта - в къщи ли смяташ да тренираш, или фитнес?
Няма защо, надявам се поне малко да ти помогна, но пак казвам, не претендирам че дадените от мен съвети са напълно правилни.
16.01.13
22:48
В къщи тренирам нямам ниакво време за фитнес.Да изпрати ми таблиците дано са ми от полза.
16.01.13
23:11
Виж програмата на INSANITY. Хубаво и интензивно кардио е, дава добри резултати. ::)
Facebook -> групата се казва Fitness Inspiration :) Винаги можеш да намериш време за фитнес. Ако ставаш по - рано ще можеш ли да ходиш
16.01.13
23:25
Проблема също е,че живея в малк град и нямаме фитнес зала.
16.01.13
23:30
казано от Deathwing на 16.01.13, 23:11:
Facebook -> групата се казва Fitness Inspiration :) Винаги можеш да намериш време за фитнес. Ако ставаш по - рано ще можеш ли да ходиш
http://www.facebook.com/search/results.php?q=Fitness Inspiration &init=quick&tas=0.8872952344273944&search_first_focus=1358371791055 - коя от вс :D
Мнението беше редактирано от By the way на 16.01.13 23:31.
17.01.13
23:47
Днес закуската ми беше филия пълнозърнест хляб със сирене.Сигурно съм изпика към литър и половина вода,но на обяд не се стърпях и изядах една малка пица.Кам 8 вечерт правих ето тези тренировки http://www.youtube.com/watch?v=7LAyxeQo-JU утре продължаваме отново......
Имаш голяма нужда от мнооого, много четене. Порови се из форума. Не прави неща, от които не разбираш. Не е достатъчно да ограничиш напитките със захар. Трябва да внимаваш и с храненето. Чети дневниците, статиите...и не яж пица :)
18.01.13
10:35
Наистина ще е много трудно....
Здравей, и успех с целите.
Да се включа и аз :)
Чети много, тук има достатъчно информация за всичко, което е необходимо на човек да започне да спортува и се храни здравословно.
Това, че няма фитнес зала в града в който живееш, не е извинение да спортуваш. Има ли желание, има и начини. В интернет пространстово изобилства от програми за спорт в домашни условия. А да не казвам пък, колко добри резултати се постигат от тренировки със собствено тегло в домашни условия :)
Другите са ти казали, не само напитките със захар са проблема, храната е още по-важна от напитките.
Успех !
Мнението беше редактирано от Vess на 18.01.13 10:42.
18.01.13
11:00
Благодаря!!!
18.01.13
11:19
Весела, най-бързо лесно ще стане ако първо си направиш едни изследвания на тялото , да разбереш къде какво не работи и след това да удариш в точното място с точния инструмент. Може и да почнеш да експериментираш с разни диети и начини на хранене, но това ще е по-скоро налучкване.
Та двата варианта:
1. Правиш си изследвания и намираш някой , който да ги разчете и да има знанията да ти каже какво трябва да правиш за да отстраниш проблема бързо и без рискове за здравето.
2. Четеш - пробваш, четеш-пробваш, четеш-пробваш, четеш-пробваш .... Плюс е ,че ще натрупаш диста полезни знания. Минус е, че може да ти отнеме МНОГО време. Повечето от хората в форума са минали по втория пъти и сега могат да помагат. Но за да ти помогне някой качествено, трябва да те разпитва доста време, за доста неща!
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 18.01.13 11:28.
18.01.13
11:31
Знаете ли,че като започнах този дневник си мислех,че всичко ще бъбе много бързо и много лесно.Някой ще пише скачай на въже не яж шоколад и готово.Сега вече започвам да разбирам,че това ще си бъде досто трудничко,но със сигурност пък ще си струва.....И все пак желая да попитам дали мога да си скачам на въже и да ползвам тези клипове http://www.youtube.com/watch?v=7LAyxeQo-JU
казано от весела захариева на 18.01.13, 11:31:
Знаете ли,че като започнах този дневник си мислех,че всичко ще бъбе много бързо и много лесно.Някой ще пише скачай на въже не яж шоколад и готово.
Миии тук е така :D Това не е бг-мама :D
казано от весела захариева на 16.01.13, 16:37:
1.62 см висока/70 килограма.
Целта ми е да премахна излишните мазнини oт корема.
На този ръст с тези килограми не мисля, че проблема е само в корема. :)
На твое място бих изчакала с въжето, докато сваля поне 5 кг, с бягането също.
Е, в нейния случай е така, най-вероятно, но аз съм 1,58 на 71кг. :D
Общо взето, ако ще искаш да коригираш, коригирай цялостно, не гледай само супер проблемните си зони, които са от талията надолу.
Гледай цялостно и помисли какво трябва да се промени, за да изглеждаш по-добре ;)
Ханшът ти според мен също е проблем.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.01.13 14:39.
18.01.13
14:39
А и нека променим името на дневника и като цяло да сме позитивни. Това “дебеланка” не ми харесва.
18.01.13
14:58
Опитвам се да се храня по-здравословно.Да избягвам тестеното и захарта,но го правя за пръв път и ми е наистина трудно.
18.01.13
15:02
Това, че няма фитнес не ти пречи да тренираш здраво. Лицеви опори, табата с клек собствено тегло /клек до долу с малка пауза, за да е по - труден/ набирания /започваш от негативни набирания - бавно, контролирано спускане от лоста до земята, след като си си помогнала да стигнеш до горе/, тичане със спринтове, катерене на стълби, разходки с тежък багаж в ръце и т.н. Като станеш достатъчно силна, можеш и кофички на лостовете да правиш, по- нататък - с раница с камъни на гърба.
18.01.13
15:06
Правя лицеви опори и катеря стълби.
казано от Lachezar Tomov на 18.01.13, 15:02:
Това, че няма фитнес не ти пречи да тренираш здраво. Лицеви опори, табата с клек собствено тегло /клек до долу с малка пауза, за да е по - труден/ набирания /започваш от негативни набирания - бавно, контролирано спускане от лоста до земята, след като си си помогнала да стигнеш до горе/, тичане със спринтове, катерене на стълби, разходки с тежък багаж в ръце и т.н. Като станеш достатъчно силна, можеш и кофички на лостовете да правиш, по- нататък - с раница с камъни на гърба.
Ти видя ли в кой дневник ги пишеш тези неща? Мислиш ли, че без предварителна подготовка момичето ще може да прави набирания, особено с наднормените си килограми...пък били те и негативни.
Като гледам снимката много ме съмнява, че може да клекне до долу също...или ще клекне, но няма да стане...каква табата? Какви спринтове? Какви кофички? (headbang)
18.01.13
15:23
казано от Маргарита Манева на 18.01.13, 15:13:
казано от Lachezar Tomov на 18.01.13, 15:02:
Ти видя ли в кой дневник ги пишеш тези неща? Мислиш ли, че без предварителна подготовка момичето ще може да прави набирания, особено с наднормените си килограми...пък били те и негативни.
Като гледам снимката много ме съмнява, че може да клекне до долу също...или ще клекне, но няма да стане...каква табата? Какви спринтове? Какви кофички? (headbang)
Говорех в перспектива. Що се отнася до клякане, не може да чака да стане 35 кг преди да опита със собствено тегло. Те лицевите са по - опасните при коремни мазнини. До табатата също може да се прогресира постепенно.
...и това го казваш от опит, защото си работил с хора без двигателна култура и наднормено тегло, или...?
18.01.13
15:52
Вече и аз започнах да се обърквам.
18.01.13
21:37
казано от Маргарита Манева на 18.01.13, 15:25:
...и това го казваш от опит, защото си работил с хора без двигателна култура и наднормено тегло, или...?
От личен опит. Това отслабване ми е второ, поради определени грешки допуснати първия път /грешни тренировки, грешни диети, отпускане на режим/
19.01.13
00:28
Незнам дали от това,че ям по-малко или от това,е скачам на въже,но вече от 70 съм станала 69 не е кои знае какво,но е малка стъпка за мен.
казано от Lachezar Tomov на 18.01.13, 21:37:
казано от Маргарита Манева на 18.01.13, 15:25:
От личен опит. Това отслабване ми е второ, поради определени грешки допуснати първия път /грешни тренировки, грешни диети, отпускане на режим/
Един вид...(tmi)
(handshake)
Успех :)
20.01.13
00:46
Страхотен отминал ден за мен спорта ми по изостана,но за сметка на това цял ден на плодове ми се отрази невероятно:))))
20.01.13
09:39
казано от весела захариева на 20.01.13, 00:46:
Страхотен отминал ден за мен спорта ми по изостана,но за сметка на това цял ден на плодове ми се отрази невероятно:))))
Не е добре цял ден на плодове в твоя случай.
Раздел ‘’Хранене’’ - имаш много за четене.
На кратко какво трябва да се вижда в храненето ти:
Белтъчини(протеин) - меса, риба, яйца, млечни (ако си сигурна впроизхода)
Мазнини - масло, зехтин, заквасена сметана (не течна и растителна, не сладка за десери), ядки, семена
Въглехидрати - картофи, пълнозърнеста паста, кафяв ориз, овесени ядки (сигурно пропускам още)
Зеленчуци - сезонни най-добре (ако е възможно)
Плодове- не прекалявай с тях
Като цяло е добре на едно хранене да имаш:
Протеин + Вълехидрати
Протеин + мазнини
Колко калории са ти необходими, въглехидрати, мазнини и протеин - ще се наложи да прочетеш сама.
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Виждам, че по-горе са ти дали доста информация, но ти или не си обърнала внимание или не си я прочела въобще.
Мнението беше редактирано от Мила на 20.01.13 09:42.
20.01.13
11:24
Аз лично чувствам тялото си много добре след плодовете.Познавам организма си и знам какво му помага и какво не.Относно до статиите съм прочела всичко което съм видяла и съм сметнала за полезно.
20.01.13
12:09
Не можеш да живееш само на плодове и зеленчуци. Нискокалорични са, по цял ден на плодове или зеленчуци ще намалиш доста калорийния си прием. Седмица-2 на тях и ще свалиш бързо, после пак ще си ги качиш като започнеш да се храниш нормално..
20.01.13
12:25
Но аз и не иисам да живея само на плодове и зеленчуци.Просто имах нужда от един такъв ден.
21.01.13
17:41
Днес беше хубав ден.
За начало 6 обиколки на стадиона
100 подскока на въже
катерене на стълби
Закуска
кисело мляко 1.5
Обяд
омлет със сирене
Вечерята още не е минала но ще е нещо леко.
22.01.13
21:22
Като цяло позитивен ден.
За начало 7 обиколки
50 коремни
и 100 подскока на важе
Закуска
2 препечини филийки
1 чаша натурален сок
Обяд
салата от домати и краставици
2 бъркани яйца
Вечеря
1 варено яйце
и малко бекон
Като цяло днес съм изпила сигурно 3л вода незнайно защо много ми се пие вода.....