12.09.05
22:31
някои използвал ли е тази програма аз мисля да я започна ,но малко ме притеснява 3ти ден мисля че тренировката ще стане доста дълга вие как мислите ако може предмишницата или трапеца да се измести в 5ти ден ?
Благодаря предварително
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка
12.09.05
22:40
Програмата ме кефи повече така:
първи ден - гърди, бицепс
втори ден - почивка - преси (корем)
трети ден - гръб(трапец), трицепс
четвърти ден - предмишница
пети ден - рамо, крака
шести ден - корем
седми ден - почивка
Включи по 2-3 основни упражнения за група и по 2-3 серии в тях
Повторенията да са 5-6-7
Яж обилно и често - стреми се във всяко ядене да има белтък
За предмишница - 3x10 - свиване на щанга(дъмбел) сед от колена
3x8-10 - надхват същото упражнение
За корем - различни видове преси !
програмата ти е хубава,само трябва да махнеш трапеца и предминиците,защото си начинаещ и няма смисъл да ги тренираш.
демек програмата трябва да изглежда така:
първи ден - гърди, бицепс(корем)
трети ден - гръб, трицепс (корем)
пети ден - рамо, крака(корем)
корема го тренирай когато си избереш,аз го сложих навсякъде защото си мисля че така е най-добре :wink: (аз го тренирам с всяка тренировка и е екстра :wink: )
от мен толква.успех :wink:
12.09.05
22:55
И защо реши така ?
демек програмата трябва да изглежда така:
първи ден - гърди, бицепс(корем)
трети ден - гръб, трицепс (корем)
пети ден - рамо, крака(корем)
Грешно - защо да слага и корем в основните дни на тежка тренировка за маса - помисли малко защо не трябва !!!
@bolkers - нищо лично пич ,но съветите ти са грешни според мен !
12.09.05
23:02
първи ден - гърди, бицепс
втори ден - почивка - преси (корем)
трети ден - гръб(трапец), трицепс
четвърти ден - предмишница
пети ден - рамо, крака
шести ден - корем
седми ден - почивка
това е друго значи ще процедирам така 1,3 и 5 ден ще ходя в зала а пресите и предмишницата ще си ги правя у нас.И не смятам че коремът трябва да се тренира всеки ден аз лично не помня да съм правил преси и въпреки това имам доста добри плочки :)
за корема може и да си прав но за трапеца и предмишниците...ходил съм при поне 10 инструктора и всички те са ми казвали че е излишно да се тренират тези мускулни групи защото е рано пък и предмишниците се тренират с почти всички упражнения а трапеца може да се тренира като минат поне 5 6 месеца :wink:
12.09.05
23:10
Sourcemag - харесва ми че мислиш рационално :)
Сега за @bolkers
Еми то от такива “инструктори” този спорт е на сегашното ниво в БГ !!!
Тренира се всичко ,но разумно и рационално!
Трапеца е много важен мускул - предмишницата също
Не трябва да се пренебрегва и прасец !
И накрая да кажа - който не ги е слушал тези инструктори в “” ако след време се състезава ще спечели доста точки отгоре :)
PS - На мен съвети ми дават големи имена в тоя спорт - тях слушам ,а не разни курсисти със осанка на недоопечена солета :)
PROMPT наистина има нещо вярно в това което казваш.Има бая инструктори които са гола-вода,такаче Sourcemag както казва PROMPT може да тренираш предмишници и трапец но леко с базови упражнения :wink:
12.09.05
23:36
за мен вички групи са важни и трябва да се тренират по равно или според нуждите.Точно обратното е предмишницата трябва да се тренира зашото тя участва в много упражнения и се изисква повече натоварване за да може тя да разте :wink:
евала Sourcemag много си прав. няма как да се развие хармонично тяло ако не се тренира всичко. пък и предмишницата е готин мускул. а трапеца също е важен. той се тренира косвено от сруги упражнения, но друго си е пряко да го натовариш.
Зависи. Ако правиш тежки тяги и гребания с щанга, може и да си спестиш директната работа върху трапеца. Е, ако има нужда може да се тренира допълнително.
13.09.05
10:04
тои трапеца не иска много 1-2 упражнения няма да ме изморят чак толкова според мен това е най хубавия мускул като се развие добре и става доста яко
пс абсолютно съм съгласен с вас