21.01.13
11:21
здравейте!
Набирам се от 2 дена с тежести.На 15г съм 56 кг с 27 кг се набирам(направих си сам жилетка-елече от 2-3 лева разших го и го напълних с добри с пясък)за експлозивна сила по 1 набиране надхват 4 серии и лицеви опори 3 серии по 6-8.Та въпроса ми е това вреди(защото съм чувал от приятели че прецаква рамото) или е полезно(слушал съм че нещата се постигат много бързо).
п.п.Набиранята с тежести,влияят ли на разтежа ми?
21.01.13
11:24
Проблем може да ти създаде лошата техника на изпълнение, не тежестта.
21.01.13
11:30
всмисал? изпълнявам набирането чисто(без да ритам или да се кълча)
21.01.13
15:02
Не би трябвало да вреди при правилна техника. Ако случайно усетиш някакви ставни болки в раменете спри...
Поздрави!
25.01.13
21:23
Консултирах се с лекар(роднина ми е при това),цитирам ви “ти си луд”,оказа се че какво съм чул-грешно е.Набирането с тежести е прекалено вредно,даже може да доведе и до много по-големи бели като напраимер:пукане на кръвоносни съдове от напрежение в главата,което може да доведе до тежки последствия...Не си заслужава тренираите си с собственото си тяло ;).Тфа е пълна глупост
казано от Krisko ivanov на 25.01.13, 21:23:
Консултирах се с лекар(роднина ми е при това),цитирам ви “ти си луд”,оказа се че какво съм чул-грешно е.Набирането с тежести е прекалено вредно,даже може да доведе и до много по-големи бели като напраимер:пукане на кръвоносни съдове от напрежение в главата,което може да доведе до тежки последствия...Не си заслужава тренираите си с собственото си тяло ;).Тфа е пълна глупост
Show me the bodies както викат американците.
А ако качиш 30 кила мазно и се набираш пак, как ще е по-различно от набирането с жилетка?
И се цитирай в бисерите сам, че ме мързи.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 25.01.13 21:28.
Абе пич, по същата логика не се напъвай във 00, че ще те пуснат в “по света и у нас” :D
25.01.13
21:42
Можеш да кажеш на доктора, че си няма и понятие от тренировки.
Наистина е вредно. Има сериозна опасност да заякнеш и да ти се появят мускули.
25.01.13
21:49
казано от Krisko ivanov на 25.01.13, 21:23:
Карнал ти каза да се сложиш в бисерите сам. Аз ще допълня - кажи на роднината си лекар, че е кръгъл идиот и кажи кой е/къде е, за да не ходим при такива “специалисти” като него.
Дето има един лаф “Като се знам къв инженер съм, ме е страх да отида на лекар!”
25.01.13
21:58
Остави ни нас да си вредим, ходи се обяснявай на друго място.
Вредно може да е само ако тия килограми ги добавиш изведнъж, а не постепенно.Според мен трябва да започнеш с 3-4 кг.Като усетиш,че са ти малко,добавяш 0,5-1 кг.Целта е да има прогрес в тренировките.Може да не е във всяка една,но да го има.
Мнението беше редактирано от gggmen на 17.05.13 15:59.