набиране с тежести-вредно или полезно

здравейте!
Набирам се от 2 дена с тежести.На 15г съм 56 кг с 27 кг се набирам(направих си сам жилетка-елече от 2-3 лева разших го и го напълних с добри с пясък)за експлозивна сила по 1 набиране надхват 4 серии и лицеви опори 3 серии по 6-8.Та въпроса ми е това вреди(защото съм чувал от приятели че прецаква рамото) или е полезно(слушал съм че нещата се постигат много бързо).

п.п.Набиранята с тежести,влияят ли на разтежа ми?

Проблем може да ти създаде лошата техника на изпълнение, не тежестта.

всмисал? изпълнявам набирането чисто(без да ритам или да се кълча)

Не би трябвало да вреди при правилна техника. Ако случайно усетиш някакви ставни болки в раменете спри...
Поздрави!

Консултирах се с лекар(роднина ми е при това),цитирам ви “ти си луд”,оказа се че какво съм чул-грешно е.Набирането с тежести е прекалено вредно,даже може да доведе и до много по-големи бели като напраимер:пукане на кръвоносни съдове от напрежение в главата,което може да доведе до тежки последствия...Не си заслужава тренираите си с собственото си тяло ;).Тфа е пълна глупост

25.01.13
21:27

казано от Krisko ivanov на 25.01.13, 21:23:

Консултирах се с лекар(роднина ми е при това),цитирам ви “ти си луд”,оказа се че какво съм чул-грешно е.Набирането с тежести е прекалено вредно,даже може да доведе и до много по-големи бели като напраимер:пукане на кръвоносни съдове от напрежение в главата,което може да доведе до тежки последствия...Не си заслужава тренираите си с собственото си тяло ;).Тфа е пълна глупост

Show me the bodies както викат американците.

А ако качиш 30 кила мазно и се набираш пак, как ще е по-различно от набирането с жилетка?

И се цитирай в бисерите сам, че ме мързи.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 25.01.13 21:28.

25.01.13
21:41

Абе пич, по същата логика не се напъвай във 00, че ще те пуснат в “по света и у нас” :D

Можеш да кажеш на доктора, че си няма и понятие от тренировки.

25.01.13
21:46

Наистина е вредно. Има сериозна опасност да заякнеш и да ти се появят мускули.

казано от Krisko ivanov на 25.01.13, 21:23:

Карнал ти каза да се сложиш в бисерите сам. Аз ще допълня - кажи на роднината си лекар, че е кръгъл идиот и кажи кой е/къде е, за да не ходим при такива “специалисти” като него.

Дето има един лаф “Като се знам къв инженер съм, ме е страх да отида на лекар!”

Остави ни нас да си вредим, ходи се обяснявай на друго място.

17.05.13
15:59

Вредно може да е само ако тия килограми ги добавиш изведнъж, а не постепенно.Според мен трябва да започнеш с 3-4 кг.Като усетиш,че са ти малко,добавяш 0,5-1 кг.Целта е да има прогрес в тренировките.Може да не е във всяка една,но да го има.

Мнението беше редактирано от gggmen на 17.05.13 15:59.

17.05.13
17:52

Честно казано не вярвам още от първия шът да се е набрал с там 20 и колко кг., но това е друга тема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1