12.09.05
14:52
Искам да знам дали мога да тичам всеки ден докато трупам мускулна маса, като се има предвид че нямам какво да изгарям. :?: :?
12.09.05
14:56
недей това ти изхабява енергията която трябва да фърлиш във фитнеса за масата.Пести си силите за залата когато правиш за маса.
12.09.05
17:31
Ако чистиш бягай през ден ако ли не няма смисъл дай повече инфо за теб и целите ти!
12.09.05
17:37
Нема смисал.Няма да качиш нищо, дори може да загубеш мускули.
12.09.05
20:40
Прави серии и в тичането
3-4 серии по 50-80 метра спринт - това е оптимума в период на маса!
12.09.05
22:15
изобщо за какво ти е да тичаш като искаш маса и няма какво да гориш ?
Тука има една особеност, която трябва да се отбележи. Ако искаш да трупаш мускулната маса, прави само спринове! Ако бягаш бавно и продължително, така чистиш мазнини, губиш енергия и се лишаваш от мускулна маса. При спринтовете ще натрупаш маса в краката, но прави спринта преди вечер след тренировка към 18:00-19:00 по максимум един час със не много кратки почивки.
Аеробиката не е единственото условие за да се изчистват мазнини. Не е проблем да се тича и всеки ден, в период за маса. По добре да се тича по 15 мин. всеки ден от колкото 30 мин. през ден. Все пак аеробиката забързва метаболизма. Бързият метаболизъм е добре и за качване на мускул и за сваляне на мазнина, когато метаболизмът е забавен по-трудно се качва мускул. Стига да си набаваш нужните калорий и въглехидрати не е проблем да се тича всеки ден и да се качват мускули.
Аз съм на 16год. 186см, 78кг и на 16септември ми е първата тренировка. Преди година съм ходил 1-2 пъти на фитнес, но само толкова.
[quote author=“AcTivE”]Тука има една особеност, която трябва да се отбележи. Ако искаш да трупаш мускулната маса, прави само спринове! Ако бягаш бавно и продължително, така чистиш мазнини, губиш енергия и се лишаваш от мускулна маса. При спринтовете ще натрупаш маса в краката, но прави спринта преди вечер след тренировка към 18:00-19:00 по максимум един час със не много кратки почивки.
[quote author=”Чукундур”]Аеробиката не е единственото условие за да се изчистват мазнини. Не е проблем да се тича и всеки ден, в период за маса. По добре да се тича по 15 мин. всеки ден от колкото 30 мин. през ден. Все пак аеробиката забързва метаболизма. Бързият метаболизъм е добре и за качване на мускул и за сваляне на мазнина, когато метаболизмът е забавен по-трудно се качва мускул. Стига да си набаваш нужните калорий и въглехидрати не е проблем да се тича всеки ден и да се качват мускули.
Много добре сте го написали! Мене ме мързеше :)