05.02.13
09:12
Здравейте, и този месец ( вторият ми ) ще изкарам програмата 5х5, с която карам на 3 дневен сплит: Понеделник>Сряда>Петък. В момента не пия креатин до 14-ти този месец ( Спрях го за 30 дни ). Тежа 58-9 килограма от 51-2 килограма. Знам, че на тези килограми няма голям смисъл от креатина, но научих твърде късно ( когато вече е на половината ). Креатина е 1 килограм. В момента от него има половин килограм. Сега мисля от 14ти да го пия преди и след тренировка по 5гр. Висок съм 1,82 и съм на 15 години. Тренирам от 6 месеца ( сега карам шестият ). Напоследък се старая да ям правилно, както и да тренирам правилно. С тази програма натрупах маса видимо особено на гърба. Упражненията за корем са следните: http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU&feature=episodic ( Правя ги 1 път седмично - Събота от една седмица ). В началото тренирах грешно, тренирах 5, дори 6 дни, което е недупостимо, но от няколко месеца насам се оправих и се чувствам бодър, както и виждам разликите по бързо. Ще се радвам ако ми помогнете да измислим някаква програма за мен, мислих да е нещо с 6-8 повторения, повече тежести, както и да премина вече на 4 дневен сплит.. ще се радвам да ми помогнете, всяко мнение и критика е добре дошло :).
05.02.13
14:23
Като примерен четиридневен сплит от типа тренировки А и Б - http://www.bb-team.org/workout/4465_chetiridneven-split-za-masa-pri-ektomorfi
А и да попитам- защо искаш да минаваш на четиридневен сплит, като натоварването при 5х5 и при тридневен мисля, че си е доста добро?
Ако можеш напиши какъв ти е в момента сплита и примерно да се направят някакви размествания, замествания по него, за да стане примерно по-добър.
Привет, програмата която предложи не е лоша, иначе исках поне един 4 дневен сплит, защото съм свикнал повече дни да тренирам и в момента се чувствам във форма и искам още и още, ако ме разбираш. Сплита ми го има в дневника, като в понеделник и петък си добавих бицепсово згъване с щанга 5х5 и в срядата трицепс на скрипец 5х5 от тази седмица го правя това.. :)
05.02.13
21:39
Разбирам те напълно за какво говориш :) Сплита ти си е добре. Принципно 4-дневен вариант е с тренировки понеделник и вторник, после четвъртък и петък. Мисля си, че може би ще бъде добре
Понеделник - клек, гребане,корем
Вторник - лег, бицепсово с лост, чукчета
Четвъртък - раменни преси, набирания, тяга
Петък - клек, лег, трицепс(примерно и корем)
Ами да може и така :) Мерси.. даже замислям от новата седмица да започна по тази, защото с тази която правя главно виждам разлики в гърба и краката.
06.02.13
16:59
Нормално е. Ти главно тях тренираш. Трябва мускулите да се товарят равномерно. :)
Между другото мисля от новата седмица да правя нещо подобно:
Понеделник; Гърди и трицепс + корем
Лег 3х6-8
Полулег за горна част 3х6-8
Лег за долна част 3х6-8
леговете ще правя една седмица с лег друга седмица с дъмбели
Флайс 3х6-8
-
За трицепса, там на скрипеца, забравих как се казваше упражнението 3х6-8
Френско 3х6-8
Лег с тесен хват
Вторник; Гръб и бицепс
Скрипец 3х6-8 пред врат и като видя че ми става зор сменям скрипец зад врат
Гребане с щанга 3х6-8
Мъртва тяга 3х6-8
Чудя се за още едно упражнение с дъмбел но му забравих името..
-
бицепсово сгъване с лост 3х6-8
С дъмбелите 3х6-8
И още едно, на което също не знам името.. то е от седалка ръцете напред и пак си помпаш то ме напомпва добре.
Сряда; Почивка
Четвъртък; Рамо и трапец
Раменни преси 3х6-8
Още едно, на което не го знам с дъмбелите нагоре до над главата ми ако се сещате 3х8
И поредното което не знам: сядам с лице към уреда хващам двата ” лоста ” или нещо от сорта и давам назад с тях.. така го обясних, че...3х6-8
-
За трапец;
С дъмбелите си вдигам раменете нагоре 3х6-8
Още едно подобно упражнение като горното само че на уред 3х6-8
Дали са достатъчно ?
Петък; Крака+прасец ест и предмишница + корем
Клек
След това обикновенно бутам тежестите пак от една машина.
Общо взето за крака 4 упражнения и отрелно за прасец още 2.
Краката може да ги правя и с 3х6-12 повторения
-
Предмишницата също не мисля да обяснявам как ще я правя.. така и така няма да мога да обясня хубаво, но за нея съм подготвил 2-3 упражнения по 3х6-8
————————————
Е ? Какво ще кажете :)
Мнението беше редактирано от Dани на 06.02.13 17:17.
06.02.13
23:04
Добре си подредил сплита си наистина. Добро е като вариант.
Като съвет - в понеделника като тренираш трицепса мисля, че е добре да почнеш с френското, защото то е доста товарещо упражнение и е хубаво да ти максимално свеж трицепса и след него да си го донапомваш с другите упражнения. За бройката мисля, че ще се ориентираш по килограмите, но е по-добре с по-тежки кила.
Това на скрипец за гръб мисля, че имаш предвид гладиатора - та там пред врат акцента е върху гърдите, а зад врат на гърба. Също си писал 4 упражнения за бицепс към три за гръб - все пак е по-добре да имаш повече за гърба като голям мускул.
Рамото ти трябват 3 упражнения за всяка част на раменната мускулатура и 2 поне за трапец.
А опиши кои са ти упражненията за крака - ти си писал 4, а си писал само клек и лег преса.
Ами не съм ги писал защото не ги знам точно по имне, но знам че са добри.. иначе мерси за съвета за трицепс, за гръб ще добавя още едно което знам или освен ако ти не предложиш нещо :)
ЕДИТ Между другото нещо изоставам с гърдите. единствената изоставаща мускулна група.. надявам се с тези упражнения да напредна от към гърдите.
Мнението беше редактирано от Dани на 07.02.13 14:56.
07.02.13
21:54
За гърдите мисля, че с тия три упражнения ще видиш растеж. Аз си мисля, че можеш да започнеш с дъмбели да ги правиш, ако с щангата в началото ти е трудно.
За гърба мога да ти предложа да правиш мечка - но с щанга - не се изкушавай дори ако в залата, където тренираш има машина. http://www.bb-team.org/exercise/1156_grebane-s-t-shtanga-mechka - това е линк с описание на упражнението, ако не се сещаш как се прави. Друго за гръб са си набиранията.
Ето как реших да изглежда моята нова програма: Първо исках да се състои от 4 дни, но реших отново да се състои в 3 дни. Много ще се радвам ако някой изкаже мнението си отностно нея. Сам си я зглобих :)
Понеделник:
Гърди Трицепс
1.Лег 3х6-8 1. Френско 3х6-8
2.Кофички 3хдо отказ 2. Трицепсово разгъване - горен скрипец 3х6-8
3.Вертикален лег 3х6-8 3. Скрипец 3х6-8 слагам въже на горен скрипец и го дърпам към мен назад
4. Наклонен лег ( надолу ) 3х6-8
КОРЕМ
Вторник:
Почивка
Сряда:
Крака Рамо
1. Клек 3х8-10 1. Раменна преса 3х6-8
2. Лег преса 3х8-10 2.Повдигане на щанга до брадата ( Вертолет ) 3х6-8
3.Бедрено сгъване 3х8-10 3. Повдигане ръцете напред 3х6-8
4.Бедрено разгъване 3х8-10 4. Скрипец - минава под краката ми и го дърпам напред ако се сещате 3х6-8
2 упражнения за прасец 3х10-12
ПРЕДМИШНИЦА
Четвъртък:
Почивка
Петък:
Гръб Бицепс
1. Вертикален скрипец 3х6-8
2. Гребане с щанга 3х6-8 1.Сгъване с щанга 3х6-8
3. Мъртва тяга 3х6-8 2. Бицепсово от долен скрипец 3х6-8
4. Набирания с широк хват 3х6-8 3. Скотово сгъване с щанга 3х6-8
5.Едно на което не му знам името 3х6-8
КОРЕМ + ТРАПЕЦ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ПОЧИВКА
14.02.13
22:41
В тоя вид програмата ти ми изглежда вече много добре. :) Успех с тренировките! :)