31.01.13
18:17
Здравейте , моля дайте ми съвет за програмата понеже аз съм си я мислил и може да съм сгрешил.
На 20 години съм ,висок 172см, 90 кг. Наскоро почнах тренировки. Целта ми е да сваля килограми .
Програмата е 2 дни тренировки , 2 дни почивка ,като сменям някой упражнения които съм написал в скоби,демек на едната тренировка правя едното упражнение ,след 3 дни на другата ,правя другото и така ги редувам , също се чудя дали почивката ми е достатъчна ,аз се чувствам добре така.
Моля за всякакви съвети и критики.
Гърди , рамо ,бицепс
Гръб ,трицепс
Почивка
Почивка
Гърди,рамо,бицепс
Гръб , трицепс
Почивка
Почивка
......
.......
Гърди рамо бицепс:
Гърди:
Хоризонтален лег . 4х8
Горен лег : 4х8 (Долен лег с дъмбели: 4х8 )
Флаис : 4х12
Рамо:
Раменни преси лост : 4х8 (Раменни преси с дъмбели 4х8 )
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред : 4х8
Бицепс:
Прав лост : 4х8
Скот 4х8 (Повдигане на крив лост: 4х8)
Корем
Гръб , Трицепс:
Гръб:
Скрипец пред гърди : 4х10
Гребане с дъмбел: 4х8
Гребане с щанга: 4х8
Трицепс:
Френско:4х8
Трицепсово разгъване на горен скрипец: 4х8 (Кик-Бек: 4х8 )
Корем
Темата беше редактирана от Kristiqn1992 на 31.01.13 18:18.
31.01.13
20:01
казано от CarnalK на 31.01.13, 18:23:
крака?
Извинявам се , забравих да спомена , крака не тренирам , защото имам проблем с коляното и ще ми трябва доста време да го излекувам ,не мога и да тичам , само кростренажора ,не натоварва толко коляното и от време на време го ползвам.
31.01.13
21:39
Един от най-огромните културисти в света е бил футболист преди да започне да се занимава с културизъм.Получил е сериозна травма в лявото коляно.Докторът го е съветвал да отиде във фитнеса и да започне да трупа маса в краката,защото това ще стабилизира проблемът му в коляното.Потърси МАРКУС РУЛ да видиш кой е и какъв е ако незнаеш.
31.01.13
22:25
казано от Petyr Kostov на 31.01.13, 21:39:
Един от най-огромните културисти в света е бил футболист преди да започне да се занимава с културизъм.Получил е сериозна травма в лявото коляно.Докторът го е съветвал да отиде във фитнеса и да започне да трупа маса в краката,защото това ще стабилизира проблемът му в коляното.Потърси МАРКУС РУЛ да видиш кой е и какъв е ако незнаеш.
Поинтересувах се , но при мен проблемът е различен , когато натоваря коляното ,почва да ме боли и поне една седмица куцам ,проблема е от ставата. Гледам да го раздвижвам но нищо повече така ,че за съжаление няма как да тренирам крака преди да го излекувам .
По-добре не се доверявай,а посети твоя лекар и виж какво ще ти каже,защото силно се съмнявам,че ще ти препоръча подобна глупост.
01.02.13
11:07
казано от every day на 31.01.13, 23:36:
По-добре не се доверявай,а посети твоя лекар и виж какво ще ти каже,защото силно се съмнявам,че ще ти препоръча подобна глупост.
Ами аз бях на лекар,даже и снимка имам просто трябва време за да се излекува коляното , както и лекарства, съветът му беше да не го натоварвам , а и аз усещам ,че няма как да го натоварвам.
Кажете нещо за програмата , как ви се струва ,повтарят ли се упражнения за една мускулна група или съм ги разделил както трябва и достатъчна ли ми е почивката , дали може да я съкратя примерно тренировка , тренировка , почивка , тренировка , тренировка ,почивка ,повичка , .......
Като начало размени местата на бицепса и трицепса и намали сериите. Задното рамо също отива при гърба, като може да включиш и тяга.
01.02.13
11:33
казано от Петко К на 01.02.13, 11:19:
Като начало размени местата на бицепса и трицепса и намали сериите. Задното рамо също отива при гърба, като може да включиш и тяга.
Демек да стане така :
Гърди , трицепс , рамо (раменни преси)
Гръб , бицепс , Рамо (повдигане на дъмбели в страни )
бицепса : 2 упражнения по 3 серии?
За тягата ,не съм сигурен понеже май може да натовари коляното.
01.02.13
12:51
Вместо да мислиш как да тренираш горната част на тялото помисли как да излекуваш коленото си и дали лекарстваа които ти препоръчва лекърят ще т исвършат работа,защото сега ще ти кажа една истина,не дори две истини.Лекарят НЕ ГО ЕБЕ ЗА ТВОЕТО ЗДРАВЕ.Целта на фармацефтичната индустрия не е да ти оправи здравето е да се създават нови клиенти.Лекарствата за стави не са достатъчно развити и в повечето случаи вредят на здравето на човек.ВТОРАТА истина.Висше образование,след дипломна квалификация,колежи и други такива институции дават измамната представа че хора с някакъв лист хартия разбират нещо от работата си.Вярно че има и такива,но тези хора са обикнали това което правят.Питай за проблемът си някой който се е сблъсквал с това,защото цялата информация на земята е дошла от ОПИТ на други хора които са пробвали и експериментирали.А колкото до глупавият съвет-коляното на Маркус Рул първо поддържа огромна тежест и е способно на това,второ-избутва повече килограми отколкото критикът по горе ще избутва някога през живота си.
01.02.13
13:29
Повярвай ми искам много да излекувам това коляно и ще потърся повече от 1 мнение по въпроса ,но до тогава просто няма да го натоварвам защото нещата стават по зле.
Относно програмата ,ето какви промени направих.
Гърди ,рамо , трицепс
Гръб , бицепс , рамо
Бицепс :2 упр. по 3 серии
Ще съм по тази програма до месец май. След това ще почна плуване 3 месеца.
Благодаря за съвета , предполагам е хубаво да си въртя някой упражнения както съм написал в най-горният пост .
Ако има още нещо с което мислите ,че ще ми бъде от полза моля споделете :)
Също така се замислям да правя нещо като кардио след тренировка ,дори и в ден за почивка , но не трябва да натоварва краката имате ли някакви идеи?
Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 01.02.13 14:04.