Дневникът на Хриси

Темата е заключена.

18.01.13
20:21

Здравейте, аз съм на 28 години, висока съм 159см и тежа 54кг. :). Реших да си направя дневник, защото след продължително четене и ровене в BB-team и форумът, не можах да открия статия или тема за фитнес и хранителни режим за сваляне и изчистване на мазнини само при 2 пъти седмично ходене на фитнес ( знам че при 2пъти седмично не мога да очаквам сериозни резултати). Тъй като нямам много време успявам да ходя само толкова, ето защо се опитвам да компенсирам с Pilates сутрин. Като цяло се оправям в залата, като се стремя да правя 30мин. кардио като загрявка и след това редувам едната тренировка за крака, а другата за горна част, за корем правя упражнения всеки път и пак 30мин. кардио за финал.  От този месец започнах да правя по повече кардио, но пропускам останалите упражнения. :( Като цяло седя по 90мин. най-малко във фитнесът, като се опитвам да се раздавам на максимум.
По отношение на храненето се опитвам да спазвам балансиран хранителен режим, като наблягам на протеините.
  Та дали ще може малко помощ, по отношение на тренировката, на какво трябва да наблегна при положение, че ходя само 2 пъти в седмицата?

RA

19.01.13
12:25

Хранене: без мазнини, но с дневен калориен прием + протеин за всеки кг. (над 60гр протеин мисля, че не са ти нужни щом за мъжете е ~80)

Спорт: Горене на калории, кардио тренировки. Колело 20мин+ интензивни упражнения с от 30 до 1мин почивки.

19.01.13
13:35

Хранене: без мазнини,

Извинявай,не се здържах!Какво е това хранене без мазнини?!И аз така си мислех преди,ама сега се чудя защо имам хормонални проблеми!По-скоро внимавай с въглехидратите,мазнините са нужни!!!
Не мога да разбера тея хора,които дават такива съвети!
Успех с целите!Разгледай сайта и ще намериш много полезни неща и всичко ще ти стане много по-ясно.Ще постигнеш всичко,само воля и постояннство!
п.п.А с повече кардио,освен че няма да имаш резултатите,които гониш,кожата ти ще увисне(защото ще си изгоришп мускулите),отделно от това ще се чувстваш като парцал...
Съвет от мен:По-добре заложи на свободните тежести и многоставни упражнения,които натоварват цялото тяло.Машините не са такива,те натоварват по-малко мускулни групи.За мен са малко безмислени... И с 2тренировки седмично ще постигнеш достатъчно,стига да правиш пълноценна тренировка и да имаш пълноценна храна :)

Мнението беше редактирано от DS* на 19.01.13 13:53.

07.02.13
16:36

Здравейте отново :)
След дълго прекъсване, най-накрая събрах смелост да  направя седмичната ми програма, за да може да ми помогнете с пропуските и проблемите. Ето я и нея:

Понеделник: почивен ден
6.30       Ставане
6.40       Пилатес за горна част на тяло 20мин.
7.10       Кафе с мед и мляко
10.00 Кафе с мляко и ябълка
12.00 Обяд – 150гр. зелева салата и 120гр. пил.пържола
15.00 Кафе с мляко и една шепа ядки
20.30 Вечеря – червено вино и пилешка супа

Вторник:  тренировъчен ден
6.30   Ставане
6.40       Пилатес за корем и паласки 20мин.
10.00 Кафе с мляко и плод
15.00 Кафе с мляко и шепа ядки
22.00 Вечеря – червено вино и кисело мляко или 2 яйца със 100гр. зеленчуци

Тренировка:  за крака и корем
30-35мин  5км Багане на пътека с  HIIT. 5мин. ходене с 6км/ч, 15мин. монотонно с 10км/ч, следва HIIT 1мин.12км/ч и 2мин. 10км/ч
3х15 Вертикално вдигане на крака от стент
3х15 Извивки в страни с дъмбели 10кг. (за всяка страна)
3х15 Хиперекстензии с 7кг
3х15 Затваряне на бедра на аддуктор машина 35кг.
3х15 Разтваряне на абдуктор машина 35кг.
3х15 Преден клек с два дъмбела по 5кг.
10-15мин. Кардио на кросстепър
Общо време на тренировката около 90мин.

Упражненията за крака ги въртя, като всяка седмица се стремя да правя различни, за да мога да обхвана колкото се може повече.

Сряда и Четвъртък: почивни ден
6.30     Ставане
6.40     Пилатес за крака и дупе 20мин.
7.10     Кафе с мед и мляко
10.00 Кафе с мляко и ябълка
12.00 Обяд – 150гр. салата домати и краставици и 120гр. пил.пържола
15.00 Кафе с мляко и шепа ядки
20.30 Вечеря – червено вино с 100гр. месо и  100гр. зеленчуци

Петък: тренировъчен ден
6.30       Ставане
6.40       Пилатес за корем 20мин.
10.00 Кафе с мляко и плод
15.00 Кафе с мляко и ядки
22.00 Вечеря – червено вино и 1 кисело мляко или 2 яйца с 100гр. извара

Тренировка:  за горна част и корем
30-35мин  5км Багане на пътека с  HIIT. 5мин. ходене с 6км/ч, 15мин. монотонно с 10км/ч, следва HIIT 1мин.12км/ч и 2мин. 10км/ч
3х15 Вертикално вдигане на крака от стент
3х15 Извивки в страни с дъмбели 10кг. (за всяка страна)
3х15 Хиперекстензии с 7кг
3х15 Бицепсово сгъване с дъмбели по 5кг.
3х15 Едностранно трицепсово разгъване зад глава с 4кг
3х15 Повдигане на ръце в страни с 3кг.
10-15мин. Кардио на кросстепър
Общо време на тренировката около 90мин.

Упражненията за ръце, гръб и гърди също ги въртя, както при краката.

Знам, че винцето е прекалено, но съм леко “пристрастена” към него :( Със сигурност не съм пияница, пийвам си по чашка за отскок. Ако трябва да съм честна, плодът и ядките все още се опитвам да ги вмъкна в менюто си, не че нямам желание но нямам възможност. За съжаление финансовото ми положение е много червено и за това нямам възможност да разнообразявам в храненето. :(  Основно вечер ям, според мен това е проблемът, но просто няма как по друг начин да ги завъртя нещата, поне за сега.
  Надявам се да ми дадете някакви съвети, както и критики, разбира се. ;)

07.02.13
18:16

Винцето не ти е въобще проблем в режима. Проблемът е липсата на закуска и липсата на въглехидрати от свестен вид. Медът не трябва да присъства в менюто ти. Това кафе с мляко нека стане овес с мляко сутринта, а кафето нека е черно и отделно.
Към останалите хранения прибави още мазнини: някоя сурова ядка (50 гр бадеми или орехи на ден), авокадо, мазна риба...

07.02.13
19:36

казано от Anelia на 07.02.13, 18:16:

Медът не трябва да присъства в менюто ти.

Това не го разбрах... (wasntme) ...защо?

07.02.13
21:23

Защото жената се опитва да отслабва.

07.02.13
21:49

Аз не виждам проблем в меда...по-скоро бих набедила млякото...

08.02.13
08:53

А може ли да  хапвам овесът с кис.мляко, че с прясно нещо не ми харесва. Мерси за съветите, вече оставям прясното мляко на страна и с меда няма да ми е проблем, аз по принцип използвам подлсадител, така че ще го намаля и него. :)
  По отношение на свестни въглехидрати, какво имате предвид, то по принцип точно това ми е сложното, да си определя кои въглехидрати са бързи, кои не са.... абе като цяло с въглехидратите нещо не се оправям. Прочетох бая статии в сайта и пак нещо не мога да ги разбера :(  Точно поради тази причина ми е много трудно да реша какво да хапвам след  тренировка!

18.02.13
20:17

Ами то не е задължително след тренировка да имаш бързи въглехидрати, особено при отслабване. Но ако искаш, може бавни такива: банан, овес, ориз, някакви пълнозърнести неща, минимално преработени. Аз например в последно време си правя пшенични кълнове. Не че ти препоръчвам, просто споделям варианти.
По-важно е протеинчето след тренировка. Най-добре е месце или яйца ако не ти се пият пудри. Но ако искаш си вземи някаква протеинова пудра с вкус, който харесваш: ягода, шоколад, ванилия, бисквитки...Смесена с някакво мляко (прясно или кисело), става разкошен десерт, който задоволява глада за сладко.
Наскоро похвалих храненето на една нова съфорумка, която сподели в дневника си нейния режим и ми хареса разнообразието и в същото време достатъчното количество. Можеш да черпиш идеи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1