Секция "Забранени медикаменти"

Прескочи до:

26.01.13
19:03

Ако не ме лъже памета преди доста време(може би в началото на бб-тийм) имаше такава секция.Интересно ми е какво мислят потребителите .Трябва ли да има такава секция или нещо подобно?Нека всеки желаещ да се вкючи в дискусията с добрено обосновано мнение.

26.01.13
19:13

Лично аз съм против.
Ясно е, че така наречените “забранени медикаменти” са силно демонизирани и употребата им при разумен контрол и достатъчно информираност съвсем не е толова опасна, колкото смятат много хора. Но въпреки това един такъв раздел във форум за фитнес и здравословен начин на живот не само няма място, но и би бил вреден, защото би могъл да поощри млади хора (направо деца) да се полакомят за обещаните бързи и драматични резултати и  да посегнат към подобни неща, без изобщо да имат нужда от това.

26.01.13
19:23

децата и без това зобат като невидели - поне да прочетат как се прави .... то толкова и четат де.

26.01.13
19:33

За.

26.01.13
19:34

Зобят и се друсат, ама едно “how to” с подкрепата на изданието води след себе си и отговорности.

В даден момент, келеши и черни аптекари ще съветват други келеши, как да се назобят и откъде да си купят.
И докога? Докато някой недопрочел или недоразбрал си види сметката. Ае нема нужда.

26.01.13
19:58

Аз съм за, но мисля, че възможност за изява в  този раздел трябва да имат само определени, сигурни
хора, които  знаят за какво става въпрос. В противен случай, би се получила изключително
грозна картинка. Гласувах с ЗА, но пишейки поста си вече съжалих за това си прибързано решение.

26.01.13
20:27

Може, при условие, че и самата секция е забранена. Да се контролира, кой пише и чете в нея, тоест да не бъде достъпна за лица под 18 години, новорегистрирани и непознати за ББ-тийм общността.

26.01.13
22:15

Против.
1. Тук любителита са 99% от пишещите. На тях не им трябва подобна суплементация.
2. Сериозните трениращи ще си намерят кого да питат.
3. Подобен раздел ще донесе негативен имидж на изданието. Кои точно потребители няма да са въодушевени от подобен раздел - сами можете да се сетите. Това е и основната причина да няма - изданието се финансира с реклами и печели от по-широка потребителска аудитория.

4. Един елементарен форум може да се направи за няколко часа. безплатни хостинги - колкото искаш.

Анкетата е безсмислена и не виждам какво би могло да се коментира. Такъв раздел няма да има, дори не мисля да навлизам в обяснение защо това ще бъде така. Освен това Boby_ и CarnalK са обяснили чудесно нещата.

26.01.13
22:24

Според мен най-добре ще е да върнат gohard ;)

26.01.13
23:21

казано от -=REFLEX=- на 26.01.13, 22:24:

Според мен най-добре ще е да върнат gohard ;)

Абсолютно.
Понякога като чета форума и изданието като цяло, поглеждам горе лентата да се уверя дали не съм в бгмама. Това си е нормално де, все пак това не е т-нейшън.

Мнението беше редактирано от Андриан К на 26.01.13 23:22.

26.01.13
23:31

Малко оффтопик 

Какво е станало с този сайт?Кой го е поддържал?Датата пази ли се?  ,че ми стана интересно да науча повече за него gohard.org
Ако някой има инфо по въпроса нека пише или тук или на лс. ,защото е хубаво да има място където сериозни билдъри могат да обсъждат подобен тип въпроси.....

казано от Дани Малинов на 26.01.13, 23:31:

Какво е станало с този сайт?... че ми стана интересно да науча повече за него

Искаш да научиш повече за този сайт... дали? По-скоро имаш друг интерес.
Нали не мислиш, че никой не го усеща?

Ако някой има инфо по въпроса нека пише или тук или на лс.

Търсачката на форума работи великолепно!

защото е хубаво да има място където сериозни билдъри могат да обсъждат подобен тип въпроси...

Забранените медикаменти ли разделят сериозните от несериозните? От друга страна... ти към сериозните ли се написа изведнъж? Или пък от чисто сърце изключително много се загрижи за тях къде те могат да обсъждат тези теми?

Въпрос към всички, които са гласували със ‘ЗА’ в анкетата:
Наясно ли сте каква е идеологията и философията на BB-Team?
Отговорете на себе си, не на мен.
Аз знам какъв е отговорът и прекрасно разбирам до колко вие сте наясно с него.

Забранени медикаменти искали да обсъждат...
...има една чудесна народна мисъл: ‘кога станахте циганета, кога ви почерняха задниците’...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.13 09:34.

27.01.13
11:38

Лично аз съм твърдо против  тези медикаменти. Идеята на форума е красив и здравословен начин на живот. Само си представете, ако се направи такъв раздел каква огромна боза ще се получи имайки впредвид “тъпите теми” и уникалните коментари на новодошлите.

Има 1 друг форум където доста пишат за стероиди можете там да четете (на лично мога да ви го кажа).

Против. Тук 90% от хората нямат понятие от nutrition science (не искам да обидя никой), а за тоооолкова сложна тема като PED кой ще дава съвети? Напълно подкрепям мнението на 6th.

27.01.13
13:53

Абсолютно против!
Но иначе анкетата е интересна от чисто изследователска гледна точка. Жалко, само че не изкарва възрастов профил на гласувалите...Не че се съмнявам какъв щеше да бъде, но все пак щеше да е интересно :)

27.01.13
17:20

Според мен може да се направи една тема със списък на забранените медикаменти и добавки без коментари,обсъждане и информация за тях. Понеже тук има доста спортисти,лекоатлети и други, може да им се каже “Вижте сега,ето тези и тези вещества са забранени за употреба. И ако ги използвате и ви хванат става лошо.”

28.01.13
01:51

Какво се стреснахте тук все едно говорят за някаква отрова, която те умъртвява за броени минути? Цигарите и алкохола са по-вредни от стероидите (при разумна употреба). И куп други неща.

Обсъждането на забранените медикаменти тук във форума има няколко огромни плюса:
- яко трафик
- всеки ще може да види кои са вещите със забранените медикаменти и сам да си направи извода да се равнява ли по тях като постижения, или да си постави по-скромни цели.
Доколкото мотото отгоре вляво е “фитнес и здравословен начин на живот”, то аз не виждам смисъла да се почупиш само и само щото някой във форума вдига много повече от теб. Имаме доста такива случаи, които всеки с повече от година-две във форума е забелязал - момченца със слабопосещаеми дневници изведнъж тягата им литва от 100 на близо 200, почват се клипове, хвалене. Имаме момиченце, дето само след година трениране вече от ставането сутрин до обяд има всякакви болежки. Да, лайковете надъхват, но със всеки лайк ние допринасяме с частица за самоунищожението на този човек...
Моето предложение е светофарна система: на всеки на профила се слага светофарче, което свети зелено, ако никога не е употребявал забранени вещества; жълто - ако е вземал и поназнайва нещата, но не взема редовно; червено - ако е правил повече от един цикъл и е навътре в нещата.
Така следващия тийн като влезе във форума и иска да качва без “химии” (като това са и протеините за неосведомените тийнове) ще може да си прецени на кой с резултатите ще се равни и от кой ще иска съвети. Тия с червеното им се прави червена секция 18+ и да си пишат там. В нея да може да влизат само други с 18+ като години, за да не стават сакътлъци. Не че като си на 19 значи, че вече имаш акъл де. Зелените си пишем само в зелената част и нямаме достъп до червената. Жълтите имат достъп и до двете, просто като пишат в зелената част четящите го ще си имат едно на ум.
Виждам само дват проблема, който ще спъне идеята още в зародиш:
- много малко хора ще си признаят, особено от вървежните, защото славата, било то и форумна, е голям кеф за егото
- как да определим кои са забранени, защото и кофеинът е забранен в някои листи. КросФит си имат отделна листа при тях кое е забранено, някои бойни спортове не се проверяват въобще, демек там всичко е разрешено... Аз бих избрал критерият “здравословно”, т.е. легално продаваните добавки по магазини и аптеки, но тук далеч по-вещите в материята може да систематизират и разграничат нещата.
Предимствата на светофарната система е, че в зелената част на бб-тийм ще се върнат хора, които са от натуралната страна на нещата, и ще дойдат много други нямащи амбиции в спорта, а просто искащи да спортуват и водят по-здравословен начин на живот. Това са предимно хора в средна и зряла възраст, които вече имат семейства и т.н. и отдавна са забравили времето, дето морето им е било до колене и са били безсмъртни.
В момента имаме 2 в 1 - някои хора не си разписват циклите, тийндиотите мислят, че тези хора са чисти, и се трошат да ги слушат и копират. От друга страна има хора, трениращи си натурално за здраве и като попитат нещо различно от как да направят нов световен рекорд и получават само  присмех. Това, че някой иска да вдига много и е готов да плати цената за това (събуждане с болки, липса на негов размер дънки) не означава, че няма хора, които искат да изглеждат добре в дънки, да се събуждат свежи и здрави, пък дали тягата ще им е 150 или 200 им е все тая.
Може да видите наскоро в дневника си как един голям човек (буквално и преносно) няколко пъти написа, че не е само на храна и протеин, но тийндиотите продължиха да му казват да нарита назобените гъ**ве и да покаже, че може и натурално.
А стероидите убиват само глупците. Бб-тийм е умен сайт, така че който иска да зоби - не е ли по-добре да го прави както трябва със съвети от правилните хора, вместо от кварталните батки?
Знам, че всичко това е само идеализъм и неосъществимо, но просто това е моето мнение.

28.01.13
09:41

Забранени законово препарати и медикаменти, не на свободна продажба => човек подлежи на съответните наказания като ги купува и изпозлва без нужните лекарски предписания и рецепти... ама нищо може да се направи и секция за разбиването на коли или пък на това как е правилно да се взимат наркотиците със всички нужни клипчета от червено-зелени потребители... някакви абсурди говорите...

28.01.13
09:47

Юлиян Тодоров велик си направо.Много добре го каза и съм напълно съгласен с теб и да добавя интереса не е никак малък,вижте само анкетата.....е

ПС. не съм видял в новините да кажат,човек на стероиди се качи в колата си и помете 20 човека или причини верижна катастрофа,както пияните и надрусаните.Не може да сравняваш така нещата

Мнението беше редактирано от Дани Малинов на 28.01.13 09:50.

казано от Дани Малинов на 28.01.13, 09:47:

...интереса не е никак малък, вижте само анкетата...

Каква ли ще е изненадата ти, ако можеш да видиш кой как е гласувал... мога много точно да ти кажа какви хора са проявили интерес. Мога да ти кажа каква е средната възраст на гласувалите с ‘Да’, както и тренировъчния им опит, знанията по отношение на хранене и трениране, какви са целите им - все незначителни неща. Естествено е, че за тях стероидите са нормален следващ етап, нали?

За какъв интерес говорим, всъщност? В анкетата до тук са гласували 50-60 човека.
Това според теб е представителна извадка от потребителите на BB-Team, така ли?

Мнението на Юли е разумно, без съмнение... но е утопия, той самият е обяснил защо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.01.13 10:11.

Политика на BB-Team е да не ангажира вниманието на потребителя с тази тема под каквато и да е форма. Поради тази причина анкета за такъв раздел няма смисъл. Ще оставим темата заради последвалата дискусия за медикаментите по принцип.

Важно е напредналите да намерят знания и съмишленици да са още по-напреднали. Много по-важно е начинаещите да намерят път, по който да станат напреднали. Нали всички искаме да се увеличи процентът спортуващи у нас?

След като родители спират децата си от тренировки, защото може да “зобнат” с протеин, как смятате, че информация за АС ще им подейства?

DO

28.01.13
10:45

Аз както винаги мога да съм контра на всяка теза,в случая гласувах с “За”,понеже усещам,че част от аудиторията почва да възприема бб-тийм като бг-мама (на няколко пъти съм срещал това сравнение в коментари ),не знам какво е решението,но не трябва с лека ръка да се омаловажава и тази позиция.

Мнението беше редактирано от donsir на 28.01.13 10:47.

28.01.13
12:00

Не ми се копират мнения на няколко човека...
Така - аз съм против да се обсъждат такива неща във форума, защото който дава съвети за химия, трябва да е доста наясно, че в България чиста химия има само за професионалните спортисти, освен да въртиш форумен бизнес със забранени медикаменити, не знам какво друго можеш да направиш тук.
И назобването е 30% от цялата история, другото е тренировъчната схема, изпипана до най-малката подробност ;), ако треньорът ти е шматка и е виждал химия само по телевизията и в инетернет, нищо няма да проработи за теб, а пък да търсиш съвет за перапарати в нета е най-голямата глупост, която съм чувала. И постиженията са повече от реални.

28.01.13
12:18

Забранените медикаменти са във всеки един спорт,това не са само стероиди,анаболи и разтежен хормон.Бета блокери дори и противозачатъчните са стероиди,които жените си пият,но не се притесняват от тях както ако чуят стероид.Смешно е когато си заравяш главата в земята и модерираш всяка тема за стероиди все едно не съществуват и не може да си ги вземеш от всякъде,та те са на един клик растояние.Смешно е също и наивно да си мислиш,че така добре изглеждащата физика се постига с креатин и протеин......

28.01.13
12:24

казано от Дани Малинов на 28.01.13, 12:18:

Забранените медикаменти са във всеки един спорт,това не са само стероиди,анаболи и разтежен хормон.Бета блокери дори и противозачатъчните са стероиди,които жените си пият,но не се притесняват от тях както ако чуят стероид.Смешно е когато си заравяш главата в земята и модерираш всяка тема за стероиди все едно не съществуват и не може да си ги вземеш от всякъде,та те са на един клик растояние.Смешно е също и наивно да си мислиш,че така добре изглеждащата физика се постига с креатин и протеин......

Кое по-точно е на един клик растояние?? Хахах - вземи си от тебешир или нишесте пакетирано като анаполон за 120 лв от сайт якистероидизабезпари.цом и глей’ как ще се нацепиш...

казано от Дани Малинов на 28.01.13, 12:18:

Смешно е когато си заравяш главата в земята и модерираш всяка тема за стероиди все едно не съществуват и не може да си ги вземеш от всякъде...

Не очаквах да си толкова късоглед по отношение на идеологията и философията на BB-Team. Кое ти е смешно - това съвсем не ми влиза в работата. Кое от къде може да се вземе - това също няма значение, BB-Team не е мястото. Пак ти напомням, че картинката на гласувалите ‘За’ е много любопитна - 90% от тях са чувствително под 20-годишна възраст, а когато човек проследи форумната им активност ще види и колко багаж имат по главите. Тези “спортисти” ли имат нужда от повече знания за стероиди? Дай пак да си говорим за смешки, ако желаеш...

Позволявам си да повторя, че дискусията е излишна.
Този клас медикаменти категорично остават извън зоната на BB-Team и това не подлежи на промяна.

28.01.13
12:49

За тези които най-много драпат за стероиди, така или иначе стана ясно, че форума и сайта няма да се насочат към тази посока. Ще си останат за фитнес и ЗДРАВОСЛОВЕН начин на живот, но на мен друго ми е интересно... Например като посетите някоя кръчма и не ви хареса музиката, обстановката и т.н. я сменяте без да се замисляте и отивате в друга. Но не започвате да разтягате не знам си какви локуми и истории на собственика как трябва да я промени за да ви се хареса. Мисълта ми беше, че в интернет има много други форуми, български и най-вече чуждестранни за стероиди и други забранени медикаменти, защо тогава не се насочите към тях, а си седите още тук и негодувате?

Мнението беше редактирано от Old Timer на 28.01.13 12:50.

Noctis Caelum

28.01.13
12:53

Против.Май гласувах За.

28.01.13
12:54

Old Timer, защото в бб-тийм сме най-мощните и най-нацепените машини и всички искат да разберат нашата тайна :D (makeup)

28.01.13
14:05

сега гласувах - против. нека този форум си остане какъвто е. ако някой се интересува от стероиди - има огромно количество информация за четене за който се интересува ... вярно, че няма да е сдъвкана и изплюта - готова за употреба, но такъв е живота ;)
обаче имам няколко въпроса - по какъв критерии се определят “забранените” медикаменти? по кой закон? има си чисти стероиди, но има и вещества, които по някакъв повод са попаднали някакъв списък и сега са забранени? как до оня ден не бяха, а сега са? колко от участващите във форума ще дават допинг проба? защо мнения за кофеина не се модерират? трябва да е ясно кое и защо не може да се обсъжда.

28.01.13
16:01

Кофеинът е забранен в определена доза. Доста висока доза...

Къде е забранен кофеинът? В коя организация?

28.01.13
16:22

казано от Ради Хаджирадев на 28.01.13, 16:10:

Е, как коя, най-колещите и бесещите - WADA :D

http://list.wada-ama.org/by-substance/#C-group

Мисля, че допустимото е 12мг на 1мл урина. ( не съм 100% сигурна)

28.01.13
16:24

Аз също подкрепям екипа на ББ-тийм и съм твърдо Против.Който има професионални цели в силовите спортове,той си има треньори и каквито други хора му трябват,от тях ще си набави необходимата информация.
Щом са забранени медикаменти,не виждам изобщо място за дискусия.

Мнението беше редактирано от Гената на 28.01.13 16:25.

казано от Заболотная на 28.01.13, 16:22:

казано от Ради Хаджирадев на 28.01.13, 16:10:

Е, как коя, най-колещите и бесещите - WADA :D

http://list.wada-ama.org/by-substance/#C-group

Мисля, че допустимото е 12мг на 1мл урина. ( не съм 100% сигурна)

Мерси за инфото. Иначе до колкото знам в WNBF, PNBF, INBA и сходните им няма такова нещо. А и все пак на всеки му е ясно, че за кофеин е ок да говорим и приемаме, а за тренболон - не. Тъй, че дори и без списък лесно се разграничават кое е “забранено” и кое е “позволено” :)

28.01.13
16:37

Може би някои хора не знаят какъв е трафикът на сайта/форума и защо този сайт и форум са на първо място в България в тази категория. Може би не знаете и защо в този форум има толкова голямо присъствие и на жени, а без тях тук щеше да е пълна сивота и форумът въобще нямаше да е това, което е ако тук имаше само кочове (nod). Точно това, че този сайт/форум не се обсъждат забранени медикаменти , тоест анаболните стероиди, което до колкото знам са лекарствени продукти, точно това прави този форум различен от всички останали.

Абсолютно съм убеден, че ако този сайт беше тръгнал по този път, да се обсъждат тези медикаменти, това щеше да отблъсне масово хората и сега този сайт/форум, щеше да е просто един посредствен сайт с малка група от активни потребители, никакви жени и хора спортуващи за здраве или натурален бодибилдинг и други спортове, като кросфит и т.н.
Аз мисля, че има доста сайтове в които се обсъждат приема на тези медикаменти и всеки, които е заинтересован може да търси информация там, където и хората са с опит в тези неща и са се специализирали !

Добре де.. да го наречем ‘’козметичния отдел’’ или ‘’за по-красиво утре’’ или нещо което няма да се схване от новаците.. и ще се говори на таен билдръски шрифт... примерно

взе ли си анавара? - как е свари ли яйцата? :D

28.01.13
17:34

Ако се направи нов раздел и имат достъп всички обаче се обзалагам,че почти всеки ден ще има нещо от типа на ‘на 15 години съм 180 63 кила тренирам от 2 месеца и мисля да взема нещо....” и подобаващите отговори  от едни и същи хора

казано от Teen Power на 28.01.13, 17:34:

Ако се направи нов раздел и имат достъп всички обаче се обзалагам,че почти всеки ден ще има нещо от типа на ‘на 15 години съм 180 63 кила тренирам от 2 месеца и мисля да взема нещо....” и подобаващите отговори  от едни и същи хора

Ти намираш това за абсолютно нормално и затова гласува с ‘Да’ в тази анкета.
Правилно ли те разбирам?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1