Дайте по едно мнение относно тренировката ми

Здравейте, на всички.Значи аз съм на 17години ученик занимаващ се с фитнес от 8-9 месеца горе долу, висок съм 185см,75кг и наскоро реших да сменя тренировките с ето този слип(целта ми е покачване на маса), и бих да чуя някое друго мнение от съфоромниците.

Тренировка

Ден 1-ви: гръб

*-набиране 3х10
-скрипец зад врат 4х10
-мечка 3х10
-гребане с дъмбел 4х10
-скрипец към корем 4х10

Ден 2-ри: крака,корем,кардио

*крака
-предно бедро 4х15
-задно бедро 4х15
-чист клек без тежести 4х30
-прасец без тежест 4х25-30

*корем
долна част:
-повдигане на краката напред от вис 4х15
-повдигане на краката легнал 4х15

горна част:

-коремни преси без наклон на пейка 4х20

*кардио
-30мин. пътека/колело

Ден 3-ти: гърди

-горна част : лежанка 4х10
-средна част : лежанка 4х10
-долна част : лежанка 4х10
странична част : флайс на пейка без наклон 4х10
изпомпване : кросоувър 4х10

Ден 4-ти : ръце

*бицепс

-прав с прав лост 4х10
-седна скотово сгъване с крив лост тясно 4х10
-прав с дъмбел 4х12(на ръка)

*трицепс

-френско 4х10
-горен скрипец широк хват 4х10
-скрипец с въже 4х10

Ден 5-ти : рамо,трапец предмишница

*рамо
-смит машина зад врат 4х12
-смит мажина пред лице 412
-разтваряне с дъмбел 4х12-15
-повдигане на дъмбел пред лице 4х12
-задно рамо от седеш наведен повдигане в страни 4х12
-задно рамо на машина 4х12

*трапец
-теглич(машина) 5х15
-теглич(дъмбел) 5х15
*предмишница
-прав с лост отзад 5х15
-седна с дъмбел(длани на долу) 5х15

КЛЕКА И ПРАСЕЦА ГИ ИГРАЯ БЕЗ ТЕЖЕСТИ ПОНЕЖЕ ПРЕДИ 15 дена СИ ИЗКЪЛЧИХ ГЛЕЗЕНА И СЪМ ОСУКАЛ НЯКАКВИ ГЛЕЗЕНИ ВРЪЗКИ, И НЕ МИ ДАВАТ ДА КЛЯКАМ С ТЕЖЕСТИ..
П.П

Забравих да допълня вземам протеин изолат и амино-киселини.
Ям разнообразно по 5-6 пъти дневно.

Темата беше редактирана от Петър Косташки на 09.02.13 20:27.

Съветвам те да правиш по 4 тренировки седмично. Ще имаш повече време за почивка.
Относно тренировките, остави един ден само за крака. Гърдите може да ги правиш с корема, не са толкова голям мускул, че да изискват цяла тренировка само за тях. Задно рамо и трапец може да сложиш към гърба, а предно и средно с гърдите. Бицепс и трицепс можеш да ги правиш с предмишницата.
Надявам се съм ти помогнал. За да покачваш мускулна маса, храни се редовно, не гладувай, почивай качествено ;)
Поздрави! :)

10.02.13
15:44

Тая програма е за тренировъчен стаж минимум 3 години. Прекалено обемна и претренирането е сигурно. По-възможност първите две години не минавай 4 дневен сплит (както те и съветва Владислав) , и не прави повече от две упражнения за мускулна група.

Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 10.02.13 15:46.

Carbohydrate

10.02.13
15:50

Вземи си една стандартна програма и работи по нея. По скоро направи акцент на правилно изпълнение, че много от трениращите в залите си отиват в по-добро състояние от колкото са дошли)), приказки и разходки из залата по 1 час)). А смисъла е да се умори мускула така, че да иска да се надгради...))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.02.13 15:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1