Въпрос относно фитнес програма + няколко странични въпроса.

31.01.13
15:51

Здравейте на всички !
На 21 години съм . Тежа между 81 и 82 килограма и съм висок към 1м 88см. Сравнително нов съм във фитнеса (натрупах 3 месеца + стаж досега). През това време съм взимал гейнър , креатин и аминокиселини . Наскоро реших да следвам програмата - Тежко / Средно / Леко и да пия следните суплементи - 100% Whey gold ( Gold Standart ) , Modern BCAA ( Usplabs ) и Jack 3d ( Usplabs ) .
Въпросите ми са следните :
Първо относно трисетовете (дали са удачни като цяло ), които съм си съставил за програмата - Тежко / Средно / Леко .
Понеделник - Гърди .
Първи Трисет:
1)Повдигане на щанга от тилен лег - 5x5
2)Кофички с акцент върху гърдите - 5x10
3)Пек-дек - 5x15
Втори Трисет:
1)Повдигане на щанга от полулег - 5x5
2)Лицеви опори с акцент върху гърдите - 5x10
3)Кросоувър - 5x15

Вторник - Гръб .
Първи Трисет:
1)Мъртва тяга - 5x5
2)Придърпване на вертикален скрипец(широк хват - Редуване - Пред гърди / Зад Врат) - 5x10
3)Придърпване на долен скрипец - 5x15
Втори Трисет:
1)Набирания с широк хват - 5x5
2) Гребане с щанга от наклон напред - 3x10(надхват)+2x10(подхват)
3)Придърпване на вертикален скрипец - тесен хват (пред гърди) - 5x15
Пулоувър-5x8

Сряда - Крака ( от идната седмица почвам да тренирам и тях / досега не съм тренирал крака изобщо , което ми е доста голяма грешка ) . Така смятам да ми изгледат трисетовете за крака .
Първи Трисет :
1)Класически клек с щанга зад врат - 5x5
2)Бедрено разгъване - 5x10
3)Повдигане на пръсти с дъмбели от стоеж - 5x15
Втори Трисет :
1)Напади с дъмбели - 5x5
2)Бедрено сгъване - 5x10
3)Скок от клек - 5x15

Четвъртък - Бицепс , трицепс .
Първи трисет:
1)Набирания с акцент върху бицепсите - 5x5
2)Концентрирано сгъване - 5x10
3)21- 5x3x7
Втори трисет (трицепс):
1)Пускане на дъмбел зад глава - 5x5
2)Кофички с акцент върху трицепсите - 5x10
3)Едностранно трицепсово сгъване с дъмбел зад глава - 5x15

Петък - Рамо .
Първи трисет:
1)Раменни преси с щанга - 5x5
2)Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 5x10
3)Повдигане на ръцете в страни с дъмбели - 5x15
Втори трисет:
1)Повдигане на щанга зад гръб за задно рамо ( незнам името на упражнението ) - 5x5
2)Повдиганe на щанга до брадата - 5x10
3)Повдигане на ръцете напред с дъмбели - 5x15

Умишлено не съм задал определени килограми за всяка от сериите , но като цяло гледам да следвам правилата , които са зададени в темата на фитнес програмата - Тежко / Средно / Леко , а именно :
1. Първото упражнение в него да е базово и да позволява използването на голяма тежест.
2. Второто упражнение в трисета трябва да е основно, да обхваща по възможност цялата мускулна група и да позволява използването на средна тежест.
3. Третото упражнение може да е всякакво, но е добре да бъде с голяма амплитуда и да може да се изпълнява еднакво добре и бавно и на скорост.
Също така не съм вкарал кардиото и упражненията за корем . Следващия ми въпрос е свързан точно с тези 2 неща.
В кои дни от програмата е най-удачно да вкарам кардиото и упражненията за корем при така представената програма и с каква продължителност (кардио) и по колко упражнения и серии (корем).

Следващ въпрос - имам проблем при вдигане на щанга от лег и полулег . При самото повдигане китките ми преминават в тъй наречения обратен хват - тоест , извиват се назад . Казвали са ми , че вдигането на тежест с този хват е по трудно и бих искал да знам има ли начин за корекция на хвата , който може да ми препоръчате.

Засега не се сещам за други въпроси , ако се сетя нещо ще допълня .

Моля за напътствия :)
Предварително благодаря на всички отзовали се и ако има правописни грешки в написаното се извинявам .

Темата беше редактирана от Georgi Kostadinov на 31.01.13 18:45.

31.01.13
18:50

Стажът ти е прекалено малък за подобна програма. Особено при положение, че не си тренирал крака до момента.
Натисни на някоя класическа кръгова с много клек.

31.01.13
19:30

Аз проблем с изпълнението на програмата нямам . Смогвам на сериите и почивките между трисетовете от 1м-1м и 30 секунди ми стигат ( сигурно и суплементите помагат ) . Въпроса ми е дали правилно съм я съставил , също така търся отговори и на останалите поставени въпроси . Мерси все пак за мнението . :)

01.02.13
09:45

Има съвсем дребни забележни в подбора на упржанения, но по-важното е, че си пропуснал много важне детайл(поне за твоя стаж) - тежкото се прави с 3 повторения с тежест за 5 ПМ, средното с 8 повторения с тежест за 10 ПМ, лекото 15 повторения без отказ, което тежест за около 20 повторения.
Но наистина 3 месеца символичен стаж и е малко за тази програма ;)

02.02.13
15:52

Мерси за корекцията от твоя страна относно броя на повторенията в сериите . Очаквам още коментари относно останалите ми въпроси както и корекции към упражненията , на които съм заложил в програмата си .
Благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1