Тренировъчна програма за мускулна маса и релеф

27.01.13
18:28

Здравейте! Сравнително нов съм в света на фитнеса(но и не съм някакъв,който никога не е упражнявал спорт). Ще ви представя тренировъчната си програма с цел да ми дадете съвети, критики и промени по режима.

Гръб:
Дърпане на скрипец пред врат 33-36кг. 7-9 повторения
Дърпане на скрипец зад врат 33-35кг  7-9 повторения
Гребане със щанга надхват 7-9 повторения
Гребане със щанга подхват 7-9 повторения
Не знам как се казва упражнението (дърпам на подвижна макара за гръб пред гърдите, като оказвам съпротивление с краката. Не знам дали го обясних добре)

Гърди:
Лежанка с горен наклон 35кг. 7-9 повторения
Лежанка с долен наклон 30кг. 7-9 повторения
Класическа лежанка 40-45кг. 7-9 повторения
Флайс с дъмбели 8-10кг. дъмбел 7-9 повторения
Упражнение приличащо на железен кръст за гърдите( наведен) 13кг. всяка страна 7-9 повторения

Крака:
Клекове с лека щанга 20-25кг. 7-9 повторения
Клекове със собствено тегло
Кардио

Ръце:
Бицепсово сгъване 15-20 кг. 6-9 повторения
Скотово сгъване 10 кг. 7-9 повторения
Нещо като скотово сгъване на машина за двете ръце към 15кг. 6-9 повторения
Кик-бек 8кг. 7-9 повторения
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 8кг. 7-9 повторения
Френско разгъване с щанга от тилен лег към 15кг. 7-9 повторения

Рамо и трапец:
Повдигане на ръце напред с дъмбели 8кг. 7-9 повторения
Повдигане на ръце нагоре с дъмбели 8кг. 7-9 повторения
Раменна преса от стоеж с дъмбели 8кг. 7-9 повторения

Общо взето това са упражненията и повторенията. Не съм написал сериите, защото всичко зависи от физическото ми състояние и времето ми. Нека отзивите започнат сега! :Д :Д

27.01.13
18:34

Това не е програма бе пич.Това е изброяване на упражнения.А това последното си е за бисерите.

Мнението беше редактирано от Васил Р на 27.01.13 18:34.

27.01.13
18:38

Правиш клек с колкото сгъваш за бицепс -  трябва да прочетеш доста културистична литература и ако си умен ще видиш къде са ти грешките, ако ли не - естествен отбор...

27.01.13
18:39

казано от Тайсън на 27.01.13, 18:34:

Това не е програма бе пич.Това е изброяване на упражнения.А това последното си е за бисерите.

Най-вероятно не е програма, но аз така изпълнявам упражненията в такава последователност и дните са ми разпределени дните. Не знам дали е грешно и ако би ти било удобно да дадеш някой съвет да оправя нещата, защото имам желание да просперирам. :)

27.01.13
18:58

Човек като не разбира нещо си търси готово.В сайта има готови програми безброй.

Мнението беше редактирано от Васил Р на 27.01.13 18:59.

27.01.13
19:01

Благодаря, че ми казахте да не си губя времето с това, което правих до сега. Ще започна някоя от готовите програми от сайта. :)

Carbohydrate

27.01.13
19:08

Искам да питам. Ето тази програма може ли да се прави без АС?
http://www.bb-team.org/workout/4503_uporita-rabota-varhu-bazovi-uprazhneniya

пише  “Програмата се изпълнява три пъти седмично или през ден.”

Източник: Упорита работа върху базови упражнения http://www.bb-team.org/workout/4503_uporita-rabota-varhu-bazovi-uprazhneniya#ixzz2JCFf1M00
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.01.13 19:09.

Добре си копирал упражненията от някой сайт.Хубаво тъй като си нов във фитнеса едвали имаш някакъф опит. Предлагам ти 3 пъти седмично да тренираш останалите дни почивка.В залата тренирай всичко с килограми посилни за тебе от 2-3 серии.Изпозлвай машини като скрипец пек-дек машина и т.н.Не се хвърляй веднага на свободните тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1