Based on true story :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.01.13
13:34

Аз пък искам да те питам,защо кантара трябва да ходи надолу?!Защо не му теглиш една ....? Аз май видях скоро снимка,мисля че си достатъчно слаба,да не кажа,че още малко и ще стане прекалено.Не мисля,че изобщо трябва да сваляш нещо,а кантара няма полза за хора,които нямат нужда от сваляне на много килограми.Ако кантара отиде нагоре,може да си качила муслул,което ще е още по-добре.А тия въглехидрати какво ги мислиш толкова?Аз бих ти препоръчвала да въртиш дните с повече и по-малко.На мен ми действа перефктно.Имам енергия и виждам доста добри резултати,тъй като май малко бях в едно плато дълго време.Така ще вкараш малко разнообразие,мисля :)

Мнението беше редактирано от DS* на 21.01.13 13:35.

21.01.13
13:45

Деситка, благодаря ти за включването (F)
Аз на кантара му гледам процента мазнини, а не теглото. Сравнен е с измерване с калипер, но и да не са точни цифричките ми е ориентир нагоре или надолу се движат мазнините. Та така...
А за въглехидратите: избягвам, защото мисля че съм от хората, които не могат с малко - или трябва да ги изключа напълно, или прекалявам (въпреки че не ям джънк, захар, картофи, бял ориз и бели брашна, а мед, плодове, стафиди - все са въглехидрати).

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.01.13 13:47.

21.01.13
13:52

Хм,тоя кантар ми стана интересен,но все пак се чудя дали може да му се вярва?Да,в такъв случай вероятно ти е любопитно,разбирам  :D Ама иначе,наистина не ги мисли толкова въглехидратите,все пак си доста активна,няма да се лепнат никъде.Не вярвам толкова да не можеш да контролираш количествата,но пък ако в един ден си хапнала повече на другия ден просто ги понамали и така,не се натоварвяй толкова психически.Тая гадна психика и емоционалната ни нагласа са в корена на повечето неща.Сори за спама :)
п.п.А отделно мисля,че прекаленото ограничаване на нещо,което тялото иска поне малко,в един момент ще си го поиска по-силно и тогава е доста по-трудно...

Мнението беше редактирано от DS* на 21.01.13 13:54.

21.01.13
16:24

То хубавото е, че не иска - не изпитвам глад за сладко или какъвто и да е въглехидат. Даже плодове не ми се ядат. Затова се възползвам от момента, така да се каже... иначе моето тяло много добре знае как да си иска: с натикване на цялата глава в буркана с меда например :D Ако ми се прияде нещо въглехидратно ще си взема стафидки, но за сега нямам такива влечения. Интересното беше, че откакто съм на ВМ-НВХ дори преди цикъл нямах тези пристъпи на глад - никога не ми се беше случвало преди. (blush)

П.П. Днес си купих магнезиево олио и от утре почвам да се мажа - най-вече скърцащите колене и лакти. (giggle)

21.01.13
18:33

Добавям в 18.00ч още 50гр бадеми и 30гр орехи към днешната храна (около 500кк)

Според приложението за изгорени калории за 4ч колоездене със скорост 13-15 км/ч съм изгорила около 2000кк. Възможно ли е това?!?

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.01.13 18:35.

21.01.13
18:52

Може би не чак 2000 калории :) За да изгориш 500 калории на час, трябва темпото ти да е много сериозно, почти състезателно. За средно темпо на каране си слагай около 300 кал/час. Знаеш ли долу-горе с какъв пулс си карала? 
13-15 км/ч не може да говори почти нищо за карането, ако не се знае нищо за терена. Знам пътечки, които за 1 км са водили хората до припадъци, докато на равен асфалт и 80 км няма да им сторят такива неща :)
Наскоро разглеждах данните от състезателите на Гармин и те например за 4 часа са изгорили 7000 калории за 4 часа, но това, което те го изстрадват за 4 часа направо не знам...и изминават към 180 км със средна 40 км/ч ;)

Мнението беше редактирано от Anelia на 21.01.13 18:52.

21.01.13
19:02

Ами не съм си мерила пулс, но беше по асфалт и определено не беше състезателно темпо :D
Успокои ме твоят пост, защото продължавам да търся причината за днешната умора, но явно не е от колоезденето (или поне не само). Благодаря ти за включването (F) Подкрепата ти ми е огромна мотивация!!

21.01.13
19:12

казано от Radost_nezemnA на 21.01.13, 16:24:

П.П. Днес си купих магнезиево олио и от утре почвам да се мажа - най-вече скърцащите колене и лакти. (giggle)

Бих се радвала да драснеш едно лично съобщение след време, за да кажеш ефекта от това олио..?

Мнението беше редактирано от Kath на 21.01.13 19:20.

21.01.13
19:29

казано от Radost_nezemnA на 21.01.13, 19:02:

Ами не съм си мерила пулс, но беше по асфалт и определено не беше състезателно темпо :D
Успокои ме твоят пост, защото продължавам да търся причината за днешната умора, но явно не е от колоезденето (или поне не само). Благодаря ти за включването (F) Подкрепата ти ми е огромна мотивация!!

О, 4 часа въобще не са малко и най-вероятно умората ти е изцяло от колоезденето. Какво и колко яде и пи докато караш?

22.01.13
01:18

По време на карането някаква рибена супа с бульон Маги и 20гр риба вътре. След карането хапнах повече. Да взема да си попочина малко викаш, а? :D Че то Инсенити не е кой знае какво, в сравнено с професионалния спорт ама пак изморява.

22.01.13
09:15

казано от Radost_nezemnA на 22.01.13, 01:18:

По време на карането някаква рибена супа с бульон Маги и 20гр риба вътре.

Крайно недостатъчно! Ето защо си се влачила: всичката ти сила е заминала още на първия час и ако закъснееш с яденето, всичко свършва. Ако искаш да направиш нещо с карането, забравяш за всички диети, режими и т.н. и вземаш де що намериш захар из вас. Ако нямаш: купуваш. Банани, стафиди, други сушени плодове или някакви фитнес барчета за каране, което продължава до 2 часа. Ако е над 2 часа: добавяш сандвич с малко протеин вътре (шунка или принцеси с яйце или пък въпросната рибя супичка, но с 1-2 филии хляб). Най-добре е на всеки 30 минути да имаш около 100-150 калории.
2 часа преди да излезеш се яде бавни въглехидрати: овес, кафяв ориз...После половин час преди карането добавяш бърз въглехидрат. Хубаво зареждаш и тогава излизаш. Всичко останало е влачене на изпарения.
Ако искаш пробвай да караш кола без да й сипеш бензин. Ами не става...

22.01.13
10:59

Ок, ще гледам да варвам въглехидрати, когато карам. Сега като се замисля наистина всички ядоха най-малко хляб към супата, а някои и сладки неща. (wasntme)
Да речем, че забравям диетите, но тези въглехидратни бомби не пречат ли на изгарянето на мазнините? (все пак ми се иска и в тази посока да работя)

22.01.13
15:59

22.01.2013

Тренировка - Cardio Power & Resistance

Храна - 15.30 - 3 големи яйца, 50гр кашкавал (домашен), задушени зеленчуци, 1 дом. кисела краставичка; 50гр бадеми (820 кк)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 22.01.13 19:09.

22.01.13
16:13

Моментът с въглехидратните бомби е тънък. Трябва да изчислиш точно колко ти трябва, за да не трупаш мазнини, но не и да седиш гладна и да се влачиш.

Защото дори да седиш гладна, ще караш на 50% от възможностите ти и тялото ти ще пести енергия, за да оцелее. От друга страна, ако обезпечиш оптималното гориво (без то да “прелее”), машината ще върви на пълна мощ и при самата тренировка ще успееш да изгориш повече енергия поради по-високия интензитет, пък и няма да си в тежест на другите да те чакат, защото си приключила раничко. Гледай на карането на колело като на тренировки, а не като начин да изгориш някоя калория. На по-кратките карания (до 1,5 часа) рзрешавам да я караш без ядене :D

Хубаво би било телата ни да са изключителни машини и като приключим с въглехидратите, да започнем да горим директно мазнина от паласките и дупето за енергия, но мазнината е доста трудно да се достави за енергия и никога не можем да горим само мазно, винаги има и глюкоза.

Така че сметни долу-горе калорийния си баланс за 1 ден, сметни по 300 калории на час колоездене и пак спазвай същото правило за максимум 20% дефицит. Давам пример: ако по принцип гориш 2000 калории без колоезденето, а за 4 часа си изгорила 1200, това прави общо 3200 калории. Ако не си яла сладко по време на карането и дори обядът ти е бил по-постен и вял в сравнение с това ако беше вкъщи (таз супичка едва ли е повече от 200-300 кал), за деня ти идват примерно 1600 калории. Между 3200 и 1600 има голяма разлика, изяла си 100% по-малко от това което си изгорила. Това директно се подава като сигнал за недохранване. Нали не искаш да забавиш метаболизма?

Така че смяташ 3200-20% = 2560, т.е. храниш се така както обикновено с 2000 кал, а останалите 500-600 ги разпределяш на 4 или 5 и си ги хапваш по време на карането и се получава пак това, което ти написах по-горе: по 100-на калории на половин час. И пак си в калориен дефицит 20%, без обаче да си причиняваш бедствени положения и да креташ немощна.

Хайде другия път обещаваш да слушаш :)

22.01.13
18:43

Много е вярно това, което Анелия казва. Потвърждавам като сълудогорка :)

22.01.13
19:08

Анелия, благодаря ти за отделеното време и внимание - оценявам го и затова наистина обещавам да слушам!

При мен нещата са малко изпуснати и ям около 1300 кк за да си поддържам теглото (свикнала съм си тялото на толкова вече години наред, но се надявам малко по-малко да го рестартирам и да стигна до нормално човешко хранене). Със сигурност обаче, храненето по време на тренировка ще го оптимизарам, според твоите препоръки. Отново благодаря (bow)

КикСан, double confirmed (hug)
Дописвам храна за днес: 18.45 - 175гр извара с рожково брашно и 50гр орехи (480 кк)

23.01.13
15:29

23.01.2013

Много натоварен откъм задачи ден, но почти всичко приключих. Доволна съм :))

Тренировка - Cardio Circuit (тази ми е най-любимата; в ледена стая я правя и на края плувам в пот (sweat) )
Времето е дъждовно и май ще пропусна колелото (shake)

Храна -  16.30 - голяма салата от китайско зеле, морков, шарлан, лимон; 200гр свински дроб, 1 варено яйце
по-късно 175гр извара с рожков и 50гр орехи

Чудя се много ли е кофти в 1 ден да се смесват млечни, месо и яйца?

23.01.13
16:09

Аз преди често смесвах различни белтъци.Но знам,че първо не се усвояват пълноценно,второ не е добре за храносмилането-натоварва се.Затова пробвай на единия ден месо,може с яйца,на другия примерно млечни с яйца или нещо такова :)

23.01.13
17:29

Ох днес всичко смесеих, че и изварата отиде къмто 250-300 грама, ядките поне 80… мазало голямо, ама гладна бях и не съжалявам (много) :D

kk - 1400

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 23.01.13 17:30.

24.01.13
14:55

24.01.2013

Тренировка: Insanity - Max Recovery (това е риковърито от 2рият месец, но исках да го пробвам: брутално е :D не ми се мисли какво ме чака)
Храна: 11.00 - около 40гр лешници
следват яйца, извара и зеленчуци

Мисля, че почвам да прекалявам с тея ядки. От 2 седмици всеки ден минимум по 100грама изяждам - нямам проблеми със стомах, черва, разни необясними болки или вреди, ама всичко трябва да е с мярка, та ще поспра вече (а колко ги обичааааааам (blush) )

24.01.13
16:56

Идвам още с омазана уста да си призная всичко:
смлени ядки, объркани с мед - направо с лъжицата - сигурно отиде към 50-60гр мед.

Пиша го зареждащ - от утре пак в редиците на НВХ 8-)

24.01.13
22:20

Радост, само още една, но много важна забележка: винаги носи каска. Казвам го с най-добри намерения, защото съм виждала много кофти неща...Знам оправданията “ама аз само на асфалт карам, ама аз внимавам” и т.н., но падания стават навсякъде, със всякаква скорост. Последния път, когато едва не се пребих беше по асфалт, при това нагоре!

24.01.13
22:51

Моето оправдание е още по-тъпо, а то е че нямам лента или боне и ми беше студено. Вече се екипирах, така че каската ще е неотлъчно с мен. Благодаря ти (F)

И още 3 пъъълни лъжици мед+орехи

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.01.13 23:12.

25.01.13
16:12

25.01.2013

Тренировка: Insanity - Pure Cardio + Cardio Abs

Храна: 13.00 - 30гр лешници (и това беше краят с ядките - след тази порция започна някаква ужасна сухота и дразнене на гърлото; по време на тренировката направо щях да си изкашлям вътрешностите и дори в момента го чувствам зле)
следва....

25.01.13
18:41

Много късно тренирах и ядох днес:

18.00 - 18.30 - 4 яйца с 5 гр масло; 30гр кашкавал; голяма салата зеле и моркови; 50гр орехи+бадеми и 1 с.л. мед (около 1000кк)

Утре май ще си дам пълна почивка от тренировки, защото от 16.01 не съм почивала. Е, ако не излезе нещо непредвидено де - свободно време, непреодолимо желание или свръхенергия 8-)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 25.01.13 18:42.

Т. Тодорова

25.01.13
19:07

Точно така ще постъпим :)
С тия тежки тренировки и 900кк на ден,какво си мислиш,че ще стане ? И аз да съм,ще се дърпам и няма да си дам запасите,когато виждам,че може и да не получа нови :P

25.01.13
19:39

Ааааааааа ще се даде - няма къде да ходи :D

Ами ям уж... не съм гладна - даже се натъпках днес. Просто такива са сметките. Да спра за малко с Войнската диета?! Ще видя как ще се отрази такава промяна на Кат и после ще го мисля пак.
Кат, (F)

Т. Тодорова

25.01.13
19:55

Tи виж Катето колко манджа мааше :D .
Лично за мен е лудост да правиш тия тренировки и да си под 1000 калории (whew) , не знам как имаш енергия.Ама щом ти е добре пък ...

Т. Тодорова

25.01.13
19:57

Не разбрах как дублирах поста , но ще помоля някой от модераторите да изтрие този (wasntme)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.01.13 19:58.

26.01.13
10:55

Много криво ми стана тая сутрин над кантара - от началото на Инсенити съм свалила 2,5кг и 2см в талията, по 1см на ханша и по 1 на бедрата. До тук добре, обаче: ММ маса е паднала от 43,3кг на 41,8кг, а %мазнини е от 27% на 25,6%.
Явно липсата на силови тренировки си казва думата. Дали да не включа в 2 от дните някакви силови, че до края съвсем ще се свърша откъм мускул и ще съм пак мекица.
Не ми се иска да променям програмата - тя е направена такава, каквато трябва да бъде. В никакъв случай не искам да се отказвам - харесва ми и искам да я завърша!

;(

26.01.2013

Почивен ден... и вече съм гладна (tmi)

26.01.13
11:05

Здрасти пак!Извинявай,че ти спамя толкова редовно :D Относно програмата,моето мнение е,че все пак тя е по-скоро доста изтощително кардио,дори и силовите със собствено тегло,там горенето на мускул е неизбежно.Аз бих те посъветвала в някои от дните да я заместиш с малко силови с тежести и после пак може да си направиш малка част от Инсенитото.На мен тя ми действа по същия начин,затова никога не съм я правила изцяло,а просто от време на време разнообразявам с някои от техните.Първо не чувствам такава мускулна треска,а по-скоро цялостно изтощение,докато с тежестите виждам съвсем различни неща.Ако пък искаш си я довърши и после вкючвай по малко тежести :)
п.п.Забравих да спомена,че винаги я правиш на гладно и след фастване,хм още по- трудно е да избегнеш горенето на мускули...

Мнението беше редактирано от DS* на 26.01.13 11:06.

26.01.13
11:48

Ама пиши спокойно, то не е спам! Даже много се радвам като чета чуждо мнение, защото аз вече се изгубих сред своите мисли. :D Благодаря ти за включването (F)
Нещата, които ти си забелязала важат и за мен - мускулна треска имах само 1вият ден и то на прасците. От там нататък съм нямала - последните дни малко на страничните коремни мускули и на трицепсите. Иначе умората след тренировка наистина е грандиозна!
Тази седмица ми е Recovery Week и мисля да включа малко силови тренировки - най-вероятно с любимият ни Боб, а вторият месец ще включвам 2 силови седмично и ще си карам по програмата. Дали ще се регулират нещата?

Т. Тодорова

26.01.13
12:04

Аз изрових снощи една много приятна програма и мисля да я направя след Шалийн :) Les Mills - The Ultimate Warrior - не са леки тренировки,освен тва ги водят голи до кръста,мускулести мъже,че и с британски акцент :D :D :D

Колко ти остава до края на чичо Шон ?

26.01.13
13:07

Ще я дръпна и аз да я разгледам. :D

То програми много, но коя е вълшебната искам да знам аз (rock) Готова съм всичката пот на света да излея, стига да знам че резултата ще е добър. Уж тва Инсенити беше магическо за сваляне на мазнини - е, явно аз съм имунизирана (headbang)

Всъщност отдавна съм си намислила да направя на Боб програмата, а тя е даже само 30 дни, но мисля че ефекта ще е приличен, защото след негова тренировка ми трябват 2 часа за да си кажа името и 3 дена за да почна да ставам и сядам на стол нормално. Но трябва да си купя тежести за нея... Ще видя как ще тръгне вторият месец със Шон и ако нещата със сланинките не се размърдат ще тичам при батко Боб за помощ.

Т. Тодорова

26.01.13
13:21

Всичко е вълшебно,когато му дадеш време - ако видиш с какви дебилни тренировки свалих сууума ти кила и се стегнах преди няколко години,няма да повярваш.Сериозно,бях се стопила за 3-4 месеца и то без да гладувам.Сега се прозявам само като си помисля за тях ( Slim in 6 на Debbie Siebers,пак от BeachBody ).

Ще ти се размърдат нещата,изчакай и се храни малко по-стабилно. :*

26.01.13
13:28

Благодаря ви за подкрепата Деситка и Тодорова (hug) Наистина ми вдъхнахте кураж, че малко се бях поотчаяла.

Ей сега след малко отивам до Джъмбо да си закупя тежести. Йей (muscle)

26.01.13
14:45

Тогава няма да се притеснявам толкова за спама :D Друго забравих да споделя,според моите виждания.Ти разгледала ли си хранителния план,които се препоръчва от Шон и Инсанитито.Аз няколко пъти съм го гледала.Там по-скоро се отделя голяма част на въглехидартите и протеините,а мазнините са ниски до умерени.И това е нормално,при такава здрава кардио тренировка,на тялото му трябва бърза и качествена енергия.При кардио дейностите,които са продължителни,тялото черпи повече глюкоза,като енергия.Не ме интересува какво ще кажат другите.Но това си е и чисто билдърско хранене,което залага на повечко въглегидрати и умерено мазнини.Не казвам,че трябва да се тъпчеш с въглехидарти.Може на теб пък друго да ти се отразява добре.Аз казвам от моята гледна точка и това какво наблюдавам в/у тялото си.Определено мускулите ми се размърдаха щом вкючих въглехидрати.Но разбира се всички сме различни и всичко ни се отразява различно ;)
п.п.Защо не се опиташ нещо да промениш за някакъв период и да видиш дали действа.Тялото бързо свиква с дадени режими,храни и такива работи...

Мнението беше редактирано от DS* на 26.01.13 14:50.

26.01.13
15:49

Гледала съм му и храненето, но се чувствах учудващо добре без въглехидрати; въпреки това включих по 2с.л. мед в последните 3 дни и уж намалих ядките. Да взема да попрочета повечко за въглехидратната ротация, а?!? Знам, че твоето хранене е по такава схема и ако позволиш бих те питала за някои неясноти, които имам. (sun)

Да си дам и отчета за храна:

13.00 - 50гр бадеми
15.00 - 4 варени яйца със задушени зеленчуци в 5гр масло; 50гр бадеми и орехи с 2 с.л. мед за десерт
30 гр кашкавал (1300 кк)

Имам си и гири: 2*5кг и нямам търпение да ги “изпробвам” заедно с Боб (muscle)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.01.13 16:33.

26.01.13
16:01

Радост, привет (F)
Включвам се, за да отправя критика. Правиш една от най-често срещаните и до болка банални грешки, които повечето неопитни жени правят: МНОГО кардио, МАЛКО храна. Мисля, че не спадаш в графата “неопитни”, за това се взимай в ръце и дейсвтай! Вкарай калории и тежести и няма да тъжиш по загубата на мускул :)
П.П. За сега експеримента с хранене без броене на калории и без конкретен режим върви по план :D (Y)

26.01.13
16:31

Кат, не знам дали съм опитна, но в последният месец ми беше много объркан личностно-емоционално и само тренировките ми даваха някаква стабилност и затова се оплетох като пате в калчища... пак!!
Тъй и тъй си ми дошла на гости, да те подпитам: Знам, че ти си постигнала много с въглехидратната ротация и ще се радвам да ми помогнеш. Смятам да почна по схемата 1-2-3-1-2-2-1, като в ден 1 имам до 10% въглехидрати от калориите за деня, а в ден 3 до 10% мазнини.А ти как разпределяш макронутриентите в ден 2? Навсякъде пише, че като в РБД, т.е. 50/50 от оставащите калории, след като се извадят протеините, обаче на практика това работи ли? И още: тренировките в ден 3 са високоинтензивно кардио; ден 2 - силови, а в ден 1 кои са подходящи?
Отворена съм за всякакви критики/съвети/насоки от всеки, който иска да се включи!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1