A New Iron Maiden out there! PUNISH YOUR WEAKNESS!

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.02.13
16:25

казано от Боян на 06.02.13, 16:18:

казано от Заболотная на 06.02.13, 13:18:

Ако цял живот ядеш месо, не е толкова лесно да се преориентираш към вегатрианство.
Повечето хора изобщо не знаят какво да ядат. Тъпчат въглехидрати като умопобъркани и после - защо сме дебели : (((((((

това, сори, ама не е вярно

Марги го е казала най-вярно, а и смятам най-компетентно от гледна точка на вегетарианство.
И повярвай ми - моите колежки ‘вегетарианки’  тъпчеха ориз, картофи и боб като невидели... докато не им разкрих някои малки тайни или по-скоро директно им пратих линк към дневника на Марги. Едното момиче послуша, поинтересува се и в момента има завиден прогрес в мерки, за 1 месец около 3кг надолу с тренировки, разбира се и се чувства страхотно от храната, която консумира.
Въглехидратите и идват главно от боровинки и мед.

БО

06.02.13
16:31

Именно. Зависи от източника на вългехидрат. Не слагай под един знаменател. А и кво значи тъпчат се като умопобъркани с въглехидрати :D все едно са някви сектанти. виждала си ме, и аз тъпча като умопобъркан въглехидрати, но някак не съм особено дебел, не мислиш ли. а вегетарианството ми е точно през...аре стига спам, че тоя дневник стана каша

06.02.13
16:45

Имаш ли проблем с теглото - НЕ.
Имаш ли проблем с покачване на мускулна маса - ДА
Сега се замисли какво не е както трябва и го оправи.
И аз спирам.

БО

06.02.13
16:51

Да, ти беше до мен последните 4 месеца и знаеш как съм тренирал и какви са ми били целите. Просто ме дразни сатанизирането на въглехидратите по дифолт, щото някой си бил казал така. А аз нищо няма да се замислям и да оправям, щото ще ставам шахматист :D

06.02.13
16:55

On the quest for keeping the golden mean… Хау!

06.02.13
19:03

Преди вечеря...
4 мин. Табата клекове - 145/15
2 x 15 напада с тежест 5 кг. пред гърди
75 коремни

06.02.13
22:35

Вечеря - 2030
- салата домати, краставици, гъби, лук
- огретен спанак, яйце и шунка

Лека!

06.02.13
23:44

Някои от моите неща - мои рецепти, моето домашно плажче (което адски ми липсва) и Фродо!

07.02.13
01:15

Ммм вкусно :)

А би ли споделила за постните, некултуристични, въглехидратни  варива, за които беше споменала по-горе- някакъв сайт или друг инфо източник с готини рецепти :) ?

И аз много ги обичам, да ти кажа въобще не пълнея от тях - напротив. Откакто свалих многото си килограми с много салати, поддържам тегло с бавни въглехидрати. Само че имам нужда  и от нови рецепти :P

Мнението беше редактирано от Дани на 07.02.13 01:17.

07.02.13
09:51

Зззззззакускаааа:
- кафе с мляко
- кис. мляко, мед, орехи
- няколко фурми

07.02.13
10:19

казано от Йори на 07.02.13, 01:15:

Ммм вкусно :)

А би ли споделила за постните, некултуристични, въглехидратни  варива, за които беше споменала по-горе- някакъв сайт или друг инфо източник с готини рецепти :) ?

И аз много ги обичам, да ти кажа въобще не пълнея от тях - напротив. Откакто свалих многото си килограми с много салати, поддържам тегло с бавни въглехидрати. Само че имам нужда  и от нови рецепти :P

Здравей Йори!

Много обичам Руми, но не мога да я линкна, излиза ми, че е blacklisted… както и веганския свят на Ванилка (при Ванилка има много повече сладки неща, но е правила и солени). Основно от тези места разглеждам нещата, които пускат и експериментирам с мои неща, като на една от горните снимки си бях направила салата с варена леща... Просто го измислям и правя. Ще гледам да поствам други творения.

Наскоро си бях правила фалафели, обожавам ги (с нахут, яйце и подправки, не са по типичната рецепта, но стават страшно вкусни), остатъка от нахута като се свари и леко посоли става идеален “чипс”. :)
Също ползвам често тъмен слънчогледов тахан, като директно го слагам в сместа с овесените ядки например ако пека пай...
И понеже стана дума за тахан и нахут, се сетих за едно място, което е за препоръчване, ако храненето ще е на вън: Слънце и Луна, уникални са!!!

07.02.13
11:00

Много благодаря :)
Ще пробвам салата с леща. И нахут още не съм си взимала :) По-късно ще разгледам сайта да си изровя нещо. Ще те следя за нови идеи. Хубав ден!

07.02.13
11:40

За обяд съм си приготвила ето това (леко тематично):

Дано Фродо е в хоризонтално положение, че почне ли и то с упражненията и става... мазало! :D

Мнението беше редактирано от Membaris на 07.02.13 11:42.

07.02.13
11:42

Личното ми мнение е, че закуската ти трябва да е съставена главно от мазнини и протеин.
Пържола и сурови ядки са идеална закуска.

07.02.13
11:51

Да, съгласна, но аз обожавам мляко, каквото и да е то и ми е нещо неотменно за закуска и за междинни хранения.
Меша го със сурови ядки или напоследък шейкирам прясно с банан... Просто не мога без мляко! :D

07.02.13
11:53

И аз не можех...
Не че е лошо, просто не е истинско... не знам, като че ли по-добре заквасена сметана. Не че и тя е много истинска, но пък млякото е пълно с въглехидрати и консерванти.

07.02.13
11:54

казано от Membaris на 07.02.13, 11:51:

Да, съгласна, но аз обожавам мляко, каквото и да е то и ми е нещо неотменно за закуска и за междинни хранения.
Меша го със сурови ядки или напоследък шейкирам прясно с банан... Просто не мога без мляко! :D

По-скоро не можеш без идеята за мляко, щото освен, ако не си го добавяш от домашен източник, всичко друго, което пиеш е....карай, те за тва са създадени тези неща, някой да ги купува...

07.02.13
11:58

Специално кисело мляко с мед или плодове (пресни, сушени) е единственото “сладко” нещо, което ям. Тия въглени са ми нужни иначе ми пада кръвното и става кофти тръпка. Даже и шокото от месеци не съм го яла... Напоследък в тричените пайове слагам по една лъжица какао, няма начин. Бяла захар или подсладители не ползвам. Ако някой има идея кое сладко (натуралния 80% шоко е ясен... ама освен него) е най-доброто за човек като мен, който изглежда клони към ниско кръвно, да каже. Ще се радвам на предложения!

07.02.13
11:59

казано от perseverance на 07.02.13, 11:54:

казано от Membaris на 07.02.13, 11:51:

По-скоро не можеш без идеята за мляко, щото освен, ако не си го добавяш от домашен източник, всичко друго, което пиеш е....карай, те за тва са създадени тези неща, някой да ги купува...

Това ми е напълно ясно, но нямам домашен източник.

Т. Тодорова

07.02.13
12:17

казано от Membaris на 07.02.13, 11:58:

Ако някой има идея кое сладко (натуралния 80% шоко е ясен... ама освен него) е най-доброто за човек като мен, който изглежда клони към ниско кръвно, да каже. Ще се радвам на предложения!

Аз съм пълна с идеи кое е сладко (nhappy2)

Хапвай по малко таханче с мед , сушени плодове (на мен сушените кайсии добре ми се отразяват на истериите за захар) , фурмите са готини ... цедено кисело мляко с мед и орехи (мляс-мляс) , и т.н. :)
Можеш да си направих зърнени барове - разни семки,ядки , сушени плодове ,смесени с мед - бухаш в камерата и имаш за месеци напред :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.13 12:18.

07.02.13
12:22

Мед с ядки ( орехи с мед)
Мед с тахан

300 пъти по-добре, отколкото мляко, мед и ядки. Аз се глезя с тая комбинация - едва ли не, позволявам си 2-3 пъти в месеца ;)

Т. Тодорова

07.02.13
12:28

Тая с млякото ли ти е глезотията ? :)
И аз си правя рядко такъв бъркоч - не съм яла от октомври ... но пък изядох много други неща :D,ама като случиш на истинско мляко в някое село ... сори,но отказвам да се огранича :D . И с мед & орехи , и с домашно сладко от боровинки/горски ягоди ... (облиз-облиз едната вежда).Така,де,права си,че тахан&мед е по-добре,но пък и това е по-препоръчително от няк’ви гадни вафли,кроасани,Милки и пр. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.13 12:31.

07.02.13
12:50

Да, позволявам си от време на време, иначе едно от хубавите неща, които ям всеки ден (уж заместител на сладко, ама то е мега горчиво :D) - счукани какови ядки с краве масло и кокосово масло.

07.02.13
15:33

Момичета благодаря за отговорите. Ами честно казано това са нещата, които и аз познавам и си правя. По-нагоре на Йори и бях писала, че често ползвам сусамов тахан *тъмен*. Мешила съм го и с мед и с ядки.. Да, уникално е. За млякото, освен с плодове и с домашно сладко става прекраснотийка...
Мислех, че може да има някакви други нещица, които да не знам все още. Ако някой попадне на нещо или се сети ще се радвам да почета!

Какво мислите за разтворимите витамини вместо чиста вода по време на тренировка?

В предния фитнес редовно си разтварях, ама в тоя няма и магазина им за добавките момчето ми каза, че не работели с прахчета, а само с хапчета :D на мен ми влияеше доста добре, леееееко съвсем леко сладко и даващо повечко енергия. Само да отбележа, че аз добавки, л-карнитини и подобни не вземам, всичко е в рамките на естественото. Само тези прахообразни витаминчета... ама нейсе, няма сега.

Преди малко завърших тренинга за днес (горния Super Bowl го оставям за друг път, реших да се метна до залата въпреки дъжда):
- 5 кг. пътека (4 км. бегачка скорост 8.5/9, 1 км. ходене наклон 8, скорост 6); разтягане около 3 мин
- 3 x 15 клека със 7.5 кг. дъмбел пред гърди
- 2 обиколки напади с 2 x 7.5 кг. дъмбели
- 2 x 15 напади със 7.5 кг. пред гърди и странично завъртане
- 2 x 10 с 2 x 4 кг. трицепс зад глава
- 2 x 10 с 25 кг. рамо и бицепс на машина (някои наименования ми се губят, сори)
- 3 x 30 коремни под наклон
И накрая пробвах да дърпам 30 кг. на едно такова като дърво обаче нямаше никой наоколо да попитам за някаква инструкция и си го подърпах така няколко пъти и си тръгнах... но следващият път това нещо ще е мое :D
Преди 2 дни бях 66.6 кг, днес след тренинга съм 65.3. Разгеле.

Почвам да приготвям зеленчуков микс, имам свински котлет да оправям и така...
Айде наздраве с един айран! :D

Т. Тодорова

07.02.13
15:48

За ефервесцентните таблетки се съмнявам някой да те насърчи да ги пиеш - нито по време на тренировка,нито по-принцип.Прочети из форума,а и не само.
Пий си вода - поне на мен много ми върви,докато тренирам - литър-литър и половина заминава ей така .Ако не ти е вкусно - понякога си правя слаби чайчета - колкото да добие някакъв вкус водата :) .

07.02.13
16:12

казано от Т. Тодорова на 07.02.13, 15:48:

За ефервесцентните таблетки се съмнявам някой да те насърчи да ги пиеш - нито по време на тренировка,нито по-принцип.Прочети из форума,а и не само.
Пий си вода - поне на мен много ми върви,докато тренирам - литър-литър и половина заминава ей така .Ако не ти е вкусно - понякога си правя слаби чайчета - колкото да добие някакъв вкус водата :) .

А аз пък не пия толкова вода по време на тренировка, максимум е 500 мл. Надувам се и упражненията не стават както трябва.
Ще почета тука да видя какво ще открия.

07.02.13
18:19

Творения:

1. Фалафелчета
2. Торта с мед, тахан, банани, мандарини

07.02.13
18:42

Вечерята е готова, обаче пък не съм гладна сега... (все още)
Иначе крем супата от цвекло, морков и тиква стана мега готска, а и пържолката само ми намигва :D

Т. Тодорова

07.02.13
19:24

Ми... да споделиш и рецептите,ако е удобно :D

07.02.13
21:51

казано от Membaris на 07.02.13, 15:33:

Какво мислите за разтворимите витамини вместо чиста вода по време на тренировка?

В предния фитнес редовно си разтварях, ама в тоя няма и магазина им за добавките момчето ми каза, че не работели с прахчета, а само с хапчета :D на мен ми влияеше доста добре, леееееко съвсем леко сладко и даващо повечко енергия. Само да отбележа, че аз добавки, л-карнитини и подобни не вземам, всичко е в рамките на естественото. Само тези прахообразни витаминчета... ама нейсе, няма сега.

Можеш да пробваш изотонични напитки. Най-известното е Изостар или сега виждам това е нещо новичко на Pure Nutrition.

07.02.13
22:13

Можеш да пробваш изотонични напитки. Най-известното е Изостар или сега виждам това е нещо новичко на Pure Nutrition.

Перфектно, благодаря!

08.02.13
09:19

Добро утро! :)
- кафе с мляко
- няколко фурми.... това е само за събуждане :D

А относно рецептите, предполагам за супата, защото на пържолата какво да и описвам :)
Супата е също много лесна, но е добре да имаш блендер или пасатор. Сваряваш мроковите, цвеклото и тиквата и ги пасираш в купа от 500 мл. (моя блендер е толкова), като добавяш малко вода (около една водна чаша, иначе без нея става прекалено гъсто), лъжичка зехтин и подправки (сол, черен пипер и може малко къри на вкус). Fertig! Отгоре я поръсих със сушен джоджен и нарязах едно парче праз.
Иначе в повечето рецепти за крем супи прочетох, че може да се пасират зеленчуците в зеленчуков бульон, но той май е леко мазничък, а аз исках да имам по-свежа супа.

08.02.13
09:22

Днес е бяло на вън, дано е един от последните снеговалежи, в което се съмнявам....
Нетренировъчен, отгоре на всичкото и неработен ден ми е. Чудя се какво да правя. :D
За протокола леко ме наболява лявото коляно, но ще взема да го поразвинтя малко и ще светне.

09.02.13
10:35

Днес тренито ще е след работа. Не съм решила още на финтес ли да ида или да се поразгъна в къщи.
Нека стане 16 ч.... ООооох, едвам ме свърта в тоя офис!!! EDIT >>> почнах да правя клекчета и ходене с напади из офиса, то работата няма да избяга, но нека се поразмърдам леко до като е спокойно.

Мнението беше редактирано от Membaris на 09.02.13 11:02.

09.02.13
11:46

Глааад... приготвила съм си мега здрав омлет, който ще хапвам на няколко етапа ;)
3 яйца, зеленчуци-микс, чисто свинско месце мммммммм.....

09.02.13
12:18

Е не, това искам да си го имам документирано (за добавка към тестето рецепти).. По идея на Руми и понеже съм голяма фенка на рибата! Не става с линка, за това copy-paste:

Продукти за 2-3 души:
5 консерви риба тон филе в собствен сос (не в олио или друг сос)
Лук
2 яйца
Чубрица
Червен пипер
Млян черен пипер

Рибата тон се отцежда от водата и се изсипва в тава. Върху нея се счупват двете яйца, добавят се нарязаният на ситно лук и подправките. Всичко се омесва добре и се оформят кюфтетата.

Пече се в гореща фурна около 20-30 минути, докато кюфтета придобият изгорял вид. Тъй като рибата тон е мокра и няма мазнина, кюфтета се сушат и пекат едновременно.

Някой ще ми каже ли, защо Румито е в черния списък???

09.02.13
12:33

Wanted!
Ето това беше напитката, за която по-рано споменах... Е не знаех, че вътре има л-карнитин....

Мнението беше редактирано от Membaris на 09.02.13 12:35.

09.02.13
19:26

Тази вечер без месо, но за това пък оризовки с вкусно домашно кьопоолу и сурови чушки, пълнени с извара и малко сиренце.
Кьопоолцето е от пасирани патладжан, червена чушка, кашу, чесън, зентин, черен пипер.

Домашния тренинг днес се състоя в 5 рунда клекове, подскоци звезда и коремни с извъртане докато чаках за ми заври яденето, което приготвям за утре. А утре пак е фитнес тайм.

Мнението беше редактирано от Membaris на 09.02.13 19:31.

09.02.13
19:36

Ама,че добра кулинарка си!Ша та стигам,ще знаеш (muscle) А,тея рибени кюфтенца на Руми често си ги правя,а защо тя да е в черния списък?!Аз често й преглеждам сайта,че и коментари пускам :D

Мнението беше редактирано от DS* на 09.02.13 19:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1