Мнения за следната програма.

22.01.13
21:48

Здравейте,какво мислите за следната програмка:
Ден1-Бицепс/трицепс
Ден2-Крака
Ден3-Рамо/гръб
ден4-Гърди/трицепс
ден5-Бицепс/предмишница
Тренирам няколко месеца по този вариант,горе долу съм доволен.Общо взето е като FST-7 за мускулна маса,но преправена.Преместил съм почивката от сряда в събота и бицепса от събота в петък,че един ден май не ми стига за почивка.Също събрах гърба и рамото  в един ден,мисълта ми е удачен ли е този вариант.Поздрави!

22.01.13
23:06

FST-7 не означава подредба на мускулни групи в сплит. Това е метод при който последното упражнение се изпълнява в 7 серии по 10 повторения и се смята, че това ще напълни мускула с кръв, което пък ще разтегне фасцията, която го обвива и ще се освободи място за растеж.

Иначе подредбата на сплита на мен не ми допада.

Това, че целиш увеличаване на ръцете и акцента пада върху тях е ясно, само че с тази програма не мисля, че вероятността да ти се получат нещата е голяма, а и щом тренираш от няколко месеца по тази програма е добре да я смениш

23.01.13
13:54

Какво трябва да коригирам? :)

Като за начало тренирай по 4 пъти в седмицата, нямаш нужда от 2 тренировки за ръце. Тренирай ги веднъж седмично ще имаш по-добри резултати. Примерно:
1. Ръце
2. Крака
3. Почивка
4. Гърди и Рамо
5. Гръб
В общи линии както и да ги наредиш няма особено голямо значение. Просто ти трябва достатъчно време за възстановяване.

23.01.13
20:03

Ами мисля,че не претоварвам.С една тренировка за бицепс по-голям ефект ли ще има наистина? Поздрави ! ;)

Запомни че мускулите не порастват в залата. Във фитнеса ти само им даваш потенциал да растат, а този потенциал се запълва като почиваш. Ако не даваш достатъчно почивка няма да усетиш ефекта, а след време дори може да се нараниш. Храни се правилно, почивай качествено, тренирай умно :)
Както един инструктор казваше, ако не даваш нужната почивка на организма си, той ще си я вземе когато най-малко искаш.
Поздрави!

казано от Dimitar Seikov на 23.01.13, 20:03:

Ами мисля,че не претоварвам.С една тренировка за бицепс по-голям ефект ли ще има наистина? Поздрави ! ;)

ДА! Ръцете и без това се натоварват достатъчно от другите тренировки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1