26.09.11
23:42
Ако искам да наблегна на гърдите добре ли е да ги тренирам два пъти в седмицата.Например понеделник-гръб,вторник-гърди,сряда-крака,четвъртак-рамене и трапец,петак-бицепс и трицепс и събота пак гърди?
26.09.11
23:49
Програмата трябва да ти е такава,че след всяка тренировка за гърди да имаш 72 часа за пълно възстановяване на мускула.
Така е, ако си мислиш, че ако почнеш всеки ден само гърди да правиш, това няма да ги направи по-големи ;)
27.09.11
08:47
казано от Мирослав Николов на 27.09.11, 08:42:
Така е, ако си мислиш, че ако почнеш всеки ден само гърди да правиш, това няма да ги направи по-големи ;)
Така е.
Освен ако:
- не съобрази всичката си останала физическа активност (и най-вече тренировката за другите групи) с този факт
- всяка тренировка за гърди също да е структурирана така, че да се има впредвид фактът, че се прави на следващ ден от тренировка за гърди и след нея на другия ден пак ще има тренировка за гърди.
Обикновено тези две неща се подминават и оттам всяко по-често трениране е обречено на неуспех, което пък дава лоша слава на по-честото трениране на мускулна група.
27.09.11
15:31
Определено съм съгласен със всички мнения , а моето лично е , че гърдите са голяма мускулна група която търпи голямо натоварване по време на самата тренировка така че смятам един път седмично за напълно достатъчен. Не всеки е роден да има големи ръце , гърди , широк гръб и т.н.
Самият аз винаги съм имал проблеми с ръцете , дори смятам че на фона на гърдите и гърба ми са доста малки та това , което се опитвам да кажа е - тренирай , хапвай добре и почивай пък каквото излезне . :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 27.09.11 15:32.
27.09.11
15:53
Най-добре събери малките групи в един ден, за да ти остане още един ден за почивка. Например:
1.Гърди+предно рамо
2.Крака
3.Почивка
4.Гърди
5.Гръб+задно рамо
6.Ръце
7.Почивка
или
1.Гърди
2.Крака
3.Почивка
4.Гърди
5.Гръб+бицепс
6.Рамо+трицепс
7.Почивка
като е добре да не правиш еднакви упражнения за гърди и в двете тренировки.
27.09.11
16:50
Ах тези гърди :) Гръдните мускули са една от мускулните групи, които при някой индивиди се смята за голяма, а при друга за малка мускулна група - зависи най-вече от генетичните дадености: големина на гръден кош, залавни места, големина на гръдните плочи и т.н. Тоест, помисли дали твоите гърди спадат към големите или малките мускулни групи, след което структурирай тренировките си. Допусни варианта, че в старанието си да ги натовариш качествено ги претренираш - познавам хора, които тренират гърдите си с 20 + серии, а краката например с 10. 9-12 серии, изпълнение с подходящата интензивност са напълно достатъчни. Ако ще ги тренираш двуразово, както казаха колегите си структурирай двете отделни тренировки с различен приоритет - примерно ако ти изостава горната част в едната тренировка и дай приоритет с не едно, а две упражнения за нея (например повдигане от полулег с лост и флайс от полулег с дъмбели). Другата може да акцентира върху долната им част ( кофички, обратен флайс и т.н.)
10.02.13
07:38
Мускулите растат, когато си в почивка, а не във зала. От една страна си усетил, че трябва да намалиш сериите. Но защо пак се опитваш да развалиш нещата, като ще правиш 2 тренировки във седмицата?!))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.02.13 07:39.
Здравеите, има много подобни теми , но никъде не намерих интересуващото ме. Искам да наблегна на гърдите (за около 2-3 седмици) с цел повишаване на техния обем. От месец спрях да нправя толкова много серии , защото претренирам и после 3 дни имах мускулна (правех по 9 серии за гърди) , а сега правя по 5 и отбелязвам растеж , но искам да ги смачкам още малко. Та въпроса е дали с 2 тренировки седмично с хубави загрявки преди тях и по 5 серии за гърди ще има резултат ? Отделно в едната тренировка ще включа бицепс и трицепс с по 2-3 серии , в другата гръб и рамо пак с толкова серии , за да ги поддържам ?
Ами ако ги правя през 3-4 дни гърдите не мисля , че ще им стане нещо с 5 серии (след като имат повече от 2 дни за почивка).Искам да наваксам там , защото някак се губят.
10.02.13
10:47
казано от Valeri Panayotov на 26.09.11, 23:42:
Ако искам да наблегна на гърдите добре ли е да ги тренирам два пъти в седмицата.Например понеделник-гръб,вторник-гърди,сряда-крака,четвъртак-рамене и трапец,петак-бицепс и трицепс и събота пак гърди?
Ето едно предложение за сплит:
Понеделник - Гърди,Рамо,Трицепс
Вторник - Гръб,Задно рамо,Трапец,Бицепс
Сряда - ПОЧИВКА
Четвъртък - Гърди
Петък - Крака
Събота - ПОЧИВКА
Неделя - ПОЧИВКА
Може да редуваш - едната тренировка за гърди (първата с рамо и трицепс) да е по-лека и не до отказ, а тази в четвъртък да е тежка и до отказ.
04.01.14
23:24
Здравейте гърдите ми изостават от другите мускулни групи. Тренирам ги усилено, но въпреки това те не ръстът. Не знам проблема в гена ли е или във тренировката ми. Доста са омазнени и след период на чистене който мисля да започна след около 3 месеца ще изглеждат смешно. Ето какво представлява тренировката ми за гърди.
Хоризонтална лежанка с щанга 4х10
Горна част с дъмбели 4х10 ако ми тежи последните 2 по 8
Флайс 4х10
Кросоувър 4х10
Кофички с килограми 2х10 и 2х8
Какво мислите да променя ли нещо в упражненията или да добавя 1 по лека тренировка за гърди през седмицата с три упражнения например и евентуално да комбинирам с предно рамо. Мисля основната да е в понеделник а втората да е четвъртък как ви се струва.
Благодаря предварително :)