съвет за качване

23.01.13
00:24

имам опит повече от година но бях прекъснал за 3-4 месеца и сега това ми е 3ти месец от както тренирам ето така -
понеделник - гърди , бицепс , корем
-Лежанка , избутване на дъмбели за горна част , кросоувър , флайс
-бицепсово сгъване с щанга , чуково сгъване и нещо за донапонпване
сряда - гръб , трицепс , корем
-дърпане на вертикален скрипец , дърпане на хоризонтален скрипец , гребане с щанга подхват , трапец ( правех мъртва тяга но кръста много почна да ме боли нощем като легна )
-френско , скрипец и кик бек
петък - рамо , крака , корем
- раменна преса , повдигане рацете в страни , повдигане на щанга до прадата и още 1 машинно което него знам как се казва
- клекове зад врат , бедрено сгъване , бедрено разгъване , калф машина
ям в 8-овесени ядки
10-спагети полуготови
12;30 4 варени картофа + сирене и 1 пържола
14;30 тренирам
след трен пак ям като обяда
по късно някой плод и към 8 пак ям картофи

сутрин пия гейнър на ALLMAXX QUICKMASS 4.5KG и след трен също
пия го вече седмица , а преди това пих друг PNCE WEIGHTMASS 5KG.
мисля че всичко правя добре ,а несъм мръднал от към размери тези 3 месеца . ако може да ме посъветвате какво да правя и къде ми е грешката . 177см. 75кг.

Темата беше редактирана от djangrr на 01.02.13 12:55.

23.01.13
11:08

1) Не ядеш достатъчно белтъчини
2) Не ядеш достатъчно зеленчуци и плодове
3) Не ядеш достатъчно калории

При тренировките - напъваш ли се да прогресираш с повторенията и тежестите?

23.01.13
13:40

да, напъвам се . силата ми много се качи в последно време  . примерно 1вия месец правех на лежанката 60,65,70 ,а сега правя 65,75-85.калориите не са ли достатъчно аз само от гейнъра си набавям 2200 ?

23.01.13
22:47

казано от djangrr на 23.01.13, 13:40:

да, напъвам се . силата ми много се качи в последно време  . примерно 1вия месец правех на лежанката 60,65,70 ,а сега правя 65,75-85.калориите не са ли достатъчно аз само от гейнъра си набавям 2200 ?

Виж точка 1 и 2 :)

24.01.13
17:20

Погледни по-сериозно горните 3 точки,като не разчитай на добавките.Яж чиста храна,богата на хранителни вещества.Също така внимавай с тренировките,не прекалявай с обема и продължителността им-тренирай кратко и интензивно.Не се залъгвай,ако сега качваш някой килограм и силата ти расте,защото в началото е много лесно,дори без правилни тренировки и хранене ще качваш,но е хубаво да си изградиш режим на тренировките,храненето и почивката,понеже после ще влезеш в момент,в който няма да мръднеш, от към резултати . Успех!

Мнението беше редактирано от every day на 24.01.13 17:21.

IS

24.01.13
19:13

Лъжат те за храната,приятелче! Няма “чиста” храна - всичко е бъкано с ГМО ! Наблягай на пудрата и нещата ще станат на 100% !!!

А бе,защо преди да пуснете поредната тема не седнете и да ПОЧЕТЕТЕ....месец...два...трииииии! Мислете логично,анализирайте и тогава пишете!

Извинявам се,на модераторите!,но не се сдържах!!! Трийте мнението,няма проблем.

24.01.13
19:27

казано от Ivaylo Stefanov на 24.01.13, 19:13:

Лъжат те за храната,приятелче! Няма “чиста” храна - всичко е бъкано с ГМО ! Наблягай на пудрата и нещата ще станат на 100% !!!

Това сериозно ли го мислиш или се иронизираш?

25.01.13
21:48

Всички казват “наблягай на протеина от храната, а не на този от добавките” , но никой не казва защо ... Аз не използвам и никога преди не съм използвал добавки, но ми е интересно. Един вид ми прилича на твърденията на родителите ми “как така ш’е ядеш по 5 яйца на ден ве, тая жлъчка кво ш’е я пра’йш след някоя друга година” . Тоест ей така празно говорене, без да имат аргументи за него ...

25.01.13
22:08

казано от PhoenixH на 25.01.13, 21:48:

Всички казват “наблягай на протеина от храната, а не на този от добавките” , но никой не казва защо ... Аз не използвам и никога преди не съм използвал добавки, но ми е интересно. Един вид ми прилича на твърденията на родителите ми “как така ш’е ядеш по 5 яйца на ден ве, тая жлъчка кво ш’е я пра’йш след някоя друга година” . Тоест ей така празно говорене, без да имат аргументи за него ...

Ох, боже! Колко мъка има по този свят,Боже!

25.01.13
23:37

казано от balabanov на 25.01.13, 22:08:

Не знам,но аз не можах да направя връзка, между отделните думи в коментара :Д

25.01.13
23:44

Ще се радвам при следващия си хейтърски коментар да се аргументираш защо протеиновата пудра да е по-лош източник на белтък, от месото на натъпканите с какви ли не боклуци животни, което масовият потребител консумира ...  ;

@ every day , с коментара си имах предвид, че никой не дава аргумент, за това защо месото по магазините да е по-добър източник на протеин от протеиновата пудра, а с добавката за яйцата и родителите ми дадох друг пример как някой говори нещо ей така- наизуст. А това, че не си разбрал връзката не говори много добре за умствените ти качества ...

Мнението беше редактирано от Николай на 25.01.13 23:46.

26.01.13
00:03

казано от PhoenixH на 25.01.13, 23:44:

@ every day , с коментара си имах предвид, че никой не дава аргумент, за това защо месото по магазините да е по-добър източник на протеин от протеиновата пудра, а с добавката за яйцата и родителите ми дадох друг пример как някой говори нещо ей така- наизуст. А това, че не си разбрал връзката не говори много добре за умствените ти качества ...

Не знам от къде си купуваш добавки,но не на всякъде са това което пише на етикета.Познавам ръководителя на един от водещите магазини за хранителни добавки и мога да ти кажа,че правят малко нелегални дейности с някои марки добавки.
Дори и да е 100% добавката,защо мислиш ,че няма вещества, който  ти влаят отрицателно ?Най-малкото е,че при продължителна употреба, ще усетиш приятен ефект върху дроба и бъбреците :) ,но не използвай храна щом е вредна пий си пудри

Мнението беше редактирано от every day на 26.01.13 00:05.

26.01.13
11:34

@ every day , отново не четем какво пишем ... хайде сега се върни на частта, в която казвам “Аз не използвам и никога преди не съм използвал добавки” и напиши още един коментар като последния ти ...

26.01.13
13:54

Всички казват “наблягай на протеина от храната, а не на този от добавките” , но никой не казва защо ...

Според мен всички добавки са анаболни стероиди в по малки количества, колкото да дават видим ефект при хората които ги ползват за да могат да се продават.  Ако една пържола даваше същия ефект като една доза протеинова пудра то никой нямаше да купува пудрата !
Всички виждаме как хората които употребяват добавки имат по добро развитие от тези които не употребяват.

“наблягай на протеина от храната, а не на този от добавките” може би просто за лично удоволетворение... За да знаеш че си в по голям процент истински :)

26.01.13
14:01

казано от Manigga на 26.01.13, 13:54:

Всички казват “наблягай на протеина от храната, а не на този от добавките” , но никой не казва защо ...

Според мен всички добавки са анаболни стероиди в по малки количества,

(facepalm)

26.01.13
15:06

казано от Manigga на 26.01.13, 13:54:

Според мен всички добавки са анаболни стероиди в по малки количества, колкото да дават видим ефект при хората които ги ползват за да могат да се продават.  Ако една пържола даваше същия ефект като една доза протеинова пудра то никой нямаше да купува пудрата !

Добре дошъл в бисерите. :D :D :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.01.13 15:06.

26.01.13
15:11

С ориза или салатата върви месо,а не пудра. ::))

26.01.13
15:27

Айде някой тогава да ми обясни как постоянно се появяват нови добавки с по добри качества от предходните ? и защо тези които пият добавки правят повече мускули от тези които не пият ?

26.01.13
15:33

казано от Manigga на 26.01.13, 15:27:

Айде някой тогава да ми обясни как постоянно се появяват нови добавки с по добри качества от предходните ? и защо тези които пият добавки правят повече мускули от тези които не пият ?

Това е лесно-в протеина слагат тестостерон на прах,а  аминокиселините ги мешат -50/50 - аминокиселини с метан !

27.01.13
00:15

и защо тези които пият добавки правят повече мускули от тези които не пият ?

Може би защото тия, дето не пият, се хранят с банички, пици и каквото сготви мама в къщи? И защото си нямат понятие от това що е то правилно хранене?
Тия с добавките пак се хранят така, ама понеже пият и протеин и някоя друга модна добавка, успяват горе-долу да си набавят достатъчно белтък и да качат някакви мускулчета. 
Или може би защото някои от тези, дето ползват добавки, разбират повече, взимат тренировките по-сериозно, спазват режим на хранене и тренират по-здраво. Или защото стажа им е 10 години, а не 10 седмици.

Ако човек се храни така, че да си набавя всичко необходимо от храната, дори да приема допълнително протеин няма да качи повече мускули!
Аз редовно гледам разни хора в залата да бъркат протеин и да гълтат аминокиселини, ама иначе не им личи да тренират. Явно им трябват по-силни добавки :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.01.13 00:18.

27.01.13
10:49

казано от every day на 26.01.13, 15:33:

Това е лесно-в протеина слагат тестостерон на прах,а  аминокиселините ги мешат -50/50 - аминокиселини с метан !

Ти какво сега? Буташ се да влезнеш в бисерите ли?

Почти успяваш, но може още да се постараеш. :D

27.01.13
12:10

казано от Петко К на 27.01.13, 00:15:

.

Съгласен съм с всичко което казваш но аз забелязвам други неща. Виждам как хора които нямат понятие от хранене и почти никакъв опит в тренирането пият добавките и им се получават нещата. 30 грама протеин дневно в повече или по малко не ми се вярва да дават такива разлики. Не обръщам внимание на случаи в които примерно единия не се храни добре и не взима добавки а другия се храни добре и взима добавки.. То тук е ясно. Гледам когато “силите са изравнени” и силата на добавките оказва влияние.
Ако ставаше само с храна защо тогава всички с 10 годишен опит и перфектни хранителни режими пият добавки ?  За удобство ? или защото нещото е направено по бързо да реагира точно когато трябва ? Айде стига майна.. това са не толкова значителни подробности. Толкова хора има за които нито времето нито парите са ценни... излизат от залата, щракат с пръста и получават каквото поискат.. но въпреки всичко се пият яко добавки и то защото виждат че това им дава отгоре. А за да се усети този плюс и за да се продават добавките мисля че се набъркват от “забранените” неща вътре. Няма кой да купува прах ако е същото като пържолата... че даже и толкова хора се оплакват от гадните вкусове и как им е неприятно да гият шейкове ама го правят вместо да изядат нещо вкусно. Те тогава щяха да ни продават пакетирани пържоли.. с малко повече консерванти вътре и ето.. пак ще е по натурално от прахове получени единственно по химичен път.
Всички спортисти и треньори с опит и в трениране и в хранене чувам да казват едно и също “не става без хранителни добавки” и все се чудя защо ? Нали това е същото като храната ? Протеинчето нещо си.. аминокиселините... креатинчето... и хиляди обяснения как са неща които ги има в храната, но те ти ги дават на готово... иначе същото като да ядеш ама да не си губиш времето ! И хора с лични треньори, знания и опит (хора който “не могат да си позволят да се хранят добре”) взимат добавки и усещат как стават по добри.. по бързо се възстановяват, стават по силни, издръжливи и тн.. все от същите неща като в храната... ама не точно.
На мен това ми е основния въпрос в главата как в световен мащаб се налага химия вместо истинска храна ! Прахове които са същото като храната но дават много повече от нея !
Толкова ли е сложна формулата на протеина ? която е открита преди сумати години ? Нима химиците в различните компании имат толкова различни знания едни от други че не могат да докарат еднакъв протеин ? То това е елементарно ! Но как да ги направят да се различат по качество и как потребителя да го усети ? това е трудната част. Как се прави един продукт по добър от друг ?
Същото като с тея дизайнерските дроги.. Постоянно излизат нови и нови от вещества които не са забранени но дават ефекта на забранените :)

Аз нищо против добавките нямам.. но тези неща ми чоплят съзнанието и не си давам други логични обяснения. Опитвам се да разсъждавам върху нещата без значение дали получавам “фейспалми” и подобни шитни. Ако някой има различни логични обяснения и му се занимава да ги сподели ще се радвам да ги прочета.

ПС. Не бях чел ето тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43785 но днес ми попадна точно навреме ! И това се е случвало преди 30-40 години... а сега е 2013 и химията е светлинни години напред.

И други заглавия като “65 вида опасни хранителни добавки от САЩ, които съдържат неразрешени стероиди или стероидоподобни вещества”

Мнението беше редактирано от Manigga на 27.01.13 14:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1