Тренировка с разтегнат менискус?

01.02.13
09:51

Здравейте. Тренирам сериозно от 1 година вече,но още повече съм се засилила последните 2 месеца. Ходя на Тае Бо и Фитнес,тренирам 5 дни в  седмицата общо взето.От 1-2 месеца почна да ме наболява коляното след тренировки и чак онзи ден се реших да отида на ортопед,тъй като стана доста зле. Прегледа ме и каза,че съм си разтегнала менискус и ми даде разни хапчета и гелове .Каза ми да не тренирам поне 14 дена,а може би повече.ТОВА МЕ УБИВА !

Моля ви,ако знаете,бихте ли предложили някакви леки упражнения,които да правя у дома или някой ако е минал през подобна травма знае ли как пак мога да си тренирам краката ,без основно да си натоварвам колената?

Благодаря ви предварително !!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.02.13 09:52.

01.02.13
13:09

Почивай,за добро е.След като се оправиш прави силови упражнения за краката за да ти станат п оздрави сухожилията и от тае бо файда няма.

01.02.13
18:39

Наистина е редно да си починеш поне докато не отмине болката още повече, че така е казал и ортопеда, предполагам.
Не знам до каква степен е увреден минискусът ти, но с него шега не бива. Ако болката е силна и ти пречи да се движиш нормално е хубаво даже да прибегнеш и до някаква, дори и елементарна наколенка докато се оправиш, пък и в първите тренировки след това.
В периода, в който избягваш натоварването е хубаво да правиш изометрични контракции на квадрицепса, когато и където ти хрумне, защото възможност за тях има винаги.
Когато започнеш след това да натоварваш коляното трябва да си много внимателна и да му обръщаш специално внимание. Ходенето назад е подходящо упражнение, което хем щади ставата, хем я заздравява и натоварва много добре квадрицепсите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1