Акне от протеин - възможно ли е?

29.01.13
14:35

Здравейте. От 3 дена си взех един протеин( по-долу е снимката на протеина ). И акнето започна да ми се засилва, аз от преди си имам но не толкова много сега се увеличи 3 пъти повече.. Има ли вариант да е от протеина и има ли начин да се изчистя от това гадно акне? 15 годишен съм

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.01.13 05:15.

29.01.13
23:33

на 15 години повярвай ми не е от протеина :)

Обаче не знам от къде си го набарал този протеин за пръв път виждам такъв сигурен ли си в качествата му :P

Мнението беше редактирано от SprateXtream на 29.01.13 23:36.

Напротив. Напълно възможно е да е от протеина. Особено щом и без това си податлив към акне. Причините може да са различни. Или имаш алергия към някоя от белтъчните фракции, или към някоя от добавките в продукта. Може и продукта или конкретната партида да е замърсена с нещо. Протеини с високо съдържание на аргинин и ниско на лизин също могат да ти докарат кожни проблеми, херпеси и обриви. Особено коварни могат да бъдат протеините съдържащи глутен и/или глутаминови пептиди получени от хидролизиран глутен. Компаниите ги добавят защото са по-евтина белтъчна суровина. Глутена обаче е силен алерген. Аз например получавах обриви и отит от Трофикса на Синтракс заради глутена в него и високото съдържание на аргинина спрямо лизина. Спри този протеин поне за 2-3 седмици, а най-добре за месец и виж какво ще стане. Ако акнето ти се върне към нормата и ти се рискува, почни да го приемаш пак и ако пак се обринеш значи със сигурност е от протеина.

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 06:34.

30.01.13
10:21

Аз моята Синта 6 я продадох, точно поради този факт. Пиех по 4-5 дози на ден и ме избиваше на пъпки по лицето и гърба. След като я спрях се оправиха нещата... А беше толкова вкуснаааааааа :(

30.01.13
15:06

Вече го продадох и пия бирена мая. А за тоя протеин го взех 23 лева / 0.5 кг. гледах го в официалния сайт 8 euro/kg. Сега мисля да поизчакам 1 седмица и да взема някой друг от fitness1. А може ли да ми кажете дали има начини да се изчистя напълно от това акне?

То начин със сигурност има. Ама какъв точно е начина е отговор за 1 милион и едва ли някой тук може да ти отговори. Почвай да четеш от сега по темата и да следиш форумите на хората с този проблем. Успех!

30.01.13
18:33

казано от Герган Петков на 30.01.13, 18:31:

Почвай да четеш от сега по темата и да следиш форумите на хората с този проблем. Успех!

Или просто да иде на дерматолог. :D

Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 30.01.13 18:34.

“Просто да иде на дерматолог”. Не че дерматолог не може да му помогне, но това “просто” издава, че си нямаш представа за какъв гаден и мъчен проблем става дума. Колега, не си ли ходил досега на дерматолог?

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 19:18.

30.01.13
20:07

Не съм ходил. С какви ли кремове,спиртове и други глупости съм се мазал няма голям ефект. Бирената мая помага но след време и на нея ефекта и изчезва. Скоро ще отида на дерматолог, аз нямам толкова много пъпки но искам да се изчистя напълно.

Мнението беше редактирано от Toshko на 30.01.13 20:08.

Иди тогава. Но пак те съветвам, преди това попрочети по-задълбочено и разгледай някой друг форум. Като отидеш при лекаря да си запознат за какво иде реч. Добре е че си по-лек случай. Дано и да ти помогнат. Имам познати на които им помогнаха лекарите и други пишман-специалисти, които им влошиха още повече състоянието. Не те плаша. Просто го имай предвид.

Мнението беше редактирано от Герган Петков на 30.01.13 21:06.

31.01.13
17:57

Във Варна имаше случаи преди 3-4 г. на образуване на подкожни грудки, операции..., а имаше и случаи на порастване на гърди при мъжете и смяна на сексуалността. Това, че се е засилило акнето, може да е най-малкия проблем. Мога да ти препоръчам козметика специално срещу акне, но задължително трябва и протеините и добавите да се сменят.
- Козметична серия Master Herb antiakne - hubavi.net/lice
или - алое и прополис - alloe.net/aloepropcreme.html
Но ще трябва да поизчистиш организма си с алое от наслояването с онова, което явно е вредно за теб - alloe.net/aloeveradrinks.html
Ето и алтернатива с билкови протеини - alloe.net/foreverlite.html
Не е реклама, давам идея какво би ти помогнало да се отървеш и от по-тежки последици. Между другото, подробна информация за акнето можете да намерите в женските форуми. Там, тази тема е много сериозно застъпена. Пълен списък на форумите за майки има тук http://napred.bg/mama.html. Естествено, има и много онлайн магазини, които предлагат решения на проблема. Отскоро почнах да се интересувам от тях, като даже скоро ще си направя собствен онлайн магазин. Получих платформата от и започвам. Свалих си няколко клипа от ВБокс7 за това как да си настроя магазина и ги гледам много внимателно. Свалянето на видео от интернет не е особено трудно, като аз ползвам ето тази програма http://napred.bg/vbox7-downloader.html. За програмата научих в българската търсачка Напред.БГ. В нея търсих различни пожелания за Великден и намерих http://napred.bg/пожелания-за-великден.html, та сега съм готов за най-светлия християнски празник.Вариант за здравословен начин на живот и поддържане на добро и стегнато тяло без никакво съмнение е йогата. От най-дълбока древност йога е начин за поддържане на отлична форма на милиони хора по света. Всичко за йога ще намерите в Napred.BG. Освен информация за йога и различните й вариации, в българската интернет търсачка ще намерите и много източници на допълнителна йога информация, както и видеа и насоки за правилното изпълнение на различните пози.

Мнението беше редактирано от Рада Колева на 09.12.13 15:28.

31.01.13
19:29

Вече горе долу се изчистих от акнето с бирената мая, но до кога ще е.. :D А когато си взема нов протеин мога ли да го съчетавам с бирената мая? А от такива кремове aloe.. съм се убедил, че няма ефект.

Мнението беше редактирано от Toshko на 31.01.13 19:30.

31.01.13
20:08

Аз имах подобен проблем и след като почнах да приемам Омега 3 киселини ми изчезнаха пъпките. Иначе и аз съм пробвал с бирена мая и не ми помогна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1