08.02.13
09:51
Понеделник:
Лег с щанга 5х5
Полулег с дъмбели 5х5
Мъртва тяга 5х5
Гребане с щанга 5х5
Клек 5х5
Бедрено разгъване 5х5
Вторник:
Раменни преси 5х5
Развтаряне в страни 5х5
Лег с щанга тесе хват 5х5
Разгъване с въже 5х5
Сгъване с щанга 5х5
Скотово 5х5
Четвъртак:
Лег с щанга 5х5
Кофи 5х5
Мъртва тяга 5х5
Набирания или горен скрипец 5х5
Клек 5х5
Бедрено разгъване или лег преса 5х5
Петък:
Раменни преси 5х5
Разтваряне в страни 5х5
Френско 5х5
Разгъване с въже 5х5
Сгъване с щанга 5х5
Скотово 5х5
Мнения ?? Цел: сила и ММ.
08.02.13
10:49
Мое мнение, че не става. 5 по 5 е програма, за която трябва съответна тежест- 85% примерно. Тя е повече направлена за увеличаване на сила, а ММ е просто страничен ефект)). По подходяща е за базови упр., не за изолирани. И най-важнота, че след 2 седмици ще претренираш ИМХО. За ММ от друга страна е по- подходящо да тренираш по време- от 20 до 40сек. продължителност на серията до отказ.
Ако подредим всичко, то за 5 по 5 трябва да оставиш 2-3 упр. за тренировка за да има ефект. Излиза, че по- ефективно да са многоставни.
Но тренировка за ММ също качва сила. И ако аз тренирах, бих правил първо за ММ няколко мес. и после щях да мина на 5 по 5 само за сила- 4-6 седмици. И така циклиране...
08.02.13
10:59
И аз съм 5х5 в класическия вариант. В основата на силата са многоставните упражнения, свободните тежести. Погледнете трибойците и щангистите какви упражнения правят и ще ви стане ясно. Ако искаме да повишим максимално силата, според мен 5х5 е избора. След това правейки си сплита, но с по-големи тежести масата ще дойде. Мисълта ми е, че с нещо средно между 5х5 и сплит резултатът няма да е същия.
Разгъвания, разтваряния и изобщо повечето изолиращи упаржнения не са много подходящи за 5х5. С толкова упражнения, обема ти идва доста висок и няма да можеш да подържаш нужната интензивност.
08.02.13
11:57
Според мен имаш твърде много упражнения. При 5x5 се залага на прогресията, т.е всяка тренировка е с малко по-голяма тежест от предходната. Та веднъж като достигнеш например 100-120% клекове от личното си тегло, ще се чувстваш достатъчно изтощен и въобще няма да ти е до Бедрено разгъване или лег преса 5х5…
Ще ти е по-добре да си оставиш само основните упражнения да са ти 5x5, а щом толкова държиш на бицепсовите сгъвания и упражнения за трицепс си прави по 1 упражнение на края на тренировката, но ти гарантирам, че ако изпълняваш правилно 5x5 изобщо няма да ти се занимава накрая :D