08.02.13
17:35
Не разбирам много но тази опора ще ми счупи ръцете и лактите преди да съм почувствал напрежение в корема. Първото правене - да, изтърпявам напрежението в ръцете и в края усещам и пресата, но 2рия и 3тия път почти нищо. Все едно е упражнение за ръце а не за корем. И по другите упражнения имам малко проблеми - най вече това че връта ме боли на края защото последните серии едвам ги избутвам и почвам да напъвам всеки мускул за който се сетя за да довърша започнатото. Нормални мерки имам висок съм около 1,78-79 и тежа 71 килограма.
По въпроса с П.Ц.О.: Погледни формата на изпълнение. Как са разположени ръцете на земята и дали тазът е повдигнат достатъчно. От рамото до пода, където са опрени лактите, права линия. Предмишниците на триъгълник пред гърдите и врата, а дланите долу горе на на нивото на очите затварят триъгълника. Трябва да си наддигнат на пръстите на краката (както при позиция за лицева опора) а не да буташ с тях назад. От петите до върха на главата права линия. Погледа във юмруците или малко над тях. Ако не усещаш напрежение в коремният пояс, надигни леко таза.
Прегледай отново тази статия и виж дали се придържаш към всички точки. Предна (централна) опора
По въпроса с болките във врата: Неправилна форма на изпълнение, гледане на страни по време на изпълнение, дърпане на главата с ръце при изпълнение на коремни преси, могат да са причина за болките ти. Не жертвай правилната форма на изпълнение на което и да е било упражнение заради цифри. Ако целта е десет повторения направи ги десет чисти повторения.
Ако техниката ти на изпълнение е перфектна и все още имаш болки се посъветвай със специалист.
Мнението беше редактирано от Иван К на 09.02.13 00:10.