11.02.13
22:27
Сподели проблема, че нещо ми се губи. Много добре си изглеждаш! Справяш се, виж се само (sun)
@Deskameska: голямо Д, бедра и излишни мазнинки :)
@Кико: Аз в клин винаги изглеждам добре ;) Явно добре прикрива някои недостатъци :D
Мнението беше редактирано от Роси на 11.02.13 23:15.
12.02.13
00:00
А може ли да споделиш и рецептата за бадемовите сладки? (много съм нахална вече :D ) Иначе крекерите станаха страхотни, правих 2 пъти за 1 ден.
П.С. Аз също съм на мнение, че изглеждаш много добре! :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 12.02.13 00:01.
Е, какви са тези глупости... “клина прикрива”, вика :D :D
Няма друго облекло, като клина, което да дава по-описателно-очертано-ясна картина на едно тяло! Та...къде, какво си скрила, не разбрах (wasntme)
12.02.13
10:09
Е, що не се снима в гръб, та да го видим тва голямо Д. Много си ти е добре даже, такова каквото трябва. А и бедърите също. Не се вманиачвай, поне бричове нямаш. Мазнинки???
12.02.13
11:44
Кате,не мога да се съглася за клина,душа :) . Ако не ме беше срам , бих се снимала по гаги и после в клин , та да покажа какви чудеса прави ... особено ако е скъп (сиреч,от хубава материя,с изпипана кройка и т.н.).
Иначе мисля,че Пумата се глезоти - нищо ти няма , изглеждаш си повече от супер . Ако смяташ,че имаш нещо за доизкосуряване - ок,направи си го така,както ще ти харесва.Ама чак пък да се вкисваш при наличието на таз ми ти фигура,храна и тренировки ... най-много да си изпросиш да се съберем тука всички и да ти надуем главата колко си яка :D
Голямо Д => (rock)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.02.13 11:45.
Ех, значи...мерси за хубавите думи, но аз съм си по принцип самокритична и все пак мисля, че има какво още да се желае :)
@Каth: Скрила съм мазниниките ;) Този клин не е някакъв супер стягащ, но пак прикрива туй-унуй :)
@Deskameska: Д-то в профил е голямо, т.е. стърчи назад :D В анфас изглежда що-годе нормално :)
@Тодорова: Не че се вкисвам, но още малко повече хапване в големи количества ще ме изкара от строя :) Голямо Д е готино на 165-170см. Като съм 156 и приличам на смърф ;)
казано от Puma на 12.02.13, 12:58:
Д-то в профил е голямо, т.е. стърчи назад :D В анфас изглежда що-годе нормално :)
Ама то това е целта,а ти го имаш даром,а колко момичета се опитват да го постигнат с неимоверни усилия :D Височината няма значение,когато има хубаво Д.
Пума, от началото на дневника до тук каква е тенденцията? Има ли промяна, ако това е причината да не си доволна, да рече, защото друга не виждам! Карай все така, супер тяло, радвай му се!
@Теди: Разбира се, че може. Тя естествено не е моя измислица :) От тук я взех. На тоази сайт има много рецепти с бадемово и кокосово брашно. От него взех и тази за гофретите :) А ти може ли да споделиш как успя да си нарежеш така хубаво крекерите? Моите са вкусни ама грозни :D
@Кико: От началото на дневника до сега може би само малко съм се стегнала и талията ми малко е намаляла. Имах един период на увеличени мерки, през който май ядях повече. След това си върнах началните. Д-то и бедъра обаче не са заслабвали :)
Мнението беше редактирано от Роси на 12.02.13 23:25.
12.02.2013 /Вторник/ - без трен
7:00 - Закуска: овесени ядки заляти с гореща вода и смесени с: ленено семе, сусам, кокос, пшеничен зародиш, лъжица сушени червени боровинки и лъжичка мед; чаша gunpowder
капучино - много ми се спеше днес :(
12:00 - Обяд: свинско с малко кафяв ориз; маслини; чери домати; сладка от бадемово брашно и сусам; ябълка
13:00: зелен чай
17:00: ленено-бадемови крекери
18:30: шепа и нещо сурови бадеми
21:00 - Вечеря: омлет от 2 яйца и нискомаслено бяло сирене; салата от морков, червено цвекло, лимон, семена и зехтин; маслини; 3 парченца сирена с малко червено вино
Вода: под литър + чайове
Добавки: рибено масло; комплексни витамини; витамини за очи
Мнението беше редактирано от Роси на 12.02.13 23:32.
12.02.13
23:56
Амии значи,аз меся сместа на топка, слагам я върху хартия за печене и разстилам я малко. После върху тестото слагам парче хартия за печене (защото иначе лепне) и с точилката го разточвам до каквато дебелина искам. След това махам горното фолио, поръсвам пак със семенца, с нож очертавам квадрати и слагам във фурната. И като са готови просто ги начупвам по очертанията. Това е. :D
казано от Puma на 12.02.13, 23:14:
От началото на дневника до сега може би само малко съм се стегнала и талията ми малко е намаляла. Имах един период на увеличени мерки, през който май ядях повече. След това си върнах началните. Д-то и бедъра обаче не са заслабвали :)
Значи нещо от това, което правиш не работи и следва да го промениш...
казано от Маргарита Манева на 13.02.13, 09:24:
казано от Puma на 12.02.13, 23:14:
От началото на дневника до сега може би само малко съм се стегнала и талията ми малко е намаляла. Имах един период на увеличени мерки, през който май ядях повече. След това си върнах началните. Д-то и бедъра обаче не са заслабвали :)
Значи нещо от това, което правиш не работи и следва да го промениш...
Така е, но все още не знам кое не работи. До някъде мисля и че постоянството е проблемът. Започвам да тренирам по една схема. Изкарам 2-3 седмици и после решавам да я променя. Храната като качество в по-голямата част от времето е ок. Имала съм разбира се и не една-две издънки :) Мисля, че по-скоро количеството ми е проблем. Честно казано вече нямам идея кое не работи (dull)
Като преглеждам, първото нещо, което на твое място бих направила е, да заменя цялата закуска с плодове или да я порпускам изобщо. Като гледам какво закусваш, бих предположила, че поне до 3 часа следобед имаш интензивно физическо натоварване и нямаш възможност да обядваш. Предполагам разбираш накъде бия...Второто нещо е , през останалата част от деня да намаля асортимента на хранителни продукти в храненията за сметка на количествата, т.е. по-голямо количество от един продукт + зеленчуци.
Без закуска не мога. Опитвах 1-2 пъти да закуся само плод, но огладнявам след час и така от 7.00 до 12.00, когато ми е обядът, трудно издържам. Вариант е, ако закусвам плод, да си го нося с мен и да закусвам по-късно. Наистина обаче трудно изкарвам до обяд на една ябълка или банан. Особено ако преди това съм тренирала.
Относно останалите хранения - съгласна съм, че включват доста неща. Тук ще трябва да помисля какво мога да направя.
Мнението беше редактирано от Роси на 13.02.13 10:09.
казано от Puma на 13.02.13, 10:09:
Без закуска не мога.
Това е все едно да кажеш: “Без кафе не мога”...както искаш де, аз си казвам мнението. Оплаквате се че “нещо не работи както трябва”, казвам какво може да е...не ви кефи...
Може да е същото, но съм сигурна, че ще ми е по-трудно от отказването на кафето. То си е чиста зависимост, а закуската - навик и ежедневие. Готова съм да опитам де, но наистина от 21.00 вечер до 12.00 на другия ден трудно издържам на плод. Огладнявам много и мисля за храна вместо за други неща, не съм концентрирана. Също така ако закуската ми е толкова калорична в сравнение с последвалата активност, то същото се отнася и до обяда и вечерята. След като се наобядвам пак съм пред компютъра, след вечеря - също, макар и за по-малко. Ако и тях ги държа “по-леки”, не знам как ще преживявам.
Мнението беше редактирано от Роси на 13.02.13 10:28.
Мозъкът е този, който е склонен към зависимости, не тялото. Превъзпиташ ли го, ще се освободиш от много от тях.
Няма нищо лошо в “леката храна”. Доказан е факта, че продължителността на живота е по-дълга при хора с по-нисък калориен прием. (Това, естествено, като се има предвид и енергоразхода им).
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.13 10:31.
Ясно е, че е по-добре да е по-нискък калорийният прием. Ако не беше така, нямаше половината съфорумнички да пишат неща от сорта “Днес прекалих”, “Днес калориите пак са нагоре” и т.н. Аз съм също от тях и очевидно не ми се удава да си превързпитам мозъка. Това не е толкова лесно, защото е свързано пак с много мислене - какво, кога, как и колко да ям, което води до друга зависимост - постоянно мислене за храна. Поне при мен е така. Опитах да броя калории, за да ям уж по-малко и издържах 1-2 седмици. Все мислех “много мазно”, “много въглен”, “малко протеин”, “какво да ям сега”, “ами после”. Сега го карам по инерция...
Аз подкрепям Маги и допълвам нейната посока на размисъл, че мозъчно май доста се обременяваш с мислене за храна, а явно и обичаш да пробваш най-различни храни (като мен ...). Аз мисля също, че закуската ти включва доста излишни неща, но в крайна сметка си е твоята закуска, всеки си има своя вкус. Също тъй мисля, че изглеждаш по-добре от мен, за да си позволявам да ти давам съвети, ама наистина в 07.00 часа според мен не ти трябват тия овеси, спелти, кокоси и т.н. Аз също пътувам един час до работа, но преди това сутрин не ям—пия понякога едно кафе. После на работа към 11 си купувам един Лаугенкроасан от Лидл тук наблизо и после обядвам и вечерям и то по-леко, защото от кроасаните доста държи хаха. Ама вече ми писнаха кроасани, ще видя, днес съм взела ябълка. Така намалих доста последните седмици и ограничих бройката храна до три. Абе аз съм чудесна и несравнима просто бе хахахаха :D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.02.13 11:02.
13.02.13
11:25
Аз пък споделям мнението на Puma. При положение, че съм тренирала сутрин, съм гладна, да не кажа веднага, но поне час след тренировка. Започвам с плодове и половин до 1 час след това си закусвам с друго. Тогава се възползвам да приема повечето въглехидрати. Лошото е, че се налага да закусвам в офиса, а колежката ми прави физиономии за това. :( Мислила съм си да заменя закуската s тахан с мед и какаови зърна, но не знам колко е добре след тренировка, все пак са си мазнини. Освен това не знам кога да вкарам въглехидратите след това. Или просто всичко опира до комбинации пак :D
Колежките ти се цупят, че закусваш в офиса?
Тук всичко си закусват в офиса, макар че имаме три стола и две кафенета.
Най-обичан си е офисът и офисната кухня—много често сварвам колеги прилежно да си
режат ябълчица и да си изсипват овесени ядки и кисело мляко, хем са мъже.
А сега с един друг колега ще ядем ябълков пай, пак в офиса муахаха. Майка му го е правила.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.02.13 11:32.
13.02.13
11:41
Онзи ден, докато си хапвах кивито, ми каза, че много съм си угаждала. :D Вярно, може и да не е приятно да й дъвча насреща, но и на мен не ми харесва да ми пуши през това време /а и като цяло.../. Тя кара на кафета, в обедната почивка ръфа някви солети или някакво парче тортичка, а понякога е само на някво кисело мляко. Като е на диета нищо не яде .... няма да коментирам, не е лош човек, просто е с лоши навици.
13.02.13
12:13
казано от Кизомба Санчес на 13.02.13, 12:04:
Може комплимент да се е опитала нескопосано да ти направи :)
Или пък завижда :D
казано от Deskameska на 13.02.13, 11:25:
Аз пък споделям мнението на Puma. При положение, че съм тренирала сутрин, съм гладна, да не кажа веднага, но поне час след тренировка. Започвам с плодове и половин до 1 час след това си закусвам с друго. Тогава се възползвам да приема повечето въглехидрати. Лошото е, че се налага да закусвам в офиса, а колежката ми прави физиономии за това. :( Мислила съм си да заменя закуската s тахан с мед и какаови зърна, но не знам колко е добре след тренировка, все пак са си мазнини. Освен това не знам кога да вкарам въглехидратите след това. Или просто всичко опира до комбинации пак :D
Ако не си разбрала - говоря за закуска, която не е “заработена” с физически усилия. Ако тренираш рано сутринта, естествено, че ще огладнееш.
Тахана с мед и какаови зърна е чудесно хапване както преди (не непосредствено, де ;) ), така и след тренировка.
А ако някой ми пуши, както казваш, насреща докато ям, или при каквито и да било други обстоятелства на работното място, бих го изхвърлила най-позорно на улицата с куп ругатни... (devil) :D
13.02.13
13:21
Сори за спама, Puma, малко остана! (F) :D
Благодаря, Маргарита! Много ми харесва тази комбинация и много се чудех кога е най-добре да я хапвам, сега поне получих отговор. :D
За съжаление в нашия офис забраната за пушене не се спазва, даже те сиктирдосват, ако им кажеш нещо. Търпя и проветрявам по-често, друго не мога да направя. :(
Мнението беше редактирано от Deskameska на 13.02.13 13:32.
13.02.13
13:32
Аз съжалявам , че ще се включа с отговор , който с нищо не може да е полезен на Пумата , ама Деси , такава ли си мека Мария - аз,дето съм пушач толкоз години,не мога да търпя задимени помещения.Не,че не мога да ги търпя,ми направо ги мразя,затова съм толкоз доволна от забраната за пушене - който има зор,вън.Не че идеята на тая забрана е да им е по-добре на непушачите (giggle) ,ама все пак трябва да има някакви ползи.
Мда,та..Деси,що не я сриташ тая и как е възможно тя да не се сеща сама,и що шефът ти не я скастри...И що изобщо има толкоз прости хора ?
Оф,за който питаше вчера,май беше Membaris - душко, ей тва е СПАМ :D :D :D
13.02.13
13:36
:D Шефът ми е пушач и също не се съобразява.
казано от Deskameska на 13.02.13, 13:36:
:D Шефът ми е пушач и също не се съобразява.
;(
@All: No problem за спама. Аз също мразя да ми пушат докато ям. Моите родители са дългогодишни пушачи и когато съм си вкъщи си припомням колко неприятно е. Примерно закусвам си аз в кухнята и майка ми идва да си говори с мен с пепелник и цигара в ръка и целият дим отива в мен. След това вече нямам апетит, даже ми се отяжда. Като направя забележка или не я приемат, или се сърдят. Опитите за лекции за здравето и т.н. са били до един безуспешни. Адски твърдоглави са!
На тях нямам проблем да им правя забележки, но и аз малко като Деси сигурно ще се посвивам, ако става въпрос за колега/приятел/познат.
@Марго: Днес ми беше тренировъчен и си закусих стабилно. Утре обаче ми е почивен и мисля да опитам с плод. Тъй като съм лакома и плод може да значи една ябълка, но и 3 ябълки, колко мислиш, че е нормално за закуска? :) Знам, че въпросът е тъп, но по-добре да имам някаква представа от колкото да се набухам с голямо количество плод и после да се чудя какво ми е. Проблемът е, че си обичам плодове и мога да ям без да се усетя за количеството. А сушени стават ли?
казано от Puma на 13.02.13, 13:57:
Тъй като съм лакома и плод може да значи една ябълка, но и 3 ябълки, колко мислиш, че е нормално за закуска? :) Знам, че въпросът е тъп, но по-добре да имам някаква представа от колкото да се набухам с голямо количество плод и после да се чудя какво ми е. Проблемът е, че си обичам плодове и мога да ям без да се усетя за количеството. А сушени стават ли?
Ами то една ябълка може да е 100-тина грама, може и към половин кило да отива... :D
Според мен 1-2 не-много-големи плода са напълно достатъчни.
Сушените плодове...ами, ако ще ги броиш за плодове - не, не става, те са “концентрирани”, т.е няма им я водата, няма им ги фибрите.
Добре, утре значи ще закусвам банан и ябълка или ябълка и 1-2 мандарини (те са хипер малки). Иначе още един въпрос ми изникна - кога е най-благоприятно да се ядат каквито и да е мазнини - растителни или животински. Вечер, пишат, че е хубаво да е протеин; сутрин и след тренировка - въглехидрат. Отделнo четох някъде, че мазнини след трен не било оферта. Единственото, което остава е на обяд, а в момента аз май ги ям на всяко ядене :D
казано от Puma на 13.02.13, 19:12:
Добре, утре значи ще закусвам банан и ябълка или ябълка и 1-2 мандарини (те са хипер малки).
:D Банан + ябълка...не особено добра комбинация. Трите изброени плода, аз лично бих ги яла отделно един от друг.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.13 19:24.
казано от Маргарита Манева на 13.02.13, 19:24:
казано от Puma на 13.02.13, 19:12:
Добре, утре значи ще закусвам банан и ябълка или ябълка и 1-2 мандарини (те са хипер малки).
:D Банан + ябълка...не особено добра комбинация. Трите изброени плода, аз лично бих ги яла отделно един от друг.
Защо да е кофти комбинация? Принципно плодовете не е хубаво да се смесват или по-скоро зависи какви плодове се смесват? Примерно ябълка и круша може ли заедно? Или мандарина и портокал? Мога да продължа на ЛС с въпросите, защото нещо много ми изникнаха :) Ако може, разбира се.
13.02.2013 /Сряда/
5:15 - 6:15 - трен:
Долна част
3 кръга:
split squat x15
sissy squat x15
3 кръга:
pistol squat x15
goblet squat х15@5кг
3 кръга:
three way lunge x15
good morning х15@5кг
3 кръга:
one leg dead lift х15@2х3.5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х12
Кардио
20 минути фитнес блендер
Храната вчера до към 20.00 беше наред. Преди вечеря пак ме обзе някакъв глад, но за сладко. Реших, че няма да ям сладко вечер и ще се залъгвам с разни други неща. Така омаах доста маслини и няколко гадни саламачета. Това преди вечеря, защото трябваше да готвя!
Сготвих - пилешки гърди с плънка от маслини, касперси, песто и моцарела. Направих си салата и вечерях. Ноооо въпреки, че съм се наяла стабилно гладът за сладко продължава. Всичко завърши с филаделфия с мед и какао и банан :(
Междувременно четях за разделното хранене и осъзнах, че всичко което ям е една огромна мешавица (dull) Може да е полезно и здравословно, но е мешавица!
Вода: към литър + чайове
Добавки: рибено масло, комплексни витамини, витамини за очи
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
14.02.2013 /Четвъртък/ - без трен
Днес реших да опитам да съм на плод до обяд, тъй като така или иначе ми е почивен ден от трен. Реших да изчакам да огладнея и тогава да си изям плода. Общо взето се получи и май ще прилагам този подход в нетренировъчни дни.
10.00: ябълка
10:45: мандаринчица - беше излишна
12.00 -Обяд: пилешка гърда с плънка(както по-горе); чери домати; морков; сладка от сусам и бадемово брашно
12:30: зелен чай
14:30: капучино
17:00: ленено-бадемови крекери
18:00: доста лешници
21:00: Вечеря: пилешка гърда с плънка; зелена салата с чери домати, зехтин и балсамов оцет; сирена с вино
Пак имам глад за сладко. Видях, че имам 5 дни до цикъла, та най-вероятно от това. Нещо и нервите ме стегнаха днес и хич не ми беше приятен деня. Всичко обърквам....