Трениране на гърди два пъти в седмицата

26.09.11
23:42

Ако искам да наблегна на гърдите добре ли е да ги тренирам два пъти в седмицата.Например понеделник-гръб,вторник-гърди,сряда-крака,четвъртак-рамене и трапец,петак-бицепс и трицепс и събота пак гърди?

Програмата трябва да ти е такава,че след всяка тренировка за гърди да имаш 72 часа за пълно възстановяване на мускула.

27.09.11
08:42

Така е, ако си мислиш, че ако почнеш всеки ден само гърди да правиш, това няма да ги направи по-големи  ;)

казано от Мирослав Николов на 27.09.11, 08:42:

Така е, ако си мислиш, че ако почнеш всеки ден само гърди да правиш, това няма да ги направи по-големи  ;)

Така е.
Освен ако:
- не съобрази всичката си останала физическа активност (и най-вече тренировката за другите групи) с този факт
- всяка тренировка за гърди също да е структурирана така, че да се има впредвид фактът, че се прави на следващ ден от тренировка за гърди и след нея на другия ден пак ще има тренировка за гърди.
Обикновено тези две неща се подминават и оттам всяко по-често трениране е обречено на неуспех, което пък дава лоша слава на по-честото трениране на мускулна група.

27.09.11
15:31

Определено съм съгласен със всички мнения , а моето лично е , че гърдите са голяма мускулна група която търпи голямо натоварване по време на самата тренировка така че смятам един път седмично за напълно достатъчен. Не всеки е роден да има големи ръце , гърди , широк гръб и т.н.
Самият аз винаги съм имал проблеми с ръцете , дори смятам че на фона на гърдите и гърба ми са доста малки та това , което се опитвам да кажа е - тренирай , хапвай добре и почивай пък каквото излезне .  :)

Поздрави !!!

Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 27.09.11 15:32.

27.09.11
15:53

Най-добре събери малките групи в един ден, за да ти остане още един ден за почивка. Например:
1.Гърди+предно рамо
2.Крака
3.Почивка
4.Гърди
5.Гръб+задно рамо
6.Ръце
7.Почивка

или

1.Гърди
2.Крака
3.Почивка
4.Гърди
5.Гръб+бицепс
6.Рамо+трицепс
7.Почивка

като е добре да не правиш еднакви упражнения за гърди и в двете тренировки.

Ах тези гърди :) Гръдните мускули са една от мускулните групи, които при някой индивиди се смята за голяма, а при друга за малка мускулна група - зависи най-вече от генетичните дадености: големина на гръден кош, залавни места, големина на гръдните плочи и т.н. Тоест, помисли дали твоите гърди спадат към големите или малките мускулни групи, след което структурирай тренировките си. Допусни варианта, че в старанието си да ги натовариш качествено ги претренираш - познавам хора, които тренират гърдите си с 20 + серии, а краката например с 10. 9-12 серии, изпълнение с подходящата интензивност са напълно достатъчни. Ако ще ги тренираш двуразово, както казаха колегите си структурирай двете отделни тренировки с различен приоритет - примерно ако ти изостава горната част в едната тренировка и дай приоритет с не едно, а две упражнения за нея (например повдигане от полулег с лост и флайс от полулег с дъмбели). Другата може да акцентира върху долната им част ( кофички, обратен флайс и т.н.)

Carbohydrate

10.02.13
07:38

Мускулите растат, когато си в почивка, а не  във зала. От една страна си усетил, че трябва да намалиш сериите. Но защо пак се опитваш да развалиш нещата, като ще правиш 2 тренировки във седмицата?!))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.02.13 07:39.

10.02.13
00:06

Здравеите, има много подобни теми , но никъде не намерих интересуващото ме. Искам да наблегна на гърдите  (за около 2-3 седмици) с цел повишаване на техния обем. От месец спрях да нправя толкова много серии , защото претренирам и после 3 дни имах мускулна (правех по 9 серии за гърди) , а сега правя по 5 и отбелязвам растеж , но искам да ги смачкам още малко. Та въпроса е дали с 2 тренировки седмично с хубави загрявки преди тях и по 5 серии за гърди ще има резултат ? Отделно в едната тренировка ще включа бицепс и трицепс с по 2-3 серии , в другата гръб и рамо пак с толкова серии , за да ги поддържам ?

10.02.13
10:00

Ами ако ги правя през 3-4 дни гърдите не мисля , че ще им стане нещо с 5 серии (след като имат повече от 2 дни за почивка).Искам да наваксам там , защото някак се губят.

казано от Valeri Panayotov на 26.09.11, 23:42:

Ако искам да наблегна на гърдите добре ли е да ги тренирам два пъти в седмицата.Например понеделник-гръб,вторник-гърди,сряда-крака,четвъртак-рамене и трапец,петак-бицепс и трицепс и събота пак гърди?

Ето едно предложение за сплит:
Понеделник - Гърди,Рамо,Трицепс
Вторник - Гръб,Задно рамо,Трапец,Бицепс
Сряда - ПОЧИВКА
Четвъртък - Гърди
Петък - Крака
Събота - ПОЧИВКА
Неделя - ПОЧИВКА

Може да редуваш - едната тренировка за гърди (първата с рамо и трицепс) да е по-лека и не до отказ, а тази в четвъртък да е тежка и до отказ.

04.01.14
23:24

Здравейте гърдите ми изостават от другите мускулни групи. Тренирам ги усилено, но въпреки това те не ръстът. Не знам проблема в гена ли е или във тренировката ми. Доста са омазнени и след период на чистене който мисля да започна след около 3 месеца ще изглеждат смешно. Ето какво представлява тренировката ми за гърди.
Хоризонтална лежанка с щанга 4х10
Горна част с дъмбели 4х10 ако ми тежи последните 2 по 8
Флайс 4х10
Кросоувър 4х10
Кофички с килограми 2х10 и 2х8
Какво мислите да променя ли нещо в упражненията или да добавя 1 по лека тренировка за гърди през седмицата с три упражнения например и евентуално да комбинирам с предно рамо. Мисля основната да е в понеделник а втората да е четвъртък как ви се струва.
Благодаря предварително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1