Много ли ще претнирам ?

07.09.05
20:46

1. Гърди, рамо, трицепс :
-Вдигане от лег - 3 серии пирамида
-Вдигане от полулег - 3 серии пирамида
  -изнасяне на дъмбели напред - 2 серии - 10-12
  -изнасяне на дъмбели встрани - 3 серии - 10-12
    -трицепсово разгъране на скрипец с 1 ръка - 2 серии - 8-10

2.Гръб, бицепс, трапец :
-набирания зад врат -общо 20(около 3 серии)
-мечка - 3 серии пирамида
  -концентрично сгъване 3 серии 8-10
    -за трапец квото доиде :)

3. Гърди, рамо, трицепс :
-кофички 2 серии - 12-15
-пулоувер 2 серии - 15-20
  -раменни преси зад врат - 3 серии - пирамида
  -изнасяне на дъмбели назад за задно рамо - 3 серии 8-10
      -френско с дъмбел - 3 серии - пирамида

4.Гръб, бицепс, трапец :
-придърпване на горен скрипец - 2 серии 10-12
-придърпване на долен скрипец 2 серии 10-12
  -бицепсово сгъване със щанга 2 серии 6-8
  -бицепсово сгъване на скотова дъска 2 серии 6-8
      - за трапец квото измисля :)

всяка 2ра седмица махам 3 и 4ден и правя крака
пия креатин храня се правилно спя по много :)

PR

07.09.05
21:05

Много е - ще претренираш !
Какви са ти целите ?
Маса ?
Какъв ти е стажа ,годините, ръста и килата !

07.09.05
22:03

целите са ми маса забелязал сам че като тренирам някои мускул по повече от веднъж седмично расте мн повече тренирам от 2 години 185см 75кг 16китка мн сам изчистен

PR

07.09.05
22:24

Ами незнам - може да се повторя но ще кажа нещо !
Яж по много - на често
тренирай тежко
72 часа трябват за пълно възстановяване на група,
особено като е на чисто !
3 дненен сплит с малко повторения и зверски тежести ,това е за теб !
пробвай това за месец - сигурен съм ще има ефект !

07.09.05
22:29

[quote author=“PROMPT”]Много е - ще претренираш !
Какви са ти целите ?
Маса ?
Какъв ти е стажа ,годините, ръста и килата !

E защо пък да претренира? Упражненията не са много, сериите също, като цяло обема е малък, а и всяка втора седмица маха ден 3 и 4. Мускулите са така разделени, че да не се товарят в съседните тренировки. Според мен е напълно реална програма. Щом се възстановява без проблем, няма причина да не тренира по тази програма.

^MaD^, щом виждаш, че има ефект, тренирай си така. И аз съм привърженик на по - честото трениране на мускулните групи. Даже програмата, която мисля да пробвам сега есента много прилича на тази ;).
Само бих ти препоръчал да смениш някои упражнения - задното рамо да отиде след гърба, тъй като се товари в неговата тренировка, и да смениш скрипеца за трицепс с някое упражнение, като френското. Също така ми се виждат много повторенията във втората тренировка за гърди.
Бих препоръчал и ден почивка след всяка тренировка, вместо да тренираш 4 пъти седмично, тренирай през ден. Особенно ако забележиш, че не си се възстановил.

PR

07.09.05
22:57

Петко К - може и да не претренира но съм почти 100% сигурен че не се храни качествено и в достатъчни количества и затова му предложих 3 дневен сплит !
Аз тренирам така и имам прогрес - а имам по-голям стаж
Ако се храни и почива добре - може да се пробва и по-тази
като цяло е прилична програмата !
Най добре е да експериментира и да прецени кое е най-доброто за него - това е индивидуален спорт :)

Btw - аз съм привърженик на тежките и свръх интензивни тренировки 3-4пъти седмично с 5-6повторения в основна серия ;)

07.09.05
23:16

Петко К  да това за рамото ми се вижда удачно иначе идеята ми беше
тежка тренировка за гърди лека за рамо лека за трицепс , тежка за гръб лека за бицепс и трапец , лека за гърди тежка за рамото и трицепса и лека за гръб тежка за бицепс тежка за трапец и предмишница
а ако усетя че претнирам ще почна така
1ва седмица ден 1,2,3
2ра седмица ден 2,3,4
като ще видя краката кога точна да ги включа дали всяка седмица или през седмица
а и прасеца ми е изоставаща група маи ще го разменя с трапеца

08.09.05
11:19

Не мисля че ще претренира>това е класическа програма  1 ден дърпащи и един ден бутащи упр.

09.09.05
16:56

да се надяваме че ще са добри резултатите от понеделник почвам мисля 2 месеца така да тренирам пък ще видим за по нататък :)

13.09.05
10:23

Спокойно, въпреки, че е индивидуално, съм сигурен, че ако имаш поне 10 месеца опит, няма да претренираш. Че това си е програма за начинаещ, но предполагам, че се товариш яко с тежести. Само ТИ можеш да прецениш дали претренираш, никой друг  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1